Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
2961 - Telegram Web
Telegram Web
✔️ریشه یابی سقوط ۸۸ درصدی سودخالص در پتروشیمی تندگویان؛
نتیجه سوءمدیریت در زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس به بار نشست!

حاشیه سود عملیاتی پتروشیمی تندگویان در سال های اخیر روندی کاهشی به خود گرفته بطوری که در شش ماهه سال جاری این نسبت با افت ۶۰ درصدی در حدود ۹ درصد می باشد. 

@Petroplus_ir
پترو پلاس
✔️ریشه یابی سقوط ۸۸ درصدی سودخالص در پتروشیمی تندگویان؛ نتیجه سوءمدیریت در زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس به بار نشست! حاشیه سود عملیاتی پتروشیمی تندگویان در سال های اخیر روندی کاهشی به خود گرفته بطوری که در شش ماهه سال جاری این نسبت با افت ۶۰ درصدی در حدود ۹…
○درحالی پیش از این از پتروشیمی تندگویان بعنوان بازوی سودآوری هلدینگ خلیج فارس یاد می شد که این شرکت به دلیل ناکارآمدی در عرصه مدیریت مدتی است با سقوط سودآوری مواجه شده است.

○افت تولید و نبود استراتژی ها صحیح مدیریتی دو فاکتور مهم در سقوط 88 درصدی سود خالص شگویاست.
همچنین واگذاری تحمیلی پتروشیمی صدف به این شرکت سبب بلعیدن نقدینگی و ایجاد اشکال در پروسه خرید مواد اولیه شده است.

○باتوجه به روند تولید و فروش در سال جاری پیش بینی می شود سهامداران پتروشیمی تندگویان نباید در انتظار تقسیم سود باشند. 

○ پتروشیمی تندگویان از زیر مجموعه های هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و تولید کننده اسید ترفتالیک خالص (PTA)است که به واسطه آن محصولاتی همچون پلی اتیلن ترفتالات (PET)، نخ (poy) و پنبه مصنوعی (STAPLE) نیز تولید می کند. ترکیب فروش محصولات به لحاظ وزن و مبلغ فروش به ترتیب شامل: 46 درصد پلی اتیلن ترفتالات، 45 درصد پنبه مصنوعی، 8 درصد نخ و حدود 1 درصد اسید ترفتالیک خالص می باشد.

○رشد تولیدی در کار نبوده است
شگویا در سال مالی 1402 به میزان 28 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از فروش محصولات داشته است. اگرچه که به لحاظ عددی فروش در سال 1402 نسبت به سال قبل با رشد همراه شده است اما باید در نظر داشت که افزایش مبلغ فروش تنها به واسطه رشد نرخ های فروش بوده و رشد تولید در این موضوع سهیم نبوده است. حتی با بررسی اجمالی در می یابیم که مقدار تولید در سال 1402 نسبت به سال 1401 کاهش نیز داشته است. 


افت قابل توجه تولید شگویا در سال جاری
○این کاهش تولید در شش ماهه سال 1403 نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل نیز به وضوح قابل مشاهده است. به طوری که در گرید بطری کاهش 7 درصدی، گرید الیاف 27 درصد و در نخ نیز کاهش 50 درصدی تولید را ثبت کرده است. حتی طبق گزارشات ماهانه نیز این نسبت های کاهش در آمارهای مهر و آبان نیز بر قرار بوده است.

○تداوم روند منفی حاشیه سود عملیاتی
در سوی دیگر با رشد نرخ های فروش، نرخ های مواد اولیه نیز به شدت رشد کرده که موجب شده تا از کیفیت سود شگویا کاسته شود. حاشیه سود عملیاتی شرکت در سال های اخیر روندی کاهشی به خود گرفته بطوری که در شش ماهه سال جاری این نسبت با افت 60 درصدی در حدود 9 درصد می باشد. 

○گفتنی است که مبلغ فروش در نیمه امسال به 13.6 هزار میلیارد تومان رسیده است که این مبلغ نسبت به شش ماهه سال گذشته، افت حدود 10 درصدی نیز داشته و این شرایط در گزارشات 8 ماهه در مقایسه با مدت زمان مشابه از تداوم این وضعیت نابسامان حکایت دارد.

○در طرف مقابل روند کاهشی نرخ فروش محصولات گرید بطری چنگی به دل نمیزند و حساسیت را در راستای مستمر بودن این وضعیت، بیشتر می کند. روند نرخ های فروش در طی ماه های سال 1403 کاهشی بوده و در حال حاضر اصلی ترین محصول پتروشیمی تندگویان در پایین ترین سطح قیمتی خود در حال معامله می باشد.

○سقوط سنگین سود خالص در پتروشیمی تندگویان ناشی از سوء مدیریت است
در ادامه نگاهی به سود خالص شرکت داریم که در شش ماهه 1403 با کاهشی خیره کننده به حدود 500 میلیارد تمان رسیده است. در واقع می توان گفت با تحقق چنین سودی شگویا سقوط 88 درصدی را به ثبت رسانده است. از این رو می توان انتظار داشت که حاشیه سود خالص نیز اوضاع فاجعه باری داشته باشد

احتمالا خبری از تقسیم سود در مجمع آتی شگویا نیست
○در نتیجه اینکه مورد حیرت آور در عملکرد شرکت حاشیه سود خالص است که به 4 درصد رسیده است و این یعنی تا ادامه سال تندگویان نه حرفی برای گفتن دارد و سودی برای تقسیم میان سهامداران خود خواهد داشت. در بهترین حالت می توان تصور کرد که شرایط فعلی برای شش ماهه دوم سال نیز تکرار شود که این یعنی سود 1000 میلیارد تومانی که در انتهای سال شناسایی خواهد شد. با این حساب به هر سهم 40 تومان سود خواهد رسید که معلوم نیست چقدر از آن را می تواند در مجمع تقسیم کند. پس عملا در مجمع از سود نقدی خبری نخواهد بود.

واگذاری تحمیلی که جیب شگویا را خالی کرد
○شرکت در پایان سال 1402 مبلغ 5،300 میلیارد تومان سود انباشته در ترازنامه خود نشان داده است و به دلیل طرح ها و پروژه های نیمه کاره سود تقسیمی در مجمع پارسال از محل سود انباشته نبوده است. طبق گزارش شش ماهه 1403 مبلغ سود انباشته به 1،400 میلیارد تومان رسیده و تا کنون هیچکدام از طرح ها به ویژه پتروشیمی صدف به بهره برداری نرسیده است. یعنی نه تنها عوایدی برای شگویا نداشته است بلکه جیب آن را نیز خالی کرده است|نفت ما

@Petroplus_ir
نفت پاسارگاد درخشید/ موفقیت‌های چشمگیر در شرایط چالش‌برانگیز بازار

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، شرکت نفت پاسارگاد در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ در اقدامی بی‌سابقه موفق به رکوردزنی در حوزه تولید، فروش و صادرات از سال ۱۳۹۶ تاکنون شده است. این در حالی‌ است که در همین بازه زمانی شرکت با چالش‌‌هایی نظیر سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی، نوسانات نرخ ارز و کاهش قیمت جهانی قیر، مواجه بود.

با این حال شرکت نفت پاسارگاد رشد قابل توجه در شاخص‌های کلیدی از جمله تولید، فروش و صادرات، سودآوری و حاشیه سود شد.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
نفت پاسارگاد درخشید/ موفقیت‌های چشمگیر در شرایط چالش‌برانگیز بازار به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، شرکت نفت پاسارگاد در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ در اقدامی بی‌سابقه موفق به رکوردزنی در حوزه تولید، فروش و صادرات از سال ۱۳۹۶ تاکنون شده است. این در حالی‌ است…
مهم‌ترین دستاوردهای این شرکت در نیمه نخست سال جاری عبارتند از:

رشد تولید: تولید شرکت نفت پاسارگاد ○به ۸۰۶ هزار تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد افزایش داشته است. این رشد تولید در حالی حاصل شده که تمامی واحدهای تولیدی شرکت به عنوان واحدهای نمونه استاندارد شناخته شده‌اند.

