Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
634 - Telegram Web
Telegram Web
🏷یادی از ناصر تکمیل همایون در دومین سالگرد فقدان او
👈بی‌شک یکی از مردان بزرگ و گرامی روزگار ما که عمر خود را در راه خدمت به میهن صرف کرد، استاد فرزانه دکتر ناصر تکمیل همایون بود که یادآوری از نام و کار او در دومین سال درگذشتش، سپاسی خالصانه از نیم قرن خدمات ارزشمند وی به تاریخ و فرهنگ ایران زمین و تلاش‌های سیاسی و اجتماعی او برای اعتلای نام ایران است. ناصر تکمیل همایون که برآمده از دیار کهن‌سال و فرهنگ‌پرور قزوین بود، با تحصیل در دانشسرای عالی، رساله کارشناسی ارشد خود را به راهنمایی مرحوم دکتر غلامحسین صدیقی گذراند و مدتی بعد راهی فرانسه شد.  او در سال ۱۳۵۱ مدرک دکتری تاریخ و در سال ۱۳۵۶ مدرک دکتری جامعه شناسی خود را گرفت و برای خدمت به ایران بازگشت. اما ابتدا به دست ساواک بازداشت شد و چندی پس از انقلاب هم مانند بسیاری از یارانش مجدداً راهی زندان شد. بازگشت او به اجتماع با عضویت در پژوهشگاه علوم انسانی همراه بود.
نگارستان اندیشه که در دهه پایانی زندگی وی افتخار انتشار آثار او را داشت، در دومین سالگرد فقدانش به همراه همه دوستان او و دوستداران ایران، یادش را گرامی می‌دارد.

نگارستان اندیشه: ناشر علوم انسانی
👆
🏷 دولت، مصلحت: بنیان‌های نظری
▫️به کوشش: سیدعلی میرموسوی
▫️بانوشته هایی از:
داود فیرحی
سيدصادق حقيقت
منصور ميراحمدی
محمود شفيعی
سيف‌الله صرّامی
سيدعبدالقيوم سجادی
سيدعلی ميرموسوی
...

▫️وزیری / شومیز / ۲۲۶ ص / ۱۵۰ هزار تومان
▫️تهران: نگارستان اندیشه ۱۴۰۳

👈کتاب حاضر یکی از شمارگان فصلنامه فرهنگ اندیشه است که در دهه هشتاد در مؤسسه تحقیقات و توسعه علوم انسانی تحت اشراف مهندس میرحسین موسوی منتشر می‌شد. با گذشت بیش از پانزده سال از توقف انتشار آن، همچنان مباحث و مقالات منتشر شده در آن محل رجوع و استفادۀ پژوهشگران است. از این‌رو، شمارگان سابق نشریه در قالب کتاب مجدداً بازنشر شده است. کتاب حاضر، درواقع شمارۀ سیزدهم فصلنامۀ فرهنگ اندیشه است که در بهار سال ۱۳۸۴، به سردبیری دکتر سیدعلی میرموسوی در موضوع «دولت، مصلحت: بنیان‌های نظری» منتشر شده بود. نویسندگان مقالات در این مجموعه از منظر فقه سیاسی شیعه به مسألۀ دولت و مصلحت پرداخته‌اند. موضوعاتی نظیر مصلحت عمومي و حكومت ديني، مصلحت ملي و جهاني شدن، دولت؛ بحران مشروعيت و رقابت سياسي از جمله موضوعات این کتاب است.

نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
👆
شب برآمدن قاجار

👈هفتصد و هشتاد و سومین شب از شب‌های بخارا به مسأله و اهمیت «برآمدن قاجار در تاریخ معاصر ایران» اختصاص دارد. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر یکشنبه چهارم آذر ماه ۱۴۰۳ با سخنرانی غلامحسین زرگری‌نژاد، داریوش رحمانیان، حسن شجاعی‌مهر، گودرز رشتیانی، امیرمحمد گمینی و علی دهباشی در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار خواهد شد.
ظهور ایل قاجار در صحنۀ سیاست ایران به روزگار صفوی باز می‌گردد و نقطۀ عطف آن تأسیس سلسله قاجاریه و به تخت نشستن آقا محمد خان قاجار است؛ کسی که تجدید وحدت و یکپارچگی ایران امروز ـ از پس آشفتگی‌های عصر افشارایه و زندیه ـ مدیون تلاش اوست. سلسله قاجاریه در میان واپسین دودمان‌های حاکم بر ایران، طولانی‌ترین دوران سلطنت را داشته و بدیهی است که آثار آن نیز در شئون مختلف زندگی ایرانیان، از سیاست گرفته تا اقتصاد، اجتماع و حتی علوم و فنون قابل بررسی و مشاهده است. غلامحسین زرگری‌نژاد، در کتاب برآمدن قاجار، تلاش کرده تا روایتی متفاوت و بی‌طرف از رویدادها و بازیگران این دوره ارائه ‌کند.

🕑 یکشنبه چهارم آذر ماه ۱۴۰۳ - ساعت پنج عصر
📍خانه اندیشمندان علوم انسانی

نگارستان اندیشه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👈گزارش تصویری از نشست رونمایی و بررسی کتاب هرمنوتیک هویت چهل تکه، اثر مالک شجاعی جشوقانی

🏷دوشنبه بیست و یکم آبان ماه، مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه، میزبان نشستی بود که در قالب عصر دوشنبه های بخارا و با همکاری انتشارات نگارستان اندیشه برگزار شد.
در این نشست، محمدمهدی مجاهدی، احمد بستانی، مالک شجاعی جشوقانی و علی دهباشی سخن گفتند.
کتاب هرمنوتیک هویت چهل تکه، به بررسی و تحویل اندیشه و زندگی داریوش شایگان و تحولات فکری - فلسفی او می پردازد. در چند تصویر، این نشست را با هم مرور می کنیم.

نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
عصر دوشنبه‌های بخارا

👈به مناسبت انتشار کتاب "خلیج فارس: فرهنگ و تمدن"  مقالات نخستین دوسالانه خلیج‌فارس، سی و یکمین عصر دوشنبه‌های بخارا با همکاری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه و انتشارات نگارستان اندیشه به معرفی این کتاب و گفتگو درباره خلیج‌فارس و جزایر آن اختصاص یافته است.
در این اثر که مشتمل بر مقالات نخستین همایش دوسالانۀ «خلیج فارس» است، نام‌آورترین استادان تاریخ و فرهنگ ایران‌زمین که شماری از آنها طی سالیان اخیر روی در نقاب خاک کشیده‌اند، مقالاتی را ارائه کرده‌اند. این پهنۀ آبی نیلگون و کرانه‌ها و پس‌کرانه‌های آن، از دیرباز خاستگاه بخش مهمی از فرهنگ و تمدن ایرانی بوده و امروز نیز، به رغم هجمه‌ها و تحریف‌هایی که عمدتاً از سوی همسایگان جنوبی و با هدف سلب و جعل هویت تاریخی و تمدنی آن انجام می‌شود، همچنان گنجی نهفته و میراثی عظیم را در خود جای داده است. مقالات کتاب، نگاهی به جنبه‌های مختلف تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی و سیاسی خلیج فارس در قرون متمادی است که پرتوی از آگاهی بر این گذشتۀ دیرپا می‌افکند.
⏱️زمان: دوشنبه پنجم آذرماه ۱۴۰۳ ساعت۱۷
🏛 مکان: تهران، بلوار کشاورز ، خ نادری، پلاک هشت.
نگارستان اندیشه
🏷تهران من، نگاه او
شهر به روایت جهانگردان
سعیده زادقناد
چاپ نخست ۱۴۰۳ / وزیری / جلد سخت / ۷۰۰ هزار تومان

«تهران من، نگاه او» روایت پایتخت ایران از نگاه «دیگری» ا‌ست؛ آن‌هایی که تصورشان را از این شهر شرقی در گوشه‌ای از کوله‌بار سفرشان جای دادند و با قلمشان تهران را به تصویر کشیدند. امروز «تهران من، نگاه او» چشم‌هایی‌ست در جست‌وجوی زندگی یک شهر، در گذشته‌ای که یا چیزی از آن باقی نمانده و یا ردپایش کمرنگ شده و این کتاب، حرکت همین چشمان جست‌‌وجو‌گر بر ردپای قلمی‌ست که شهر را به وصف نشسته است. «تهران من، نگاه او» در پی آن است که تصویری از این کلان‌شهر را در قالب روایتی از روایت‌ها به نمایش بگذارد. قصه از آنجایی آغاز می‌شود، که مسافر بیگانه، خود را در مقابل سیمای تهران می‌یابد؛ از دروازه و حصارش عبور می‌کند، پا به میدان، خیابان، کوچه‌پس‌کوچه‌ها و خانه‌هایش می‌گذارد و شریان‌های شهر را بازمی‌شناسد. او سپس رفته‌رفته در قلب بازار، مسجد، تکیه، مدرسه، حمام و کاروان‌سرای شهر رخنه می‌کند تا اعجاز فرهنگ، هنر، معماری و آداب‌‌ورسوم ایرانی را در هر آن چیزی کشف کند که در چارچوب «عام‌المنفعه» تعریف شده است.
نگارستان اندیشه
👆
🏷خلیج فارس: فرهنگ و تمدن
▫️مجموعه مقالات به اهتمام محمدباقر وثوقی
▫️تهران: نگارستان اندیشه ۱۴۰۳
▫️وزیری / جلد سخت / ۵۸۴ صفحه / ۳۵۰ هزار تومان

در این اثر که مشتمل بر مقالات نخستین همایش دوسالانۀ «خلیج فارس» است، نام‌آورترین استادان تاریخ و فرهنگ ایران‌زمین که شماری از آنها طی سالیان اخیر روی در نقاب خاک کشیده‌اند، مقالاتی را ارائه کرده‌اند. این پهنۀ آبی نیلگون و کرانه‌ها و پس‌کرانه‌های آن، از دیرباز خاستگاه بخش مهمی از فرهنگ و تمدن ایرانی بوده و امروز نیز، به رغم هجمه‌ها و تحریف‌هایی که عمدتاً از سوی همسایگان جنوبی و با هدف سلب و جعل هویت تاریخی و تمدنی آن انجام می‌شود، همچنان گنجی نهفته و میراثی عظیم را در خود جای داده است. مقالات کتاب، نگاهی به جنبه‌های مختلف تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی و سیاسی خلیج فارس در قرون متمادی است که پرتوی از آگاهی بر این گذشتۀ دیرپا می‌افکند. مقالات این مجموعۀ ارزشمند علاوه بر پژوهشگران، برای عموم علاقه‌مندان خواندنی و آموختنی است.

نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
👆
🏷گزارش روزنامه شرق از رونمایی کتاب رابطهٔ پزشک و بیمار؛ نخستین کتاب از مجموعه اخلاق پزشکی
👈دکتر قربان بهزادیان‌نژاد، تدوین‌گر کتاب در یک فایل صوتی از زندان اوین، توضیحات خود درباره کتاب و هدفش از انجام کار را عنوان کرد و سخنرانان، آقایان دکتر مصطفی معین، دکتر محمدرضا بهشتی و دکتر حمیدرضا نمازی درباره موضوع کتاب و اهمیت مسأله اخلاق پزشکی در جامعه امروز ایران سخن گفتند.
علاقه‌مندان می‌توانند از لینک زیر، گزارش این نشست را که در روزنامه شرق منتشر شده، دریافت کنند.
▫️این نشست به همت و همراهی انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری، در تاریخ سه‌شنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳ در محل انجمن برگزار شد.
👇
گزارش نشست اخلاق پزشکی: رابطه پزشک و بیمار
.
عصر سه‌شنبه‌های بخارا

سی‌و‌دومین نشست از سلسله نشست‌های عصر سه‌شنبه‌های مجله‌ی بخارا اختصاص یافته‌است به رونمایی و بررسی کتاب تهران من، نگاه او: شهر به روایت جهانگردان نوشته سعیده زادقناد که به تازگی از سوی انتشارات نگارستان اندیشه منتشر شده است. در این نشست که ساعت پنج بعد‌ازظهر سه‌شنبه ۵ آذرماه ۱۴۰۳ در تالار دکتر محمود روح‌الامینی باغ‌موزه نگارستان برگزار می‌شود، احمد مسجد جامعی، محمدرضا جوادی یگانه، مهرشاد کاظمی، سعیده زادقناد و علی دهباشی سخن خواهند گفت.
«تهران من، نگاه او» روایت پایتخت ایران از نگاه «دیگری» ا‌ست؛ آن‌هایی که تصورشان را از این شهر شرقی در گوشه‌ای از کوله‌بار سفرشان جای دادند و به ایران سفر کردند. امروز «تهران من، نگاه او» چشم‌هایی‌ست در جست‌وجوی زندگی یک شهر، در گذشته‌ای که یا چیزی از آن باقی نمانده و یا ردپایش کمرنگ شده و این کتاب، حرکت همین چشمان جست‌‌وجو‌گر بر ردپای قلمی‌ست که شهر را به وصف نشسته و به یاری آن‌ها می‌توان تاریخ اجتماعی تهران را هویدا کرد.

📍میدان بهارستان، خ دانشسرا، خ شریعتمدار رفیع، باغ‌موزه نگارستان، تالار دکتر روح‌الامینی

نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
👆
🏷 نخبه‌گرایی در ایران
▫️به کوشش: دکتر غلامرضا ذاكر صالحی
▫️بانوشته هایی از:
. محمدامین قانعی‌راد
. کارل مانهایم
. تقی آزادارمکی
. ابراهیم فیوضات
. محمود شهابی
. محمدسعید ذکایی
. محمد توحیدفام

▫️وزیری / شومیز / ۳۱۰ ص / ۲۵۰ هزار تومان
▫️تهران: نگارستان اندیشه ۱۴۰۳

👈کتاب حاضر یکی از شمارگان فصلنامه فرهنگ اندیشه است که در دهه هشتاد در مؤسسه تحقیقات و توسعه علوم انسانی تحت اشراف مهندس میرحسین موسوی منتشر می‌شد. با گذشت بیش از پانزده سال از توقف انتشار آن، همچنان مباحث و مقالات منتشر شده در آن محل رجوع و استفادۀ پژوهشگران است. از این‌رو، شمارگان سابق نشریه در قالب کتاب مجدداً بازنشر شده است. کتاب حاضر، درواقع شمارۀ دهم فصلنامۀ فرهنگ اندیشه بوده که در تابستان سال ۱۳۸۲ به سردبیری دکتر غلامرضا ذاكر صالحی در موضوع «نخبه‌گرایی در ایران» منتشر شده بود. در این مجموعه تلاش شده با نگاهی به مهم‌ترین چالش‌های نخبگان در جامعه ایران، به مباحثی نظیر نسبت نخبگان با دولت، سیاست، اجتماعی و فرهنگ پرداخته شود.
نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
👆
عصر دوشنبه‌های بخارا

به مناسبت انتشار کتاب "سیاست"  سی و سومین عصر دوشنبه‌های بخارا با همکاری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه و انتشارات نگارستان اندیشه به رونمایی و معرفی این کتاب اختصاص یافته است.
این نشست در ساعت پنج بعدازظهر دوشنبه نوزدهم آذرماه ۱۴۰۳ با حضور فرهنگ رجایی، قدیر نصری و علی دهباشی برگزار می‌شود.
فرهنگ رجایی در مقام نویسنده و مترجم در کتاب سیاست به دنبال عرضۀ فهمی به دور از خرافه و احول‌بینی از مفهوم سیاست است. به زعم وی، از نظر محتوایی، این مفهوم بنیانی و تعیین کننده در سامان جمعی را در کنار مقولۀ «امرسیاسی» و «علم سیاست» بهتر می‌توان درک کرد. پس این سه مقوله محتوای کتاب را شکل می‌دهند. از طرفی، از نظر روشی این مهم را در گفت‌وگو با دو اندیشه‌ورزِ عظیم میراثِ بشر ـ ارسطو و آرنت ـ به انجام رسانده است. به زعم این دو فیلسوف، زندگیِ آمیخته با تحقق خیر بَرین یا خیر عام جز از طریق سیاست و به کمک علم سیاست ممکن نیست.
فرهنگ رجایی (۱۳۳۱) اندیشه‌ورز امرسیاسی و نظریه‌های روابط بین‌الملل و استاد تمام در دانشگاه کارلتون است.
.
نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
👆
🏷کیان‌نامه

▫️جشن‌نامه استاد جمشید کیان‌فر
مقالاتی درباره تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران زمین
به اهتمام نادره جلالی
تهران: نگارستان اندیشه/ ۱۴۰۳/ وزیری، جلد سخت / ۶۱۵ صفحه / ۷۰۰ هزار تومان

اثر حاضر برای قدردانی از تلاش‌های استاد جمشید کیان‌فر، پژوشگر تاریخ، نسخه‌شناس و مصحح فراهم آمده؛ شخصیتی که به شناخت و شناسایی منابع و مآخذ تاریخ ایران، به‌ویژه عصر قاجار و تصحیح متون و بیش‌ از همه این‌ها، به فروتنی و حُسن خلق شهرت دارد و همواره در خدمت فرهنگ ایران بوده است. جمشید کیان‌فر سالیان دراز در کتابخانه ملی اشتغال داشته، ولی فارغ از مشغله‌های اداری، از تحقیق و پژوهش غافل نبوده است. مقالات این کتاب در چهار بخش تنظیم شده است: دربارۀ استاد؛ مقالات اهدایی (بخش عمدۀ کتاب را شامل می‌شود و مشتمل بر مقالاتی در تاریخ و فرهنگ ایران است)؛ اشعار اهدایی و نهایتاً چند نمونه از مقالات و نوشته‌های جمشید کیانفر.
جمشید کیان‌فر زاده ۱۳۳۰در تهران، دیپلم ادبی‌اش را از دبیرستان دهخدا گرفت و در ۱۳۵۳ تحصیلات خود را در رشته تاریخ در دانشگاه تربیت معلم تهران ادامه داد و سپس به استخدام کتابخانه ملی درآمد.
نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
🏷سیاست
▫️به انتخاب و ترجمۀ فرهنگ رجایی
▫️تهران: نگارستان اندیشه، چاپ نخست ۱۴۰۳، ۲۸۸ ص. رقعی، جلد سخت/۲۵۰ هزار تومان

👈فرهنگ رجایی در مقام نویسنده و مترجم در کتاب سیاست به دنبال عرضۀ فهمی به دور از خرافه و احول‌بینی از مفهوم سیاست است. به زعم وی، از نظر محتوایی، این مفهوم بنیانی و تعیین کننده در سامان جمعی را در کنار مقولۀ «امرسیاسی» و «علم سیاست» بهتر می‌توان درک کرد. پس این سه مقوله محتوای کتاب را شکل می‌دهند. از طرفی، از نظر روشی این مهم را در گفت‌وگو با دو اندیشه‌ورزِ عظیم میراثِ بشر ـ ارسطو و آرنت ـ به انجام رسانده است. به زعم این دو فیلسوف، زندگیِ آمیخته با تحقق خیر بَرین یا خیر عام جز از طریق سیاست و به کمک علم سیاست ممکن نیست. پس انسان برای آفرینش زندگی مدنی و جهاندارنه (توسعۀ پایدار) سیاست‌‌ورزی می‌کند که در نتیجۀ آن امرسیاسی و شاکله‌های آن (سیاست، اقتصاد، اجتماع، علم و هنر، دین و فرهنگ، تاریخ و میراث) شکوفا و پویا می‌شود.
پروفسور فرهنگ رجایی (۱۳۳۱- ) اندیشه‌ورز امر سیاسی و نظریه‌های روابط بین‌الملل و استاد تمام در دانشگاه کارلتون در کشور کانادا است.
🏷دولت، جنگ و سرمایه‌داری
▫️نوشتۀ مایکل مان
▫️مترجم: میلاد یزدان‌پناه
▫️تهران: نگارستان اندیشه، چاپ نخست ۱۴۰۳، ۳۷۵ ص. رقعی، جلد شومیز/۳۵۰ هزار تومان

👈پروفسور مایکل مان استاد ممتاز دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس (یوسی ال ای) یکی از مشهورترین جامعه‌شناسان در حوزه جامعه‌شناسی تاریخی، جامعه‌شناسی سیاسی و نظریه اجتماعی است. وی در سال ۱۹۴۲ در انگلستان متولد شد و در دانشگاه‌های آکسفورد، کمبریج، اسکس و کالیفرنیا تحصیل و کار کرده است. وی طی سال‌های ۲۰۰۳ – ۲۰۰۷ استاد در دانشگاه کوئینز، بلفاست و در سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵ استاد تاریخ در دانشگاه کمبریج بود. مان از سال ۲۰۱۵ عضو آکادمی آمریکا و انگلیس شد. زندگی حرفه‌ای مان بیش از چهار دهه را در بر می‌گیرد و شامل تلاش‌هایی در عرصه نظریات مربوط به دولت، دولت‌سازی تاریخی، ملی‌گرایی، امپراتوری، جنگ، نظامی‌گری، ژئوپلیتیک، فاشیسم، پاک‌سازی قومی، و جهانی‌شدن است. آثار او به طرز قابل‌توجهی در حوزه‌های جامعه‌شناسی، تاریخ، علوم سیاسی، روابط بین‌الملل و سایر علوم اجتماعی تأثیر گذاشته و کتاب حاضر مهمترین دیدگاه های او را دربرمی‌گیرد.

نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
👆
🏷ايران و بلژيک در دورۀ قاجار
▫️ روابط سیاسی براساس اسناد وزارت خارجه
▫️عباس رضاپور
▫️تهران: نگارستان اندیشه، چاپ نخست ۱۴۰۳/ رقعی، شومیز/۱۸۰ هزار تومان

👈بلژیک کشوری است که از استقلال آن بیش از ۱۷۰ سال می‌گذرد. قلمرو بلژیک کنونی از قرن ۱۸ میلادی به بعد، تحت نفوذ و جزئی از قلمرو کشورهای فرانسه و هلند بوده است. در سال ۱۸۳۱ بلژیکی‌ها پس از کش و قوس فراوان به استقلال دست یافتند و لئوپُلد اول به عنوان اولین پادشاه این کشور، به سلطنت رسید. مدارک و اسناد نشان می دهند که تاریخ اولین تماس‌های دیپلماتیک بین ایران و بلژیک، سال ۱۸۳۸ میلادی بوده، یعنی دقیقاُ همان تاریخی که بلژیک با توصیۀ مقام‌های انگلیسی اقدام به ایجاد روابط دیپلماتیک و تأسیس سفارت در دربار عثمانی کرد. اولین عهدنامۀ تجارت و مودّت بین دو کشور در سال ۱۸۴۱ در قسطنطنیه به امضای جعفرخان مشیرالدوله، وزیر مختار ایران در عثمانی و همتای بلژیکی‌اش رسید. بررسی روابط سیاسی بین ایران و بلژیک در دو دهۀ آخر قرن نوزدهم نشان از پیشرفتی داشت که به واسطۀ سفرهای پادشاه و برخی از مقام‌های ایرانی از آن کشور، پدید آمد.

نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
👆
2025/01/20 07:54:07
Back to Top
HTML Embed Code: