tgoop.com/NeuroZanis/156
Last Update:
دانشمندان بر این باورند که راز شهرت تابلوی دختری با گوشواره مروارید اثر یوهانس فرمیر، نقاش هلندی را کشف کردهاند و این کار را نیز پس از اندازه گیری تأثیر این اثر روی مغز افراد تماشاگر آن انجام دادند.
در این تحقیق برای اولین بار از فناوریهای EEG و MRI برای اندازه گیری واکنش عصبی به این اثر هنری استفاده شد و انجام این تحقیق علمی روشن کرد که بازدیدکنندگان پس از دیدن این اثر، گرفتار چیزی میشوند که «حلقه توجه پایدار» (Sustained Attentional Loop) نامیده میشود.
نگاه تماشاگر ابتدا به چشم دختر جوان جلب میشود، سپس به سمت دهان او، بعد به مرواریدی که به گوشش آویزان است و در نهایت دوباره به سمت چشم برمیگردد و همین چرخه تکرار میشود.
دانشمندان برای انجام این تحقیق، یک حسگر چشمی و مجموعهای از الکترودها را در اطراف سر ۱۰ شرکتکننده این تحقیق با هدف نظارت مستمر بر فعالیت مغز آنها هنگام رویارویی با نقاشیها و بازتولیدهای اصلی آثار نصب کردند
آنها همچنین توانستند با اندازه گیری فعالیت مغزی شرکت کنندگان در این آزمایش، یک تحریک قوی را در بخش پراکونئوس (بخشی از مغز که بر آگاهی و هویت شخصی حاکم است) کشف کنند.
دانشمندان در این آزمایش، واکنش مغز را در زمانی که بیننده به نقاشی اصلی در موزه نگاه میکند همچنین هنگام تماشای یک کپی از آن مقایسه کردند و دریافتند که احساسات بیننده در زمان دیدن اصل اثر ۱۰ برابر قویتر از دیدن یک پوستر از آن است.
منبع
Nemo nascitur sapiens, sed fit
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
اخبار 🔸ویدیو🔸کتاب🔸وبینار🔸کارگاه
✨دپارتمان علوم اعصاب زانیس✨
@NeuroZanis
BY NeuroZanis
Share with your friend now:
tgoop.com/NeuroZanis/156