tgoop.com/NeuroZanis/135
Last Update:
ارتباط میان مغز و رفتار
💠در قرن ۱۷ میلادی، دِکارت (René Descartes) با بیان نظریه دوگانهگرایی (dualistic veiw)، بدن و ذهن را از هم جدا دانست. وی اعمال ابتدایی، همانند آنچه با سایر حیوانات مشترک است را از اعمال مغز میدانست و رفتارهای انسانی را ناشی از بُعد روحانی انسان دانست. او باور داشت روح به واسطه غده pineal با ماشین مغز ارتباط برقرار میکند.
🔹اولین تلاشهای دانشمندان برای مرتبط کردن مفاهیم زیستشناسی و روانشناسی در مطالعات رفتارشناسی به قرن ۱۸ باز میگردد. یوزف گال (Franz Joseph Gall)، مغز را به عنوان اندام ذهن خطاب کرد به طوری که تمامی فعالیتهای ذهنی را ناشی از مغز دانست. وی استدلال کرد که مغز اندامی یکپارچه نیست و آن را به ۲۷ قسمت تقسیم کرد که هر بخش مسئول اعمال مشخصی بود. به طور مثال، اعمال فکری مانند تخمین تلفات، محاسبات و احساس نظم را به بخش جلویی مغز مرتبط دانست.
💠در سال ۱۸۲۰، فلورنس (Pierre Flourens) ایدهی یوزف گال را به آزمایش گذاشت. او با استفاده از مدلهای حیوانی، به مراکز عملکردی مغز آسیب رساند تا سهم هر بخش را در رفتار موجود برسی کند. وی پی برد، هر بخش خاص مسئول رفتار ویژهای نیست! بلکه تمامی بخشها، به ویژه نیمکرههای مغز در بخش جلویی، در تمامی اعمال مغزی شرکت میکنند.
🔹سپس نظریهی cellular connectionism توسط شرینگتون (Charles Sherrington) و کاجال (Ramón y Cajal) بهطور جدی نتایج فلورنس را به چالش کشید. مطابق این نظریه، هر نورون به تنهایی واحد پیامرسانی مغز است که به صورت گروههای عملکردی آرایش یافته و ارتباطات دقیقی میان آنها وجود دارد.
درنهایت، مشخص شد که رفتارهای مختلف از ارتباط میان بخشهای مختلف مغز، ناشی میشود.
👩💻گردآورنده: یاسمن گلجو
منبع:
#مبانی_علوم_اعصاب (فصل اول)
#کندل
#Kandel
Nemo nascitur sapiens, sed fit
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
اخبار 🔸ویدیو🔸کتاب🔸وبینار🔸کارگاه
✨دپارتمان علوم اعصاب زانیس✨
@NeuroZanis
BY NeuroZanis
Share with your friend now:
tgoop.com/NeuroZanis/135