tgoop.com/MAminGhaneirad/3035
Last Update:
ادامه پست قبلی 👆
✅ سعید مدنی؛ پژوهشگر مرجعی که نباید دربند باشد
نارضایتیها و مطالبات اجتماعی و سیاسی و اعتراضات، پویشها و جنبشهای اجتماعی برای برآوردن آنها، یکی از پدیدههای اجتماعی متداول در همه جوامع امروز است. نظامهای حکمرانی برای مواجهه با آنها دو رویکرد و رویه میتوانند اتخاذ کنند: رویکرد کنترل و مهار ناراضیان و معترضان، و رویکرد برآورده کردن مطالبات گروههای مختلف مردم و کاهش نارضایتیها و اعتراضات.
نظامهای حکمرانی مردمسالار، معمولا رویکرد دوم را در پیش میگیرند. برای سیاستگذاری در مسیر کاهش نارضایتیها و اعتراضات با برآوردن انتظارات مردم و حل مسائل و مشکلات جامعه، پژوهشهای اجتماعی که با رویکرد علمی واقعبینانه و انتقادی انجام میشوند بسیار ضروری و راهگشا هستند. در یک نظام حکمرانی خوب که رویکرد کاهش نارضایتی را اتخاذ میکند، پژوهشگران، اندیشمندان و دانشگاهیانی همچون سعید مدنی که با دلسوزی برای مردم و کشورشان با رویکرد علمی و انتقادی به کنش گری علمی و اجتماعی میپردازند، باید مورد توجه و تکریم قرار گیرند و به نظراتشان در سیاستگذاری و برنامهریزی اهمیت داده شود. دریغ و درد که امروز به جای رویکرد کاهش نارضایتی، رویکرد کنترل و مهار ناراضیان و منتقدان اتخاذ شده و در نتیجه، افرادی چون مدنی در زندان یا در محدودیت و در حاشیه هستند؛ و در نتیجه، مسائل اجتماعی کشور روزبرو پیچیدهتر، گستردهتر و بحرانیتر شدهاست.
اجتماع علمی و اهل اندیشه و پژوهش و دلسوزان کشور قدر امثال سعید مدنی را نیک میدانند؛ آثار دکتر سعید مدنی در حوزه مسائل اجتماعی از متنهای علمی مرجع و پراستناد بوده و خواهد ماند؛ زندانی بودن چنین افرادی از اعتبار و مشروعیت دستگاه قضایی و نظام حکمرانی در نزد اهل علم و نظر و در بین بسیاری از مردم میکاهد و نظام حکمرانی و جامعه را از کنش گری علمی و اجتماعی مسئولانه و سازنده آنها محروم میکند، و نظام حکمرانی را در بحرانهای بیشتری فرو خواهد برد.
@SHSerajzadeh
BY جامعه شناسی حوزه عمومی
Share with your friend now:
tgoop.com/MAminGhaneirad/3035