tgoop.com/MAminGhaneirad/3018
Last Update:
ادامه مطلب: در حسرت زندگی نزیسته
🔺برخی از دانشجویان پزشکی نسبت به رشته خود دچار تردیدهای جدیاند. برخی از این دانشجویان با فشار خانواده و به دلیل استمرار شغل پزشکی که در بین خانواده یا خویشاوندان موروثی است به این عرصه وارد میشوند. به بیان روشنتر، علایق آنان عرصههای دیگری مانند هنر، ادبیات، فلسفه یا سیاست است ولی جرأت و جسارت بیان علایق خود نزد والدین را ندارند. آنان مدام از خود سؤال میکنند که «چگونه میتوانم این سبک زندگی (پزشک بودن و مصائب آن) را تا آخر عمر ادامه دهم در حالی که هیچ علاقه ای به آن ندارم». زندگی در موقعیت تردید و عدم قطعیت، برای بسیاری از آنان زجرآور است.
🔺برخی از دانشجویان پزشکی در خصوص ماندن و ادامه تحصیل در ایران و یا مهاجرت به غرب دچار تردیدهای جدیاند. آنان برای پیشرفت تلاش میکنند ولی مدام درباره ماندن یا رفتن دچار چالشاند. این پرسش که « با همه این سختیها، در ایران آخرش چی؟» یکی از پرسشهای بنیادی آنان است.
🔘به طور خلاصه، نارضایتی از اکنون، و ناامیدی از آینده وضعیت خاصی برای دانشجویان پزشکی به وجود آورده است. توجه داشته باشید: احساس تنهایی، احساس طردشدگی اجتماعی، احساس ناامیدی نسبت به آینده، احساس تحقیر شدن و سرخوردگی، زندگی در موقعیت تردید. همۀ این موارد به شکل بالقوه می توانند زمینه را برای خودکشی فراهم نمایند هر چند باید تأکید کنم که خودکشی راه برون رفت از مشکلات نیست.
سخن پایانی آنکه خودکشی، صرفا یکی از راههای کنار آمدن با پریشانیها و ناملایمات در بین این دانشجویان است. برخی از آنان، به ویژه آقایان، به مصرف الکل، گُل و «خانمبازی»(به تعبیر یکی از مصاحبهشوندگان) پناه بردهاند که در جای خود قابل مطالعه است. این گروه از دانشجویان برای کاستن از بار مشقتهای «اخلاق سنگین کار»، به «اخلاق لذت» پناه بردهاند و دروس را نیز به شکل« کجدار و مریز» میگذرانند.
صفحه نویسنده در تلگرام و اینستاگرام: @fardinalikhah
BY جامعه شناسی حوزه عمومی
Share with your friend now:
tgoop.com/MAminGhaneirad/3018