Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شاید بارها نام فرّه یا فرّ ایزدی را شنیده‌اید، برای نمونه حکیم فردوسی درباره بریده شدن فرّه از جمشید گوید:
چو این گفته شد فرّ یزدان از اوی
بگشت و جهان شد پر از گفت‌وگوی

منی چون بپیوست با کردگار
شکست اندر آورد و برگشت کار

چه گفت آن سخن‌گوی با فرّ و هوش
چو خسرو شوی بندگی را بکوش

به یزدان هر آن کس که شد ناسپاس
به دلش اندر آید ز هر سو هراس

به جمشید بر تیره‌گون گشت روز
همی کاست آن فرّ گیتی‌فروز


دکتر ژاله آموزگار درباره فرّه چنین گوید
روزشمار تاریخ:
.
🤍🤍🤍👑روزشمار تاریخ👑🤍🤍🤍

        ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

هر تازه گلی که زیب این گلزار است
گر بینی، گل و گر بچینی، خار است
از دور نظر کن و مرو پیش که شمـع
هـر چند که نــور می‌نماید، نار است

                        •● شیخ بهایی ●•

🤍🤍🤍👑روزشمار تاریخ👑🤍🤍🤍

     ─┅═👑 امـروز  ، " دوشنبه " 👑═┅─

📕۸        بهمن     ۱۴۰۳    هجری‌خورشیدی
📗گوش  وهومن ۳۷۶۲    زرتشتی
📘27     ژانویه   2025   میلادی
📙۲۶       رجب     ۱۴۴۶ ‌   هجری قمری

🤍🤍🤍👑روزشمار تاریخ👑🤍🤍🤍

📕در جريان جنگ جهانی اول، سپاه عثمانی از نیروی روس شکست خورد و روس‌ها تمام منطقه تبریز و ارومیه را به تصرف خود درآوردند. (۱۲۹۳ ه.ش)

📕"براوین" اولین فرستاده دولت بلشویکی لنین وارد تهران شد و طی اعلامیه‌ای متذکر گردید تمام قراردادهای جابرانه را لغو و به جای آن قرارداد شرافتمندانه‌ای با ایران خواهند بست. (۱۲۹۶ ه.ش)

📕قوای قزاق روس شهرهای همدان، سنندج و بعضی از شهرهای آذربایجان را آتش زده مغازه‌ها را غارت نمودند. (۱۲۹۶ ه.ش)

📕روزنامه "مرد آزاد" به مدیریت "میرزا علی اکبرخان داور" در تهران انتشار یافت. هدف این روزنامه تغییر و تحول در شئون اجتماعی و سیاسی ایران بود. (۱۳۰۱ ه.ش)

📕فرمان ولایتعهدی "محمدرضا پهلوی" فرزند ارشد ذکور "رضا شاه" صادر شد. فرمان طی تشریفات خاص توسط وزیر دربار تسلیم هیئت دولت گردید. (۱۳۰۴ ه.ش)

📕"حسن مستوفی" رئيس الوزراء از سمت خود كناره گيری كرد و پاسخ استيضاح را كتباً به مجلس فرستاد. (۱۳۰۵ ه.ش)

📕كارخانه قندسازی كهريزك تعمير و آماده بهره برداری شد. (۱۳۱۰ ه.ش)

📕"تقی‌زاده" رئیس هیئت نمایندگی ایران در شورای امنیت، از مشکلاتی که دولت و ملت ایران به واسطه وجود نیروهای بیگانه با آن مواجه شده‌اند سخن راند. شورای امنیت توصیه کرد ایران و شوروی مستقیماً با یکدیگر برای حل اختلافات با هم مذاکره کنند. (۱۳۲۴ ه.ش)

📕سيل وحشتناكی در زاهدان جاری شد و متجاوز از هزار و پانصد خانه ويران گردید. (۱۳۲۸ ه.ش)

📕"دکتر مصدق" تصمیم بر ملّی شدن شیلات دریای مازندران را به سفیر شوروی اعلام کرد. (۱۳۳۱ ه.ش)
📖با توجه به اینکه مدت ۲۵ ساله قرارداد "کمپانی مختلط ایران و شوروی" در سال ۱۳۳۱ به پایان رسید. گرچه دولت شوروی تلاش‌ها و رایزنی‌های بسیاری برای تمدید قرارداد انجام داد‌. دكتر مصدق رئیس دولت وقت، سادچيكوف سفير شوروی در تهران را به دفتر خود فراخواند و با برخوردی بسيار دوستانه به او اطلاع داد كه از دو روز دیگر شيلات دريای مازندران در دست ايرانيان قرار خواهد گرفت و شوروی ديگر دستی در آن نخواهد داشت و خواسته است شخصا و حضورا اين مطلب را به وی بگويد تا به مسکو منعكس كند که قطعا آن دولت (شوروی) در جريان قرار داشته است. دکتر مصدق در اين ديدار به سادچيکوف گفت که اين اقدام نبايد باعث دلخوری دولت شوروی شود. ما ديگر قرار نداريم که منابع خود را در اختيار ديگران بگذاريم و آنان را كارگزار خود قرار دهيم. فروش توليدات مازاد بر مصرف داخلی به خارجيان، نه تنها مانعی نخواهد داشت بلكه بر پايه بهای عادلانه بين‌المللی و حفظ منافع ملی تشويق هم خواهد شد. به نوشته برخی از مورخان، حزب توده که با اين عمل مصدق موافق نبود از آن پس و به تدريج از حمايت از دولت مصدق دست کشيد.

📕شورای وزیران پیمان بغداد تصمیم گرفت که مرکز اتمی پیمان به تهران انتقال یابد. (۱۳۳۷ ه.ش)

📕"محمدرضا شاه" پس از رفراندم گفت: «در آینده، ایران را کشور آزادمردان و آزاد زنان می‌سازیم. آنچه رویداد انقلابی بزرگ قانونی و مقدس است. ما به همت شما مملکتی خواهیم ساخت که با پیشرفته‌ترین ممالک برابری کند». (۱۳۴۱ ه.ش)

📕۱۵۰ نفر از چریک‌های مسلح دولتی عراق به مرز ایران تجاوز کردند، در برابر مرزداران شکست خورده و فرار نمودند. (۱۳۴۴ ه.ش)

📕 دولت ۵۰ هزار نفر از سیل زدگان جنوب را به نقاط امن انتقال داد. "شیر و خورشید" اعلام کرد سیل ۷۰۰ خانه را در اهواز خراب کرده است. (۱۳۴۷ ه.ش)

📕درگذشت "سيدحسن تقی ‏زاده" آخرين فرد از رجال دوران مشروطيت. (۱۳۴۸ ه.ش)

📕انتقاد تند و علنی شاه از کارتر. (۱۳۵۷ ه.ش)
📖به نوشته تايم، شاه گفته بود: «كارتر تصور می‌کند كه ديگر نيازی نيست كه ايران ژاندارم خليج فارس باشد و اين كار را ناوگان آمريكا بدون واسطه (بدون ايران) هم می‌تواند انجام دهد.»

📕مردم طی تظاهراتی در "شاهی" نام این شهر را به "علی آباد" تغییر دادند. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕برگزاری نخستين مجمع عمومی جهانی اهل بيت در تهران. (۱۳۷۲ ه.ش)

📕درگذشت "مهرداد میناوند" بازیکن تیم ملی فوتبال و باشگاه پرسپولیس، وی‌ نخستین بازیکن ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان اروپا بود. (۱۳۹۹ ه.ش)
📕"کوشکی" یک یوزپلنگ آسیایی که در حصاری به وسعت ۱۲ هکتار در پناهگاه حیات وحش میاندشت نگهداری می‌شد، تلف شد. "کوشکی" بیشترین طول عمر ثبت‌ شده برای یوزها را دارا بود. (۱۴۰۱ ه.ش)

📗روز پرهیز خوردن گوشت در آیین زرتشتیان. (نبر)

📚روز جهانی "یادآوری هولوکاست".

📘امضای قرارداد صلح معروف به "مصالحه صد ساله" ميان ايران و روم. (422 م)
📖ايران و روم به عنوان دو امپراتوری قدرتمند زمان، در طول حكومت خود، به بهانه‏‌های گوناگون به متصرفات يكديگر حمله می‌كردند و با امضای قراردادی به اين جنگ‏‌ها خاتمه می‌دادند. يكی از جنگ‏‌های بين دو كشور كه در سال ۴۲۱ میلادی با حمله روم آغاز شد، به بهانه آزار و اذيت مسيحيان ايران و نيز فرار برخی از آنان به روم به وقوع پيوست. در اين حال پس از آن‏كه ماموريت فرستاده پادشاه وقت ايران به بيزانس برای استرداد فراريان ناموفق ماند و امپراتور روم نسبت به عقوبت فراريان در صورت بازگشت به ايران اظهار نگرانی نمود، لاجرم كار به جنگ كشيده شد. از آن طرف، كارگران رومی در ايران به حبس افتاده و اموال آنها نيز توقيف شد. در اين جنگ، هر دو طرف قادر به شكست دادن طرف مقابل نبودند اما در نهايت سردار رومی ضمن آتش زدن ادوات جنگی، به خاك روم عقب‏‌نشينی كرد. گرچه ايران در اين جنگ پيروز نشد، اما چهره لشكر شكست خورده نيز به خود نگرفت تا اينكه سپاه روم تقاضای مصالحه نمود. سرانجام در این روز قرارداد صلحی به مدت صد سال بين دو طرف منعقد شد.

📘شكست نهايی مروان از ابومسلم خراسانی. (750 م)
📖در جنگ دو روزه که از  ۲۶ ژانويه در كنار رودخانه "زاب" واقع در شمال عراق امروز ميان نيروهای ابومسلم خراسانی و لشكريان مَروان دوم، آخرين حكمران امويان شرق شروع شد،  در این روز مروان شكست خورد و به مصر گريخت و شش ماه پس از شکست "زاب"، در آنجا در ششم آگوست ۷۵۰ میلادی در منطقه "ابوسیر" كشته شد.

📘زادروز "ولفگانگ آمادئوس موزارت"  آهنگ‏ساز شهير اتريشی. (1756 م)

📘مرگ "يوهان فيخته" فيلسوف شهير آلمانی. (1814 م)

📘توماس اِدیسون اختراع خود "لامپ" را به ثبت داد. (1880 م)

📘انجمن نشنال جئوگرافی در واشینگتن دی سی تأسیس شد. (1888 م)

📘زادروز "ايليا اِرِنبورگ" اديب و نويسنده بزرگ روس. (1891 م)

📘ساخت اولين قرص شيميايی آسپرين توسط "فليكس هوفمان" داروساز آلمانی. (1900 م)

📘در جنگ جهانی دوم، پس از ۸۷۲ روز و يك ميليون تن تلفات، محاصره شهر لنينگراد، یکی از مخرب‌ترین و مرگبارترین محاصره‌های تاریخ که از ۸ سپتامبر ۱۹۴۱ میلادی شروع شده بود شكسته شد. (1944 م)

📘اولین آزمایش جنگ‌افزار هسته‌ای توسط آمریکا در پایگاه آزمایش نوادا انجام شد. (1951 م)

📘آلمان برای اولین بار یادبود بین‌المللی هولوکاست را گرامی داشت. (1996 م)

📘۶۰ كشور قرارداد منع آزمايش‌های هسته‌ای در هوا و فضا را امضاء كردند. (1967 م)

📘امضای قرارداد صلح ويتنام پس از شكست آمريكا از اين كشور. (1973 م)
 
📙وفات "ابوطالب" عموی پيامبر اسلام (ص) به روايتی. (۱۰ بعثت)

📙درگذشت "احمد بن ابراهيم" معروف به "ابن خلكان" مورخ مشهور عرب. (۶۸۱ ه.ق)

📙انعقاد قرارداد گمركی ايران و روسيه در زمان "مظفرالدين شاه قاجار". (۱۳۱۹ ه.ق)

🤍🤍🤍👑روزشمار تاریخ👑🤍🤍🤍
.
💥کدام گروههای اجتماعی انقلاب بهمن را آغاز کردند؟

علی مرادی مراغه ای
♦️
بر عکس اکثر نویسندگان مخصوصا چپها که بر نقش فقرا و حاشیه نشینان در انقلاب ۵۷ تاکید داشته و قشر فقرا را به عنوان گروه انقلابی شمرده اند به ضرس قاطع باید گفت که حاشیه نشینان فقیر و یا دهقانان هیچ نقشی در انقلاب ایران نداشتند.
اینجانب تمامی شماره های روزنامه کیهان را از اول فروردین ۱۳۵۷ تا بهمن۱۳۵۷ که انقلاب پیروز میشود بررسی کرده ام به روشنی نشان داده که طبقه تحصیلکرده و روشنفکر به همراه مذهبیون(مرکب از روحانیت و قشر مذهبی بازار) ستونهای اصلی انقلاب بوده و تقریبا کمتر راهپیمایی و تظاهراتی وجود داشته که این دو طبقه شرکت نداشته باشند!
اما حضور دهقانان و کارگران در ابتدا به هیچوجه دیده نمیشود آنها تنها در اواخر رژیم و مخصوصا پس از خروج شاه از ایران در دی ۵۷ به صف انقلاب پیوستند و تنها پس از خروج شاه، کم کم شاهد حضور دهقانان و حاشیه نشینان و کارگران میگردیم که چندان مهم نیستند چون دیگر شیرازه و اقتدار حکومت شاه از هم فروپاشیده بوده...

  ♦️پس، دو گروه به ترتیب تقدم زمانی در انقلاب فعال و آغاز کننده اند:
اول، طبقه تحصیلکرده (مدارس و طبقه دانشگاهی اعم از روشنفکران دینی و غیر دینی).
دوم، ترکیبی از بازار و مسجد.
پس، اینهمه که در مورد نقش گارگران و فقرا گفته می شود درست نیست، طبقه کارگر و یا حاشیه نشینان شهری و دهقانان حضور نداشتند.
این طبیعی بود چون دهقانان که در آن زمان ۵۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل میدادند بخاطر اجرای اصلاحات ارضی، بیشترشان طرفدار شاه بودند حتی در برخی نقاط مانند آذربایجان و گیلان، دهقانان در دفاع از شاه در مقابل انقلاب قرار گرفتند!
علت کاملا روشن بود:
آنان انگیزه ای برای جنگیدن نداشتند اگر میخواستند برای زمین بجنگند نیازی نبود چون اصلاحات ارضی، زمین را به آنها داده بود!
چریکها در سیاهکل هرگز به این تجربه تلخ و گرانبار توجه نکردند که آنان در واقع از دهقانان سیاهکل شکست خوردند نه از ژاندارمها و ماموران شاه.
فداییان خلق را در سیاهکل، دهقانان با ابزارهای دهقانی مانند بیل، داس و تبر که برای چپها نماد مقدس بودند دستگیر کرده، زخمی ساخته و تحویل ژاندارمها دادند!

♦️برعکس نوشته های چپها که همیشه بر کارگران در انقلاب تاکید داشتند، کارگران حضور نداشتند. همچنین، کارمندان حوزه های خدمات عمومی مانند راه آهن، آب، برق، تلفن، پست و مخصوصا کارمندان شرکت نفت... حضور نداشتند.
دقت شود که، آنها تنها در مراحل بعدی به اعتصاب پرداخته و باعث فلج رژیم شدند از طرف دیگر:
اولا، نباید کارمندان را به اشتباه مترادف با کارگر(پرولتر) نامید که حزب توده و فداییان خلق از آن یاد میکردند.
ثانیا، خود این اعتصابات نیز پس از به راه افتادن کاروان انقلاب و تقریبا در اواخر انقلاب صورت گرفت و تنها سقوط رژیم شاه را تسریع کرد.
کارگران و محرومین اگر چه در نوشته های چپ ها مقدس بوده اند اما کمتر وارد صفوف کمونیستها شدند، قشر محروم جامعه همیشه قربانی جهل و فقرند و غرق در خرافات و بتهای ذهنی.
در واقع، زمینه تمامی نظام های استبدادی را لایه هایی از تهیدستان فراهم می نمایند، آنان به آسانی فریب میخورند چون فقر، خرد و اخلاقیات را از آنان ستانده در نتیجه، غرق در شور و احساسات و افراط و تفریط اند. اگر چه آنها شایسته و مستحق زندگی بهتری هستند...

♦️شایان ذکر است که در انقلاب مشروطه نیز همین گروههای مشابه یعنی روشنفکران و تجار آشنا به دنیای غرب به اتفاق علما فعال بودند با این تفاوت عمیق که روشنفکران انقلاب مشروطه، نگرششان غرب دوستی، دستاوردهای غربی، قانون‌گرایی، آزادیها و حقوق فردی، شهروندی، نوسازی و مدرنیزاسیون بود اما روشنفکران انقلاب۵۷ متاثر از کودتای تلخ ۲۸ مرداد و متاثر از اندیشه های چپ مارکسیستی، ضد غرب و آموزه‌های غربی بودند و آنها را مفاهيمی بورژوائی و ليبرالی و فراورده‌های منحوس امپرياليسم سرمایه داری تعبیر میکردند!
به همین خاطر، تحصیلکردگان مشروطه برای پناهگاه و تحصن، سفارت خارجی را انتخاب میکردند اما تحصیلکردگان انقلاب ۵۷ سفارت خارجی تسخیر میکردند!
پس تفاوت و تضادشان به اندازه تفاوتِ آخوندزاده، طالبوف، رسولزاده و مستشارالدوله... با امثال جزنی، طبری، کیانوری، آل احمد و شریعتی... بود!

روشنفکران انقلاب مشروطه در مقابل شیخ فضل الله نوری قرار داشتند اما روشنفکران انقلاب ۵۷ در فضای چپ زدگی و دیکتاتوری محمدرضاشاه با فرزندان شیخ فضل الله نوری دست اتحاد داده، نرد عشق باختند برای زدن دشمن مشترکشان!
اما بزودی همچنانکه انتظار می رفت پس از برافتادن دشمن مشترکشان، در مقابل هم قرار گرفتند که:
که عشق آسان نمود اوّل ولی افتاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شعر زیبای فا رسی دری و با لهجه تاجیکی
روزشمار تاریخ:
.
👑 روزشمار تاریخ 👑

        ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

گل گندم خوب است
گل خوبی زیباست
ای دریغا که همه مزرعه دل‌ها را علف هرزه کین پوشاندست
هیچ کس فکر نکرد
که در این آبادی ویران شده دیگر نان نیست
و همه مردم شهر بانگ برداشته اند که چرا سیمان نیست
و کسی فکر نکرد که چرا ایمان نیست
و زمانی شده است
که به غیر از انسان
هیچ چیز ارزان نیست...!

                      •● حمید مصدق ●•

👑 روزشمار تاریخ 👑

      ─┅═👑 امـروز  ، " سه‌شنبه " 👑═┅─

📕۹        بهمن     ۱۴۰۳     هجری‌خورشیدی
📗دی بمهر   وهومن     ۳۷۶۲    زرتشتی
📘28    ژانویه  2025     میلادی
📙۲۷      رجب    ۱۴۴۶ ‌     هجری قمری

👑 روزشمار تاریخ 👑

📕"حبیب الله خان موقرالسلطنه" به دار کشیده شد. (۱۲۸۸ ه.ش)
📖"موقرالسلطنه" در ابتدا از غلام بچه‌های اندرونی "ناصرالدین شاه" بود. در ابتدا به پیشخدمت باشی‌گری ارتقا یافت. پنج سال بعد "قوللر آقاسی باشی" (رئیس غلامان) شد و پس از آن با دوهزار تومان پیشکش به "ناصرالدین شاه"، به منصب "کشیکچی باشی‌گری" دست یافت. او با "شکوه الدوله" دختر "مظفرالدین شاه" ازدواج کرد اما در اواخر سلطنت شاه از شیوه حکومت "مظفرالدین شاه" بدگویی می‌کرد و مورد غضب شاه قرار گرفت. در زمان سفر آخر "مظفرالدین شاه" به اروپا که "محمدعلی میرزا " نایب السلطنه گردید، دستور داد "موقر" را حبس کرده و طلاق زنش را بگیرند. "شیخ فضل الله نوری" تنها روحانی بود که حاضر شد، صیغه طلاق را که غیرشرعی بود، جاری کند.

📕دولت لایحه خرید ۶ میلیون تومان اسلحه را از محل ذخیره احتیاطی به مجلس داد. (۱۳۰۷ ه.ش)

📕زادروز "حمید مصدِّق" شاعر و حقوقدان معاصر، برخی منابع زادروز وی را ۱۰ بهمن اعلام داشته‌اند. (۱۳۱۸ ه.ش)

📕امضای پيمان اتحاد سه جانبه بين انگلستان، شوروی و ايران در وزارت امور خارجه. (۱۳۲۰ ه.ش)

📕زادروز "فریدون فروغی"، آهنگساز، نوازنده (گیتار، پیانو، درام)، شاعر و خواننده معاصر. (۱۳۲۹ ه.ش)

📕زادروز "علیرضا خمسه"، بازیگر ایرانی تئاتر، سینما و تلویزیون. (۱۳۳۱ ه.ش)

📕موافقتنامه بازرگانی ایران و ایتالیا امضا شد. (۱۳۳۶ ه.ش)

📕وزیر فرهنگ اعلام کرد که زنان نیز می‌توانند برای مبارزه با بی‌سوادی در سپاه دانش شرکت کنند. (۱۳۴۱ ه.ش)

📕بازگشايی فرودگاه‏‌های كشور به دستور "بختيار". (۱۳۵۷ ه.ش)
📖"بختیار" طی یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد: «به پاریس نخواهم رفت و فرودگاه مهرآباد تا چند ساعت دیگر باز خواهد شد و در راه ورود "آیت الله خمینی" به کشور مانعی نیست "بختیار" افزود به هیچ وجه استعفا نمی‌دهم و به هر کاری دست می‌زنم تا جنگ مسلحانه روی ندهد. وحدت، استقلال و تمامیت ایران از خمینی و شاه مهمتر است. شکل رژیم مهم نیست و با انتخابات برای همه چیز حتی تغییر رژیم حاضرم. اما زیر بار زور نمی‌روم.»

📕"آیت‌الله خمینی" اعلام کرد: «اگر ارتش کنار بکشد، آرامش تضمین می‌شود. محافظ من خدا است و حفظ امنیت با مردم است». (۱۳۵۷ ه.ش)

📕در دانمارک دانشجویان ایرانی سفارت ایران را اشغال کردند. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕شش تن از اعضای سفارت سابق آمريكا در تهران كه در جريان تصرف اين سفارت فرار كرده و در سفارت كانادا پنهان شده بودند با گذرنامه ديپلماتيك كانادا به عنوان اعضای سفارت اين كشور از تهران خارج شدند. (۱۳۵۸ ه.ش)

📕شهادتِ "سردار حسن باقری" جوان‌ترین تاریخ‌نگار و فرمانده ارشد جنگ ایران با عراق. (۱۳۶۱ ه.ش)

📕درگذشت "حاج اسماعیل دولابی" عارف عرفی ‌گرای شیعی. (۱۳۸۱ ه.ش)

📕درگذشت "یحیی مافی" از پیشگامان آموزش و پرورش نوین در ایران و از بنیان گذاران شورای کتاب کودک. (۱۳۹۲ ه.ش)

📕درگذشت "کاظم افرندنیا"، بازیگر سینما و تلویزیون. (۱۳۹۵ ه.ش)

📚روز جهانی "حریم خصوصی اطلاعاتی".

📘مرگ "شارلمانی" پادشاه فرانك‌ها و امپراتور كاتوليك‌های اروپا (امپراتوری مقدس)، وی از امپراتوران مقتدر اروپا بود. (814 م)

📘"احمد دیلمی"، خلیفه عباسی المستکفی را برکنار و بین‌النهرین را بار دیگر ضمیمه قلمرو ایرانیان کرد. (946 م)
📖"دیلمی" بغداد را تصرف و بر بین‌النهرین مستولی شد و آن را به همانگونه که تا نبرد قادسیه بود، ضمیمه امپراتوری ایرانیان نمود. احمد و دو برادرش در جوانی به نیروهای "ماکان کاکی دیلمی" پیوسته و کمر به احیاء امپراتوری ایران بسته بودند. تاریخ از منطقه ديلمان به عنوان کانون بزرگ بپاخیزی استقلال طلبان ایران نام می‌برد. این سه برادر سپس به نیروهای "مرداویز زیاری" قهرمان ملّی ایرانیان که از همان دیار برخاسته بود پیوستند و پس از مرگ او، خود دنباله کارهای وی و تجدید عظمت و استقلال میهن را گرفتند.

📘مرگ "هنری هشتم" پادشاه جنجالی انگلستان كه شش بار ازدواج كرد و دو تن از همسرانش را به جای طلاق، با گردن زدن اعدام كرد، وی ۳۸ سال سلطنت نمود. (1547 م)
📘با مرگ "هنری هشتم"، فرزند نه ساله وی، "ادوارد ششم"، اولین پادشاه پروتستان انگلستان شد. (1547 م)

📘زادروز "پيتر پل روبنس" نقاش معروف اروپايی. (1577 م)

📘گاليله سیاره نپتون را كشف كرد. (1613 م)

📘زادروز "كوندامين" رياضی‌دان و جهانگرد فرانسوی. (1701 م)

📘زادروز "خوزه مارتی" قهرمان ملی كوباييان، وی يك انديشمند، فرضيه پرداز، روزنامه نگار، مولف، شاعر و نقاش بود كه رهبری استقلال طلبان كوبا برضد استعمار اسپانيا را به دست گرفت. (1853 م)

📘ادعای عُمّان نسبت به جزيره قشم و نواحی اطراف آن واقع در تنگه هرمز به تحريك دولت لندن. (1854 م)
📖"سعيد بن احمد" فرزند سلطان و ولیعهد وقت منطقه عُمّان با سوء استفاده از خروج "امير كبير" از صحنه حكومتی ايران و به تحريك و پشتيبانی انگليسی‌ها، مدعی جزيره قشم و نواحی اطراف آن واقع در تنگه هرمز شد!. در این میان، دولت لندن را که نقشه خارج ساختن غرب افغانستان امروز از حاکمیت هزاران ساله دولت ایران به سر افتاده بود سیاست دگر آمد و "سعید بن احمد" ساکت شد. دولت لندن که نمی‌خواست ایرانیان با ادامه ادعای مقام عُمّانی تحریک و آماده شوند، دو سال بعد از تهران خواست که از هرات خارج شود و چون پاسخ موافق نشنید در نوامبر ۱۸۵۶ میلادی اعلان جنگ داد و در پی خرمشهر و خارک، در ژانویه ۱۸۵۷ میلادی بوشهر را متصرف شد. فاصله ادعای عُمان و اخطار لندن به خروج از هرات، کافی بود که لندن با مسکو به سازش برسد و دست روس‌ها برای تصرف آسیای میانه تا آمودريا (رود جيحون) بازگذارده شود به این شرط که برسر غرب افغانستان از تهران حمایت نکنند.

📘زادروز "مادام فرانس كولت" يكی از بزرگ‏ترين زنان نويسنده جهان. (1873 م)

📘درگذشت "ويليام ييتز" شاعر و اديب بزرگ ايرلندی. (1939 م)

📘انفجار شاتل فضايی "چالنجر" و مرگ هفت فضانورد آمريکايی، ميليون‌ها آمريکايی از تلويزيون‌های خود چگونگی بالا رفتن شاتل و انفجار آن را که به صورت زنده پخش می‌شد مشاهده نمودند. (1986 م)

📙مبعث پيامبر ختمی مرتبت حضرت "محمد بن عبداللَّه(ص)". (۱۳ پیش از هجرت)

📙خلع سلاح "ستارخان" و "باقرخان" و مجاهدين تحت فرمان آن‏ها در تهران. (۱۳۲۸ ه.ق)

👑 @Calender 👑
.
شکوفاترین دوره رونق اقتصادی ایران

آدرس کانال تلگرامی نسیم 👇👇👇👇
https://www.tgoop.com/Nasim_Tarikh
آدرس کانال واتساپ نسیم تاریخ 👇👇👇👇👇👇👇👇
https://chat.whatsapp.com/IcaiaEPDT76EBieB4a1zZc
آدرس کانال ایتا نسیم تاریخ https://eitaa.com/Nasim_Tarikh
✍️#رضا_احمدی

شاه عباس اول در سال 996 ق در قزوین تاجگذاری کرد. در این زمان شرق کشور در اشغال ازبکها و غرب و شمال غرب در اشغال عثمانی‌ها بود. خرانه ی کشور تهی و دولت بازیچه ی سردارن قزلباش شده بود. شاه ابتدا قدرت نظامیان را محدود و و طی ده سال دولتهای متجاوز را از ایران بیرون راند.
🍀 اقتصاد ایران
اقتصاد ایران در این دوره متکی بر گله داری و کشاورزی و صنایع روستایی بود. اراضی در بین سرداران قزلباس و مقامات کشوری و روحانیون تقسیم شده بود. و درآمد اندکی به خزانه می رسید. شاه این تیول داری را برچید و آن را به اراضی خاصه تبدیل نمود و برای همین درآمدهای دولت بیشتر گردید.
🔻 امنیت راهها
برای اینکه تجارت داخلی و خارجی را رونق بخشد، باید امنیت برقرار باشد... برای این‌ متظور شاه عباس حاکمان ایالات را مأمور کرد تا در هر ولایتی، راهزنان را دستگیر و نابود کنند
🔸زیر ساخت ها
شاه عباس جاده ی شاهی عصر داریوش کبیر را بازسازی کرد. و نیز برای رونق اقتصادی جاده سنگفرش و کاروانسراهایی زیادی در مسیر راه ایجاد شد، شاه به این‌ منظور راه‌ها و پل ها را تعمیر و نگهداری می کرد. کاروانسراهای شاهی بین راه رایگان بود و مسافران تا هر زمان که می‌خواستند در آنجا اقامت می‌کردند. کاروانسراهای شهری نقش هتل و مرکز تجاری داشتند.
🔹اقتصاد آب محور
در این زمان مناطق روستایی و اقتصاد کشاورزی نیز مد نظر بود. بدین دلیل کشاورزی و صنایع روستایی گسترش یافت. تولیدات زراعی ایران با آب مصنوعی آبیاری می شد و بدین خاطر طرحهای آبیاری به اجرا در آورده شد... شبکۀ آبیاری، کانال، احداث شد، کاریزهای جدید ساخته و قنوات تعمیر شد.
🔸سیاست مالیه
شاه برای رونق اقتصادی برخی از مالیات ها را لغو و دسته ی دیگر را کاهش داد. در این دوره خروج پول نقد (طلا و نقره‌ی مسکوک) از کشور ممنوع شد تا جلو خروج سرمایه را بگیرد.
🔻نجارت خارجی و رابطه با دنیا
تجارت و بازرگانی در این دوره توسعه‌ی شایانی یافت و اغلب شهرهای ایران از رونق اقتصادی برخوردار شدند. در این دوره علاوه بر گسترش تجارت خارجی، تجارت و صنعت داخلی نیز رشد قابل توجهی پیدا کرد. برخی از کاروانهای تجاری با ده هزار شتر از مرز سیستان وارد ایران و از اردبیل خار می شدند.
🔸رونق صنایع
سیاست اقتصادی شاه عباس اول، از هنر و صنعت، بافتن پارچه‌های گران نساجی، توسعه‌ی زیادی یافت. شاه عباس برای تولید منسوجات مختلف در تمام شهرهای بزرگ کشور، کارخانه‌های شعربافی، زربافی و زرکشی ایجاد کرد. بهترین نوع پارچه‌های ابریشمی و زربافت و مخمل‌های طلایی را در کارگاه‌های بزرگ نساجی اصفهان، کرمان، یزد، کاشان، مشهد و شیراز می‌بافتند.
🔻قالی صنعت ملی
از مهم‌ترین فراورده‌های صنعتی و تجاری ایران در دوره‌ی صفویه، قالی بود و قالی ایرانی در این دوران به اوج شهرت خود در جهان رسید. فرش‌های ایران بیشتر از پشم گوسفند بافته می‌شدند و برای رنگ کردن پشم‌ها از رنگ‌های طبیعی استفاده می‌شد. با تأسیس کارگاه‌های قالی بافی در شهرهایی مانند اصفهان و کاشان، قالی بافی را به سطح صنعتی ملی در ایران رساند.
🔸جذب کارشناس خارجی
شاه عباس برای توسعه کشور از کارشناسان مختلف کشورهای دیگر استفاده می کرد. برادران شرلی انگلیسی را برای تأسیس ارتش نوین به ایران آورد و برای رونق سفال سازی سیصد کوزه گر چینی را به همراه خانواده‌هایشان به ایران آورد و در ایران اسکان داد
🔸تولید ابریشم
مهم‌ترین محصولات ایران در این دوره، ابریشم طبیعی بود و در استان‌های شمالی تولید می‌شد. ابریشم مهمترین کالای صادراتی ایران بود و از این راه درآمد زیادی عاید کشور می شد. شهرهای اصفهان، هرمز و تبریز بورس ابریشم ایران بود. بازرگانان خارجی از کشورهای مختلف در ایران حضور و دفتر و نمایشگاه کالا داشتند. اصفهان بازار عمده‌ی ابریشم خاور زمین بود. تجارت ابریشم ایران، در دست ارامنۀ جلفا بود. ابریشم گیلان در تمام کشورهای اروپایی شهرت داشت و ایران را به ابریشم می شناختند.
🔸تجارت خارجی
فعال شدن مسیر دریایی برای ایران بسیار مهم بود. شاه عباس در 1010 ق/ هرمز، بحرین، قشم و بندرعباس را از اشغال پرتغالی ها خارج ساخت. بندر هرمز محل تجمع بازرگانان زیادی از شرق و غرب بود. توجه و احترام شاه عباس اول به مسیحیان منجر به توسعۀ روابط ایران و اروپا گردید و آنها در زمینه ی تجارت و بازرگانی فعال بودند. عصر شاه عباس کبیر شکوفاترین دوره رونق اقتصادی ایران می باشد.
#شاه_عباس_کبیر
روزشمار تاریخ:
.
👑روزشمار تاریخ👑

        ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

ما ترک ســر بگفتیــم، تا دردســر نباشــد
غیر از خیال جانان، در جان و سر نباشد
در روی هر سپیــدی، خالــی سیاه دیـدم
بالاتــر از سیاهــی، رنگــی دگــر نبـاشــد
      
                    •● سعدی شیرازی ●•

👑روزشمار تاریخ👑

     ─┅═👑 امـروز  ، " پنج‌شنبه " 👑═┅─

📕۱۱        بهمن     ۱۴۰۳     هجری‌خورشیدی
📗سروش   وهومن     ۳۷۶۲    زرتشتی
📘30     ژانویه  2025    میلادی
📙۲۹       رجب    ۱۴۴۶ ‌    هجری قمری

👑روزشمار تاریخ👑

📕سرایش "گرشاسپ نامه" پايان يافت. (۴۴۳ ه.ش)
📖به نوشته تاريخ عمومی شعر و ادبيات جهان، "اسدی توسی" شاعر ايرانی "گرشاسپ نامه" را به سبك فردوسی در وصف گرشاسپ، يَل و گردن فراز ایران باستان و برخاسته از سيستان، به پايان برد. "اسدی توسی" اين كار سنگين را به تشويق و كمك مالی حكمران وقت "اَران" انجام داده بود كه اين حكمران زرتشتی و از بازماندگان ساسانيان می‌خواست که كارهای نياكان زنده و ماندگار بماند.

📕شکست سپاه مغول از سپاهیان "جلال الدین خوارزمشاه" طی نبرد دو روزه در پروان. (۵۹۹ ه.ش)
📖نبرد دو روزه "پروان" (غزنه)، میان یک سپاه مغول به فرماندهی قوتوقو و سپاهیان جلال الدین خوارزمشاه با شکست مغولان پایان یافت. این نخستین شکست سپاهیان مغول از آغاز لشکرکشی چنگیزخان به ایران‌زمین بود. سلطان جلال الدین پس از افتادن نیشابور به دست مغولان، به شرق خراسان بزرگتر (افغانستان شمالی امروز) رفته بود و در تخارستان (واقع در شمال کابل) یک واحد نظامی مغول را فراری داده و از آنجا رهسپار غزنه شده بود. در پی عزیمت جلال الدین به تخارستان، مغولان به ریاست تولی خان پسر چنگیز نیشابور را ویران و همه ساکنان آن را قتل عام کرده بودند.

📕"محقق الدوله" نماينده مجلس شورای ملی در خانه‌اش در تهران با شليك گلوله خودكشی كرد. (۱۲۸۶ ه.ش)

📕دولتین روسیه و ترکیه طبق معاهده‌ای که با یکدیگر امضاء کردند متعهد شدند خاک ایران را ترک نمایند. (۱۲۹۶ ه.ش)

📕مجلس شورای ملی به پیشنهاد وزارت دارایی، ۳۰ نفر اعضای دیوان محاسبات را تصویب کرد. (۱۳۱۸ ه.ش)

📕نخستین شماره روزنامه "مردم" به سردبیری "عباس نراقی" منتشر گردید. (۱۳۲۰ ه.ش)

📕لوله‌کشی نفت اهواز تهران به پايان رسيد. طول اين لوله هزار و دويست کيلومتر و هزينه آن دوازده ميليون پوند شده است. (۱۳۳۵ ه.ش)

📕"شرکت ملی نفت" اعلام کرد؛ درآمد ایران از نفت در سال ۱۹۵۷ میلادی، ۷۶ میلیون لیره بوده است. (۱۳۳۶ ه.ش)

📕دولت خلع سلاح عمومی را در خوزستان آغاز کرد. (۱۳۴۱ ه.ش)

📕بانک بیمه بازرگانان بعلت ورشکستگی منحل شد و موقتاً امور آن بر عهده بانک ملی قرار گرفت. (۱۳۵۲ ه.ش)

📕برای رسیدگی به جرائم و تخلفات وزیران و معاونان آنها، استانداران، شهرداران و روسای سازمان‌های دولتی کمیسیون خاص تعیین گردید. (۱۳۵۴ ه.ش)

📕خروج اتباع كشورهای خارجی از كشور در جريان فراگيری انقلاب ايران. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕میلیون‌ها نفر از مردم شهرستان‌ها برای استقبال از "آیت‌الله خمینی" وارد تهران شدند. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕فرماندار نظامی تهران اجتماعات را به مناسبت ورود "آیت‌الله خمینی" ۳ روز آزاد اعلام کرد. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕"صفر ایرانپاک"، بازیکن تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه فوتبال پرسپولیس تهران. (۱۳۸۷ ه.ش)

📘طبق تقویم میلادی، "علی ابن‌ابی‌طالب (ع)" امام اول شیعیان در ۶۰ سالگی به شهادت رسیدند. (661 م)

📘ویتنامی‌ها سومین تعرّض مغول‌ها به میهن خود را با شکست روبرو ساختند. (1258 م)

📘"چارلز یکم" پادشاه انگلستان كه در جنگ داخلی اين كشور از نيروهای هوادار پارلمان (دمکراسی) به فرماندهی "اليور كرومول" شكست خورده بود در ملاء عام با تبر گردن زده شد. (1649 م)

📘زادروز "آلفرد تاونسند"، روزنامه‌نگار آمریکایی كه گزارشگری جنگ را بنياد گذارد و پس از او سمت "خبرنگار نظامی ـ امور دفاعی" در رسانه‌ها خلق شد. (1841 م)

📘زادروز "داگلاس انگلبارت"، مخترع آمریکایی "ماوس". (1925 م)

📘آغاز دوران صدراعظمی "آدولف هيتلر" ديكتاتور نژادپرست آلمانی. (1933 م)

📘در جنگ جهانی دوم، کشتی "ویلهلم گوستلوف" که پناهندگان آلمانی را در خود جای داده بود، توسط اژدر زیردریایی شوروی غرق شد. این فاجعه با مرگ نزدیک به ۹٬۵۰۰ نفر، مرگ‌آورترین فاجعه دریایی تاریخ است. (1945 م)

📘ترور "مهاتما گاندی" رهبر آزادی خواه و استعمار ستيز هند. (1948 م)
📖"گاندی" مبتكر مبارزه منفی برای رسيدن به هدف سياسی است. "گاندی" كه هنديان او را مهاتما (آموزگار بزرگ) می‌نامند هنگام فوت ۷۸ ساله بود. او برای شركت در اجتماع روزانه هوادارانش وارد اين جمع می‌شد كه از فاصله نزديك هدف گلوله "ناتوران ويناياك گدسه"، ناسيوناليست هندو كه با تجزيه اين شبه قاره مخالف بود قرار گرفت و ۲۰ دقيقه بعد درگذشت.
"گاندی" همان روز روزه سياسی پنج روزه‌اش را پايان داده بود كه به خاطر شنيده شدن پيامش مبنی بر تحمل پيروان اديان ديگر و دوستی انسان‌ها صرفنطر از دين و نژاد، به آن دست زده بود. "گاندی" را بزرگترين منادی صلح در قرن ۲۰ خوانده‌اند.

📘درگذشت "اُرويل رايت" سازنده اولين هواپيمای موتوردار جهان. (1948 م)

📘درگذشت "فردیناند پورشه"، طراح مشهور موتور خودرو اتریشی، بنیانگذار شرکت خودروسازی پورشه. (1951 م)

📘دولت پاناما به درخواست جمهوری اسلامی ایران برای استرداد "محمدرضا شاه" جهت محاکمه در تهران پاسخ داد. (1980 م)
📖رئیس جمهوری پاناما که به شاه ایران پناه داده بود، در پاسخ به درخواست جمهوری اسلامی ایران که وی را جهت محاکمه تحویل دهد اعلام کرد؛ اسناد اتهام و قرار مجرمیّت باید ارسال شود تا پس از رسیدگی و اطمینان از درستی آنها اقدام شود. دولت پاناما ۶۰ روز جهت دریافت آنچه را که خواسته بود مهلت داده بود و اعلام کرده بود که در این مدت، به "محمدرضا شاه" اجازه خروج از پاناما را نخواهد داد. مهلت ۶۰ روزه دولت پاناما به پایان رسید و اسناد به پاناما تحویل نشد و شاه به مصر رفت.

📘در "خَفجه" واقع در شرق كشور سعودی ميان نيروهای عراقی كه از روز پيش از اين، به اين منطقه حمله ور شده بودند و نيروهای ائتلاف نبردی سخت درگرفت. (1991 م)

📘درگذشت "جان باردین"، فیزیک‌دان آمریکایی، برندهٔ دو جایزه نوبل فیزیک در سال ۱۹۵۶ و سال ۱۹۷۲ و مدال افتخار انجمن مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) سال ۱۹۷۱ میلادی. (1991 م)

📘"نلسون ماندلا" در قضیه عدم متابعت "جورج بوش" رییس جمهور آمریکا، از دبیرکل سازمان ملل، او را يک قُلدُر خواند که دورنگر نيست. (2003 م)
📖"نلسون ماندلا" در يك اجتماع در يوهانسبورگ با اشاره به مسئله عراق گفته بود: «يك قدرت، با رئيسی كه دورنگر نيست و نمی‌تواند به درستی و دقيقا فكر كند، می‌خواهد جهان را به يك هولوكاست فرو برد. چرا رئيس دولت آمريكا اين چنين قلدری می‌كند؟، فقط برای نفت!».

📘۵ سال پس از ویندوز ایکس پی، مایکروسافت ویندوز ویستا را به بازار عرضه کرد. (2007 م)

👑@Calender👑
.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
🎥حال و هوای تخت جمشید (پارسه) ۲۵۰۰ سال پیش

🔹️تخت جمشید:
(در دوره هخامنشیان_ پارسه)

(به پارسی باستان_𐎱𐎠𐎼𐎿)

(در زبان‌های غربی_ پرسپولیس، پرسه‌پلیس)

(در دوره اسلامی میانه_صدستون یا چهل منار)

(در عصر ساسانی_ صدستون)

(به پهلوی_ 𐭮𐭲𐭮𐭲𐭥𐭭𐭩_ sadstūn)

مجموعه‌ای از چند کاخ تو در تو در کنار دشت مرودشت و در کوهپایهٔ کوه رحمت در استان فارس واقع در شهر مرودشت ایران است.

در دوره‌های تاریخی پس از هخامنشیان، به دلیل فراموشی خط و زبان پارسی باستان و ناآشنا بودن سنگ نوشته‌ها، نام پارسه فراموش شده و مردم نام تخت جمشید (پادشاه پیشدادی) را بر روی کاخ می‌نهند.

تخت جمشید در شهر باستانی پارسه یکی از شهرهای باستانی ایران قرار داشته است که طی سالیان، پیوسته پایتخت تشریفاتی شاهنشاهی هخامنشی بوده است.

تخت جمشید در دوران زمامداری داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر یکم بنا شده است و به زمان نزدیک ۲۰۰ سال آباد بوده است.
روزشمار تاریخ:
.
👑روزشمار تاریخ👑

        ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

این ذوق و سمـــاع ما مجازی نبود
این وجد که حال ماست بازی نبود
با بی‌خبــران بگو که ای بی‌خــردان
بیهوده ســـــخن به این درازی نبود

              •● شیخ علاء الدوله سمنانی ●•

👑روزشمار تاریخ👑

      ─┅═👑 امـروز  ، " آدینه " 👑═┅─

📕۱۲        بهمن      ۱۴۰۳    هجری‌خورشیدی
📗رشن   وهومن  ۳۷۶۲    زرتشتی
📘31    ژانویه  2025   میلادی
📙۱        شعبان    ۱۴۴۶ ‌    هجری قمری

👑روزشمار تاریخ👑

📕هیئتی از افسران سوئدی که برای اداره امور نظمیه استخدام شده بودند وارد تهران شدند. ریاست هیئت با "کلنل وستداهل" بود. (۱۲۹۱ ه.ش)

📕ﻣﻠّﯽ ﺷﺪﻥ ﺷﯿﻼﺕ ﺍﯾﺮﺍﻥ، ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻭﻗﺎﯾﻊ ﻣﻬﻢ ﺗﺎﺭﯾﺦ ﻣﻌﺎﺻﺮ، اتفاق افتاد. (۱۳۳۱ ه.ش)

📕ﻣﺠﻠﺲ ﺷﻮﺭﺍﯼ ﻣﻠﯽ ﺑﺎ ﺗﺄﺳﯿﺲ ﺳﺎﺯﻣﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﺍﺳﻢ "ﺷﯿﻼﺕ ﻣﻠﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ" ﻣﻮﺍﻓﻘﺖ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺍﯾﻦ ﺷﺮﮐﺖ ﺯﯾﺮ ﻧﻈﺮ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺩﺍﺭﺍﯾﯽ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺁﻏﺎﺯ ﮐﺮﺩ. (۱۳۳۱ ه.ش)

📕كار نصب لوله نفت سراسری ايران كه مراكز توليد نفت را به پالايشگاه شهر ری متصل می‌ساخت به پايان رسيد. (۱۳۳۵ ه.ش)

📕امام خمینی قبل از ترک پاریس پیامی صادر کرده از مهمان نوازی و تفاهم فرانسویان و اجازه آزادی بیان که به او داده شد تشکر کردند. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕بازگشت "آیت‌الله خمينی" به ایران پس از سال‏‌ها تبعيد. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕آغاز نخستين جشنواره فيلم و تئاتر فجر در تهران. (۱۳۶۱ ه.ش)

📕درگذشت "پرویز یاحقی"، نوازندهٔ چیره‌دست ویلون، موسیقیدان و آهنگساز ایرانی. (۱۳۸۵ ه.ش)

📕درگذشت دکتر "حسن‌ ابراهیم حبیبی"، حقوقدان، سیاستمدار و اولین معاون اول رئیس‌جمهور ایران.  (۱۳۹۱ ه.ش)

📕درگذشت دکتر "محمدرضا بابامخیر"، پدر دامپزشکی ایران، چهره ماندگار دامپزشکی ایران. (۱۳۹۱ ه.ش)

📘تأسيس كمپانی هند شرقی توسط استعمار انگلستان در شبه ‏قاره هند به دستور اليزابت اول، ملكه وقت انگليس. (1599 م)

📘آغاز قيام بزرگ مردم چين عليه خاندان سلطنتی اين كشور. (1850 م)

📘مرگ "فريدريش روكرت" اديب و مستشرق برجسته آلمانی. (1866 م)

📘قیام "محمد صالح" در مالزی برضد استعمار لندن. (1900 م)

📘در جريان جنگ جهانی اول قوای آلمانی برای اولین بار در مقیاس گسترده در نبرد "بالیموف" علیه قوای روس از گازهای سمی استفاده کردند.. (1915 م)

📘زادروز "رودولف لودویگ موسباور"، فیزیکدان آلمانی و برنده جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۶۱ میلادی. (1929 م)

📘درگذشت "جان گالزورثی"، نویسنده و نمایشنامه نویس انگلیسی؛ برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۱۹۳۲ میلادی. (1933 م)

📘"لئون تروتسكی" و نزديكانش از شوروی اخراج شدند. وی موسس ارتش سرخ و از ياران نزديك لنين بود. تروتسکی پس از مدتی اقامت در فرانسه به مکزیک رفت که در این کشور ترور شد. گفته شده است که به اشاره استالین او را کشته بودند. (1937 م)

📘در جریان جنگ جهانی دوم ، ۲۸۵ بمب افكن آلمانی لندن را بمباران كردند. (1944 م)

📘پرتاب اولين ماهواره زمينی آمريكا به فضا به منظور رقابت فضايی با شوروی.  (1958 م)

📘روز ملی و استقلال "نائورو". (1968 م)
🇳🇷"جمهوری نائورو" با بيش ۲۱ كيلومتر مربع در قاره اقيانوسيه در شمال جزاير سليمان و در قسمت جنوبی خط استوا واقع شده است. اين جزيره جمعيتی در حدود ۱۲ هزار نفر دارد و پايتخت آن شهر "يارن" است. اكثريت مردم نائورو پيرو آيين مسيحيت هستند. واحد پول اين كشور كوچك "دلار استراليا" می‌باشد. "نائورو" كوچك‏ترين جمهوری جهان است ولی از لحاظ درآمد سرانه، يكی از بالاترين ارقام را در جهان دارا می‌باشد.

📘درگذشت "راگنار فریش"، اقتصاددان نروژی؛ برنده جایزه نوبل اقتصاد سال ۱۹۶۹ میلادی. (1973 م)

📘فیلم سینمایی "آواتار" اولین فیلمی در تاریخ می‌شود که بیش از ۲ میلیارد دلار در سراسر جهان بفروش می‌رساند. (2010 م)

📙درگذشت "غياث الدين ابومظفر عبدالكريم ابن احمد" معروف به "ابن طاووس" از نوادگان شيخ طوسی، فقيه و ادیب قرن هفتم. (۶۹۳ ه.ق)

👑@Calender👑
.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
روس، اسرائیل و آمریکا و نوکرانشان ایران سربلند نمی خواهند
روزشمار تاریخ:
.
👑روزشمار تاریخ👑

        ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

یـارب ز شــراب عشــق ســرمستــم کن
در عشق خودت نیست کن و هستم کن
از هر چه ز عشــق خود تهی دستـم کن
یکــباره بــه بنــد عشــق پــابسـتــم کن

               •● خواجه عبدالله انصاری ●•

👑روزشمار تاریخ👑

      ─┅═👑 امـروز  ، " شنبه " 👑═┅─

📕۱۳        بهمن     ۱۴۰۳      هجری‌خورشیدی
📗فروردین   وهومن    ۳۷۶۲    زرتشتی
📘1    فوریه  2025     میلادی
📙۲        شعبان   ۱۴۴۶ ‌     هجری قمری

👑روزشمار تاریخ👑

📕پایان یافتن فتنه شمال و رادمردی "كريم خان زند". ( ۱۱۳۶ ه.ش)
📖مورخانی كه تاريخ زنديه را نوشته‌اند شكست "محمدحسن‌خان" رئيس وقت ايل مغولی قاجار در جنگ با "شيخ‌علی‌خان‌ زند" را در این روز بیان نموده‌اند. در اين جنگ كه در مازندران، ناحيه اشرف (بهشهر) روی داد "محمد‌حسن‌خان" كشته شد و فتنه شمال پايان يافت. "شيخ‌علی‌خان" سر بريده "محمدحسن‌خان" را به شیراز نزد "كريم خان زند" فرستاد كه اين رادمرد از اين عمل به خشم آمد و ضمن ارسال يك نامه توبيخ برای "شيخ علی‌خان"، دستور داد كه سر "محمد‌حسن‌خان" را با گلاب شستند و با تشريفات ويژه به خاك سپردند و برايش مراسم ترحيم رسمی برپا داشتند. "کريم خان زند" در سال ۱۰۸۳ ه.ش به دنيا آمد و در سال ۱۱۵۷ ه.ش درگذشت و هيچگاه تاج بر سر ننهاد.

📕زادروز "سید مجتبی آقابزرگ علوی" شهرت‌یافته به "بزرگ علوی" نویسنده ی واقع‌گرا، سیاست‌مدار چپ‌گرا، روزنامه‌نگار نوگرا و استاد زبان فارسی ایرانی بود که بیش از چهار دهه از نیمهٔ دوم سدهٔ بیستم را در آلمان زیست. او را همراه "صادق هدایت" و "صادق چوبک"، پدران داستان‌نویسی نوین ایرانی می‌دانند. (۱۲۸۳ ه.ش)

📕مجلس شورای ملی قرارداد استخدام مستشاران آمریکایی را برای وزارت مالیه به مبلغ ۵۶۰۰ لیره مواجب در سال تصویب کرد. (۱۲۸۹ ه.ش)

📕استقرار كميته دفاع ملی در كرمانشاه  درجريان جنگ جهانی اول. (۱۲۹۴ ه.ش)

📕اقامت "آیت‌الله خمينی" در مدرسه علوی. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕"دکتر سنجابی" رهبر جبهه ملی خواستار جدی استعفا کابینه بختیار شد. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: اظهارات ضد آمریکایی "آیت‌الله خمینی" به هنگام ورود به تهران، هیچ تغییری در مواضع آمریکا نسبت به ایران نداده است. علاقه ما بازگشت نظم و ثبات به ایران است به شکلی که ملت ایران بتواند در مورد آینده خود تصمیمی بگیرد. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕روزنامه کیهان نوشت: «طول جمعیت استقبال کننده از امام خمینی ۳۲ کیلومتر بود». (۱۳۵۷ ه.ش)

📘مصر يک از  ساتراپی‌های ایران و مصریان اتباع ایران باستان شدند. (523 پ.م)
📖به نوشته مورخان عهد باستان و محاسبات تقويمی قرن بيستم، دو روز بعد از جشن سده، در فوریه سال ۵۲۳ پيش از ميلاد  برجستگان مصر، کشوری که صدها سال استقلال كامل داشت، پذيرفتند كه از آن پس اتباع و سرزمينشان يك ساتراپی (ايالت - استان) ايران باشند. دور اول حكومت ايران بر مصر (زمان هخامنشيان) ۱۲۱ سال طول كشيد. پس از اين مدت هم تا ساليان دراز، يهوديان مصری خود را از اتباع ايران معرفی می‌كردند. ارتش ايران در سال ۶۱۸ میلادی در زمان پادشاهی "خسرو پرويز" نیز شمال مصر را فتح كرد و در اسكندريه مستقر شد. "خسرو پرویز" از سال ۵۹۰ میلادی تا آخرین ماه سال ۶۲۷ بر ایران پادشاهی کرد.

📘آغاز فرمان‏روايی "نرون" امپراتور ستمكار روم. (54 م)

📘عبور تُرکان سلجوقی از آمودریا برای ورود به سرزمین ایران. (999 م)

📘"اليزابت يكم" پادشاه انگلستان دستور اعدام "ماری استيوارت" ملكه اسكاتلند را امضاء كرد. (1587 م)

📘چينيان، هلندی‌ها را از تايوان بيرون راندند و دژی را كه در آنجا ساخته بودند ويران ساختند. (1662 م)

📘كشف شيوه نگهداری اغذيه به صورت كنسرو توسط " آپر ". (1804 م)

📘وقوع جنگ خونبار "روتر" بين فرانسه با پروس، اتريش و سوئد. (1814 م)

📘"توماس ادیسون" ساخت اولین استدیوی تصاویر متحرک، بلک ماریا، را در اورنج غربی، نیوجرسی به اتمام می‌رساند. (1884 م)

📘اولین جلد از فرهنگ انگلیسی آکسفورد  منتشر شد. (1884 م)

📘زادروز "امیلیو گینو سگر"، فیزیکدان ایتالیایی، برنده جایزه نوبل فیزیک و از کاشفان پادپروتون. (1905 م)

📘زادروز "بوریس یلتسین"، نخستین رئیس جمهور منتخب روسیه به شیوهٔ دموکراتیک. (1931 م)

📘درگذشت "کلینتون دیویسون"، فیزیک‌دان آمریکایی و برنده جایزه نوبل فیزیک. (1958 م)

📘مصر و سوريه اعلام كردند كه به توافق رسيده‌اند در هم ادغام شوند و جمهوری متحد عرب را تشكيل دهند. (1958 م)

📘در يك رفراندم كه در سويس برگزار شد، مردان اين كشور با دادن حق رايی و شركت در انتخابات به زنان مخالفت كردند!. (1959 م)

📘تعرّض "تِت" و غافلگير شدن نظاميان آمريكا در ويتنام. (1968 م)
📘درگذشت "ورنر کارل هایزنبرگ"، فیزیکدان آلمانی و برنده جایزه نوبل فیزیک. (1976 م)

📘شاتل فضایی کلمبیا در هنگام بازگشت به جو زمین منفجر شد و همه ۷ سرنشین آن کشته شدند. (2003 م)

📘خودسوزی آواره ايرانی در کوالالامپور در برابر دفتر سازمان ملل ويژه آوارگان. (2004 م)

📘درگذشت "ویسواوا شیمبورسکا"، شاعر، مقاله نویس، مترجم لهستانی و برنده جایزه نوبل ادبیات، مشهور به "موتسارت شعر". (2012 م) 

📙واجب شدن روزه‏ ی ماه مبارك رمضان. (۲ ه.ق)

📙زادروز "خواجه عبداللَّه انصاری" عارف والامقام و نويسنده‏ ی بزرگ. (۳۹۶ ه.ق)

📙آغاز اولین حمله‏ ی تیمور گورکانی به سرزمین خوارزم. (۷۷۳ ه.ق)

📙تصرف شهر نخجوان در قفقاز توسط سپاهيان امپراتوری عثمانی. (۹۲۰ ه.ق)

📙انتشار نخستين شماره از روزنامه‏ ی "نسيم شمال" توسط "سيد اشرف الدين حسينی قزوينی". (۱۳۲۵ ه.ق)

👑@Calender👑
.
🍀 پادشاهی با لباسهای مبدل

آدرس کانال تلگرامی نسیم 👇👇👇👇
https://www.tgoop.com/Nasim_Tarikh
آدرس کانال واتساپ نسیم تاریخ 👇👇👇👇👇👇👇👇
https://chat.whatsapp.com/IcaiaEPDT76EBieB4a1zZc
آدرس کانال ایتا نسیم تاریخ https://eitaa.com/Nasim_Tarikh
✍️#رضا_احمدی

🔹 « خبرداری از خسروان عجم
❞ که کردند بر زیردستان ستم
❞ نه آن شوکت و پادشایی بماند
❞ نه آن ظلم بر روستایی بماند
«بوستان، سعدی، باب ۱، ص.۲۳۰»
🔸 به فکر مردم
حاکمان معمولاً گرفتار اطرافیان چاپلوس و دغل کار، ویژه خوار هستند، که سعی دارند واقعیت های جامعه را از حاکم خود پنهان سازند تا هم دل او را بدست آورند هم اوقات حاکم را مکدر نسازند. شاه عباس اول شخصی زیرک و دانایی بود که کمتر فریب تملق و چاپلوسی های اطرافیان را می خورد.
شاه عباس برای اینکه از جزئیات احوال رعایا آگاه شود و به حقیقت عقاید و افکار آنان درباره ی خویش پی ببرد، به صورت ناشناس و با لباس مبدل تنها و یا با یک نفر در شهر می گشت. او با افراد و طبقات مختلف صحبت می کرد و نظر آنها را در باره ی خودش و کارگزارانش و سیاست هایش می پرسید. تا فریب تملق و چاپلوسی اطرافیان را نخورد.
🔹 در لباس دوره گرد
او با این لباس به خانه های مردم وارد می شد، و با آنها سر صحبت را باز می کرد و پای درد دل مردم می نشست. در سال 1017 ق/ با شیر فروشی بنام مصطفی هم زبان شد، شاه از شیرفروش پرسید، داروغه با مردم چگونه برخورد می کند، شیر فروش جواب داد: خیلی بد است. او با دزدان و رهزانان هم دست شده است و به مال و ناموس مردم رحم نمی کند. هیچگاه دزدان اصلی مورد پیگری قرار نمی گیرند.
شاه خشم خود را فرو خورد، و هنگامیکه به قصر بازگشت، فرمان داد تا داروغه را به قتل برسانند و دزدان را مجازات کنند. روزی دیگر شیر فروش را به قصر خواند، او شاه عباس را شناخت و به پای شاه افتاد و از گفته های خود بیمناک بود، اما شاه او را داروغه اصفهان کرد و امنیت را در شهر برقرار کرد.
🔸 شاه درمهمانی
زمانی که شاه عباس به منطقه گلپایگان رفته بود، نزدیک غروب با لباس معمولی سوار اسب شد به راه افتاد، او با همراهش زیر باران خیس شده بودند. آنها وارد باغ بزرگی شدند، صاحب باغ الله وردی نام داشت که در ایوان روی تشکی نشسته بود. شاه و همراهش خیس بودند. شاه گفت : ما خیس شده ایم و از سرما می لرزیم، بخاطر شاه امشب به ما جا می دهید؟ مرد پاسخ داد: «چون نام شاه را بردی از اسب پیاده شو.» صاحب باغ به نوکرانش دستور داد، لوازم پذیرایی را آماده سازند. شاه و صاحب باغ درباره ی مسائل مختلف صحبت کردند. صاحب باغ اسم شاه را با احترم به زبان می آورد. شاه شب را در آنجا خوابید، صبح زود برخاست تا برود به صاحب باغ گفت: دیشب برای ما چقدر خرج کردید، بگو تا بپردازیم. مرد جواب داد لعنت خدا بر من باد اگر چنین کاری کنم، تو مهمان من بودی و بخاطر شاه پذیرایت کردم. شاه به اصفهان بازگشت.
او به سربازان دستور داد تا الله وردی را به اصفهان بباورند، او بسیار ترسیده بود، وقتی وارد قصر شد با همان مرد خیس لرزان, روبرو شد, به خاک افتاد، گفت شاه هستید. شاه عباس به او هدیه های فراوانی داد.
🔹 شاه و کشیش
روزی شاه در لباس خرده فروش دوره گرد بر کشیشی در منطقه لنجان وارد شد و به او گفت: از من چیزی بخر، کشیش قلمتراشی خرید. شاه با کشیش سر صحبت را باز کرد. و سپس از او پرسید: شاه را می شناسی، از او راضی هستی؟ کشیش پاسخ داد: من خوب و بد کسی را نمی دانم، چون صاحب اختیار ماست بهتر است از او بد نگوییم. شاه از کشیش پرسید چه می نویسی، او پاسخ داد در باره شهادت سن ژاک شهید می نویسم که جسد او را تکه تکه کردند. او در زمان یزگرد به جرم اینکه زرتشتی شد سپس دوباره مسیحی گردید،؛ او را مرتد خواندند و تکه تکه اش کردند. شاه به کشیش گفت: مرا دعا کن.
شاه بعد از این دیدار، فرمانی صادر کرد : اگر از عیسویان کسی مسلمان شد، و دوباره به دین عیسوی برگشت، مزاحم او نشوید و شکنجه اش نکنید و در کار دین بکلی آزادش بگذارند. زیرا اگر کسی به این جرم کشته شود، سبب بی اعتقادی مسلمانان می شود.
هر وقت مسیحی نزد شما آمد به او اجازه نامه ای بدهید که در دین خود آزاد است ، تا بدین ترتیب کافر بماند و به شما جزیه بدهد.
🔸 آزار زرتشتیان
به شاه عباس کبیر خبری رسید که در کرمان بر زرتشتیان ستمی شده است، شاه به همراه سواری، 682 کیلومتر با اسب تاخت و به کرمان رسید، بی آنکه گنجعلی خان حاکم، کرمان از آمدنش اطلاع پیدا کند. شاه پس از ورود به کرمان و با تحقیق از زرتشتیان به اصفهان بازگشت.
اگر حاکمان از اوضاع مردم اطلاع پیدا کنند در تصمیمات خود عاقلانه برخورد خواهند کرد و مشکلات را بر مردم خود تحمیل نمی کنند. #پادشاه_لباس_مبدل
روزشمار تاریخ:
.
👑 روزشمار تاریخ 👑

        ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

واعظ که مواعظـش به جز نیش نبود
صوفی که دمی به حالت خویش نبود
افسوس که مـــــــردان قلنــــدر رفتند
گشتیم بســـــــی اثر ز درویــــش نبود

                      •● صفی ‏علیشاه ●•

👑 روزشمار تاریخ 👑

     ─┅═👑 امـروز  ، " یک‌شنبه " 👑═┅─

📕۱۴     بهمن     ۱۴۰۳     هجری‌خورشیدی
📗ورهرام   وهومن    ۳۷۶۲    زرتشتی
📘2    فوریه  2025     میلادی
📙۳    شعبان    ۱۴۴۶ ‌     هجری قمری

👑روزشمار تاریخ👑

📚روز ملی "فن آوری فضایی".

📕"محمد شاه قاجار" از حاكميت ايران بر منطقه سليمانيه (واقع در عراق امروز) صرف نظر و با انتقال آن به دولت عثمانی موافقت كرد و منطقه سليمانيه از خاک ایران را بخشید! ( ۱۲۲۴ ه.ش)

📕شش نفر به انتخاب مجلس شورای ملی برای تدوين اصول متمم قانون اساسی انتخاب شدند و از این روز  كار خود را آغاز كردند. به عبارت ديگر وظايف مجلس موسسان و نهایتا رفراندم عمومی و کسب نظر مردم به اين هيات كوچك واگذار شده بود!. (۱۲۸۵ ه.ش)

📕"مرتضی قلی خان صنیع الدوله" اولین رئیس مجلس شورای ملی در چهار راه مخبرالدوله هدف گلوله دو نفر کارگر روسی قرار گرفته به قتل رسید. (۱۲۸۹ ه.ش)

📕امتیاز ساخت راه آهن، از جلفا به تبریز و مضافات با شعبه‌ای از تبریز تا کنار دریاچه ارومیه به روسیه داده شد. (۱۲۹۱ ه.ش)

📕در جریان جنگ جهانی ، تهران در چنگ قحطی، بیماری و مرگ. (۱۲۹۶ ه.ش)
📖از آغاز زمستان این سال در شهر تهران كمبود مواد غذايی ناشی از جنگ جهانی اول که تا ایران کشانیده شده بود و نیروهای نظامی دولت‌های متخاصم ایران را هم صحنه نبرد خود ساخته بودند آشکار شده بود. این وضعیت از این روز شدت يافت و مردم در چند نقطه شهر تشكيل اجتماع داده و به دولت اعتراض كردند.

📕قانون دفاتر اسناد رسمی كه در مجلس تصويب شده بود به دولت ابلاغ گرديد. اين قانون مجموعاً ۲۰ ماده بود. (۱۳۰۷ ه.ش)

📕امضای قرارداد نفتی "گس - گلشاييان" بين ايران و انگلستان، اين قرارداد در جريان ملی شدن صنعت نفت ايران در ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ ه.ش، ملغی گرديد. (۱۳۲۷ ه.ش)

📕رواديد ورود اتباع ايران به فرانسه لغو و رفت و آمد اتباع دو کشور به فرانسه و ایران بدون نیاز به اخذ ویزا شد. (۱۳۴۴ ه.ش)

📕زادروز "علی دایی" بازیکن و مربی فوتبال، وی با زدن ۱۰۸ گل در ۱۴۸ بازی ملی بهترین گلزن تاریخ تیم ملی فوتبال ایران و دومین گلزن برتر جهان در رده ملی، شناخته می‌شود. (۱۳۴۸ ه.ش)

📕طوفان برف و سرمای بی‌سابقه شمال غربی، مرکز و بخشی از جنوب ایران را فرا گرفت که شش روز طول کشید و بر اثر آن بیش از ۴ هزار تن جان سپردند. ارتفاع برف در برخی از نقاط، هفت متر گزارش شده بود. این رویداد به عنوان سخت‌ترین و مصیبت‌بارترین بوران در تاریخ نوشته‌ شده ی بشر بوده‌ است و به عنوان وحشتناک‌ترین بوران دنیا در "گینس" ثبت شده است. (۱۳۵۰ ه.ش)

📕شاپور بختیار اعلام کرد: حاضر به همکاری با طرفداران "آیت الله خمینی" است. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕"آیت‌الله خمینی" طی مصاحبه‌ای با خبرنگاران خارجی و داخلی نقطه نظرهای خودشان را بیان کرد و گفت: «من سلطنت شاه را قانونی نمی‌دانم. رژیم سلطنتی از اول غیرقانونی بود». (۱۳۵۷ ه.ش)

📕اولین کتاب درباره بحران ایران تحت عنوان "ایران بر ضد شاه" نوشته ی "احمد ناروقی" نوه ی "احمد شاه قاجار" در پاریس منتشر شد. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕"محمدرضا شاه" در یک مصاحبه با روزنامه فیگارو گفت: «من عمیقاً مذهبی هستم و از روزگار بسیار کودکی چنین بوده‌ام بدون خدا من هیچ چیز نخواهم بود. من بنیادهای یک ملت را که اصولاً سنتی و محافظه‌کار بود دگرگون کردم. پدرم می‌خواست در سال‌های ۱۹۲۰ از ایران یک جمهوری مدرن به وجود آورد... اما این آیت‌الله‌های قم بودند که خواستند "ژنرال رضاخان" خود را شاه اعلام کند. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕درگذشت دکتر "عباس زریاب خویی"، مترجم، مورخ و کتاب‌شناس معاصر. (۱۳۷۳ ه.ش)

📕درگذشت "پروفسور یحیی عدل" جراح معاصر که وی را "پدر جراحی نوین و علم بی‌هوشی ایران" می‌نامند. (۱۳۸۱ ه.ش)

📕ماهواره "امید ایران" که با موشک "سفیر ـ ۲ "به مدار زمین فرستاده شده بود، در مدار زمین قرارگرفت. (۱۳۸۷ ه.ش)

📚روز جهانی "تالاب‌ها".
📖روز جهانی تالاب‌ها سالیانه در تاریخ ۲ فوریه برگزار می‌شود. این روز در ۲ فوریه ۱۹۷۱ در شهر رامسر در کنوانسیون رامسر به تصویب رسید. روز جهانی تالاب‌ها برای اولین بار در سال ۱۹۹۷ میلادی جشن گرفته شد.

📘مسابقات غير انسانی گلادياتور‌ها در رم پس از پنج قرن متوقف و ممنوع شد. (404 م)
📘"پروكوپيوس" مورّخ رومی، نسخه ی اصلی کتاب تاريخی "جنگ‌ها" را که در هشت جلد نوشته بود به امپراتور داد. (553 م)
📖"پروكوپيوس" نوشته است؛ امروز نسخه اصلی کتاب تاريخی را كه نوشته‌ام و عنوانش را "جنگ‌ها" قرار داده‌ام به امپراتور "ژوستی نی ان" دادم. وی پس از مرور كوتاه گفت: گرچه به سود ما نيست و باعث تزلزل روحيه می‌شود، اما جا داشت كه می‌نوشتی كه "ژوستی نی ان" عقيده دارد كه در خون پارسيان يك ماده اختصاصی وجود دارد كه باعث می‌شود در میدان جنگ ترس نداشته باشند، بی‌باك و مغرور باشند و تسليم نشوند. اگر هم احيانا اسير شوند، برخلاف سربازان ساير ملل در برابر فاتح زانو نزنند و عجز و لابه نكنند. با زور نمی‌شود اسير ايرانی را به بيگاری وادار كرد و يا با شكنجه غرور و شخصيتش را شكست. من نمی‌دانم ايران چه آبی دارد كه بذر نهايت ميهندوستی را در جان مردمش پرورش می‌دهد. "پروكوپيوس" تاريخ "جنگ‌ها" را در هشت جلد نوشته و عمدتا شرح جنگ‌هايی است كه خود شاهد عينی آن‌ها بوده و سه بخش از اين تاريخ، اختصاص به سه جنگ "ژوستی نی ان" با ايران دارد.

📘در مهاجرنشین هلندی‌ها در آمریکای شمالی "نیو آمستردام" پایه‌گذاری و یک شهر بندری اعلام شد. انگلیسی‌ها بعدا آنجا را متصرف شدند و شهر را به "نیویورک" تغییر نام دادند که بزرگترین شهر ایالات متحده و مقر سازمان ملل است. (1653 م)

📘امضای معاهده تاريخی "برلَن" برای سركوبی انقلابيون فرانسه. (1793 م)

📘نخستين كشتی مهاجران چينی در بندرگاه سانفرانسيسكو پهلو گرفت. اين مهاجران عمدتا مرد بودند و می‌گفتند كه برای كار آمده‌اند، ولی ديگر بازنگشتند. (1848 م)

📘زادروز "جِيمز جويز" اديب و نويسنده معروف ايرلندی و خالق رمان اولیس. (1882 م)

📘درگذشت "ديميتری مَنَدليُف" مكتشف نامی روسی و مبتكر جدول تناوبی عناصر. (1907 م)

📘"هيتلر "در سومين روز صدر اعظمی خود پارلمان آلمان را منحل كرد و اعلام داشت كه اعضای پارلمان به جای خدمت ، تنها حرف می‌زنند و با هم رقابت و مشاجره دارند و وقت ملت را می‌گيرند و از پيشرفت باز می‌دارند. (1933 م)

📘نبرد استالینگراد با شکست آلمان نازی و پیروزی ارتش سرخ شوروی پایان یافت. (1943 م)

📘درگذشت "بِرتراند راسل" نويسنده و فيلسوف شهير انگليسی که در جستجوی شادی و برابری انسان‌ها و جوامع بدون غم بود. (1970 م)

📘نظامیان دولت مسکو، افغانستان را به تصمیم میخائیل گورباچف ترک کردند. (1989 م)

📚روز "پاسدار".

📙ولادت "امام حسين(ع)"، امام سوم شیعیان، وی پدر سلسلهٔ امامان شیعه دوازده‌ امامی و نیز امامان اسماعیلیه به‌شمار می‌رود. (۴ ه.ق)

📙زادروز "ميرزا محمدحسن اصفهانی" معروف به "صفی ‏عليشاه"، عارف شهير قرن سيزدهم. (۱۲۵۱ ه.ق)

👑 @Calender 👑
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بر گزاری جشن باستانی سده در شهر بردسکن خراسان رضوی
2025/02/03 12:40:27
Back to Top
HTML Embed Code: