Telegram Web
💡فناوری در ابعاد میکروسکوپی

❗️میکروربات‌ها پتانسیل زیادی در پزشکی دارند و می‌توانند در تشخیص، درمان بیماری‌ها، تحویل دارو و حتی در جراحی‌های کم‌تهاجم مفید باشند.

🔔 چالش‌هایی مانند حرکت پایدار در محیط‌های بیولوژیکی پیچیده و نیاز به تصویربرداری لحظه‌ای، استفاده گسترده از این ربات‌ها را دشوار کرده است.

چگونه میکروربات‌های آکوستیک می‌توانند دارو را تحویل دهند؟

🦋 @NarchZis 🦋
🤖 نانو ذرات مغناطیسی و درمان هدفمند

👩🏻‍🔬محققان، میکروربات‌های هیدروژل آکوستیک با قابلیت تجزیه زیستی ساخته‌اند. این فناوری‌، داروها را به‌طور دقیق به بافت‌های بدن منتقل می‌کند.

🔎 این میکروربات‌ها، از طریق کنترل آکوستیکی و مغناطیسی به‌طور دقیق به نواحی مورد نظر در بدن هدایت شده و در فرآیند تصویربرداری اولتراسوند و تحویل دارو به بافت‌های هدف، عمل می‌کنند.

🦠 آزمایش‌ها نشان می‌دهند که این میکروربات‌ها، قادرند داروهای ضد سرطان را به تومورها برسانند و به کاهش اندازه آن‌ها کمک کنند.

📌 این ربات‌های میکروسکوپی بدون اینکه آسیبی به بافت‌های سالم وارد کنند یا خطر باقی‌ماندن در بدن داشته باشند، به‌طور ایمن، در بدن تجزیه می‌شوند.

📢‌ این فناوری نوین در تشخیص بیماری، سم زدایی و جراحی‌های کم تهاجمی کاربرد دارد. همچنین می‌تواند با بهبود روش‌های درمانی و کاهش عوارض درمان‌های سنتی، انقلابی در حوزه پزشکی ایجاد کند.

🔎 عباس جمالی
✍🏼 پارمیدا عسگریان
📝 نرگس علیزاده

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
#یازدهم_فوریه
#روز_جهانی_زنان_و_دختران_در_علم

گرامی باد.

👩🏻‍🔬 حضور زنان و دختران در عرصه علم، نقش اساسی در پیشرفت جوامع دارد. این روز، براهمیت مشارکت آن‌ها در حل مسائل جهانی و ضرورت برابری جنسیتی در علم و فناوری تاکید می‌کند.

🌟 بر‌اساس گزارش یونسکو، تنها ۳۳ درصد پژوهشگران جهان را زنان تشکیل می‌دهند و حضور آن‌ها در حوزه‌های پیشرفته، محدود است. این نابرابری نشان می‌دهد که حمایت از زنان در علم، همچنان یک ضرورت محسوب می‌شود.

📚 ایجاد برنامه‌های حمایتی، افزایش آگاهی و تغییر نگرش‌های اجتماعی می‌تواند فرصت‌های برابر را برای مشارکت زنان در علوم فراهم کند. هر گام کوچک در این مسیر، آینده‌ای روشن‌تر و عادلانه‌تر را رقم خواهد زد.

✍🏻 نیما قاسمی
📝 نرگس علیزاده

#مناسبت‌_های‌_جهانی

🦋 @Narchzis 🦋
🌊 تاریخچه پنهان حیات

🌏 کف اقیانوس، گنجینه‌هایی از جنس زیستگاه‌ها و گونه‌های کشف‌نشده را در خود جای داده است.

🔎 تحقیقات بیشتر به ما کمک می‌کند تا درک بهتری از چگونگی زندگی جانوران مختلف در شرایط زیست‌محیطی، داشته ‌باشیم.

چه داستان‌هایی در این اکوسیستم بزرگ نهفته است؟

🦋 @NarchZis 🦋
کتیبه‌های زنده دراقیانوس‌ها 🌎

🪱 محققان کرم‌های دریایی غول‌پیکری را کشف کرده‌اند که همراه با موجودات دیگری مانند حلزون‌ها و باکتری‌ها در حفره‌های اقیانوس‌ آرام، رشد می‌کنند.

🛳 آن‌ها از یک زیر‌دریایی و با کنترل از راه دور، برای بلند‌کردن قطعات پوسته اقیانوس استفاده کردند. این دسترسی غیرمستقیم، به آن‌ها اجازه داد تا ببینند چه گونه‌هایی در فضاهای تنگ و تاریک زندگی می‌کنند.

🔎این کشف نشان می‌دهد که ممکن است اکوسیستم بزرگ‌تری از حیات در زیر بستر اقیانوس وجود داشته باشد. نه‌تنها میکروب‌ها، بلکه کرم‌ها و سایر موجودات نیز با کمک باکتری‌های شیمیولیتوتروف، در این شرایط دشوار قادر به حیات هستند.

📄 یافته‌ها نشان می‌دهد که هنوز اطلاعات کمی در مورد زیستگاه‌های اعماق اقیانوس و سازگاری موجودات در شرایط سخت محیطی وجود دارد.

✌🏻 اهمیت حفاظت از این گنج پنهان به‌خاطر داشتن منافع تجاری، مانند استخراج معادن در اعماق دریا، تهدیدی برای از بین‌بردن اکوسیستم‌های حساسی که ممکن‌ است گونه‌های کشف‌نشده را در خود جای داده باشد.

🔎 عباس جمالی
✍🏻 زینب تبریزی
📝 هدیه کاویانی

مشاهده لینک خبر
🦋 @NarchZis 🦋
#زیست_ابزار🔎💻

یادگیری آسان با Khan Academy 💯


🌐 سایت Khan Academy با تدریس یک مرد به پسرعمویش کار خود را آغاز کرد و هم‌اکنون به سازمانی با بیش از ١۵٠ نفر عضو تبدیل‌شده است. اعضای این آکادمی همواره می‌کوشند تا به مردم جهان برای یادگیری کمک کنند.

🎬 این سایت برای یادگیری هرچه بهتر مطالب درسی با روش‌های نوین و تاثیرگذار، تمامی مطالب را در قالب ویدیوهای آموزشی و به‌طور رایگان در اختیار مخاطبان خود قرارمی‌دهند.

🗓 باتوجه به رشته‌ی مورد علاقه‌ی خودتان می‌توانید با استفاده از یک ایمیل در سایت، حساب کاربری بسازید و یادگیری را شروع کنید. زیست‌شناسی از جمله درس‌هایی است که در این سایت برای دانش‌آموزان در سطوح مختلف تحصیلی ارائه می‌شود.

از مزایای آن می‌توان ترجمه‌ی بی‌نقص به چندین زبان زنده‌ دنیا ازجمله زبان فارسی و ارائه‌ی گواهی حضور در برخی از دوره‌ها، اشاره کرد. علاوه‌بر این‌ وجود هوش‌مصنوعی برای ایجاد چالش‌های سرگرم‌کننده، از امکانات جالب سایت خان‌ آکادمی است.

کانال یوتوب / سایت

✍🏻 فرزانه گلیج
📝 امیرحسین خلعتبری لیماکی

#معرفی_سایت
🦋 @NarchZis 🦋
#اینجا_ایران_است🕊🇮🇷

پرنده‌ای، از سرزمین افسانه‌ها
🏜

🌍 شبگرد بلوچی، یکی از گونه‌های پرندگان شبگرد است که در مناطق مختلفی از جنوب آسیا و خاورمیانه، ازجمله بلوچستان در ایران، یافت می‌شود. این پرنده به‌خاطر توانایی استتار، در طول روز به‌سختی دیده می‌شود.

🪶 ویژگی‌های ظاهری این پرنده، شامل بدن باریک و بال‌های بلند و هماهنگی رنگ پرها با محیط اطراف، به آن‌ها کمک می‌کند تا در برابر شکارچیان پنهان بمانند. شبگردها به‌دلیل پرواز آرام و بی‌صدا، شکارچیان ماهری هستند و حشرات را در شب شکار می‌کنند.

🌱 این پرنده‌‌ی کوچک، با اندازه‌ای حدود ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر در اکوسیستم‌های مختلف شامل درختان و بوته‌ها زندگی می‌کند. اما از بین‌ رفتن زیستگاه‌ها، به‌دلیل جنگل‌زدایی و شهرنشینی می‌تواند تهدیدی برای جمعیت آن‌ها باشد‌.

✍🏻نرگس خاتمی
📝هدیه کاویانی

#نارکزیس
#گونه_های_جانوری

🦋 @NarchZis 🦋
قهرمانان بقا🪽

💡می‌دانیم هیچ یک از انسان‌هایی که در قرن نوزدهم به دنیا آمده ‌بودند، هنوز زنده نیستند.

🦉درحالی‌که برخی از گونه‌های حیوانات توانسته‌اند به‌طرز شگفت‌انگیزی، عمر طولانی‌تری نسبت به انسان‌ها داشته ‌باشند.

⁉️چگونه تکامل باعث تنوع در شکل و رفتار حیوانات‌شده‌ است؟

⁉️چه شواهدی برای تنوع در رفتار جانوران وجود دارد؟

🦋 @NarchZis 🦋
سفری به دنیای جانوران شگفت‌انگیز 🗺

🦖حیوانات، از کوچک‌ترین حشرات تا بزرگ‌ترین پستانداران، همواره در حال تکامل و سازگاری با محیط اطراف خود هستند. برخی از گونه‌ها به دلایلی منقرض‌شده‌اند، اما بسیاری دیگر توانسته‌اند تا به امروز زنده باقی بمانند.

🦈 در دل اقیانوس‌های شمال آتلانتیک و قطب شمال، کوسه گرینلندی به‌عنوان قدیمی‌ترین جانور مهره‌دار شناخته می‌شود. به‌طوری که دمای پایین آب، با کاهش سرعت فرآیند‌های بیولوژیکی، منجربه افزایش طول‌عمر آن‌ از ۲۵۰ تا ۵۰۰ سال می‌شود.

🐋 در سواحل آلاسکا، نهنگ بوفهد با طول‌عمر بیش‌از ۲۰۰ سال مشاهده‌شده است. شواهد نشان می‌دهد که ویژگی‌های ژنتیکی منحصربه‌فرد آن‌ها، از سلول‌هایشان در برابر آسیب محافظت می‌کند و اثرات پیری را به‌تاخیر می‌اندازد.

🦎 کنار نهرهای زلال در نیوزلند، خزنده‌‌ی بومی به‌ نام توتارا وجود دارد؛ که این حیوان می‌تواند بیش‌از یک قرن زنده باقی بماند. طول عمر توتارا‌ها، به‌طور قابل‌توجهی از سن برخی بستگان آن‌ها فراتر رفته است.

🍃 این حیوانات هر یک داستانی برای گفتن دارند؛ داستان‌هایی از مقاومت، زیبایی و همزیستی. آن‌ها نه‌تنها بخشی از اکوسیستم زمین هستند بلکه به‌عنوان معلمانی ما را در مسیر شناخت هر آنچه در گذشته اتفاق افتاده، راهنمایی می‌کنند.

🌐 مشاهده لینک خبر

🔎 عباس جمالی
✍🏻 نرگس خاتمی
📝 نسترن رضاپور

🦋 @NarchZis 🦋
💥‌‌ از درد تا آرامش!

💊‌ درمان دردهای مزمن یکی از چالش‌های اساسی در حوزه پزشکی و بهداشت است که اثرات زیادی بر‌کیفیت زندگی افراد می‌گذارد.

😣 درد مزمن، یک وضعیت پیچیده است که سلامت جسمی، روانی و اجتماعی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این نوع درد، اغلب بیشتر از سه‌ماه ادامه دارد.

⁉️ چه عواملی می‌تواند باعث ایجاد درد مزمن شود؟

🤔 چه راهکارهایی برای درمان دردهای مزمن وجود دارد؟


🦋 @NarchZis 🦋
📎 انقلابی در درمان دردهای مزمن

📌 درد یک مکانیسم دفاعی است که با ایجاد احساسی قوی، ما را وادار می‌کند به یک محرک، پاسخ دهیم تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود.

🔬 پژوهشگران با استفاده از ابزاری که توسط پروفسور Roth در اوایل دهه ۲۰۰۰ طراحی‌شده بود، یک سیستم جدید ایجاد کردند که درد التهابی حاد موش‌ها را کاهش می‌دهد.

👨🏻‍🔬 پروفسور Roth با استفاده از مخمر، یک گیرنده مصنوعی را طراحی کرد. این گیرنده پس از فعال‌شدن، قادر است نورون‌ها را روشن یا خاموش کند. با استفاده از این فناوری، محققان می‌توانند تغییرات هدفمند در سیستم عصبی ایجاد کنند.

🧪 اکنون که فناوری شیمی‌زایی به سیستم عصبی محیطی گسترش یافته، محققان توانستند به مطالعه نورون‌هایی بپردازند که مسئول درک حس‌ لمس، دما، وضعیت بدن و درد هستند.

🔑 طبق گفته دانشمندان، ده‌ها دسته از نورون‌‌ها وجود دارد که برای ما قابل درک نیستند. اما با استفاده از این ابزار نوآورانه، می‌توانیم به درمان بیماری‌ها بپردازیم.

🔎 عباس جمالی
✍🏻 فاطمه بابائی
📝 نرگس علیزاده

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
اسفند، بهترین ماه سال ❄️☀️

اسفند‌ماه، سرمایی که امید دوباره زندگی شدن را به ما می‌دهد. بوی بهار به مشاممان می‌رسد و آفتاب گرم و بی‌جان از لای پرده‌ها روی پوست سرد خانه می‌تابد.

اسفند یعنی یک شانس دیگر برای انجام کار‌های بهتر داریم.🌨🌸

✍️ سعید خان‌رمکی

🦋 @NarchZis 🦋
بدن به‌عنوان یک باتری هوشمند! 🔋

💡 مغز انسان‌ برای جلوگیری از اتلاف انرژی در برابر محرک‌ها، رفتاری تحت عنوان یادگیری دارد. تکرار یک عمل باعث پاسخ ندادن شخص به آن محرک می‌شود؛ مانند بی‌تفاوت بودن انسان به صدای تیک‌تاک ساعت‌.

⁉️ به‌نظر شما سلول‌ها با وجود نداشتن مکانیسم یادگیری، قادر به بی‌تفاوت‌شدن نسبت به محرک‌ها هستند؟
🦋 @Narchzis 🦋
سلول، واحدی به هوشمندی مغز! 🧠

🦠 سلول‌ها با استفاده از مدارهای مولکولی برای سازگاری در مقابل محرک‌ها، رفتاری شبیه به یادگیری در جانداران دارای مغز از خود نشان می‌دهند.

📚 عمل یادگیری در سلول‌ها مانند عملکرد شبکه‌های عصبی در مغز است. این رفتار می‌تواند نوعی حافظه در سطح سلول باشد تا در صورت نیاز سلول بتواند به سرعت، واکنشی مناسب نشان دهد.

🔬 اولین آزمایش روی مژک‌دار تک‌سلولی انجام شد اما محققان این مطالعه را تا زمانی که نمونه‌های دیگری در مژک‌داران یافت نشد، آنقدر جدی نگرفتند. امروزه در آزمایش‌های مدرن به این نظریه اهمیت بیشتری داده می‌شود.

🧩 سلول‌ها از واکنش‌های شیمیایی به‌عنوان ابزار پردازش اطلاعات استفاده می‌کنند. برای دریافت چگونگی پردازش اطلاعات در سلول‌ها، به‌جای کار با آن‌ها در ظروف آزمایشگاهی، محققان از شبیه‌ساز رایانه‌ای برپایه‌ی معادلات ریاضی، برای رمزگشایی زبان سلول استفاده کردند.

🔑 با استفاده از این آزمایش‌ها دریافتند که حداقل دو مورد از مدارهای مولکولی برای تنظیم دقیق پاسخ‌ها نیاز است؛ یکی حلقه‌های بازخورد منفی و دیگری حلقه‌های پیش‌خور نامنسجم. عمل یادگیری در سلول، نتیجه‌ی تطبیق این‌ دو مدار مولکولی باهم است.

🔎 عباس جمالی
✍🏻 فرزانه گلیج
📝 ریحانه داوری

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
زمان نوشیدن قهوه

☕️ قهوه، یکی از نوشیدنی‌هایی است که به‌دلیل طعم و عطر منحصربه‌فرد و اثرات انرژی‌بخشی که دارد، همواره مورد توجه انسان‌ها قرار می‌گیرد. به‌همین‌منظور، تحقیقات جدید اثر زمان نوشیدن قهوه برسلامت انسان‌ها را مورد بررسی قرار داده‌اند.

⁉️ چرا زمان نوشیدن قهوه مهم است؟

⁉️ آیا زمان نوشیدن قهوه تاثیری برسلامت قلب دارد؟

🦋 @NarchZis 🦋
‼️ محافظت از قلب با قهوه

🫀 با توجه به تحقیقاتی که تاکنون انجام‌شده، نوشیدن قهوه منجربه کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی و بیماری‌های مزمن همچون دیابت نوع ۲ می‌شود.

بر اساس مطالعات، نوشیدن قهوه در صبح، ۳۱٪ خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی و ۱۶٪ خطر مرگ را کاهش می‌دهد. البته نوشیدن کمتر از یک فنجان قهوه، تاثیر چندانی بر کاهش خطرات قلبی-عروقی نخواهد داشت.

🔑 در هنگام صبح، فعالیت اعصاب سمپاتیک به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌یابد. اما این اثر، با گذر زمان کاهش یافته و در هنگام خواب به کمترین سطح خود می‌رسد. بنابراین، نوشیدن بیش‌از حد قهوه در طول روز، با سرکوب ملاتونین، باعث ایجاد اختلال در خواب می‌شود.

📋 با توجه به اینکه زمان نوشیدن قهوه بسیار مهم است اما اغلب در رژیم‌های غذایی درباره این زمان‌بندی پیشنهادی نمی‌شود. امیدواریم که در آینده درباره این موضوع بازنگری شود.

🔎 عباس جمالی
✍🏻 محمدجواد وادی‌زاده
📝 نسترن رضاپور

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
🗣️آکادمی بایوکن مگزین اتحاد زیست‌شناسان ایران برگزار می‌کند.

🔅کارگاه آنلاین
"مرور سیستماتیک و متاآنالیز"

🔹سرفصل‌های کارگاه:
▫️مرور سیستماتیک چیست و در کجای هرم شواهد قرار می‌گیرد
▫️طراحی یک مرور سیستماتیک
▫️مراحل اجرا
▫️سرچ سیستماتیک
▫️غربالگری
▫️استخراج داده
▫️نگارش سنتز بدون متاآنالیز
▫️متاآنالیز
▫️مهارت‌های نگارشی

🔸سخنران کارگاه: آقای دکتر امید کهندل
▪️پزشک و محقق حوزه‌ نورولوژی و هوش مصنوعی
▪️چاپ بیش از ۳۵ مقاله در مجلات معتبر از جمله:
Acta Neurologica Scandinavia ‌و BMJ-EB
▪️موسس انجمن هوش مصنوعی البرز
▪️مدیر بخش هوش مصنوعی موسسه فرزان

🗓️تاریخ برگزاری:
۸ و ۹ اسفندماه
ساعت ۱۹ الی ۲۱

🔖همراهی با گواهی

🔴هزینه بدون کدتخفیف: ۲۹۹ هزار تومان
🔵هزینه با کدتخفیف: ۱۹۹ هزار تومان

🖇️کدتخفیف:
mtbio

🔺برای ثبت‌نام از طریق همین لینک اقدام کنید.

#مرور_سیستماتیک #متاآنالیز #مقاله_نویسی #پژوهش
.
.
.
🌱 آکادمی بایوکن مگزین
🌱@ir_biocan_magazine
🛡 سپری در برابر بیماری‌ها

🌏 دنیای امروز، جایی است که زندگی‌ها به‌سرعت درحال تغییر هستند و ارتباطات مجازی بر روابط انسانی غالب شده‌اند.

🫱🏻‍🫲🏻 به این خاطر، اهمیت این روابط در حفظ سلامت جسمی و روانی بیش از پیش نمایان می‌شود.

⁉️ آیا منبعی وجود دارد که نشان دهد ارتباطات اجتماعی به پیشگیری از بیماری‌های خاص کمک می‌کند؟

🧐 این موضوع بیشتر با چه بیماری‌هایی مرتبط است؟

🦋 @Narchzis 🦋
🗝 کلیدی برای پیشگیری از بیماری‌ها

👨‍👩‍👧‍👦  تعامل مثبت با دوستان و خانواده، علاوه‌بر تقویت روابط ما، به حفظ سلامت روان و جسم نیز کمک می‌کند.

📚 شواهد زیادی نشان می‌دهند که انزوای اجتماعی و تنهایی، با کاهش سلامتی و مرگ زودهنگام مرتبط هستند. با این‌حال مکانیسم‌های مربوط به این مورد مبهم باقی می‌ماند.

🩸 یکی از روش‌های کشف مکانیسم‌های بیولوژیکی، بررسی پروتئین‌های موجود در خون است. آن‌ها می‌توانند به‌عنوان اهداف دارویی مفید عمل کرده و درمان‌های جدیدی برای مقابله با بیماری‌ها ایجاد کنند.

🧬  بسیاری از این پروتئین‌ها در پاسخ به التهاب، عفونت ویروسی و به‌عنوان بخشی از پاسخ‌های ایمنی ما تولید می‌شوند. آن‌ها با بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت نوع ۲، سکته‌مغزی و مرگ زودرس مرتبط هستند.

🧪 پروتئین‌هایی که شناسایی شدند، سرنخ‌هایی راجع به سلامت افرادی می‌دادند که از نظر اجتماعی تنها بودند. همچنین، این تحقیقات نشان می‌داد که چرا روابط اجتماعی نقش مهمی در حفظ سلامتی دارد.

🔎 عباس جمالی
✍🏻 فاطمه بابائی
📝زهرا عبادی‌نژاد

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @Narchzis 🦋
2025/02/25 14:14:55
Back to Top
HTML Embed Code: