tgoop.com/Kooh_O_Vaje/8721
Last Update:
👈 جای خالی اندیشکده های کوهنوردی
#جستارهای_پژوهشی
#امیرملیحی
روشن است آنچه که یک رفتار اجتماعی را مدون و سازمان یافته میکند. وجود سازمانهایی است که در جایگاه سیاستگذاریهای کلان قرار گرفته و در چهارچوب پژوهشهای علمی و کارشناسی ، به دنبال ارائه افق چشم انداز به جامعه هدف عمل نمایند .
سازمانهایی که پژوهشهای گوناگون ، و طراحی سیاستگذاری عمومی در یک رفتار اجتماعی را به منظور دستیابی افراد تصمیم گیر در حوزههای تخصصی را بدوش گرفته و انجام میدهند . و یک رفتار سازمان یافته ، به منظور تحلیل و بررسی دادهها ، و طراحی مسیر چشم انداز در شکلگیری یک رفتار اجتماعی ، سیاسی ، فرهنگی و .... را پی می گیرند .
اندیشکده ها ارائه ایدههای تازه ، که توانایی اثرگذاری راهبردی به جامعه هدف داشته باشند را دنبال نموده ، و خواستار دگرگونی رو به رشد به واسطه ارائه پژوهشهای خویشند .
کنش اندیشکدهها بیشتر جنبه سیاستگذاری و ارائه رفتارهای استراتژیک در قالب پژوهشهای علمی و سازمان دهنده به جامعه هدف است .
با این پیشگفتار ، در ادامه به نقش اندیشکدهها در تدوین راهبردی و سیاست گذاری در #ورزش_کوهنوردی خواهیم پرداخت . اما آیا میتوان اندیشکدهای را نام برد که در آن افراد متخصص و آشنا به ورزش کوهنوردی گردهم آمده ، و در قالب پژوهشهای میدانی و تجربی و صد البته علمی ، به بررسی و تحلیل آنچه در این ورزش رخ میدهد بپردازند ، و از درگاه پردازش دادههای به دست آمده ، روشهای نوین و سازماندهنده را به بخشهای کلان و میان دستی این ورزش ارائه نمایند ؟
ورزش کوهنوردی در سالهای اخیر با دگرگونیهای شگفت انگیزی روبرو شده و موج فزاینده مشتاقان به این ورزش ، همچنین نیاز این جامعه به دانشها و روشهای نوین علمی را بیش از این نمود دیداری بخشیده است . آنچه اندیشکدهها به دنبال آنند در قالب اهدافی است که طراحی نموده و در این مسیر به چگونگی پژوهشگری و شناخت مخاطبین دست مییابند . همچنین در ادامه فعالیت خود ، در پی آنند که نتایج پژوهشها و سیاستگذاریهای خویش را از دریچه بازخورد جامعه هدف مورد بررسی قرار دهند .
اما پایهریزی و بنیان یک اندیشکده کوهنوردی بر دوش کیست ؟ آیا نهادهای دولتی و وابسته به دولت میتوانند سکاندار مدیریت یک اندیشکده آزاد اندیش باشند ؟ آیا #فدراسیون_کوهنوردی و هیاتهای تابعه استانها و شهرهای زیر مجموعه ، و یا انجمن های کوهنوردان در گوشه و کنار کشور توانایی ایجاد یک #اندیشکده_تخصصی_کوهنوردی را دارند ؟ اندیشکدهای که بتواند بسترساز پژوهشهای راهبردی و تخصصی به منظور بهینه سازی شرایط موجود باشد .
اصولاً وجود یک اندیشکده برای شناخت یک رفتار اجتماعی تا چه میزان اثربخش خواهد بود ؟ آیا میتوان کاستیها و کژپنداریهای موجود در ورزش کوهنوردی را در قالب پژوهش و تحلیل و بررسی داده های موجود مورد نگاه کارشناسی قرار داد و با ارائه چشم انداز راهبردی اثرات مثبت آن را به چشم دید ؟
آنچه روش است اینکه شکلگیری چنین اندیشکدههایی نیازمند حضور افرادی است که وابستگی سازمانی به نهادهای دولتی نداشته و با نگاهی فراحزبی و به دور از حب و بغض ، نقاط ضعف سیستم را مورد بررسی قرار داده و در قالب بولتنها و نوشتارهای پژوهشی منطبق با علم روز به #جامعه_کوهنوردی ارائه نمایند . این مهم ( پایهریزی اندیشکدههای کوهنوردی ) تنها با همراهی و همسویی کوهنوردان زبده و مربیان و پیشکسوتان ، همچنین پشتیبانی باشگاهها و روسای هیاتهای کوهنوردی قابل دسترس است ، و میتوان با تشکیل نشستهای دورهای تخصصی در دفاتر باشگاهها و هیاتهای کوهنوردی از پژوهشگران و علاقمندان به تحلیل و بررسی دعوت به عمل آورد تا در یک فرایند دانش محور و پژوهشی به دنبال طرحریزی و سیاستگذاریهای درخور برای پیشرفت همه جانبه این ورزش پرطرفدار باشند .
و از درگاه بررسی و پژوهشهای دانش محور موجبات رفتار بهینه در امر مدیریت کلان کوهنوردی ، و همچنین روشهای راهبردی اثرگذار در کاهش حوادث ، ارتقای بهرهوری ، گسترش فنون دانش محور ، و زمینهسازی به جهت تامین منابع انسانی و مالی برای ظهور و بروز استعدادهای جوان و تازه نفس باشند .
به امید آنروز ...
✍#امیرملیحی
کانال کوه و واژه ، کانون فرهیختگان
کوهستان
🆔 @Kooh_O_Vaje
BY کـــوهــ و واژهــ
Share with your friend now:
tgoop.com/Kooh_O_Vaje/8721