Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
552 - Telegram Web
Telegram Web
جانم فدای ایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کشف شهر لیدوما 

اخیرا بسیاری از مورخین و دانشمندان و حتی روزنامه نگاران با عقاید مختلف و مقاصد متفاوت سوال هایی جدی درباره سلسله #هخامنشیان​ پرسیده شده حتی کار به جایی رسیده است بسیاری ادعا کردند که شاید در اصلت وجود تاریخی هخامشیان نیز تردیدها باشد! در میان همهمه های ضد و نقیض و مطالب عجیب و غریب به یک باره اما یک شهر نسبتا کامل در جایی به دور از تخت جمشید و پاسارگارد کشف شد کشفی هیجان انگیز در دل تاریخ!

در اسناد دولتی هخامنشیان  لوحه های گلی تخت جمشید که به خط میخی نوشته شده از مناطق و شهرهای بسیاری نام برده شده. در یک فقره در میان راه بین شوشا و تخت جمشید از 26 نقطه و منطقه شهری مهم صحبت شده و بسیاری از این شهر ها هنوز برای ما رازگشایی نشده. اما لیدوما یکی از مهم ترین این شهرهای باستانی بود. در واقع لیدوما​ یک شهر بسیار باستانی است که قدمت تاسیس و زندگی انسان ها در آن بازمیگردد به حدود هزاره سوم پیش میلاد یعنی 5 هزار سال پیش... اما لیدوما چرا مهم بود؟....
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
از زبان علی رضاقلی:

نمونه هایی از ظرفیت های اندیشه ای تاریخ ایران و هماهنگی آن با اقتصاد نهادگرا

https://www.tgoop.com/ali_rezagholi
اول بهمن ماه سال ۳۱۹ هجری شمسی، روزی است که در آن «حکیم ابوالقاسم فردوسی» حکیم سخن، حکیم توس و استاد سخن پا به عرصه وجود گذاشت. «ابوالقاسم حسن پور علی طوسی» معروف به فردوسی در روستای پاژ در شهرستان از توابع طبران توس در خراسان دیده به جهان گشود.
علی رضاقلی
چشم انداز تاریخ
فایل بسیار پرمحتوا در مورد دغدغه های فردوسی درباره ء ایران

از استاد علی رضاقلی شاهنامه شناس

که دیروز هشت فروردین 1401 درگذشت.

روحش شاد

😔😔😔😔😔😔
Audio
🔹 نسخه شنیداری

🔹موسسه مطالعات دین و اقتصاد برگزار كرد:


🔹 عنوان :
شاهنامه، هویت‌ملی و توسعه

🔹 سخنرانان ؛
جناب آقای دکتر فرشاد مومنی
جناب آقای دکتر علی جعفری شهرستانی

📆 در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳


🔹 کانال موسسه مطالعات دین و اقتصاد
🆔 @dinoeqtesad

🔹اینستاگرام موسسه مطالعات دین و اقتصاد
🆔 https://www.instagram.com/din_o_eqtesad/

🔹 تلگرام نشر نهادگرا
🆔 @nahadgara
علی رضاقلی
چشم انداز تاریخ
فایل بسیار پرمحتوا در مورد دغدغه های فردوسی درباره ء ایران

از استاد علی رضاقلی شاهنامه شناس

که دیروز هشت فروردین 1401 درگذشت.

روحش شاد

😔😔😔😔😔😔
دگراندیشی که نه علما تحملش کردند و نه حکام

https://www.tgoop.com/Nasim_Tarikh
آدرس کانال واتساپ نسیم تاریخ 👇👇👇👇👇👇👇👇
https://chat.whatsapp.com/IcaiaEPDT76EBieB4a1zZc
آدرس کانال ایتا https://eitaa.com/Nasim_Tarikh
✍️ #رضا_احمدی
🟣 دین و قدرت
از گذشته جایگاه نهاد دین در بین مسلمانان و اروپایی ها متفاوت بود. این تفاوت به جایگاه نهادی آن ها برمی گشت. نهاد دین مستقل از نهاد قدرت بود و در عرض نهاد سیاست و اقتصاد قرار داشت. در قرون وسطی سه قدرت هم عرض بودند؛ امپراتور، پاپ و فئودال.
در بین مسلمانان نهاد دین در طول نهاد قدرت است. از عصر قاجار در ایران شاهد تحولاتی هستیم که مجتهدین سعی داشتند از نهاد قدرت مستقل شوند.
🍀 رونق علوم دینی
صفویه در سال 907 ق در ایران به قدرت رسید و دولتی شیعی را بنیان نهادند. در قرن دهم علمای شیعه در ایران ضعیف و فاقد توان علمی بودند، زیرا حوزه های علوم دینی شیعه در ایران قرار نداشت.
صفویان در یک بازده زمانی یک قرنه توانستند، با استفاده از قدرت علمی و آموزشی علمای جبل عامل و نجف، نهاد های آموزشی مذهبی قوی را در ایران بنیان نهند.
در عصر شاه عباس کبیر در اصفهان بزرگترین کانون علمی آموزشی دینی بوجود آمد و علمای بزرگ در رشته های مختلف حضور داشتند که هریک از آنها سرآمد علم و دانش بودند. ، ملاصدرای شیرازی فیلسوف بزرگ در این عصر پرورش یافت و بعد از او تا به امروز دیگر فیلسوفی صاحب مکتب در بین مسلمانان بوجود نیامده است و نوعی توقف و در جا زدن را در علوم عقلی را تجربه می کنیم.
🍃 شاه عباس و علما
در عصر صفویه علمای شیعه در مناصب مختلف تشکیلات اداری، نظامی و قضایی، امامت جمعه و جماعت حضور داشتند. شاه عباس کبیر به علمای پرهیزکار و دانشمند احترام می کرد. برخی از علمای معروف زمان او عبارتند از شیخ بهائی، میر داماد، ملا عبدالحسین کاشی، ملا محسن فیض کاشانی، عبد الله شوشتری، شیخ لطف الله میسی عاملی و... اینها معمولاً در سفر و حضر همراه و همنشین شاه بودند. در ماه رمضان غالباً مجالس مباحثه و مناظرۀ دینی ترتیب می داد و از نظرات آنها استفاده می کرد و همچنین در ماه رمضان عده ای از علما و طلاب را برای افطاری دعوت و سپس هدیه ای می داد.
🍀 ملای دگر اندیش
ملاصدرا از خانواده های ایرانی بود که چند نسل آنها در قدرت حضور داشتند. او از اساتید معروفی همچون شیخ بهایی، میرداماد و میرفندرسکی و... بهره جست. او پس از کسب درجهٔ اجتهاد، به تدریس در مدرسهٔ خواجه پرداخت، اما از آنجایی که نظریاتش در برخی مسائل فقهی و... با علمای اخبار و قشری اصفهان متفاوت بود، او را به بدعت‌گذاری در دین متهم ساختند و خواهان اخراج او از مدرسه و اشد مجازات شدند.
گرچه پدرش با ارباب قدرت پیوند داشت، اما ملا هیچ وابستگی به حکومت نداشت.
با وجود جوسازی و فشارها با ارباب قدرت کنار نیامد و بلکه از شرایط فرهنگی جامعۀ انتقاد می کرد. همچنین از رفتار بعضی علما و خصوصاً کسانی که به نوعی به حکومت وابسته بودند و دل و مال و منال حکومتی دل خوش داشتند، معترض بود
🟣نجات از مرگ
ملاصدرا بسیار تحت فشار آخوندهای درباری و افراد سطحی نگر و فرصت طلب زمان بود که عرصه را بر او تنگ کردند، جوسازی ها در جامعه، بر زندگی شخصی و فعالیت علمی، آموزشی و پژوهشی او مؤثر افتاد و زندگی او را مختل کرد. علی رغم حمایت های شیخ بهائئ و میر داماد، شاه عباس در مقابل فشارهای فرصت طلبان تمکین کرد و به محکمه ای در حضور خودش تن در داد، محاکمه با تخفیف از حکم کفر، ارتداد که بعضی برای ملاصدرا خواب دیده بودند، با تخفیف به تبعید به دشت و بیابان اکتفا شد و او حق نداشت به شهری وارد شود. اگر شاه عباس در این مسأله دخالت نمی کرد سرنوشت نامعلومی در انتظار ملاصدرا بود. این حکم برای ملاصدرا خیر شد و الا او به سرنوشت شیخ اشراق محکوم می شد.
او ناچار شد مدتی در کهک روستایی در حاشیه شهر قم مستقر شود. ملاصدرا از این فرصت طلایی استفاده و به جمع بندی های جدیدی رسید، که آثار و برکات فراوانی برای مسلمان داشت.
آنچه مایه تأسف است، توقف مسلمانان پس از مکتب صدرایی است.
.
#ملا_صدرا
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
روستای که پایتخت ایران شد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
🟢 دژ #بهرام_چوبین، تنگه‌ای شگفت‌انگیز

این دژ در تنگه‌‌ای با موقعیت استراتژیک در دامنه کبیرکوه و در شهرستان #دره‌شهر واقع شده است.

این تنگه با آثار باقی‌مانده از دیوار و دژهای نظامی به بهرام چوبین از سرآمدانِ دوره ساسانی منسوب است، و مکانی بوده برای پناه گرفتن بهرام چوبین و یارانش در مواجهه با دشمنان.
برگی از تاریخ!

یکی از عجیب‌ترین درگیری‌هایی که میرزاتقی‌خان‌ امیرکبیر با سفارت انگلستان داشت مربوط به‌ مواجب یک شیخ مشهور به نام سیدمصطفی شوشتری بود. این شیخ پیشتر مدتی در هندوستان می‌زیست و در زمان محمدشاه قاجار به ایران آمده بود. چون از سادات بود نزد شاه و صدراعظم وقت منزلتی يافت، مستمری هنگفت و نجومی در حق او منظور گردید و در شوشتر ساکن شد ...

🔘 پس از درگذشت محمدشاه و به پادشاهی رسیدن ناصرالدین‌شاه قاجار، میرزا تقی‌خان امیرکبیر در دوره‌ی اصلاحات امور و قطع دست مفت‌خوران از اموال مردم، مستمری سیدمصطفی را یکسره قطع کرد. سیدمصطفی در گام اول شکایت خود را از دولت ایران به سفارت انگلستان بُرد و وزیرمختار انگلیس به پشتیبانی وی آمد و به‌دولت نوشت:
«همانطور که می‌دانید، زن سیدمصطفی هندی است و فرزندانش از اتباع انگلستان هستند، و مقرری آنان باید همچنان برجای بماند.»
امیرکبیر در پاسخ به سفارت چنین نوشت:
«دولت ایران هیچ تعهدی ندارد که افراد مفسد، رذل و بی‌ارزشی چون سیدمصطفی را وظیفه‌خوار خود بُشمارد، مستمری آنان قطع شده است و اگر نمی‌توانند به هر کجا می‌خواهند بروند!»

🔘 سیدمصطفی تصمیم گرفت که تیر آخر را برای برقرار کردن مستمری‌اش بیندازد، پس خود به تهران آمد و نزد امیرکبیر رفت و التماس می‌کرد که مقرری او را نصف کرده و به سالی هشتصد تومان از نو برقرار شود. امیر نپذیرفت و دستور داد فراشان او را با مقادیری پس‌گردنی از جلوی چشمانش دور کنند.

🔘 این داستان همین‌جا تمام نشد؛ پس از عزل و قتل اميرکبیر، جاستین شیل وزیرمختار انگلستان همان موضوع را پیش کشید، و ادعای حقوق عقب افتاده، و برقراری مستمری گذشته سیدمصطفی را مطرح کرد و دست آخر با يك سلسله نامه‌نویسی دور و دراز، میرزا آقاخان نوری سالی هزار و پانصد تومان در حق سید شوشتری معین نمود!
.
🔘 سیدمصطفی همان شیخی است که به پاس این مستمری در زمان جنگ ایران و انگلیس که در پی لشکرکشی دولت ایران برای باز پس‌گیری هرات شروع شده بود، در مناطق جنوبی فتنه‌ای برپا کرد و عده‌ای از عوام را به شورش علیه دولت و به‌نفع انگلستان تحريك نمود.
تو گویی ملک ایران آفریده شده است که هر بدگوهر و پست‌ فطرتی را بپروراند، و چون فربه شد کاسه‌ی ولی‎نعمت خود بشکند!

🔘 از این قبیل اراذل همیشه کسانی بوده و هستند که در خدمت انگلستان یا روسیه اما به خرج ایران و ایرانی روزگار گذرانده‌اند.

امیرکبیر و ایران
فریدون آدمیت
این یک بازوبند عصر هخامنشیه تو‌ موزهٔ بریتانیا. مال ۲۵۰۰سال پیشه. انصافا هنوز هم شیک و خفن محسوب میشه. همین الان بخوای کار با این ظرافت رو با ابزار دستی تو اروپا بسازی باید بدی به یک استادکار که یک ماه وقت بذاره و قطعا چندهزار دلار دستمزد میگیره.

🔻طبیعتا چنین اثر ظریفی یهویی و توسط یک‌ نابغه ساخته نشده. اول موبایل نوکیا میاد، بعد از سالها آیفون ساخته میشه و‌ اون موبایل سال به سال ‌پیشرفت میکنه تا تبدیل به گوشی‌های امروزی بشه. چنین اثری هم یک عقبهٔ چند قرنه یا چندهزارساله از  صنعت فلزات و‌جواهرسازی داره. دانش و‌هنر فلزکاری سینه به سینه برای نسل‌ها از استاد به شاگرد منتقل شده و هر نسل یه کم‌ اون ‌رو‌ بهتر کرده تا ۲۵۰۰ سال پیش به چنین سطح کمال و بلوغی رسیده.

🔻یکی از ریشه‌های این هنر رو میتونید در تپه‌ سیلک کاشان پیدا کنید. جایی که یکی از قدیمی‌ترین کوره‌های ذوب فلز پیدا شده، کوره‌ای با قدمت بیش از شش هزار سال!
.
به‌صف‌ ایستادنِ شیوخ امارات در تهران برای گرفتن عکس یادگاری با شاهکار معماری خاورمیانه در آن زمان-برج آزادی ۴۸سال قبل.

میدان آزادی تهران یا همان میدان شهیاد سابق با وسعتی در حدود ۱۵ هزار مترمربع بزرگ‌ترین میدان در تهران و همچنین در میان کشورهای خاورمیانه است.
این میدان برج آزادی را در خود جای داده است.
برج آزادی در سال ۱۳۴۹ توسط مهندس حسین امانت معمار ایرانی بعنوان نماد پایتخت ساخته شد.
در سال ۱۳۴۵ طرح یک نماد معرف ایران بین معماران ایرانی به مسابقه گذاشته شد که در نهایت طرح آقای امانت، ۲۶ساله از دانشگاه تهران برنده و برای ساخت انتخاب شد.

پ.ن
🔍برج آزادی تلفیقی از معماری دوران هخامنشی–ساسانی و دوران پسا اسلام است که حسین امانت طراحی آن را بر اساسِ اِلِمان‌های این‌دو معماری به انجام رسانید./غلامرضا علیزاده
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یزد شهری که فرهنگ و تمدن کهن را در دل خود دارد
🔻چکیده‌ای از سخنرانی دکتر حسن حضرتی در نشست مشروطه و مردم:

دکتر حسن حضرتی به عنوان سومین سخنران نشست مشروطه و مردم، به بحث درباره انجمن سعادت استانبول پرداختند و به برخی از ابعاد مناسبات این انجمن با روشنفکران و آزادی‌خواهان ایرانی در دوره مشروطه اشاره کردند. با این حال، ایشان پیش از ورود به مبحث اصلی، طرح چند نکته مقدّماتی را بایسته دانستند که تفصیل آن‌ها بدین شرح است:

۱-به گفته دکتر حضرتی، مشروطه‌خواهی و تلاش برای آزادی، روندی است که در ایران آغاز شده، اما هنوز به پایان نرسیده است. شعار و هدف غایی این جنبش، تحدید قدرت سیاسی و بستنِ زنجیرِ قانون بر ساختار سیاسی حاکم بر ایران بود.

۲-با اینکه مشروطه‌خواهی در دوره قاجار آغاز شد، اما این بدان معنا نیست که دوره پیش از مشروطه و سراسر تاریخِ ایران، صرفاً با گونه‌ای از استبداد مطلق همراه بود که مشروطه‌خواهان در پیِ تحدید قدرت آن بودند. به گمان دکتر حضرتی، چنین نگاهی به تاریخ ایران نوعی ساده‌سازی است که بخش بزرگی از میراث سیاسی و فرهنگی ایرانیان را نادیده می‌گیرد. به گفته ایشان، در دوره باستان تاریخ ایران، نظام "شاهنشاهی" در ایران حاکم بود که ابداً یک ساختار سیاسی لجام‌گسیخته به شمار نمی‌آمد و گروه‌های اشراف در تصمیم‌گیری‌های مهمی چون عزل و نصب شاهنشاهان، نقش و دخالت داشتند. جلوه بارز این نظم را می‌توان در مجلس مِهستان دوره اشکانیان مشاهده کرد. پس از فروپاشی شاهنشاهی ساسانی و برآمدن تازیان نیز به تدریج الگوی خلیفه-شاهی شکل گرفت که دربردارنده نوعی "دوگانگی" در امر سیاست‌ورزی بود و خلیفه و شاه (امیر، سلطان و غیره) هر یک به شیوه‌های گوناگون، اقتدار یکدیگر را تحدید می‌کردند. پس از یورش مغولان به ایران و سقوط دستگاه خلافت عباسیان بغداد (۶۵۶ق/۱۲۵۸م) نیز نظم نوینی شکل گرفت که دکتر حضرتی از آن ذیل عبارت "میان‌پرده خانیت" یاد کردند. بر پایه گفته ایشان، نظم خانیت نیز لزوماً یک ساختار سیاسی مطلق نبود و سنت‌هایی چون برگزاری نشست "قوریلتای" راهکارهایی برای تحدید قدرت سیاسی به شمار می‌آمدند. با این حال، با قدرت‌گیری صفویان در ایران بود که نظام سیاسی مطلق شاهی شکل گرفت و الگویی از دل این نظام برآمد که قدرت سیاسی را در یک کانون واحد متمرکز می‌کرد. البته این الگو را نباید با نظام پادشاهی مطلقه غربی یکی پنداشت و در واقع این دو الگو، تفاوت‌های بنیادینی با یکدیگر دارند. مشروطه ایران، واکنشی به نظام شاهی مطلق از نوع ایرانی بود.

۳-دوره مشروطه‌خواهی ایرانیان با پارادایم مشروطه‌خواهی در منطقه و جهان همراه بود و نمونه‌های آن را در عثمانی و روسیه می‌بینیم. دکتر حضرتی برخلاف دیدگاه زنده‌یاد سیدجواد طباطبایی، مشروطه‌خواهی ایرانیان را در پیوند نزدیک و عمیق با مشروطه‌خواهی عثمانی می‌دانند و خصوصاً بر نقش و عملکرد کانون‌های سه‌گانه تبریز، باکو و استانبول در این راستا تاکید دارند. در شرح این نکته بایستی خاطرنشان کرد که در سال‌های ۱۸۷۶-۱۸۷۸م دوره مشروطه اول عثمانی را شاهد هستیم که در آن‌، ایرانیان هم تاثیرگذار بودند و هم تاثیرپذیر. در مشروطه دوم عثمانی که در سال ۱۹۰۸م رخ داد و منجر به سقوط سلطان عبدالحمید دوم شد، باز این تاثیر و تاثّر دوطرفه را شاهدیم. سوای جریان مشروطه‌خواهی، در زمینه‌هایی چون تجدّدگرایی و تنظیمات نیز تعامل دوگانه‌ای میان نخبگان دو قلمرو وجود داشت و چهره‌ای چون میرزا ملکم‌خان، شخصیتی خاص در این راستا به شمار می‌آید.
مشروطه دوم عثمانی زمانی رخ داد که در ایران، استبداد صغیر محمّدعلی‌شاهی جریان داشت. با قدرت‌گیری حزب اتّحاد و ترقّی در عثمانی، فضا برای فعالیت احزاب و تشکّل‌ها فراهم شد و از دل این فضا، انجمن سعادت در استانبول به فعالیت پرداخت. انجمن سعادت، مهم‌ترین کانونی بود که آمال و اندیشه‌های ایرانیان را در عثمانی نمایندگی می‌کرد و محل گردهمایی گروهی از تجّار و روشنفکران بود که مدرسه بنا می‌کردند، روزنامه چاپ می‌کردند و کوشش‌های مجاهدان تبریز را به گوش جهانیان می‌رساندند. حتی انجمن سعادت در برهه‌ای حزب اتّحاد و ترقّی را متقاعد کرد که جنگاورانی را به یاری مجاهدان تبریز بفرستد که سعیدبیگ سلماسی از زمره آنان بود و در خوی کشته شد. جنبه دیگر فعالیت اعضای انجمن سعادت، ارتباط ایشان با علمای شیعیِ مقیم عتبات و ترغیب ایشان به پشتیبانی از مشروطه‌خواهان ایرانی بود. در همین راستا، مرحوم آخوند خراسانی، اسدالله مَمقانی/مامَقانی را به نمایندگی از خود به استانبول فرستاد تا با سرکردگان انجمن سعادت گفت‌وگو کند.
.
👑روزشمار تاریخ👑

        ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

تا منــــــزل آدمــــــی ســـــرای دنیـــــاســـت
کارش همه جرم و کار حق، لطف و عطاست
خـــوش باش که آن ســـرا چنین خواهد بود
سالـــی که نکـــوست ، از بهــارش پیـــداست
      
                       •●  شیخ بهایی ●•

👑روزشمار تاریخ👑

       ─┅═👑 امـروز  ، " شنبه " 👑═┅─

📕۶        بهمن     ۱۴۰۳    هجری‌خورشیدی
📗ماه   وهومن   ۳۷۶۲    زرتشتی
📘25    ژانویه  2025   میلادی
📙۲۴     رجب     ۱۴۴۶ ‌    هجری قمری

👑روزشمار تاریخ👑

📚روز "آواها و نواهای ایرانی".

📚روز بزرگداشت "صفی‌الدین اُرمَوی".

📕درگذشت "صفی‌الدین اُرمَوی"، موسیقی‌دان ایرانی، خوش‌نویس، ادیب، عروض‌دان و بنیان‌گذار مکتب منتظمیه. (۶۷۲ ه.ش)

📕آغاز جنگ بين قوای روس با عثمانی در تبریز و ارومیه در جريان جنگ جهانی اول. (۱۲۹۳ ه.ش)

📕"احمدشاه قاجار" عازم سفر اروپا گرديد. اين دومين سفر نامبرده به فرنگستان بود. (۱۳۰۰ ه.ش)

📕"احمدشاه" برادر خود به نام "اعتضاد السلطنه" را به نيابت سلطنت تا ورود "محمدحسن ميرزا" وليعهد، كه در اروپا به سر می برد تعيين نمود. (۱۳۰۰ ه.ش)

📕پيمان اتحاد دولت ايران با دولتين اتحاد جماهير شوروی و انگلستان به تصویب  مجلس شورای ملی رسید. (۱۳۲۰ ه.ش)

📕مجلس شورای ملی در یک جلسه خصوصی برای نخست وزیری رای گیری کردند. "قوام السلطنه" بیشترین رای را به دست آورد. (۱۳۲۴ ه.ش)

📕زادروز "سوسن اصلانی"، موسیقی‌دان، آهنگساز و رهبر ارکستر، وی نخستین رهبر زن ارکستر ایران است. (۱۳۲۶ ه.ش)

📕اجتماع بزرگ مردم تهران در مسجد شاه برای ملی شدن نفت ايران. (۱۳۲۹ ه.ش)

📕ساختمان هزار دستگاه خانه بانک ساختمانی در اراضی نارمک خاتمه یافت. (۱۳۳۳ ه.ش)

📕شورای وزیران پیمان بغداد در کراچی افتتاح شد. از طرف دولت ایران دکتر اقبال نخست وزیر در این شورا شرکت کرد. (۱۳۳۷ ه.ش)

📕درگذشت "ابوالحسن فروغی" از فلاسفه و دانشمندان معروف معاصر. وی از مؤسسان مدرسه عالی دارالمعلمین بود. (۱۳۳۸ ه.ش)

📕برگزاری رفراندوم اصول ششگانه "محمدرضا شاه" تحت عنوان "انقلاب سفيد" . (۱۳۴۱ ه.ش)
📖انقلاب سفید نام یک سلسله تغییرات اقتصادی و اجتماعی شامل اصول نوزده‌گانه‌ای بود که در دورهٔ پادشاهی "محمدرضا شاه" به تحقق پیوست. انقلاب سفید در مرحلهٔ نخست، پیشنهادی شامل شش اصل بود که "محمدرضا شاه" در کنگرهٔ ملی کشاورزان در تهران در تاریخ ۲۱ دی ۱۳۴۱ خبر اصلاحات و همه‌پرسی را به عموم مردم ارائه داد. پس از آن در این روز عموم مردم با صف در مقابل صندوق‌ها قرار گرفتند و در یک همه‌پرسی سراسری، به اصلاحات رأی مثبت دادند.

📕برای نخستین بار در تاریخ ایران، زنان در همه‌پرسی انقلاب سفید به پای صندوق‌های رأی رفتند. (۱۳۴۱ ه.ش)

📕با تمام تلاشی که پزشکان خارجی و ایرانی به عمل آوردند سرانجام "حسنعلی منصور" در اثر جراحات وارده درگذشت. (۱۳۴۳ ه.ش)

📕آغاز نخست وزيری "اميرعباس هويدا" در حکومت پهلوی. (۱۳۴۳ ه.ش)

📕نخست وزیر و چند تن از وزراء برای رسیدگی به وضع سیل زدگان به جنوب عظیمت کردند. (۱۳۴۷ ه.ش)

📕بازار مهران در خیابان لاله زار آتش گرفت و سی مغازه به سرعت سوخت و بقیه خسارت دیدند. (۱۳۴۹ ه.ش)

📕اعلام گردید به بدهکاران مالیاتی گذرنامه خروج از کشور داده نخواهد شد. (۱۳۵۴ ه.ش)

📕به مناسبت ششم بهمن گروه‌های مختلف حزب رستاخیز رژه رفتند. (۱۳۵۶ ه.ش)
📖روزنامه‌های خبری عصر نوشتند؛ در رژه امروز سه میلیون نفر در تهران شرکت کردند. آموزگار مدعی شد این رژه پاسخی دندان شکن بود به آنها که در یکپارچگی ملت ما شک دارند.

📕سازمان وزارت کشور تغییر کرد و اختیارات وزیر کشور به استانداران تفویض گردید. به موجب سازمان جدید کلیه کارمندان ۶۰ ساله بازنشسته می‌شدند. (۱۳۵۶ ه.ش)

📕مردم تهران و شهرستان‌ها در پی لغو مسافرت "آیت الله خمینی" و تعطیل شدن فرودگاه‌ها در تظاهرات وسیعی به دولت بختیار اعتراض کردند. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕"بختیار" در گفتگویی با رادیو فرانسه گفت: «بازگشت آیت الله خمینی به ایران هنوز خیلی زود است. آیت الله باید به من فرصت دهد تا برای ورود او و تضمین امنیت این کار برنامه‌ریزی کنم». (۱۳۵۷ ه.ش)

📕تهاجم گروهك مسلحِ "اتحاديه كمونيست‏‌ها" به شهر هزارسنگر "آمل". (۱۳۶۰ ه.ش)

📗روز پرهیز خوردن گوشت در آیین زرتشتیان . ( نبر )
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
روابط و عثمانی و ایران در طی تاریخ
‍ ‌
📌 خشم پانترکیست‌ها از کشفِ ۳۶٠٠ سال زیست آریایی در اطراف مسجد کبود تبریز

✍️ نیما عظیمی

محمد بهشتی رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی کشور، در گفت‌وگویی تازه، با اشاره به «نشانه‌های زیست آریایی در اطراف مسجد کبود تبریز» و «خشم پانترکیست‌ها» از این موضوع پرده برداشت.
بنابر گفتۀ او: «در حفاری باستان‌شناسی مسجد کبود تبریز، آثار زیست آریایی‌ها پیدا شد. درواقع آن‌چیزی که تحت عنوان سفال خاکستری یاد می‌کنند. که نشانۀ ۳۶٠٠ سال زیست آریایی در این منطقه است.»
جملات محمد بهشتی و مستندات کشف شدۀ باستان‌شناسی در آن منطقه، بیان‌گر این موضوع‌ست که تبریزی‌ها آریایی هستند. همین امر تاریخی، حقیقتی آزاردهنده برای پانترکیست‌هاست.
چنان که محمد بهشتی در ادامۀ سخنان خود آورد: «پانترک‌ها بابت این حفاری که کردیم، دشمن ما بودند! پانترک‌ها اعتراض داشتند که چرا حفاری کردید؟!»
بهشتی جملاتش را این‌گونه تشریح نمود: «پانترک‌ها معترض بودند؛ چرا که این حفاری، ایده‌های ایرانستیزانۀ پانترکیست‌ها (غیریت‌سازی در آذربایجان) را باطل می‌کرد. اساس پانترک‌ها مبتنی بر تاریکی است. پان‌ترک‌ها صدای بلندی دارند و از ناحیۀ یک نیروی بیگانه که از دشمنی با ایران سود می‌برد، تغذیه و حمایت می‌شوند.»
اما قصد ما از بازنشر سخنان محمد بهشتی، آشنا نمودن هرچه بیشتر مخاطبان با خوی وحشی پانترکیست‌هاست.
باری!
سخنان محمد بهشتی، تنها مُشتی بود از خروارها کنش و واکنش وحشیانۀ پانترکیست‌ها در مواجه با مستندات مسلم تاریخ پرشکوه ایران زمین و مشاهیر ملی ایران.
ذات پانترکیسم مبتنی بر شیادی و دروغ و وحشی‌گری علیه موجودیت ایران است که در این مسیر، نمونه‌های فراوانی را در ایران‌زدایی از هویت شهری و استانی از خود برجای گذاشته‌اند.
در تأیید وحشیگری‌‌ها و خشم پانترک‌ها از همبستگی ملی ایرانیان، از تخریب مجسمۀ فردوسی در شهرک توریستی گردنۀ حیران بگوییم؟! یا از حملات تاتارگونه‌شان در نوروز ۱۴٠۲ به اِلِمان‌های شهری پاساژی در تبریز؟!..!؟
در نیمۀ نخست تیرماه ۱۳۹۹ خورشیدی، تندیس فردوسی بزرگ با آرمان پاس‌داشت هویت ایرانی و شناساندن نامداران ایران‌زمین به گردشگران خارجی، در دهکدۀ گردشگری حیران (در آستارا) برپا شد. آستارا شمالی‌ترین نقطۀ استان گیلان و در مرز ایران با جمهوری باکو می‌باشد و آن‌چه خشم پانترک‌ها را دوچندان می‌کند، این که آن تندیس فردوسی در منطقۀ حیرانِ آستارا با دستان یک هنرمند مشهدی ساخته شده است.
ضمن این‌که بی‌حرمتی مسئولان شهری سلماس به تندیس فردوسی در سال ۹۳ نیز از ذهن ملت ایران پاک نشده و نخواهدشد، پانترک‌ها با سوء استفاده از خواب غفلت مسئولان شهری تبریز نیز، در نوروز ۱۴٠۲ به سربازان هخامنشی و شیردالِ آریایی - هخامنشی داخل یک اِلِمان ملی در یکی از پاساژهای تبریز حمله بردند!
به هر روی، نمونه‌هایی از این دست وحشی‌گری‌های کهنه و تازۀ ضدِّ ایرانی پانترکیست‌ها پرشمار است.
کوتاه‌سخن این‌که پانترک‌ها خود نیز می‌دانند که در برابر هیبت و شکوه تاریخ‌ملی ایران، «از هر طرف که رفته‌اند، جز وحشت‌شان نیفزوده»؛ بنابراین وقتی خود را در برابر موجودیت تاریخی و علمی ایران تسلیم محض دیده‌اند، و خود را در جایگاه همان «مگس» دیده‌اند که حضرت حافظ فرمود: «ای مگس! عرصۀ سیمرغ نه جولانگه توست!» در نتیجه، متحمل خشم درونی خود در رویارویی با واقعیت‌های تاریخی و زیستی ایرانیان نشده و از حجم بالای تناقض دچار سرسام‌های روحی و هذیان‌های گفتاری شده‌اند و برای رهایی از این بیماری و - صد البته برای پیش‌برد پروژه‌های ایرانستیزانۀ خود - تا توانسته‌اند دست به دامانِ جعل و تحریف و دروغ و دزدی شده‌اند.

■ بُن‌مایه: شمارۀ ۶۸ ماهنامۀ وطن‌یولی
2025/07/13 15:47:09
Back to Top
HTML Embed Code: