tgoop.com/NESHIMANgaz/51
Last Update:
💠اسکوربوت ملوانان و کارآزمایی بالینی💠
سرگذشت حجامت (۳)
واژه ویتامین توصیف یک ماده غذایی آلی است که برای زنده ماندن حیاتی است .اما خود بدن نمی تواند آن را تولید کند .بنابراین باید از طریق مواد غذایی تامین شود. معمولاً ویتامین c را از میوه ها به دست می آوریم. چیزی که متاسفانه رژیم معمولی دریانوردان فاقد آن بود .به همین علت همواره دریانوردان با مشکل #اسکوربوت مواجه بودند . راه حل آسان تغییر رژیم غذایی ملوانان بود ولی دانشمندان هنوز ویتامینc را کشف نکرده بودند و از اهمیت میوههای تازه در پیشگیری از اسکوربوت بی اطلاع بودند. درعوض پزشکان یک بسته کامل از درمان های دیگری را پیشنهاد می کردند که البته #حجامت همیشه یکی از روشهای درمانی بود که ارزش امتحانش را داشت . درمانهای دیگر شامل استفاده از خمیر جیوه ،آب نمک ،سرکه، اسید سولفوریک، اسید کلریدریک یا شراب ماسل بود . درمان دیگر شامل فرو بردن بیمار تا گردن در زیر شن بود که در وسط اقیانوس آرام کار ناممکن بود.
(شانس آورده بودند که نوابغی چون #تبریزیان و #روازاده هنوز پا به عرصه ی حیات نگذاشته بودند و نوشته های ارزشمندشون به زبان های غربی ترجمه نشده بود و الا #ادرارشتر و #روغن_بنفشه هم یکی از کاندیداهای درمان میشد)
عجیب ترین روش درمانی کار اجباری بود ، زیرا پزشکان مشاهده کرده بودند که اسکوربوت معمولا در میان ملوانان تنبل شایع است. البته پزشکان علت و معلول را به اشتباه گرفته بودند. زیرا این اسکوربوت بود که سبب شد ملوانان تنبل شوند نه اینکه تنبلی ملوان را نسبت به اسکوربوت آسیب پذیر می ساخت.
حاصل همه این درمانهای بیهوده ، مختل کردن بلندپروازی های دریا نوردان در قرن هفدهم و هجدهم به علت اسکوربوت بود.
مردان دانا در سراسر جهان نظریه های عجیبی در مورد علل اسکوربوت میدادند و در مورد مزایای درمانهای مختلف گفتوگو کردند ، ولی به نظر نمی رسید که کسی بتواند عفونتی را متوقف کند که صدها هزار ملوان را میکشت .
در سال ۱۷۴۶ راهگشایی عمده حاصل شد. آن وقت بود که جراح دریایی اسکاتلندی به نام #جیمزلیند بر عرشه کشتی سالیسبوری نیروی دریایی انگلیس رفت .هوش سرشار و ذهن دقیقش به او اجازه داد تا رسوم ، پیش داوری ها حکایات و شایعات را به دور ریخته و در عوض با منطق و عقلانیت زیاد با بلای اسکوربوت برخورد کند.
به طور خلاصه مقدر بود که جیمز موفق شود ، در حالی که دیگران در مانده بودند ، زیرا او روشی را به کار گرفت که به نظر میرسد اولین آزمایش بالینی کنترل شده باشد.
دروغ یا درمان ؟
صفحه ۲۳
#پزشکی
#طب_سنتی
#طب_اسلامی
#پزشکی
#تاریخ_علم #تاریخ_پزشکی #فلسفه_پزشکی
#روش_شناسی
#فلسفه_علم
#کارآزمایی_بالینی
@NESHIMANgaz | دروغ یا درمان
@mghlte | عصر روشنگری
سرگذشت حجامت ۱
سرگذشت حجامت ۲
آزمون دوسو کور
مطالعات عمه ای در شبه علم
BY نشیمن گز 🕷 (نقد طبهای خرافی و مطالب کاربردی حوزهی تغذیه ، سلامت ، پزشکی و تاریخ آن)
Share with your friend now:
tgoop.com/NESHIMANgaz/51