Telegram Web
ابتذال شر در فلسفه‌ی هانا آرنت
قسمت اول


«هانا آرنت» در سال ۱۹۶۱ در جریان محاکمه‌ی آدولف آیشمن که جنایت‌کاری جنگی و مسئول کشتار تعداد بی‌شماری از یهودیان بود مفهومی را پدید آورد با عنوان «ابتذال شر».

او به پیروی از یونانیان به‌ویژه ارسطو سیاست را از اساس شاخه‌ای از اخلاق می‌دانست که اگر درسیاست‌ورزی اخلاق را کنار بگذاریم نام سیاست زیبنده‌ی آن نخواهد بود. او باور داشت که پس از یونانیان اخلاق از سیاست جدا شده و نادیده گرفته شده است و از آن پس دولت دیگر کارکرد خود را در تعالی بخشیدن به روح آدم ها از دست داده و وظیفه خود را تا سطح اداره‌ی امور کاهش داده است. بنابراین در چنین اوضاعی انسان دیگر به دنبال معنا نمی‌گردد و تمام تلاشش در راستای براورده نمودن نیازهای روزافزون معاش می‌شود. از این‌رو دیگر یارایی برای جست‌وجوی معنا برایش به‌جا نخواهد ماند. و این‌گونه است که عرصه‌ی پیدایش شرّ و شرارت هموار گردیده است.

برگردیم به موضوع آیشمن و فاجعه فلاکت‌بار کشتار بی‌رحمانه‌ی میلیون‌ها یهودی و اسیر جنگی‌ای که در اردوگاه‌های مرگ نازی‌های آلمان در جنگ دوم جهانی بر اثر اسنشاق گاز، تیرباران، کار بسیار سخت و گرسنگی مفرط به کام مرگ فرستاده شدند.

در سال ۱۹۴۲ در کنفرانس «وانزه» در ویلایی به همین نام قراردادی با نام «راه حل نهایی» و یا «واپسین‌چاره» تنظیم گردید. در این پیمان‌نامه به آسانی درباره نسل‌کشی و قتل عام تمامی یهودیان تصمیم گرفته شد. این تصمیم بسیار ساده و کارامد می‌نمود. در این میان تنها چیزی که جنایت‌کارانی مثل آیشمن را به فکر وا می‌داشت نوآوری و خلاقیت برای کاهش هزینه‌های این نسل‌کشی و سرعت بخشیدن به آن بود. می‌بایست راهی می‌یافتند تا در کوتاه‌ترین زمان و با صرف کمترین هزینه، افراد بیشتری را به کام مرگ روانه کنند.

آیشمن خوش‌حال و خشنود بود از این‌که داوطلب شده بود تا معمار و مجری طرح «واپسین‌چاره» باشد. طرحی که مورد تأیید افراد بااحترام جامعه، و رهبران سیاسیش بود.

هانا آرنت در گزارشی که بعدها در کتابی با عنوان اصلی «آیشمن در اورشلیم» و عنوان فرعی «ابتذال شر» به چاپ رسید جنایات نازی‌ها را – بر‌خلاف باور همگانی- ناشی از سرشت بد و لذت‌بردن از آدم‌کشی نمی‌داند. بلکه علت پیش‌قدم‌شدن آیشمن در اجرای طرح «راه حل نهایی» را فقدان و یا ضعف اندیشه‌ورزی و داوری می‌داند. آیشمن هیچ کینه‌ای نسبت به یهودیان نداشت بلکه بی‌چون و چرا به فرمان بالادستی خود گردن نهاده بود. او از تصویرسازی و خیال‌ورزی در مورد درد و رنجی که یهودیان می‌کشیدند و همچنین از تفکر و گفت‌وگوی درونی با خود عاجز و ناتوان بود. که اگر این‌گونه نبود می‌توانست در ذهن خود به نتایج و آثار رفتارش و نادیده گرفتن ابعاد انسانی و اخلاقی آن پی ببرد.

