Telegram Web
حمله نظامی ترامپ حتمی است

پرزیدنت ترامپ‌ قول ضمیمه کردن کانادا، گرینلند و کانال پاناما به ایالات متحده را به آمریکایی ها داده است. همان‌ گونه که در یادداشت های مشکلات ترامپ نوشته شد، این احتمال در مورد کانادا نزدیک به صفر‌ و درباره گریلند خیلی خیلی کم است.
ولی به زودی ترامپ با لشگرکشی به کشور پاناما, این کانال را اشغال خواهد کرد. چنین حمله و اشغالی همه جهان‌را تکان‌ داده، اروپا و به‌‌ ویژه جمهوری خلق چین را وادار به واکنش های متفاوت خواهد کرد. آیا دولت پاناما بدون جنگ‌ قادر است با کاستن از نفوذ چین مانع این اشغال شود.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
سوخو-۳۵ دردی دوا نمی کند

معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا موضوع خرید سوخو-۳۵ از روسیه را قطعی دانسته است. این جنگنده نسل چهارمی که برای برتری هوایی طراحی شده  قدرت ۵ گونه قدرت مانور شناخته شده کبری‌، کولبیت، زنگوله، تیل اسلاید و هوک را در فراترین کیفیت داراست. در کمتر از ۵ ثانیه می تواند سرعت خود را به صفررسانده و ۱۸۰ درجه تغییر جهت دهد، با این همه در مقیاسی کلان برای ایران دردی را از تنگنای پوشش و رزم هوایی چندان دوا نمی کند. چرا؟!

۱- نخست آن که چنان چه کارامدی فلانکر-E (نامی که ناتو بر سوخو-۳۵ نهاده است) از جنگنده های ناتو مفیدتر بود، باید نقش خود را در فضای اکراین برابر ناتو و در سوریه برابر ترکیه نشان می داد. نه تنها فلانکر-E، که سوخو-۵۷ نسل پنجمی روسیه نیز نتوانسته اند آسمان اکراین را در اختیار بگیرند. به قول ایرانی ها: کل اگر طبیب بودی، سر خود دوا نمودی؛

۲- دوم سنگینی بهای آن است. قیمت صادراتی هر واحد آن در شرایط کاملا مسلح، تا ۷ سال پیش (۲۰۱۸) حدود ۱۰۰ میلیون دلار بود. چنان چه تنها یک اسکادران‌ ۲۴ فروندی خریداری شده باشد، حتی گران‌تر از خرید کل ۳۰۰ فروند(۲۴ اسکادران) خریداری‌شده و سفارش شده اف-۱۶ ایران طی سال‌های ۱۹۷۶- ۷۷ است؛

۳- روسیه مدعی است که نسبت مجموع توانایی هر سوخو-۳۵ به اف-۳۵ امریکا، ۱ به ۲/۴ است. ولی لاکهید مارتین و نیز پنتاگون‌ این ارزیابی را بی مایه می دانند پنتاگون معتقد است به استثنای اف-۲۲، جنگنده اف-۳۵ در نبردهای هوایی۴ برابر برتر از هر جنگنده‌ی دیگر بر روی زمین است؛

۴- حتی چنان چه فرض روسیه بر برتری جنگنده سوخو-۳۵ بر اف-۱۶ و اف-۳۵ پذیرفته شود، باید گفت کارآمدی این جنگنده ها و حتی سوخو-۵۷ نیازمند برپایی کارآمد و سیستماتیک نیروهای‌مسلح و دستکم‌ سیستماتیک شدن نیروی هوایی و پدافند کاملا اتوماسیون نسل پنجمی و همخوانی آن با دیگر واحدها است.

راست و حقیقت قضیه این است که توانمندسازی نیروی هوایی ایران تنها با سوخو-۳۵ ها و سوخو-۵۷ ها حاصل نمی شود.‌ نخست باید سیستم نیروهای مسلح از از نو و در قالبی یکپارچه نوسازی شود.‌ چنین بازسازی بدون محور قرار دادن هوش مصنوعی ناممکن‌ است.‌ منظورم پایه و اساس قراردادن‌ آن در کشورداری، از جمله دفاع و جنگ‌است.‌ بدون‌ این پدیده سرنوشت ساز که اسرائیل با تکیه بر آن حزب الله را وادار به آتش بس کرد، هر گونه تجارت تسلیحاتی و اتکا به حامیان اسمی موثر نخواهد بود.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
این یکی نگذرد

با اعدام‌ نیکلای چائوشسکو و همسرش النا در دسامبر ۱۹۸۹ حکومت ۴۲ ساله کمونیستی در رومانی از هم پاشید. ظاهرا انقلاب یک روزه بود. وقتی که مردم بخارست روز ۲۱ دسامبر ۱۹۸۹ که اتفاقا در پی برنامه حزب کمونیست در میدان کاخ گرد آمده بودند تا مطابق معمول به سخنرانی نیکلا گوش دهند، به یکباره نیکلا و همسرش النا چائوشسکو برخلاف دهه ها شنیدن غریو زنده باد، پیروز باد سوسیالیسم و مرگ بر امپریالیست ها‌، فریاد بلند،‌ سهمگین و همنوای زیر را شنیدند :
"Ti-mi-asha-ra!" Ti-mi-şoa-ra! "-

چائوشسکو به تته پته افتاد. همانجا وعده ها داد، قول افزایش دو برابری حقوق ها و... را تکرار کرد. ولی دیگر دیر شده بود. مردم آزادی و بالندگی خود را تنهادر گرو سرنگونی حکومت میدانستند. روز بعد با تیرباران نیکلا و النا برای همیشه حکومت کمونیستی رومانی در هم پاشید. ولی قضیه به همین سادگی هم نبود.

از ماه ها پیش، از درون‌ اعضای برجسته حزب کمونیست، انتقادها آغاز شده بود. از جمله ۶ عضو برجسته در ۱۰‌مارس ۱۹۸۹، نامه مشترکشان را در نیویورک تایمز منتشر کرده و خواهان‌ برکناری رهبر شدند. ولی چائوشسکو و عمالش برآن سرپوش نهادند.

ولی خیز اصلی برای سرنگونی رژیم اوایل دسامبر در شهری کوچک و توسط کشیشی گمنام آغاز شد. لاسلو توکس، کشیش باپتیست شهرک مرزی تیمیشوارا اعلام‌ کرد که به دلیل فشار حکومت ناگزیر به مهاجرت است. مردم تجمع کردند، اول فقط باتیست ها به دورش گرد آمدند، ولی لحظه به لحظه ارتدکس ها‌، کاتولیک ها و حتی خداناباوران و بلکه اعضای پلیس، ارتش و سکوریتانه (سازمان اطلاعات مخوف رومانی)‌ به لاسلو توکس‌ پیوستند. برخی از ارتشی ها به فرمان نیکلا پشت پا زدند.دیگر مردم‌ خواهان  اصلاحات در رژیم نبودند.

مردمی که تا چند هفته پیش ملتمسانه و عاجزانه فقط خواهان تغییرات کوچک‌ در تصمیم سازی های حکومت بودند، اکنون در شهر مرزی تیمیشوارا و تحت رهبری کشیشی گمنام تنها سرنگونی حکومت و آزادی را فریاد می زدند. آن هم تنها در فاصله ۱۸ روز تا فروپاشی.
رومانی تنها حکومتی در اروپای خاوری سوسیالیست بود که حکومتش با انقلاب و خونریزی(حدود ۱۰۰۰ تن)‌ سرنگون‌ شد. بعدها دبیر دوم حزب کمونیست چنین گفت:
انقلاب پشت خوابگاه همه ما آماده و بیدار بود. ولی ما فقط به سکوریتانه و ارتش دل بسته بودیم. ولی دیدیم که پیش از مردم عاصی، همین‌ ارتشی ها و اعضای سکوریتانه بودند که نیکلا و النا را محاکمه و تیرباران کردند. حتی اگر ما می بخشیدیم، آنان از این دو نمی گذشتند.
#یدالله_کریمی_پور
#karimipour_k
چه‌ها که نکردید!!

- به فرمانتان مردمان این دیار دست خالی به خیابان ریختند و در برابر شاه ایستادند و یک سلسله را سرنگون‌ کردند؛ پیاپی وعده برپایی بهشت زمینی دادید، ولی دم به دم شالوده دوزخ را در زمین برایشان کندید؛

- ملتی متحد و یکپارچه را با عناوین‌ با حجاب- بی حجاب، مذهبی-لاابالی، خودی-ناخودی، بی ریش-با ریش، ایثارگر-عادی و دهها برچسب دیگر شقه شقه و پاره پاره کردید؛

- سپاه و سپاهی دوست داشتی و فداکار و از جان‌ گذشته و دلباخته ملت و میهن را از چشمان مردم‌ انداخته و از آنان طبقه ای جدا از قاطبه مردم‌ تشکیل دادید؛

- بسیجیان مدافع وطن و دلباخته مردم و محرومان را کم کم و طی فرایندی پیچیده از آحاد ملت دور ساخته و بین آنان و مردم‌ شکاف و بلکه گسل ایجاد کردید؛

- روحانیون‌ را که پیشترها ملجأ و پناهگاه ستمدیدگان کوی و برزن بودند، از چشم و دل مردم به کلی انداخته و آنان‌ را از دیدگاه همگانی، از عرش به فرش کشانده  و از یاور مظلومان به طبقه حکومتگر تبدیل کردید؛

- کشوری را که در جای جایش یکپارچه و دلباخته گونه به ایران عشق می ورزیدند، قوم‌ قوم و طآیفه‌ طائفه و فرقه فرقه کردید، تا تاروپودهای همبستگی سست و پوسیده شود؛

کشور و ملت‌ی فاخر و دست اول‌ را در منطقه‌ به مزبله کشاندید؛

مردمی میهن دوست و شهادت طللب را که ۸‌سال جلوی ۳۸ کشور ایستاد به کجا کشاندید؟

چه ها که نکردید؟! و حالا نوبت آن رسیده که تتمه دلسوزانش را به اسارت گیرید و آخرین عاشقان میهن را به سیاهچال کشانید.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
نیازی به مذاکره نیست

حجت‌الاسلام حسین صفدری معاون وزیر اطلاعات گفته است:
"آمریکایی‌ها می‌خواهند با مذاکره به ایران بگویند، یا باید عقب‌نشینی کنید، یا سرنگون شوید و یا اینکه نسخه‌ای که برای اسد پیچیده شد، برای شما نیز پیچیده خواهد شد". بعد هم نتیجه گرفته اند که حالا وقت مذاکره نیست.

جناب صفدری،  آمریکا و ترامپ هرچه می خواهند بگویند و هر غلطی دارند بکنند؛ مساله مهمتر گزاره ای استراتژیک است که شوربختانه تصمیم سازان و از جمله شما، توانایی درکش را نداشته اند. جناب مهمترین خواسته جهان از جمهوری اسلامی دوچیز است:
۱- حذف قابل اطمینان و ۱۰۰٪ فعالیت هسته ای به منظور تولید سلاح؛ ۲- دست کشیدن از پشتیبانی نظامی از تشکل های ضد اسرائیل (اشعآلگر).

اولی را که رهبر حکم حرمتش را داده و دومی را که اگر هم‌ بخواهید دیگر درسطح ایجاد تغییرات استراتژیک در منطقه نمی توانید انجام دهید.‌

پس با، یا بی مذاکره، زنجیرها را از پای این ملت و کشور باز کنید و به نظم جهانی بازگردید. سفارت آمریکا را بازگشایی کنید و بس.
به ذات اقدس احدیت سوگند، فدراتیو روسیه و شخص پوتین، در نهایت هرگز آستر کت ایرانیان نبوده و نخواهند شد.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
مذاکره خواهید کرد

عراقچی وزیر محترم امور خارجه گفته است:هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد. به مقاماتی هم که حرف از مذاکره می زنند، تذکر دادیم

جناب عراقچی؛ مذاکره خواهید کرد.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
قطعا نشدنی است

امروز سردار سرلشگر رشید، فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص) ضمن سخنرانی در گردهمایی فرماندهان ارتش از جمله گفت: قطعا ارتش و سپاه پاسداران، خطای محاسبات دشمن را در میدان عمل تغییر خواهند داد.

ژنرال رشید، در شمار معدود استراتژیست های نظامی عقلگراست. البته اگر چنین گزاره ای در دهه ۶۰ و عصر نسل سوم‌ نبردها ارائه می شد، با وجود همدلی-همزبانی نسبی ملت- دولت، کمی قابل تامل بود. ولی امروزه روز و در شرایط استراتژی ها، جنگ ها و نبردهای نسل پنجمی، پاسخ من به ایشان چنین است:
چنان چه منظور از دشمن، جبهه متحد ایالات‌متحده و دولت اسرائیل(اشغالگر) است، قطعا پیروزی جمهوری‌اسلامی بر این دو نشدنی است
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
سرنوشت حزب الله و شیعیان لبنان

ملت لبنان از منظر ترکیب دینی-مذهبی چند پارچه است؛ در واقع بیش از ۹۰٪ لبنانی ها شیعه، سنی و مسیحی هستند. تقریبا با درصدهاي جمعیتی برابر. شیعیان تا سال ها و دهه ها از دیدگاه حیثیت اقتصادی ضعیف تر بودند و در ساختار سیاسی نیز بین سه رکن اصلی حکومت پس از رئیس‌جمهور و نخست وزیر، تنها ریاست پارلمان بدانان رسید.

با تکوین دو تشکل امل و حزب الله توانایی نفوذ شیعیان در لبنان ارتقا یافت. فرآیند بالا رفتن نقش شیعیان در ابعاد اجتماعی، نظامی و تا حدودی اقتصادی با وجود پشتیبانی جمهوری اسلامی از حزب الله طی سه دهه به اوج‌ خود رسید؛ ولی پس از تکوین آخرین نبردش با اسرائیل(اشغالگر) و سرانجامش که ویرانی گسترده مناطق شیعه نشین و برقراری آتش بود، در مجموع چاره ای برای رهبران باقیمانده حزب الله نمانده، مگر تن دادن به واقعیت های زمخت. واقعیت هایی که به بقا و آینده شیعیان گره خورده است.

در واقع با گذشت ضرب العجل دو ماهه آنش بس، با وجود برقراری آتش بس بین حماس-اسرائیل، از دست رفتن سوریه به عنوان‌ گرانیگاه محور مقاومت و افت نظامی این تشکل، برای حزب الله چاره ای نمانده مگر ایجاد تغییر استراتژیک در رویکرد ها، نقش ها و ساختار.

بر این پایه، به اغلب احتمال رهبری کنونی حزب الله ناگزیر خواهند بود در کنار امل تبدیل حزب سیاسی معمولی شود. چنین تغییری نه تنها خواست ایالات‌متحده و اسراییل و بیشتر کشورهای عرب است، بلکه اراده مارونی ها و اهل تسنن را نیز پشتیبان دارد. حتی به گمانم بیشتر شیعیان نیز برای بقا و نیز دور شدن از سرنوشت غزه گونه، باید پذیرای چنین‌ تغییری باشند. بعید است حزب الله به چنین سرنوشتی رضایت ندهد.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
نه خانی آمده، نه خانی رفته

سردار پاسدار احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی دیروز طی سخنرانی در جمع انجمن های اسلامی دانشجویان کشور در مشهد با تفکیک جنگ‌ از مقاومت، از جمله فرمودند: ما هرگز قصد جنگیدن با اسرائیل و نابودی آن را نداشتیم. رویکرد جدید و گهر بار سردار سرتیپ، مرا به یاد قصه ای انداخت که همین چندی پیش در ده شلمرود رخداده است.

توی ده شلمرود تنها حسنی نبود که تک‌ و تنها نشسته بود و داستان ها به او ختم‌ می شد، بلکه علی آقایی بود عیالوار، ندار و بی چیز، ولی با خیالات خیلی خیلی بزرگ. از جمله خود را‌ رئیس و بلکه خان خانان می پنداشت. مردم‌ خوش دل و نجیب شلمرود هم برای دلخوشی اش او را علی خان صدا می زدند. گرچه فقیر بود، ولی برای خودنمایی و نشان دادن دست و دلبازی اش، گاهی هرچه برای هزینه‌ خانه و خانواده ذخیره داشت، برای دیگران هزینه‌ می کرد. او می خواست افزون‌ بر شلمرود در آبادی های دیگر هم ثروتمند و خان جلوه کند.

اتفاقا روزی به ده نزدیک شلمرود می رفت. گرسنه اش شد و خواست چیزی بخرد و بخورد.‌ ولی پول کمی تو جیبش داشت. رفت بازار و خربزه ای کوچک‌ دید و خواست بخرد. ولی مردم آن قدر علی خان، علی خان می گفتند و با او چاق سلامتی می کردند که ناگزیر برای حفظ آبرویش همه دار و ندارش را داد و سنگین ترین خربزه را خرید و برداشت و برگشت به طرف شلمرود.

ظهر شد و وقت ناهار و گشنگی. زیر درختی نشست و خربزه را قاچ کرد و نیمی از آن را خورد. ولی هنوز گرسنه بود.‌ به خودش گفت من که نمیتونم‌ نصفش را با خودم‌ ببرم. پوستش با کمی از گوشتش رو میزارم و بقیه را می خورم. تا اگر کسی از اینجا گذشت و دید، بداند که آدم‌ دست و دلباز و دل سیری از اینجا رد شده و اینها را باقی گذاشته است. بقیه خربزه را خورد و زیر درخت چرتکی زد.

وقتی بیدار شد باز هم احساس گرسنگی کرد. علی خان نمی دانست که همان‌ اول باید فکر نان می کرد، که خربزه آب است.

بنابراین از زور گرسنگی ته مانده گوشت جسبیده به پوست را هم به نیش کشید و پوست نازکی مثل کاغذ و هسته ها رو باقی گذاشت. راه افتاد به طرف شلمرود. ولی هنوز چند قدمی بر نداشته بود که چند باره علی خان شکمباره و سیری ناپذیر، احساس  گرسنگی کرد. دو باره نشست و پوست های باقیمانده را هم‌خورد و  فقط هسته ها رو باقی گذاشت. ولی باز هم‌ احساس گشنگی می کرد.‌

سرتان‌ را درد نیاورم، نشست و همه هسته ها را هم نوش جان کرد و دیگه حتی یه هسته هم‌ باقی نماند. با آستین پیراهنش، دست و دهانش را پاک کرد و نفسی کشید و گفت:

اصلا چه کسی می داند که علی خان از این راه گذشته؟! اگر هم‌ فهمیدند که کاری نداره، در حاشا بلنده. اصلا نه خانی اومده نه خانی رفته.

توی ده شلمرود مردم این ضرب المثل رو در باره کسی بکار می برند که پس از بارها تلاش و برنامه ریزی‌، نتونسته به آرزوش برسه و ناگزیر هدفش رو میزاره کنار و میگه بی خیال بابا، نه خانی اومده‌، نه خانی رفته.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
مذاکره خواهند کرد

رهبر جمهوری اسلامی فرموده اند: مذاکره با دولت آمریکا عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست. استدلال ایشان هم این است که: «ما در دهه ۹۰ با آمریکا مذاکره کردیم حدود دو سال یک معاهده‌ای هم تشکیل شد، اما همین شخصی که الان سر کار است(پرزیدنت ترامپ)، معاهده را پاره کرد.»

کلی تحلیلگر هم‌ پیش و پس از مواضع اخیر ایشان، نوشته و گفته اند، امکان ندارد آقای خامنه ای تن به مذاکره با آمریکا دهد. از جمله بیژن اشتری هم طی یادداشتی تحت عنوان: چرا آقای خامنه ای اهل عقب نشینی نیست، استدلال کرده اند که آقای خامنه ای از نوجوانی یک امپریالیست ستیز دو آتشه بوده و هنوز هم هست و بر همین پایه است که توانسته ۳۵ سال در قدرت بماند. تا آخرین نفس هم دست از  این رویکرد خود بر نخواهد داشت.
راستش این گونه استدلال ها از منظر واقعیت های زمخت ژئوپولیتیک کم مایه و شوربختانه سبک است.

خوب است فقط یک مورد در تاریخ معاصر نشان داده شود که رژیم ها بین فروپاشی و ناپایداری و سازش و سازگاری و بلکه تسلیم، اولی را برگزیده باشند؟! ماهیت رژیم مستقر، سازگاری با شرایط در جایی است که ناگزیر به انتحاب بین‌ ماندگاری و حذف است. فرقی هم ندارد که رئیس حکومت استالین، مائو، وویچیچ یاروزلسکی، مانفرد گرلاخ باشد یا رهبران‌ مقدس نما و کاریزماتیک مذهبی.

بر این بنیاد جمهوری اسلامی هم‌ خواه و ناخواه ناگزیر است به قواعد بین المللی تن دهد؛ سمعا و طاعة یا طوعا و کرها. خوب یا شوم، درست یا نادرست. از هم‌اکنون ببینید که شتر سازش و سازگار شدن با نظم بین المل در میدان پاستور بالاخره خواهد خوابید. شتابزدگی در تحلیل سیاست‌، همواره به ناکجاآباد می رسد. پله به پله.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
او فقط سرهنگ‌ دوم‌ بود

این کلیپ‌ چند لحظه از عملیات جنگنده اف-۴ فانتوم در عملیات مشهور بغداد در ۳۰ تیرماه ۱۳۶۰ است. همان‌ عملیاتی که کمپانی دانل داگلاس آن را کاملترین عملیات تاریخ فانتوم ثبت کرد. خلبانش سرهنگ دوم محمود اسکندری است. او را می شناسید؟!
عملیات H.3 و عملیات بغداد و آزادی خرمشهر از جمله با او رقم خورده است. یکی از قهرمانان‌ آزاد سازی خرمشهر و منهدم کننده پل اروند که همه شرایط را برای محاصره و شکست قوای تا بن دندان مسلح عراق مهیا ساخت و زمینه آزادی خرمشهر را مهیا.
ولی او تا پایان زندگیش فقط سرهنگ دوم ماند. سهل است که که در سال ۱۳۶۶ به اتهام شاهنشاهی خواهی مدت ها از نیروی هوایی اخراجش کردند و محکوم‌ به ۴ سال حبس، اخراج و قطع حقوق.

قابل توجه جنابان امیران و سرداران ارتش و سپاه پاسداران مملو از سرلشگر و سرتیپ و سرهنگ‌ و به زودی سپهبد و ارتشبد، او فقط سرهنگ‌ دوم‌ بود.‌دلباخته میهن.

عملیات بغداد تنها با دو فروند فانتوم انجام‌ شد. ریسک عدم‌ بازگشت این دو از ماموریت نیز ۹۵٪ اعلام‌ شده بود.‌ ولی با این همه رفتند و کارشان را انجام‌ دادند. اسکندری فقط سرهنگ‌ دوم‌ بود.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
از چه باید ترسید؟!

روشن است که با روند کنونی چیره بر فضاهای کشور، آن هم در جنبه های گوناگون، نباید در انتظار فصول، ماه‌ها و بلکه هفته های خوشایندی برای ایران بود. ولی کمترین گمانی نیست که ایرانیان سرانجام از پس اوضاع و احوال نکبت بار کنونی بر خواهند آمد. برایم از آفتاب روشن تر است که سرانجام پایان نابسامانی ها، خیلی دور نخواهد بود.

ولی آن چه از هم اکنون باید در کانون توجه مردمان ایران قرار گیرد، پاسداری از بقا، یکپارچگی ملی و سرزمینی در برابر جمهوری ترکیه است. برای یدالله کریمی پور مسجل است که در فردای سامان یابی ایران و گذر از این وضعیت رقت بار، ترکیه تحت رهبری پرزیدنت اردوغان با پشتیبانی تکفیری ها و طالب ها، در صدد خدشه دار کردن تمامیت ارضی ایران بر خواهد آمد.

برای ثبت درتاریخ
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
چرا بر ایران متمرکزند؟

بر فرض که جهان اسرائیل را در داشتن هر گونه سلاحی در مقیاسی بی حد و حصر آزاد گذاشته است. پاکستان و هند را هم به هر دلیل مستثنی کنید. ولی چرا از قدرت بسیار بالای نظامی جمهوری کره(جنوبی)‌، ترکیه، اندونزی، استرالیا، تایوان، تایلند و کانادا چشم پوشی می شود؟! اینان در رده ۲۰ کشور پرقدرت و مجهز جهان به شمار می روند.

چرا بر خریدهای سطح بالای عربستان، امارات، عمان در رده های گوناگون تمرکزی نیست؟ چرا بر مصر و لهستان زوم نمی شود؟!

کدام‌ کارشناس خبره نظامی است که برای جمهوری اسلامی در رده هوا، دریا و حتی زمین امتیاز برتری تسلیحاتی حتی در سطح منطقه قائل شود؟! با وجود این در فضای خبری و سیاستگذاری های جهانی، ایران به همراه جمهوری دمکراتیک کره‌‌، در شمار خطرناکترین کشورهای جهان پنداشته شده و هدف هزاران تحریم گوناگون.
به گمانم مساله ایران در بسیاری تحلیل ها واژگونه مجسم‌ می شود. فرض کنیم ایران همانند عصر پهلوی دوم، به ویژه در فاصله ۱۹۶۰-۱۹۷۹،کماکان همپیمان با غرب بود و یا ادامه دهنده همان استراتژی بود، آیا در این حال، دستکم توانمندترین قدرت نظامی خلیج فارس به شمار نمی رفت؟!
جمهوری اسلامی تحت فشار بوده، هست و بی گمان تا پایان خواهد بود؛ بدین دلیل که دچار هبوط در استراتژی شده است. یعنی از همان ۲۲ بهمن ۵۷ تا کنون، خشت نخست کج نهاده شده و راه گریزی جز تغییر بنیادین در  اهداف ندارد.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
ترامپ دیوانه و هزار عاقل حکومت

اگر به رویکرد حکومتی ها در باره ترامپ بنگرید، دیوانه ای متوهم پنداشته می شود که به گمانشان اراده کرده است جهان را فقط در تخیلاتش دگرگون سازد. از جمله:
کانادا دومین کشور پهناور جهان را ایالت ۵۱ ام آمریکا کند، گرینلند بزرگترین جزیره جهان را بخرد، کانال پاناما را تحت سیطره گرفته، نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر داده، به جنگ‌ در اوکراین پایان داده، غزه را خریداری کرده و آن را تبدیل به یک ریورای گردشگری کرده و بساط حماس را از آنجا بر کند و قس علیهذا.

با چنین ارزیابی، حکومتمداران همواره پابرجا و ابدی جمهوری اسلامی، طرح فشارهای حداکثری دونالد ترامپ به ایران را مشابه  تخیلات مالیخولیایی نامبرده پنداشته و آن را هیچ و پوچ می انگارند.
نتیجه این ارزیابی به ویژه پس از سخنرانی رهبری مبنی بر ناشایست بودن مذاکره با آمریکا، اصلاح طلبان و اصولگرایان بی مایه را که پیشتر به رویکرد گفتگو با ترامپ پیوسته بودند، یکباره دگرگون کرد. به گونه ای که بیدرنگ‌ سخنان خود را پس گرفته و در همین چند روز اخیر به جریان ضد مذاکره پیوسته و ساز تداوم‌ مبارزه آنتاگونیستی با آمریکا را دوباره کوک کردند.

روشن است که بقای جمهوری اسلامی در دشمنی هر چند لفظی با آمریکا و اسراییل نهفته است. هم چنین برقراری مناسبات با شیطان بزرگ که به منزله کنار آمدن با اسراییل(اشغالگر) است، به گمان برخی کارشناسان به معنی نابودی انقلاب اسلامی تلقی می شود؛ یا دستکم‌ چنین نتیجه گرفته می شود که جمهوری اسلامی با تغییر بزرگ در رویکرد ۴۶ ساله اش، یعنی عادی سازی مناسبات با آمریکا و ایضا اسرائیل، وفاداران به اصول انقلاب را از دست خواهد داد.

ولی دیر نخواهد بود که واقعیت های زمخت نشان خواهد داد که دیوار دفاعی جمهوری اسلامی به اندازه کافی در برابر آمریکا و اسراییل چندان هم بلند و استوار نشده است. این دیوار با از دست رفتن سوریه و تحقیر حزب الله و در کل موقعیت بغرنج محور مقاومت‌ شکننده تر شده است. در عین حال امضا تشدید تحریم ترامپ علیه ایران، در واقع آغاز بیرون‌ کشاندن شمشیر ترامپ از نیام است. پرواز دلار تا مرز ۱۰۰ هزار تومان، تنها نقطه آغازین چنین نبردی است. من شگفت زده نخواهم شد که تداوم‌ ژرف ناترازی ها، این رقم را به ۳۰۰ برساند.

امید بستن به روسیه و چین نیز واهی به نظر می رسد. از کجا معلوم‌ پرزیدنت ولادیمیر پوتین در جریان مذاکرات ختم جنگ‌ در اکراین، با کارت ایران بازی نکند؟! کدام‌ کارشناس می تواند تضمین دهد جمهوری خلق چین در ازای دریافت مشوق هایی مناسب از ایالات‌متحده، به کلی از خرید نفت ایران منصرف نشود؟ کشوری که خریدار حدود ۹۵٪ نفت خام‌ ایران است.

کوتاه آن که دونالد ترامپ‌ ممکن‌ است در بسیاری رویکردهای سیاست خارجی، مجنون‌ به نظر آید، ولی به گمانم‌ دستکم‌ برای حل وفصل دو آیتم در خاورمیانه عزمش جزم خواهد بود:
۱- دفاع تمام قد از اسرائیل؛
۲- حل مساله جمهوری اسلامی.

به خوبی می دانم‌ که هزار تصمیم ساز عاقل همواره در صدر جمهوری اسلامی، در باب چگونگی رویارویی با دیوانه فرض کرده ای به نام ترامپ سرگردانند و سرگردان تر خواهند ماند.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
چگونگی فروپاشی حکومت های ایران

چگونگی و شیوه فروپاشی خاندان‌ های حکومتگر در ایران‌ طرحواره ای نیست که مرا در آن جایی باشد، چرا که به رشته تحصیلی ام بر نمی گردد؛ بنابراین از همین جا برای ورود به آن پوزش می خواهم.

۱- فروپاشی پهلوی با انقلابی به نسبت آرام و بدون جنگ مسلحانه و خونریزی گسترده و سریع رخداد. گرچه در قانون اساسی شمار کشته های انقلاب اسلامی 60000 تن پنداشته شده، ولی بیشینه کشته های انقلاب 57 از 3500 بیشتر نبود. حتی بر پایه آمار بنیاد شهید کل شهدای عصر پهلوی از فروردین 1300 تا بهمن 1357, کمتر از عدد اخیر است. به هر روی فروپاشی پهلوی بومی و بدون دخالت آشکار و لشگر کشی خارجیان بود؛

۲- فروپاشی قاجار نیز طی جنبش مشروطه تا کودتای اسفند رضاخان میرپنج، به نسبت آرام، کم‌ تلفات و بدون لشگرکشی خارجی بود؛

۳- فروپاشی خاندان‌ های حکمتگر زند و پیشتر از آن افشار، در مقیاس کلی جنبه داخلی داشت و نقش لشگرکشی خارجی در این دو نمایان نبود؛

۴- ولی در فروپاشی شاهنشاهی یا حکومت صفوی، دوعامل تقریبا توامان و همراه ناخشنودی داخلی و حمله خارجی زمینه فروپاشی این سلسله حکومتی را فراهم ساختند. به سخن دیگر به رغم ستمکاری ها و سختگیری های فرمانروایان صفوی بر رعیت، قیام های کوچک‌ ناحیه ای درونی پاسخ نداد و این سلسله با وجود آشکار شدن و بلکه فراگیر شدن فساد همچنان به سیطره اش بر توده ها ادامه می داد.
تا این که هجوم ابدالی ها و غلجایی ها (افاغنه) از حاشیه قلمرو صفویه آغاز شد و البته عثمانی ها نیز به عنوان نیرو و ارتشی خارجی برای پشتیبانی این دو قبیله شتافته و کار صفویه را در کمال بی تفاوتی رعایای ایران، بس ساده و بی مقاومت‌ جدی تقریبا به پایان رساندند. در واقع معادله فروپاشی حکومت صفوی چنین بود:
ناخشنودی درونی+حمله خارجی=فروپاشی

فروپاشی شاهنشاهی ساسانی نیز بی شباهت به فروپاشی صفوی نیست. در واقع نارضایتی سخت رعایا از ستم حکومت مذهبی ساسانی، بستری را مهیا کرد که دستجات عرب تازه مسلمان، بساطش را در هم‌ ریختند. به گونه ای که ایرانیان که از ستم حکومت به ستوه آمده بودند، در برابر عنصر مهاجم خونریز و برباد دهنده عرب چندان ایستادگی نکردند. جنگ سلاسل را خوانده اید؟ آنگاه که برای جلوگیری از فرار جنگاوران ایرانی در برابر اعراب بدوی، به پاهایشان زنجیر بستند؟! و یا فرایند سقوط اصفهان توسط افغان ها را؟!

کوتاه این که فروپاشی حکومت های عرفی و معمولی در ایران با انقلاب، جنبش و یا نبردهای قبیله ای با اتکا به قوای داخلی شدنی و بلکه رایج بوده است. بر عکس فروپاشی حکومت های متکی به مذهب یا حکومت های ایدئولوژیک، مانند ساسانی و صفوی، تنها با تجمیع خواسته و ناخواسته دو نیروی رعایا و دشمن خارجی امکان پذیر شد. چرا؟!

نخست آن که تا جایی که به ایران بر می گردد، حکومت های‌ مذهبی درصدی از مردم را به هر طریق ممکن‌ برای پاسداری از خود تربیت کرده و آنان را با شست و شوی مغزی و... به عناصری وفادار در جهت ایجاد سپر خود تبدیل می کنند. دوم‌ آن که به هنگام‌ فشار بزرگ و تهدید فراگیر داخلی مردمان، به لطائف الحیل، از علائق و دلبستگی های ملی-مذهبی مردم از راه پروپاگاندا و در جهت ایجاد شکاف و شقاق بین مردم  سود برده و بدین وسیله مانع یکپارچگی مردم‌ علیه خود می شدند.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
به اعراب واگذار شود

در پی طرح پرزیدنت ترامپ مبنی بر انتقال جمعیت غزه به کشورهای عرب همسایه این باریکه و پافشاری ترامپ بر این ایده، تنش میان ایالات متحده و حکومت های متحد کلاسیک عربش رو به اوجگیری است. نه تنها مصر و اردن که دریافت کنندگان‌ همیشگی کمک اقتصادی از واشنگتن هستند به مخالفت با چنین ایده ای برخاسته اند، که عربستان، امارات و قطر نیز مخالفت سخت خود را با چنین برنامه ای آشکار کرده اند.

بر این پایه امروزه روز بهترین فرصت برای واگذاری و هل دادن مساله فلسطین به ملت های پرجمعیت و ثروتمند عرب است. ولی شوربختانه خودآزاری بیمار گونه (مازوخیسم)‌ سیاسی مدیران و تصمیم سازان جمهوری اسلامی، حتی به علائق فلسطینی ها نیز پشت پا می زند. گویا رهبران‌ ایران دلبسته باقی ماندن در تنش و مشاجره دائمی هستند. کاش رهبری با عدم‌ مداخله دستکم‌‌ موقت، فرصت می دادند اعراب در برابر برنامه های تجاوزکارانه مشترک آمریکا-اسراییل خودی نشان دهند.

ولی بعید نیست از شنبه ۱۵ فوریه جهان عرب شاهد دوزخی غیر قابل تصور از بمباران در غزه باشد. جهنمی که ممکن‌ است فرماندهان جمهوری اسلامی و ملت ایران را به فکر وادارد.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
هدیه ترامپ به ایران

همان گونه که در یادداشت پیش آمده است، ایده ترامپ مبنی بر کوچاندن مردم غزه به کشورهای عرب، زمینه ساز تنش بین ایالات متحده و اعراب شده است. امروز نیویورک تایمز نیز طی یادداشتی نوشته است: طرح ترامپ برای غزه هدیه ای به ایران است. این روزنامه جهانشمول، ضمن احمقانه خواندن این برنامه, باورمند است که این طرح بزرگترین هدیه ترامپ به ایران خواهد بود. زیرا اعراب را وادار به رویارویی با محور آمریکا-اسرائیل خواهد کرد.
با کنار کشیدن مستقیم جمهوری اسلامی از معرکه فلسطین و غزه، بهترین فرصت ها برای ورود گسترده و حتی فراگیر ملت-دولت های عرب به میدان فلسطین-غزه بازتر خواهد شد.

کاش در رده بالای تصمیم سازی جمهوری اسلامی، شعور کوچک استراتژی نگر وجود داشت.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
التماس نکن

قمیشی و چند یارش پیش از آغاز اعتراض متمدنانه در جهت رفع حصر دستگیر شدند. حالا فضای مجازی پر شده از این حرفها و گوشزد ها به حکومت که بابا رحیم قمیشی، اکبر دانش سرارودی، ناصر دانشفر و قس علیهذا، رزمنده،جانباز و ایثارگرند؛ دستکم با اینان مدارا ورزید؟!!! و کلی از این پند و اندرزهای مشفقانه و یا بر انگیزاننده.

جنابان تحلیگر‌، حکومت ها، به ویژه حکومت های برخاسته از یک انقلاب، در برابر هر گونه مخالف، با هر رنگ و پیشینه و نیتی، کر و کورند.‌ هدف حکومت ها یک چیز است و بس: ماندگاری.

برای حفظ خود هم تا جایی که بتوانند دست به هر کاری می زنند. حتی بازداشت قمیشی و هزار چونان او؛ و ککشان‌ هم‌ نمی گزد.

بنابراین در این راه دوست و دشمن و مصلح و مشفق نمی شناسد.‌ حتی چنان‌چه همه جانبازان و ایثارگران هم یکجا برخیزند و کمر به تغییر بگشایند، رحم و مروتی در کار نخواهد بود.

به قول پلوتارک در تاریخ رم و قیام اسپارتاکوس، تا هدف مردم برای رهایی، بزرگتر از زندگی‌شان نباشد، آزادی در کار نخواهد بود. البته که برای هر انسانی راهی برای آزادی باز هست، ولی باید برایش جنگید.

تا ملتی برای وادار کردن حکومت به تغییر استراتژی اش، تنها به التماس و عجز و لابه و گدایی کردن لقمه ای آزادی بسنده کند، درب های بازداشتگاهها، زندان‌ها و نابودی تدریجی باز خواهد ماند.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
اسرائیل چه در سر دارد

جمهوری اسلامی، به سه دلیل دیگر در کانون تمرکز اسرائیل(اشغالگر)‌ نیست:۱- محور مقاومت‌ رو به پایان است،۲- خطر ترکیه و تکفیری ها از سمت سوریه رو به آغاز است و ۳- حل مساله غزه و کرانه باختری با پشتیبانی تام و تمام پرزیدنت ترامپ باید در کانون‌ توجه قرار گیرد.

بنابراین از دیدگاه اسرائیل، امروزه روز دیگر جمهوری‌اسلامی اسلامی به شیر مولانا تبدیل شده؛ بی یال و دم و اشکم و کوپال.

ولی با این همه هنوز از دیدگاه اسرائیل، حتی سایه جمهوری‌اسلامی خطری در خود نهفته دارد: تاسیسات هسته ای.

چه نتانیاهو باشد چه کس دیگری جایگزین شود، به هر طریق حمله برای نابودی تاسیسات و یا تاخیر در اهداف آنها انجام خواهد شد؛ با ایالات‌متحده یا بی او. چنین رویکردی به منزله تقابل جمهوری‌اسلامی با اسرائیل و ایالات متحده خواهد بود.

دیروز(۱۳ فوریه) افزون بر تحلیل نشریه معتبر واشنگتن پست‌، که خبر خیلی خطرناک حمله پیش‌دستانه اسرائیل به نطنز و فردو را منتشر کرد و آن را حتمی دانست، فاکس نیوز نیز قطعنامه مشترک دو حزبی (دمکرات-جمهوری خواه) مبنی بر در خواست احیای مکانیسم ماشه (SnapBack) از سه کشور اروپایی(بریتانیا، فرانسه، المان) را خواستار شدند.

این در حالی است که ترامپ-پوتین هم به چند قدمی توافق در باره اکراین نزدیک شده اند. بنابراین بعید است کرملین نفع چندانی در حمایت از ایران حس کند.

با این حساب، و به شرط تغییر نکردن اوضاع و احوال، به اغلب احتمال، از پایان های بهار ۱۴۰۴، منطقه  شاهد درگیری تعیین کننده و سرنوشت ساز محور متحد اسرائیل-آمریکا با جمهوری‌اسلامی خواهد بود.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
خیابان ها از آن ما خواهد بود

هنگامی که اسپانیای فاشیست زیر رهبری حزب فالانژ و رژیم‌ فرانکو با شکست انقلابیون‌ با کمک‌ هیتلر و موسولینی، قدرت را در اسپانیا در دست گرفت، وحشت و تاریکی و تباهی، زندان و شکنجه و تجاوز همه جا را فرا گرفت. فرانکو تحت لوای اندیشه کاتولیسیسم و حزب مویممپنتو ناسیونال (حزب حرکت ملی) کمترین آوای آزادی را در هم‌ می کوبید. هراس افکنی توسط فاشیست ها بین ملت اسپانیا، به برترین ابزار تسلط روحانیون فاشیست و رهبردیکتاتورشان تبدیل شده بود.

با این همه و در شرایط زندان، شکنجه و تجاوز و رعب افکنی، میل سرشتی به آزادی جوانه زد، بال و پر گرفت و همه گیر و فراگیر شد. از باسک تا بارسلون، از مادرید تا آراگون، از والنسیا تا ساراگوسا و از مایورکا تا بیلبائو مردم‌ زمزمه می کردند:

بتازید و اندکی دیگر جولان دهید،
باتوم ها و تفنگ‌هایتان را همچنان بر ما نشانه گیرید،
ماشین های آب‌پاش و نارنجک‌های اشک آور را در میان ما افکنید،‌
زندان های مادرید را پر کنید، جوری که دیگر جایی در آن نماند،

ولی سر آخر چی؟
پایانش کجا خواهد بود؟
بلند بلند و با فریاد می گوییم:
آخرش خیایان ها از آن‌ ما خواهد بود.
خیایان ها و پیاده رو زیر پایکوبی ما خواهند لرزید،
درختان و چراغ های راهنمایی را آذین خواهیم‌ بست،
و سرود خوانان تا ایبرو(رود بزرگ‌اسپانیا) و ساحل بیسکای پیش خواهیم‌رفت،
با جام‌ های پر از شراب قرمز آزادی،
ما اینجا می مانیم، ما اینجا ماندگاریم، تا شما را تا دروازه دوزخ بکشانیم.
ما اینجا هستیم
خیابان‌ ها از آن ها ما خواهد بود،
برای دوستی و برادری و برابری و ترانه و رقص،
خیابان‌ ها برای ما خواهد ماند.

چه زیبا گفت نیچه: اگر شعر و هنر نبود، واقعیت هلاکمان می کرد.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
2025/02/14 16:49:35
Back to Top
HTML Embed Code: