tgoop.com/KarbobalaLiterature/1342
Last Update:
✅رثای حسینی در دیوان شاعران سرزمینهای عربنشین در عصر معاصر
1️⃣بخش اول
اهمیت شعر و جایگاه آن در ادب از دیرباز مورد توجه ناقدان شعر و ادب بوده است. در گذشته، این فن به دلایل بسیار، از جمله ماندگاری در حافظه و دلپذیری آن به دلیل داشتن طنین آهنگین، بر بسیاری از فنون دیگر عرب سروری داشته است. شعر عرب در طول تاریخ ادب، همانند زبان گویای مردم و به عنوان رسانهای همگانی مورد استفاده و اعتماد عمومی قرار گرفته است. شاید از همین روست که ائمه اطهار علیهمالسلام برای انتشار مکتب اهلبیت (ع) ترغیب به سرودن شعر نمودهاند و مخصوصا به مرثیهسرایی بر امام حسین علیهالسلام تشویق کردهاند و از صدر اسلام تا کنون با تمسک به سنت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، از شعر به عنوان سلاحی کارآمد در تهاجم و دفاع استفاده شده است.
عاشورا روز و حادثهای است که در میان روزها و حوادث تلخ و شیرین جهان، حافظه روزگار آن را بهخوبی به یاد دارد و گذشت زمان، هرگز آن را به فراموشی نخواهد سپرد. عاشورا، رویدادی است که در طول زمان اندیشهها، قلمها، دلها و زبانهای فراوانی را به خود مشغول ساخته است.
یکی از فعالترین عرصههایی که در آن به شخصیت آن امام بزرگوار و حادثه عاشورا پرداخته شده و میشود، عرصه شعر رثایی است. شاعران متعهد، مرثیه بر اهلبیت پیامبر (ص)، خصوصا حسینبنعلی (ع) و دیگر شهیدان کربلا را به عنوان بستری مناسب برای طرح و ترویج عقاید دینی و سیاسی و دفاع از آنها برگزیدند.
🌐قسمت اول مقاله شعر معاصر حسینی را از اینجا بخوانید.
@KarbobalaLiterature
BY اشعار و دلنوشتههاى حسينى
Share with your friend now:
tgoop.com/KarbobalaLiterature/1342