هانا آرنت باور داشت که برای هر شخصی خویشتنِ دیگری نیز وجود دارد. کسی که با خودش حرف می‌زند در واقع با خویشتن دیگر خود در حال گفت‌و‌گو است. خویشتنی که می‌شود با او سازگار و یا ناسازگار بود. اگر کسی با دیگران ناسازگار باشد می‌تواند به سادگی او را نادیده گرفته و به راه خویش برود. اما اگر با خویشتن دیگر خود ناسازگار باشد و مرتکب بدی شود محکوم است به همزیستی تحمل ناپذیر با همان خویشتن خویش.

او بر این باور است که بدکارانی که هرگز با خود روبه‌رو نمی‌شوند و بدی و شرارتی را که در حق دیگران روا داشته‌اند به‌ یاد نمی‌آورند هرگز از ارتکاب دوباره و چندباره‌ی آن واهمه‌ای نخواهند داشت.

استدلال هانا آرنت این بود که آیشمن نه رذل بود و نه شریر و نه از آزار دیگران لذت ‌می‌برد. جنایاتش نه عمق اخلاقی داشت و نه برخاسته از روان او. بلکه او تنها در سطح اخلاقیِ مبتذلی قرار داشت. اعمال و جنایاتش فاقد هرگونه معنای عمیق و صرفا انجام وظیفه‌ای از سر بی‌فکری محض بود.

این چنین افرادی از تفکر نقادانه عاجز می‌باشند و اَعمال آنها بر اساس داوری‌های کورکورانه و نسنجیده خواهد بود. آنها تنها با توجه به باورهایی که بر اثر تقلید و یا شست‌و‌شوی مغزی‌ای که توسط دستگاه تبلیغاتی و پروپاگاندا در ظرف ذهنشان جای گرفته دست به عمل خواهند زد. هرگاه دهان خود را باز می‌کنند به جز مُشتی الفاظ و تعبیرات فرسوده که نه از آنِ خود بلکه عاریتی است، چیزی از آن خارج نخواهد شد. این نوع اعتقاد قالبی و کلیشه‌ای بستر هرگونه استدلال و تفکر نقادانه و نگرش جدید را از آن‌ها خواهد گرفت. آن‌ها مدام مفهومی را بیان می‌کنند که ذهنشان برایش مهندسی شده است. پاسخ هیچ نقد و مخالفتی را نمی‌دهند مگر با هر آن‌چه به ایشان آموزش داده‌اند. بنا‌براین اگر در مجادله و بحث و گفت‌و‌گو با این افراد احساس کردید که به تمامی نقد‌های شما پاسخی آماده و قالبی دارند بدانید آن گفت‌و‌گو بین شما و او برقرار نیست بلکه شما با ماشینی در حال مذاکره هستید که توسط اشخاص دیگری برنامه‌ریزی شده است.


#مجتبی_طاهری

ادامه دارد…
Forwarded from عکس نگار
ابتذال شر در فلسفه‌ی هانا آرنت
قسمت دوم


جامعه می‌کوشد تا با حفظ آداب و رسومی که به نام اخلاق به شهروندانش معرفی می‌کند به بقای خود ادامه دهد و از این رو فرصت تفکر مستقل را از شهروندانش می‌گیرد. و این‌گونه است که شهروندان مطلوب، مطیع و خوبش همان‌هایی هستند که پای‌بند به آداب و رسومی که به نام اخلاق به آن‌ها معرفی شده خواهند بود.

در مورد این شهروندان خوب و سر‌به‌راه باید گفت که در صورت تغییر شرایط و نظام اخلاقی جامعه، آن‌ها هستند که بدون هرگونه سوال و چون و چرایی پذیرنده‌ی شرایط جدید خواهند بود. مگر نه این است که آیشمن تا قبل از عضویتش در دستگاه نظامی هیتلر مطیع کلام خدا بود و قتل را گناهی نابخشودنی می‌دانست. پس چه شد که با تغییر نظام اخلاقی نوظهورِ تحمیلی هیتلر دست به شرارت و کشتار زد. افرادی هم بودند که از همرنگ جماعت شدن سرباز زدند. اما افراد مبتذل و آنان که همرنگ جماعت شدند منشأ شر و شرارت شدند.

آرنت نه تنها آیشمن و یارانش را متهم می‌دانست بلکه تحت تاثیر «کانت» بر این باور بود که تمام افرادی که نخواسته‌اند به بلوغ فکری برسند و «خوداندیش» شوند و با رژیم هماهنگ شده و همرنگی با جماعت را انتخاب کرده‌اند، جملگی متهم هستند و باید محاکمه شوند. همانان که به راحتیِ عوض‌کردن لباس خود ارزش‌های اخلاقی خود را تغییر می‌دهند. هر کسی ممکن است در یک سیستم فراگیر که اقدام به جذب توده‌ها نموده خود را مهره‌ای ناچیز در آن سیستم، مأمور و معذور و قربانی شرایط و بی‌تقصیر بداند. اما یقینِ نیرومند آرنت این بود که مسئولیت فرد پاسخ‌گویی در مورد چرایی عضویتش برای خدمت به چنین دستگاهی می‌باشد. او در پاسخ به چنین بهانه‌ای مردم کشوری مانند دانمارک را مثال می‌زند که اگرچه آلمان بر آن مسلط گردید اما مردمش از تن‌دادن به طرح «واپسین‌چاره» سرباز زدند. کسی که با خود وارد گفت‌و‌گو نمی‌شود طبیعی است که قادر به تشخیص خیر از شر نباشد و دست به شرارت و بدکاری بزند.

هانا آرنت یک نویسنده یهودی بود و پس از جریان محاکمه آیشمن در اورشلیم موجی از مخالفت‌ها از جانب یهودیان علیه وی به‌راه افتاد.


#مجتبی_طاهری
۱۴۰۳/۰۴/۱۰

@Nahavand_farhangohonar
۱۴۵۲۲
Forwarded from عکس نگار
#سخنی_با_شما

‍ درود و ارادت خدمت شما همراهان عزیز و محترم

به اطلاع همشهریان و همراهان گرامی می‌رسانیم با توجه به نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری و ایام تبلیغات آن، با توجه به مشخص و منتشر شدن لیست نهایی نامزدهای انتخاباتی، لازم دانستیم رویکرد کانال و گروه «خاطرات فرهنگ و هنر نهاوند» را در این خصوص طبق اساسنامه، بصورت مستقیم و شفاف به آگاهی عزیزان برسانیم:
ضمن احترام به همه عزیزان با هر دیدگاه سیاسی و عقیدتی، و به پشتوانه همه شما فرهیختگان گرامی، شأن و جایگاه فرهنگی و ادبی گروه را والاتر از آن می‌دانیم که آلوده دسته‌بندی‌ها و مجادلات بیهوده سیاسی و زد و بندهای آن شود و از مسیر درست و رسالت اصلی خود دور گردد.
لذا به هیچ عنوان پذیرای تبلیغات مستقیم و غیر مستقیم کاندیداها و اطرافیان و وابستگان ایشان، و هرگونه مطلب مرتبط با انتخابات در این گروه نخواهیم بود.
از همه عزیزان و بزرگواران نیز خواهشمندیم که در این خصوص طبق ادوار گذشته همکاری‌ و مساعدت لازم را مبذول فرمایند.
بدیهی است ارسال پست‌های حاوی تبلیغات به هر گونه‌ای، چه لینک‌دار و چه بدون لینک، عدم رعایت مرامنامه گروه به حساب آمده و علیرغم میل باطنی، منجر به حذف مطلب مورد نظر خواهد شد،
از اینکه همراهمان هستید به خود میبالیم
🌹❤️

ادمین‌های گروه، کانال و صفحه اینستاگرامی «خاطرات فرهنگ و هنر نهاوند»

@Nahavand_farhangohonar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#نیایش_صبحگاهی

در هر تپش قلبم حضور معبودیست که
بی منت برایم خدایی می کند،
بی منت می بخشد،
و بی منت عطا می کند
،

ای همه هستی
ای همه شکوه
ای همه آرامش
امواج متلاطم درونم را ساحلی نیست جز یاد
ت ، و غوغای روح بی پناهم را پناهی نیست جز حضورت
وجودم را با ذکر نامت آذین می بندم
و جانم را با یادت متبرک می کنم
و عاشقانه تمنایت می کنم….

الهی به امید تو


درود
بامدادتان نیکو

❤️

@Nahavand_farhangohonar
Forwarded from عکس نگار
 #مسائل_حقوقی

پیش فروش آپارتمان


پیش فروش آپارتمان و مراحلی که پیش روی خریداران است باید یکی یکی طی شود. زمان تحویل آپارتمان از جمله موارد مهمی است که باید درباره آن در قرارداد صحبت شود. زمان تحویل را می توان اصلی ترین و مشکل سازترین موردی دانست که بر سر آن دعوا صورت می گیرد. سازنده آپارتمان ها که قصد پیش فروش واحدهای خود را دارند می توانند با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی یک قرارداد تنظیم کنند. در این قرارداد موعد تحویل و موعد انتقال سند باید مشخص شود. اگر سازنده ها نتوانند سر قول خود بمانند و آپارتمان را سر وقت تحویل دهند، باید به خریدار خسارت بدهند. 
اجرای حکم الزام به تنظیم سند رسمی
یک مرحله مهم دیگر نحوه پرداخت وجه آپارتمان است. پیش فروش ملک بدون تعیین زمان وجه پرداخت ممکن نیست و به طور معمول مبلغی حدود ۱۰ درصد ارزش ملک و آپارتمان به فروشنده تحویل می شود. باقی مانده مبلغ آپارتمان قسط بندی می شود که بستگی به پیشرفت پروژه دارد.
مرحله دیگر تعیین متراژ آپارتمان است. ممکن است مواردی پیش بیاید که بعد از تمام شدن ساخت واحد متراژ آن با متراژ تعیین شده ابتدایی متفاوت شود. این مسئله مشکلاتی را بین خریدار و فروشنده به وجود خواهد آورد. اگر این اختلاف متراژ از ۵ متر کمتر شده باشد، این اعتراض وارد نیست. در صورتی که این اختلاف از ۵ متر بیشتر شده باشد، خریدار می تواند قرارداد پیش خرید آپارتمان را فسخ کند. در این صورت، فروشنده باید به خریدار خسارت بدهد.

دکتر #رامین_کیانی
۱۴۰۳/۰۴/۱۱

@Nahavand_farhangohonar
۱۴۵۲۳
#منجی

رو در روی من نشسته ای
گرم ِصحبتی...
وازهر دری
سخنی می گویی:
«گرانیِ بنزین...
نا امنیِ بغداد...
آتشفشان،زلزله،طوفان...
آمریکای ِفلان فلان شده...»
رو در روی تو نشسته ام
خاموش...
حواسم جای دیگری ست
گلاویز با واژه ها
درخیال ِردیف کردن ِقافیه برای یک شعرِنو!
«گاهی یک شعر
جهان را
نجات می دهد.»

زنده یاد #قدیر_قیاسوند
۱۴۰۳/۰۴/۱۱

@Nahavand_farhangohonar
۱۴۵۲۳
#چشم

آوندچشمهایم
پرشده است
از روزهای بی روزنه‌ای
که در سایه‌ی دیوارها
گل می‌کند
تا آفتاب را
از چشم پنجره بیاندازد

#لیلا_ظفری
#سپکو
۱۴۰۳/۰۴/۱۱

@Nahavand_farhangohonar
۱۴۵۲۴
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#شبی_با_شاهنامه
قسمت هشتم

بررسی جایگاه #شاهنامه
در فرهنگ ایران زمین در طول تاریخ


سیمای بانوان در شاهنامه
بخش سوم

ویژه همشهریان عزیز نهاوندی

با توضیحات جناب آقای دکتر #علیرضا_قیامتی

۱۴۰۳/۰۴/۱۱

@Nahavand_farhangohonar
۱۴۵۲۵
قسمت سوم سیمای بانوان در شاهنامه
دکتر علیرضا قیامتی
#شبی_با_شاهنامه
قسمت هشتم

بررسی جایگاه #شاهنامه
در فرهنگ ایران زمین در طول تاریخ


فایل صوتی سیمای بانوان در شاهنامه
بخش سوم

ویژه همشهریان عزیز نهاوندی

با توضیحات جناب آقای دکتر #علیرضا_قیامتی

۱۴۰۳/۰۴/۱۱

@Nahavand_farhangohonar
۱۴۵۲۶
#آئین_سوگ


زنده‌یاد مرحومه
#لیلا_شعبانی
همسر آقای (
#علیرضا_شهبازی )

مراسم تشییع و تدفین:
سه شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
ساعت ۱۰ صبح در باغ بهشت نهاوند

و مراسم ختم:
همان روز از ساعت ۱۴ الی ۱۶ در مسجد علمیه سرخیابان و مراسم زنانه همزمان در زینبیه آزادگان برگزار خواهد شد.


خانواده‌های‌ محترم
#شهبازی #شعبانی و سایر بستگان محترم، مصیبت درگذشت عزیز تازه درگذشته‌تان را خدمت شما و سایر وابستگان صمیمانه تسلیت عرض نموده، علو درجات آن مرحومه و تسلای خاطر بازماندگان را از درگاه ایزد متعال مسئلت داریم.
ما را در غم خود شریک بدانید.


اعضا و ادمین‌های گروه و کانال خاطرات، فرهنگ و هنر نهاوند



@Nahavand_farhangohonar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#نیایش_صبحگاهی

امروز با ایمان کامل به وجود خالق هستی،  تمام نقشه ها و راههایی که در مسیرم به آن احتیاج دارم را مشخص میکنم، و با یک برنامه و زمانبندی دقیق به جلو میروم و نتیجه اعمال خود را با دلی پر از یقین به شعور هستی میسپارم،
میدانم که او مرا تنها نمیگذارد....

از هر زاویه نگاه کنیم، زندگی موهبت است.

خداوندا !!!
هر تغییری؛ نیازمند شهامت از صفر شروع کردن است، عشق به تو این شهامت را در دل من زنده نگه میدارد...
سپاسگزارم

درود
بامدادتان نیکو

❤️
@Nahavand_farhangohonar
امروز ۱۲ تیرماه سالروز درگذشت میرزاده عشقی است.

میرزاده عشقی
(۲۰ آذر ۱۲۷۳ – ۱۲ تیر ۱۳۰۳) شاعر، روزنامه‌نگار، نویسنده و نمایشنامه‌نویس ایرانی دوره مشروطیّت و مدیر نشریه قرن بیستم بود که در دوره نخست‌وزیری رضاشاه، به دستور رئیس اداره تأمینات نظمیه (شهربانی) وقت، ترور شد. وی از جمله مهم‌ترین شاعران عصر مشروطه به‌شمار می‌رود که از عنصر هویت ملی در جهت ایجاد انگیزه و آگاهی در توده مردم بهره گرفت.او را خالق اولین اپرای ایرانی می‌دانند.
میرزاده عشقی با نام اصلی ِسیدمحمدرضا کردستانی در تاریخ ۲۰ آذرماه ۱۲۷۳ خورشیدی در شهر همدان به دنیا آمد. سال‌های کودکی را در مکتب‌خانه‌های قروه و از سن هفت سالگی به بعد در آموزشگاه‌های «الفت» و «آلیانس» همدان به دو زبان فارسی و فرانسوی تحصیل داشته، پیش از آنکه گواهی‌نامه از این مدرسه دریافت کند در تجارتخانه یک بازرگان فرانسوی به شغل مترجمی پرداخته و به زبان فرانسوی به‌طور کامل مسلط شد.
دوره تحصیلی وی تا سن هفده سالگی بیشتر طول نکشید، در آغاز سن ۱۵ سالگی به اصفهان و سپس برای اتمام تحصیلات به تهران رفت. بیش از سه ماه نگذشت که به همدان بازگشت، هنگامی که در همدان به سر می‌برد اوایل جنگ جهانی اول ۱۹۱۴–۱۹۱۸ میلادی و به عبارت دیگر دوره کشمکش سیاست متفقین و دول متحده بود. عشقی به هواخواهی از عثمانی ها پرداخت و زمانی که چند هزار تن مهاجر ایرانی در عبور از غرب ایران به سوی استانبول می‌رفتند او هم به آن‌ها پیوست و همراه مهاجرین به آنجا رفت.
عشقی گهگاه در روزنامه‌ها و مجله‌ها اشعار و مقاله‌هایی منتشر می‌ساخت که بیشتر جنبهٔ وطنی و اجتماعی داشت. چندی هم شخصاً روزنامه قرن بیستم را با قطع بزرگ در چهار صفحه منتشر می‌کرد که امتیازش به خود او تعلق داشت لیکن بیش از ۱۷ شماره انتشار نیافت.
در آخرین کابینه حسن پیرنیا، مشیرالدوله از طرف وزارت کشور به ریاست شهرداری اصفهان انتخاب گردید ولی او نپذیرفت.
عشقی پس از بازگشت، در صف مخالفان جدی سردار سپه درآمد.
میرزاده عشقی از جمله پیشگامان شعر نو شناخته‌می‌شود و از نخستین ادبای معاصر ایران است که به مقوله شعر نو توجه نمود و پیش از نیما یوشیج، اشعاری به سبک نو سرود. لازم به یادآوری است که نخستین آثار نیما یوشیج برای نخستین بار در روزنامه قرن بیستم میرزاده عشقی چاپ شد.
شاید شعرهای عشقی به علت عمر کوتاه شاعری‌اش هیچ‌گاه مجال پخته شدن پیدا نکردند، اما صراحت لهجه، نکته‌بینی و تحلیل بسیار فنی او در مورد تحولات سیاسی و اجتماعی دوره خودش بسیار مشهود است.
میرزاده عشقی در ابتدا با ملک الشعرای بهار و سیدحسن مدرس (از نمایندگان فراکسیون اقلیت در مجلس چهارم) مخالف بود و مطالب و اشعار تندی علیه آن دو نوشت، اما در جریان غائله جمهوریت که از دی ماه سال ۱۳۰۲ شروع شد، در پی مخالفت با رضاخان و جمهوری، با بهار و مدرس که آنان نیز از مخالفان رضاخان و جمهوری بودند، دست دوستی و اتحاد داد. پس از ترور عشقی، بهار طی نطق پیش از دستور خود در مجلس، به شدت به دولت وقت به واسطه تعلل در دستگیری عاملان ترور عشقی حمله کرد و خواهان مجازات آنان شد. همچنین، سیدحسن مدرس، رهبر فراکسیون اقلیت مجلس، تدارک مفصلی برای تشییع جنازه میرزاده عشقی داد و مجلس ختمی برای وی در مسجد سپهسالار برگزار نمود.
میرزاده عشقی همچنین از جمله نخستین و برجسته‌ترین روشنفکران کُرد عصر مشروطه به‌شمار می‌رود که مدافع حقوق زنان بود و از آزادی زنان و حضور آنان در جامعه دفاع می‌کرد. از جمله می‌توان به ارتباط میرزاده با انجمن نسوان وطنخواه و زنان آزادی‌خواهی همچون قمرالملوک وزیری اشاره کرد. برای مثال، به نوشته الیز ساناساریان در کتاب جنبش حقوق زنان در ایران، انجمن نسوان وطنخواه در اردیبهشت سال ۱۳۰۳، با کمک میرزاده عشقی تئاتری با مضمون دفاع از آزادی و رهایی زنان در پارک اتابک اجرا کرد.
زبیده جهانگیری، دختر خوانده قمرالملوک وزیری، در کتاب خود با عنوان «قمری که خورشید شد» می‌نویسد قمر به تشویق و دلگرمی‌های میرزاده عشقی و عارف قزوینی، در اجرای کنسرت‌های موسیقی اش در لاله زار مصمم می‌گردید و در برابر تهدیدهای مخالفان خود، از حمایت و پشتیبانی آن‌ها برخوردار بود. چند شبی قبل از کنسرت معروف گراند هتل، نامه تهدید آمیز برایش فرستاده بودند. نزدیکانش نیز به او هشدار داده بودند؛ ولی قمر توجه نمی‌کرد. هروقت بیم آن می‌رفت که منصرف شود دیداری با میرزاده عشقی یا با عارف تردیدش را برطرف می‌ساخت.
میرزاده عشقی با بسیاری از روشنفکران، هنرمندان و ادبای زمان خود از جمله حسین بهزاد، نیما یوشیج و ملک الشعرای بهار روابط نزدیک و صمیمانه‌ای داشت.

@Nahavand_farhangohonar
مامان ملو‌ک قوی ترین زنیه که می شناسم.
از وقتی چشم باز کردم باهاش زندگی کردم.کاراش، رفتارش، صلابتش، کدبانوبودنش، مهمون نوازیش، خونه گرمش، خوش زبونیش، محبت بی حدش، خستگی ناپذیریش و صبرش و صبرش وصبرش....
امان از صبر این زن..صبری که همه ناملایمتهای زندگی رو تاب آورده..از یتیم شدن توی ۵ سالگی تا تلاشهای شبانه روزیش برای کار و زندگی
صبح تا شب پشت چرخ خیاطی می نشست تا دستش جلوی کسی دراز نباشه...با همه سختیایی که کشید سفره ش باز بود و لبش خندون به روی مهمون..اول جوونی با ۴ تا بچه تنها موند و شد مرد خونه...کم نیاورد.اظهار عجز و خستگی نکرد و مثل یک " زن" بالای سر زندگیش وایساد...حتی وقتی آخرین بچه ش رو تو جنگ ازش گرفتن و کمرش خمیده شد .نشکست..بازم وایساد..اشک ریخت اما زندگی کرد..
هیچی تلخ تر از داغ بچه نبود که چشید اما بازم سرپا شد....
مامان ملوک قوی ترین زنیه که میشناسم و چه خوشبختم که ۳۳ سال از عمرم رو کنارش سپری کردم..همنفسش بودم..ازش یاد گرفتم..باهاش خاطره ساختم...
امروز زادروز مامان ملوکمه ...
تولدت مبارک قوی ترین زنی که می شناسم...

روحت آرام و شاد💚🤍💚

#سمیرا_قیاسی
۱۴۰۳/۰۴/۱۲

@Nahavand_farhangohonar
۱۴۵۲۷
به مویه‌های غریبانه نمی‌شود به فال زد
نه!
حتی به دوتار عثمان محمد
من آراوره‌ی زنی سیاه‌بختم
قوی‌ترین مویه‌اش
چاه نفت را آبستن می‌کند
سیاه
در سوز کمانچه‌ی لری
در گیسوان به مچ بسته‌ی
سوگ دسته‌جمعی
آه
ادامه‌ی سرمه‌ها
مانده است در دهان چرخ گوشت
کف جاده، بین دو خط سفید
و کسی دارد
موسیقی را
از دهان دختران برمی‌دارد
از رقص‌های نیمه روشن
حذف
حذف
کسی مرا از میان مویه‌ها بردارد
تا عفونت
در کمرکش رفتن
زخم بستر نشود


#مانا_پوراسد
۱۴۰۳/۰۴/۱۲

@Nahavand_farhangohonar
۱۴۵۲۸
عقل گفتا که در عشق و جنون حیرانم
عشق افزود که در فهم جهان نادانم

عشق و عقل طعنه زدند بر هم و آندم گفتند
نه تو آنی، نه من آنم، چه بود برهانم؟


#سمیعه_نهاوندی
از کتاب
#سایه_سرو
۱۴۰۳/۰۴/۱۲

@Nahavand_farhangohonar
۱۴۵۲۹
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سومین دفتر خدمات قضایی شهرستان نهاوند
با مدیریت جناب آقای
#امیرپدرام_رشیدی
واقع در خیابان حافظ روبروی مسجد ولیعصر (عج)
با حضور معاونت قضایی حوزه شهرستان نهاوند، مسئول حفاظت دادگستری و رییس اداره ثبت نهاوند و تعداد دیگری از مسئولان و معتمدین و همشهریان عزیز افتتاح شد.


با آرزوی توفیق روزافزون برای جناب رشیدی و همکاران گرامی‌شان


۱۴۰۳/۰۴/۱۲

@Nahavand_farhangohonar
۱۴۵۳۰
#اولین_سالگرد

زنده‌یاد
#مازیار_خویشوند


پنج‌شنبه مورخه ۱۴۰۳/۰۴/۱۴
از ساعت ۴:۳۰ الی ۶:۳۰ عصر
بر مزار آن مرحوم در قطعه هنرمندان آرامستان باغ‌بهشت نهاوند برگزار می
گردد.

خانواده‌ی محترم
#خویشوند
ای کاش رفتن عزیزتان را بازگشتی و فراق ایشان را صبری و دریای دردتان را مرهمی بود.
پیش از این به صفای وجودش و امروز به اعتبار نام نیکش می‌بالید.
می‌دانیم حتی اگر سالها هم بگذرد، داغ درگذشت فرزند و برادر فراموش نمی‌شود و عظمت هیچ صبری از وسعت غم نزدیکترین عزیزان نمی‌کاهد، فقط کنار می‌آیند و یاد می‌گیرند به تلخی‌ها نیندیشند.

اولین سالگرد هجرت ابدی فرزند و برادر گرامی و محترمتان را تسلیت می‌گوییم.
روحشان شاد و یادشان گرامی.
ما را در غم خود شریک بدانید.

اعضا و ادمین‌های گروه و کانال خاطرات، فرهنگ و هنر نهاوند


@Nahavand_farhangohonar
کانال خاطرات، فرهنگ و هنر نهاوند
#اولین_سالگرد زنده‌یاد #مازیار_خویشوند پنج‌شنبه مورخه ۱۴۰۳/۰۴/۱۴ از ساعت ۴:۳۰ الی ۶:۳۰ عصر بر مزار آن مرحوم در قطعه هنرمندان آرامستان باغ‌بهشت نهاوند برگزار می‌گردد. خانواده‌ی محترم #خویشوند ای کاش رفتن عزیزتان را بازگشتی و فراق ایشان را صبری و دریای دردتان…
من
صدای مردن لحظه را شنیدم و
خالی از
واژه‌ی بی معنی تقدیر شدم.
گرچه
این قصه‌ی شوم مرگ مرا حاشا کرد
من ولی
زنده‌ام و درخت انجیر شدم.


شعری از زنده‌یاد #قدیر_قیاسوند
تقدیم به روح ملکوتی #مازیار_خویشوند عزیز


تسلیت به عمو سلیمان عزیز و خاله صغری مهربان
و خانواده محترم #خویشوند

یادش گرامی


#احمد_قیاسوند
۱۴۰۳/۰۴/۱۲

@Nahavand_farhangohonar
۱۴۵۳۱
2024/08/15 15:31:06
Back to Top
HTML Embed Code: