tgoop.com/NobangAndisheh/459
Last Update:
▪️ادیت کاب و کتاب بومشناسی تخیلات کودکی
[محمد عظیمی]
📌او در این کتاب اول در پی معرفی نبوغ کودکی به عنوان یک ویژگی مشترک انسانی است و دوم؛ نشان دهد که تخیل خلاقانه و خود جوش کودکی چه به عنوان شکلی از یادگیری و یا یکی از نیروهای سازمان دهنده سیستم عصبی یکی از عوامل اصلی سلامت روان است.
▫️نبوغ کودکی: توانایی کودکان در استفاده از حواس پنجگانه در فرایندی بازخوردی با محیط پیرامون است که از یک سالگی ظهور میکند. بر اساس نظریه کاب این تمرین فرایندهای حسی و ادراکی در کودکی شالوده شبکه عصبی شم انسان را میسازد.
تعریف شگفتی: شگفتی همان چیزی است که تمایل و « نیاز به دانستن» را در ما ایجاد میکند. شگفتی پاسخی است به تازگی تجربه که در کودکی امری حسی است نه انتزاعی و رسمی. ادیت کاب معتقد است« شالوده عصبی شم خلاقانه که سازنده مهمترین دستاوردها در ظرفیت و رشد بشر است، ریشه در روابط ادراکی کودک با جهان طبیعت دارد»
نبوغ کودکی که به معنای ابتکار فردی بسیار بالا و خلق جهانهای شخصی امری مداوم نیست و در بزرگسالی تنها به صورت نوعی موقعیت تخصصی بسیار پرورش یافته ادامه مییابد. اما ارمغان کودکی دراز مدت انسانی ما برای خانواده بشری قابلیت انعطاف در پاسخ به محیط است. این پاسخدهی منعطف و نیز سازگاری زیباشناختی بنیادی کودک با محیط میتواند از طریق حافظه به احیای مادام العمر قدرت ذاتی بشر در یادگیری و تکامل بیانجامد.
▫️نکته مهم در اندیشه ادیت کاب:
فرایندهای ذهنی خلاق و سازنده، نتیجه انباشت اطلاعات نیستند، بلکه از طریق تداوم پاسخهای منعطفی که یک ارگانیزم به اطلاعات تازه و یا بطور کلی به جهان بیرون دارد، بدست میآیند.
▫️مطالعات ادیت کاب بر اساس مطالعه کودک در طبیعت و جامعه نشان میدهد:
در اواسط دوران کودکی و قبل از بلوغ، دوره خاصی از سن پنج و شش تا یازده-دوازده وجود دارد؛ دورهای خوش و آرام که کمتر شناخته شده است. در این دوره که حدفاصل تلاشهای کودک حیوانی و تواناییهای بزرگسالی است؛ کودک جهان را به گونهای مهیج و همراه با شگفتی تجربه میکند و نوعی پیوستگی عمیق با فرایندهای طبیعی را درک میکند و این گواه آشکاری است بر اینکه شهود و شم، پایه و اساس زیستی دارد.
کاب از مطالعه مجموعه سیصد تایی از خاطرات کودکی متفکران خلاق از فرهنگها و زمانهای مختلف از قرن شانزدهم تا کنون به این نتیجه میرسد که نویسندگان به این دوره میانی کودکی به عنوان دورهای اشاره کردهاند که برای تجدید قدرت و انگیزش خلاقیت خود در ذهنشان به آن باز میگردنند. منبعی که آن را تجربه وارد شدن به نور آگاهی و نیز درک زنده ارتباط با جهان بیرون توصیف میکنند.
▫️بنابر اندیشه ادیت کاب:
آنچه کودک بیش از هر چیز میخواهد خلق جهانی است که در آن مکانی را برای کشف خویشتن پیدا کند؛ این امر این موضوع عمومی را که جستجوی خویشتن منجر به کسب دانش از جهان خواهد شد را معکوس میکند.
هویت با ادراکات اولیه ما برای ساختن جهان ارتباط پیچیدهای دارد.
▪️تهیه کتاب
@cnstudy| مطالعاتکودکوطبیعت
BY نوبانگ اندیشه
Share with your friend now:
tgoop.com/NobangAndisheh/459