Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
633 - Telegram Web
Telegram Web
🏷تاریخ سوئد
▫️کارل گریمبرگ
▫️ترجمه جمال پیره مرد شتربان
تهران، نگارستان اندیشه، چاپ دوم. قطع وزیری - ۵۳۵ صفحه با جلد سخت / ۵۵۰ هزار تومان


👈«کارل گوستاو گریمبرگ» در نیمه نخست سده بیستم میلادی دست به نگارش تاریخ سوئد زد. او در ایران با کتاب معروفش، «تاریخ بزرگ جهان» که با ترجمه ضیاءالدین دهشیری و زیر نظر محمدعلی اسلامی ندوشن منتشر شده، شهرت دارد. گریمبرگ سعی کرده تا سیر تطور تاریخ بشری را با محوریت تاریخ اروپا و غرب، بررسی کند. وی بر عامل «پیوستگی» و «تداوم» در سیر تاریخ و خصوصا تاریخ اروپا تأکید کرده و تاریخ‌نگار را به مثابه پژوهشگری معرفی می‌کند که لازم است این پیوستگی را کشف و ترسیم کند. ترجمه کتاب تاریخ سوئد نخستین اثر جامع در زبان فارسی است. از جمله نکات بارز اثر، توجه گریمبرگ به مسائل اجتماعی و اقتصادی است. نویسنده تقریبا برای هر دوره‌ای از تاریخ سوئد، نخست به توصیف تاریخ سیاسی و اقدامات دربار و پادشاهان سوئد پرداخته است، و سپس به شرح و تحلیل رویدادها و جریان‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی روی آورده و به تاریخ اقتصادی و تحولات معیشت و زندگی اقتصادی توجه کرده است.

نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
🏷 یادی دوباره از بهار

▫️به اهتمام سعید بزرگ‌بیگدلی
▫️تهران، نگارستان اندیشه ۱۴۰۳/ قطع وزیری/۵۶۸ صفحه با جلد سخت / ۳۵۰ هزار تومان


👈میرزا محمدتقی خان متخلص به بهار زادۀ ۱۸ آذر ۱۲۵۶ در شهر مشهد، ادیب و سیاست‌مدار برجستۀ معاصر است. او که از نوجوانی به اتفاق پدرش در مجامع آزادی‌خواهان حاضر می‌شد، با افکار جدید آشنا شد به مشروطه و آزادی دل بست. او در سال ۱۳۰۳، در دوره نخست‌وزیری رضاخان با همراهی و همکاری میرزادۀ عشقی، مثنوی معروف «جمهوری نامه» را در مخالفت با جمهوری رضاخانی سرود از این رو دوران رضاشاهی، برای او دوران دوری از سیاست و نزدیکی به علم و فرهنگ بود. پس از شهریور ۱۳۰۳ او در کابینۀ قوام وزیر فرهنگ شد و به‌ عنوان نمایندۀ تهران به مجلس پانزدهم راه یافت. بیماری سل و ناتمام ماندن پروسۀ درمان، او را بیش از پیش ضعیف کرد. نهایتاً بهار در روز دوم اردیبهشت ۱۳۳۰، در حالی که شصت و چهار ساله بود، زندگی را بدرود گفت. این کتاب، دو دهه پیش به قلم بزرگانی چون: محمد دبیرسیاقی، احمد سمیعی، باستانی پاریزی، مظاهر مصفا، جلیل تجلیل و دیگران در پنجاهمین سالگرد درگذشت بهار گردآمده است.

نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
👆
🏷 جریان‌ها و گفتمان‌های تفسیری
در ایران معاصر (۱۳۵۷- ۱۳٩۷)

▫️فروغ پارسا
▫️تهران، نگارستان اندیشه ۱۴۰۳/ قطع رقعی/۴۰۵ صفحه / ۳۵۰ هزار تومان

👈با پیروزی انقلاب و پیدایی حکومت اسلامی در ایران، بار دیگر گفتمان اقتدار تشیع قوت گرفت؛ اغلب رهبران اصلی انقلاب، از مفسران قرآن بودند و تلاش کردند با رویکردهای نو و توجه به مسایل روز، برخی آیات قرآن را تفسیر کنند. آیت‌الله خمینی، آیت‌الله طالقانی، محمدتقی شریعتی، مرتضی مطهری، مهدی بازرگان، علی شریعتی، و بسیاری دیگر که در فراز و فرود انقلاب فعالیت می‌کردند، یا در سخنرانی‌ها و بیانیه‌های خود مکرر به آیات قرآن استناد می‌کردند و یا دستی در نگارش تفسیر‌های جزئی و کلی از قرآن داشتند. پس از پیروزی انقلاب نیز آثار و نگاشته های قرآنی در چهار دهه رشد چشمگیری داشته و علاوه بر افراد، سازمانها و گروههای مختلفی متولّی تألیف آثار تفسیری شدند. به‌رغم خلق آثار قرآنی متعدد با مضامین و قالب‌های مختلف، این جستار به طور خاص، آثار تفسیری را مطمح نظر قرار داده و تلاش کرده گفتمان‌ها و جریان‌های تفسیری مرتبط با آن را شناسایی و معرفی کند.

نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
👆
عصر دوشنبه‌های بخارا

به مناسبت انتشار کتاب «اسلام، دولت، مشروعیت» به اهتمام زنده‌یاد دکتر داود فیرحی،  سی و هفتمین عصر دوشنبه‌های بخارا با همکاری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه و انتشارات نگارستان اندیشه به رونمایی و معرفی این کتاب اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر دوشنبه بیست و چهارم دی‌ماه ۱۴۰۳ با حضور: احمد موثقی، زهیر صیامیان گرجی، یاسر قزوینی و علی دهباشی برگزار خواهد شد.

کتاب «اسلام، دولت، مشروعیت» نخستین بار در بهار سال ۱۳۸۲ در قالب یکی از شمارگان فصلنامۀ «فرهنگ اندیشه» به سردبیری زنده‌یاد دکتر داود فیرحی منتشر شده است. لیکن با گذشت بیش از دو دهه از انتشار آن، مقالات این مجموعه محل رجوع پژوهشگران و علاقه‌مندان به مباحث علوم انسانی است. در این کتاب تلاش شده با نگاهی به مهم‌ترین چالش‌های مشروعیت امر سیاسی به مباحثی نظیر نسبت اجتهاد و سیاست، اجتهاد و مشروطیت، اصلاح‌طلبی دینی، عدالت و نظایر آن پرداخته شود.
این نشست روز دوشنبه ۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ برگزار می‌شود و حضور علاقه‌مندان در آن بلامانع است.

مرکز مطالعات خاورمیانه: تهران، بلوار کشاورز ، خ نادری، پلاک ۶

نگارستان اندیشه
🏷 اسلام، دولت، مشروعیت
▫️به کوشش: داود فیرحی
بانوشته هایی از:
داود فیرحی
سيدعلی ميرموسوی
منصور ميراحمدی
محمود شفيعی
نجف لک زایی
آیت قنبری

▫️وزیری / شومیز / ۳۳۶ ص / ۲۵۰ هزار تومان
▫️تهران: نگارستان اندیشه ۱۴۰۳

کتاب حاضر یکی از شمارگان فصلنامه فرهنگ اندیشه است که در دهه هشتاد در مؤسسه تحقیقات و توسعه علوم انسانی تحت اشراف مهندس میرحسین موسوی منتشر می‌شد. با گذشت بیش از پانزده سال از توقف انتشار آن، همچنان مباحث و مقالات منتشر شده در آن محل رجوع و استفادۀ پژوهشگران است. از این‌رو، شمارگان سابق نشریه در قالب کتاب مجدداً بازنشر شده است. کتاب «اسلام، دولت، مشروعیت» نخستین بار در بهار سال ۱۳۸۲ به عنوان شماره پنجم فصلنامۀ «فرهنگ اندیشه» به سردبیری زنده‌یاد دکتر داود فیرحی منتشر شده است. در این کتاب تلاش شده با نگاهی به مهم‌ترین چالش‌های مشروعیت امر سیاسی به مباحثی نظیر نسبت اجتهاد و سیاست، اجتهاد و مشروطیت، اصلاح‌طلبی دینی، عدالت و نظایر آن پرداخته شود.

نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
.
2025/01/20 03:22:38
Back to Top
HTML Embed Code: