tgoop.com/JFIL_KhU/87
Last Update:
🟢 راهنمای اشتغال به حرفه وکالت در خارج از ایران
🔺 یکی از دغدغههای اصلی دانشجویان حقوقی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند، این است که آیا میتوانند پس از تحصیل در کشور مقصد به حرفه وکالت بپردازند؟ و مسیرهای ورود به حرفه وکالت چگونه است؟ در این نوشتار تلاش شده تا با بررسی منابع معتبر، مسیریابی برای ورود به حرفه وکالت در کشورهای مختلف انجام شود. از آنجا که وکالت یک حرفه تخصصی است و مستلزم تسلط بر نظام حقوقی آن کشور میباشد، باید از جوانب مختلف به آن پرداخت.
🔺 اصول اولیه ورود به حرفه وکالت در کشورهای مختلف:
1️⃣ تسلط بر قوانین و نظام حقوقی کشور مقصد: دانشجویانی که قصد وکالت در یک کشور خارجی را دارند، باید به قوانین و نظام سیاسی و حقوقی آن کشور کاملاً مسلط شوند. بدون این دانش، وکالت در آن کشور بسیار دشوار خواهد بود.
2️⃣ مهارت زبانی: در کشورهای غیربومی زبان انگلیسی، تسلط کامل بر زبان رسمی آن کشور امری ضروری است. بهعنوان مثال، اگر قصد وکالت در آلمان یا فرانسه دارید، باید به زبانهای آلمانی یا فرانسوی مسلط باشید.
3️⃣ شناخت نظام فدرال: در کشورهایی با نظام فدرال نظیر آمریکا و کانادا، قوانین وکالت میتواند از ایالتی به ایالت دیگر متفاوت باشد و فردی که در یک ایالت پروانه وکالت دریافت میکند، برای فعالیت در ایالت دیگر باید پروسه خاصی را طی کند.
🔺با عبور از این مقدمه، حال می توان دید پروسه وکیل شدن در هر کشور چگونه است و آیا اصولاً ورود به حرفه وکالت در کشورهای مختلف امکان پذیر است و اگر آری روند آن چگونه است و چه چالش هایی در پیش دارد؟
1. آمریکا: با گذراندن دوره 1 ساله ال ال ام های مورد تأیید کانون وکلای هر ایالت (و در شرایطی ارزیابی مدارک تحصیلی ایران و پروانه وکالت در ایالت های کالیفرنیا و نیویورک) این امکان وجود دارد که فرد در این کشور به حرفه وکالت مشغول شود.
2. انگلیس: با گذراندن دوره 1 ساله مستر Conversion، اخذ تأییدیه مدارک توسط UK NARIC این امکان وجود دارد که فرد شایستگی گذراندن آزمون SQL و ورود به دوره کارآموزی را پیدا کند.
3. استرالیا: فرد می تواند با ارزیابی مدارک تحصیلی و در صورت داشتن پروانه وکالت در ایران توسط مرکز ارزیابی هر ایالت، گذراندن دوره دو ساله Legal Practice و سپس گذراندن دوره PLT یک ساله بتواند برای وکالت در این کشور دارای صلاحیت گردد.
4. کانادا: در کشور کانادا نیز فرد می تواند با گذراندن دوره ارشد مربوطه (کامن لا) و همچنین ارزیابی مدارک تحصیلی و پروانه وکالت توسط NCA این امکان وجود دارد که فرد بتواند آزمون کانون وکلای ایالتی را بگذراند و در این کشور به حرفه وکالت بپردازد.
5. سوئد: در کشور سوئد نیز یک دوره ارشد دو ساله به زبان سوئدی وجود دارد که به ارشد Conversion معروف است و فرد این امکان را دارد که پس از تأیید مدارک توسط اداره تأییدیه مدارک فارغ التحصیلان خارجی، گذراندن آن و کسب صلاحیت لازم از طریق کارآموزی، برای آزمون کانون وکلا در این کشور آماده گردد.
🔺 در سایر کشورها نظیر ایتالیا، آلمان، فرانسه، فنلاند، دانمارک، نیوزلند و... اصولاً فرد باید مدرک کارشناسی حقوق این کشورها را دارا باشد تا بتواند صلاحیت شرکت در آزمون کانون وکلا را کسب کند.
⚠️ ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که مسیرهای بالا صرفاً جنبه آگاهی رسانی دارد و امکان پذیر بودن آن ها به عوامل مختلفی نظیر تأمین منابع مالی، یادگیری زبان، چالش های اخذ ویزا و ... بستگی دارد.
BY انجمن علمی_دانشجویی رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه خوارزمی
Share with your friend now:
tgoop.com/JFIL_KhU/87