رشد فروش: فروش کل شرکت به ۸۲۵ ○هزار تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد افزایش داشته است. همچنین، فروش صادراتی با رشدی ۲۶ درصدی به ۴۶۴ هزار و ۶۰۰ تن رسیده و مبلغ فروش صادراتی نیز با افزایش ۲۴.۴ درصدی به ۷۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

رشد سودآوری: سود خالص شرکت ۹۰۵ ○میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۸ درصد افزایش داشته است. همچنین، حاشیه سود ناخالص نیز نسبت به مدت مشابه ۴۸ درصد افزایش داشته است.

○این شرکت با اتخاذ استراتژی‌های مناسب و مدیریت بهینه منابع، توانسته است بر چالش‌های موجود غلبه کند و به رشد پایدار دست یابد.

○همچنین ارتقای بهره‌وری در تمامی واحدهای تولیدی و کاهش هزینه‌های تولید از عوامل مهم در افزایش سودآوری شرکت بوده است.

○شرکت نفت پاسارگاد با تمرکز بر توسعه بازارهای صادراتی و افزایش سهم خود در بازارهای جهانی، توانسته است به رشد قابل توجهی در فروش صادراتی دست یابد.

○توجه به این نکته حائز اهمیت است که این دستاوردها در شرایطی حاصل شده است که صنعت قیر با چالش‌های متعددی از جمله نوسانات نرخ ارز، کاهش قیمت جهانی قیر و سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی مواجه بوده است. این امر نشان‌دهنده توانایی بالای شرکت نفت پاسارگاد در انطباق با شرایط متغیر بازار و حفظ رشد پایدار است.

@Petroplus_ir
بدو عضو ربات شو! قیمت طلا رو پیش‌بینی کن و میم کوین برنده شو. یه فرصت خفن که نباید از دستش بدی! آماده‌ای؟

👉 عضویت در ربات 🚀💰
روزانه تا سقف ۲ درصد سود از بازار های ارز دیجیتال با ضمانت شرکت ایرانی
تتر اسنپ!


با تتر اسنپ ضرر غیر ممکن است!
همین حالا ثبت نام کنید و ۲۰ دلار اعتبار سرمایه گذاری دریافت کنید👇

⭕️تتر اسنپ برند تجاری مستقل است و ارتباطی به شرکت تاکسی اینترنتی ندارد


🌐 https://tether-snap.com

🆔 @Tether_Snap

لینک دانلود اپلیکیشن اندروید👇
https://shorturl.at/D6PQD
آیا آخرین گره بزرگ شلرد باز می شود؟!

✔️با نصب این کمپرسور دی اکسید کربن آخرین مانع فنی در واحد اوره این مجتمع نیز برطرف می شود و ظرفیت واحد اوره به ۱۰۰ درصد و بالای ۱۰۰ درصد افزایش پیدا می کند.

#شلرد

@Petroplus_ir
پترو پلاس
آیا آخرین گره بزرگ شلرد باز می شود؟! ✔️با نصب این کمپرسور دی اکسید کربن آخرین مانع فنی در واحد اوره این مجتمع نیز برطرف می شود و ظرفیت واحد اوره به ۱۰۰ درصد و بالای ۱۰۰ درصد افزایش پیدا می کند. #شلرد @Petroplus_ir
○پکینگ کمپرسور دی اکسید کربن (CO2) پتروشیمی لردگان آغاز و بزودی این کمپرسور آماده حمل برای ارسال به کشور خواهد شد.

○مدیران پتروشیمی لردگان از زمان به ارث رسیدن اجباری کمپرسور کنونی که همان موقع نیز همه متفق القول بر این باور بودند که مناسب این مجتمع نیست، به فکر جابجایی این کمپرسور برآمدند.

○هرچند در این چند سال با تلاش دائمی تیم فنی ایرادات این کمپرسور اصلاح شد و به ظرفیت تولید 90 درصدی رسید.
حالا با تلاش و رایزنی طولانی مراحل سفارش، ساخت و تست های جامع کمپرسور جدید با نظارت تیم فنی پتروشیمی لردگان به پایان رسیده است و این کمپرسور آماده ارسال و نصب در پتروشیمی لردگان است.

○با نصب این کمپرسور آخرین مانع فنی در واحد اوره این مجتمع نیز برطرف می شود و ظرفیت واحد اوره به 100 درصد و بالای 100 درصد افزایش پیدا می کند.

@Petroplus_ir
✔️ثبت بالاترین رکورد مبلغ فروش در آریا ساسول

مبلغ فروش آریا طی ماه آذر حدود ۴۲ هزار میلیارد ريال بوده در همین حال مبلغ فروش آذر آریا نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۶۰ درصد رشد داشته است.

مبلغ فروش تجمعی آریا در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ با رشد چشم‌گیر نسبت به دوره مشابه سال قبل، رکورد مبلغ فروش تمامی ادوار را در ۹ ماهه شکست.
 آریا طی ماه آذر ۱۷۰ هزار تن انواع محصولات تولید و ۹۲ هزار تن به فروش رساند که این مقدار تولید و فروش نسبت به ماه گذشته به ترتیب دارای ۳۰ و ۵ درصد رشد بوده است. 

مبلغ فروش آریا طی ماه آذر حدود ۴۲ هزار میلیارد ريال بوده در همین حال مبلغ فروش آذر آریا نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۶۰ درصد رشد داشته است. 

در مجموع آریا از ابتدای سال تا پایان فصل پاییز موفق به ثبت فروش ۳۳۴ هزار میلیارد ريال شد. مبلغ فروش تجمعی ۹ ماهه ۱۴۰۳ آریا نسبت به دوره مشابه ۱۴۰۲ دارای ۳۷ درصد رشد بوده است؛ در این مدت مبلغ فروش تجمعی آریا، بالاترین رکوردی بوده که تاکنون تا پایان آذر ثبت شده است. 

@Petroplus_ir
✔️تبریز تنها پالایشگاهی که رشد سودسازی خود را حفظ کرد

پالایشگاه تبریز در سال ۱۴۰۳ یکی از برترین شرکت‌های پالایشی ایران بوده؛ به طوری که این شرکت موفق شد در سال ۱۴۰۳ میزان تولید خود را افزایش دهد. این روند درآمد شرکت را صعودی و سودسازی آن را بر مدار رشد قرار داد.

پس از کنار گذاشتن محسن قدیری از مدیریت پالایشگاه اصفهان، غلامرضا باقری دیزج، مدیرعامل پیشین پالایشگاه تبریز، سکان هدایت این مجموعه را به دست گرفت. به همین بهانه، کارنامه پالایشگاه تبریز در یک سال گذشته مورد بررسی قرار گرفته است.

در سال گذشته، پالایشگاه تبریز با مدیریت باقری عملکرد قابل توجهی از خود نشان داد و در فهرست برترین پالایشگاه‌های ایران قرار گرفت. این پالایشگاه در نیمه نخست سال، صدرنشین رشد تولید در بین همتایان خود شد.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
✔️تبریز تنها پالایشگاهی که رشد سودسازی خود را حفظ کرد پالایشگاه تبریز در سال ۱۴۰۳ یکی از برترین شرکت‌های پالایشی ایران بوده؛ به طوری که این شرکت موفق شد در سال ۱۴۰۳ میزان تولید خود را افزایش دهد. این روند درآمد شرکت را صعودی و سودسازی آن را بر مدار رشد قرار…
○پالایشگاه تبریز در نیمه نخست امسال توانست مقدار تولید خود را بیشتر از ۲۵ درصد افزایش دهد. این در حالی‌ست که پالایشگاه شیراز در نیمه نخست امسال با کاهش تولید مواجه شد و برخی دیگر مانند پالایش نفت اصفهان و بندرعباس نیز نتوانستند در این دوره حتی به رشد یک درصدی تولید دست یابند.

○این تنها بخشی از تفاوت عملکرد پالایشگاه تبریز نسبت به رقبا در صنعت پالایشی بود؛ طبق صورت‌های مالی ۶ ماهه پالایشگاه‌های بورسی، پالایش نفت تبریز موفق به افزایش بیشتر از ۸۶ درصدی درآمد خود شده و رتبه اول رشد درآمد این صنعت را از آن خود کرده است.

○این در حالی‌ست که پالایشگاه اصفهان با هدایت محسن قدیری تنها رشد ۳۴ درصدی درآمد را تجربه کرده است.

○این روند در سودسازی پالایشی‌ها نیز دیده شد؛ به طوری که تبریز در ۶ ماهه ابتدایی امسال تنها پالایشگاهی بود که موفق شد سودسازی خود را بر مدار سودسازی قرار دهد. به طوری که سود خالص پالایش نفت تبریز در نیمه نخست امسال با رشد ۱۳ درصدی به سه هزار و ۱۶ میلیارد تومان رسید.

○در همین دوره اما پالایشگاه اصفهان کارنامه ترسناکی را رقم زد. به نحوی که سود خالص این شرکت بیشتر از ۷۲ درصد آب رفت و سقوط سنگینی را تجربه کرد.

عملکرد درخشان پالایشگاه تبریز در سال ۱۴۰۳
○همان‌طور که تا اینجا گفته شد پالایش نفت تبریز در سال ۱۴۰۳ بهترین عملکرد را میان نفتی‌های بازار سرمایه ثبت کرده است. این روند در گزارش‌های هشت ماهه پالایش نفت تبریز نیز نمایان است.

○طبق گزارش عملکرد تجمیعی پالایش نفت تبریز، مقدار تولید پالایشگاه تبریز از سه میلیون و ۷۹۴ هزار مترمکعب در هشت ماهه سال ۱۴۰۳ با رشد بیشتر از ۱۸ درصدی به چهار میلیون و ۴۹۰ هزار مترمکعب رسیده است.

○این روند مقدار فروش شرکت نیز در این دوره تقویت کرد. به طوری که حجم فروش پالایشگاه تبریز از سه میلیون و ۸۰۵ هزار مترمکعب در هشت ماهه سال گذشته به چهار میلیون و ۴۹۰ هزار مترمکعب در هشت ماهه امسال رسیده است. این عدد رشد ۱۸ درصدی مقدار فروش پالایش نفت تبریز را نشان می‌دهد.

روند رو به رشد پالایشگاه تبریز در سال ۱۴۰۳
○در گزارش تجمیعی پالایشگاه تبریز مشخص شد که این شرکت در هشت ماهه ابتدایی امسال موفق به رشد حجم تولید خود شده است. این روند به واسطه رشد تولید شرکت در اکثر ماه‌های امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته است. 

مدیریت موثر، عامل کلیدی رشد پالایشگاه تبریز
○عملکرد پالایشگاه تبریز در سال ۱۴۰۳ نشان‌دهنده تاثیرگذاری مستقیم مدیریت بر رشد تولید و سودسازی است. با هدایت غلامرضا باقری، پالایش نفت تبریز موفق شد به یکی از برترین پالایشگاه‌های کشور تبدیل شود و عملکردی فراتر از رقبا به ثبت برساند. افزایش تولید، رشد درآمد و جهش سودسازی، همگی بیانگر نقش کلیدی مدیریت در موفقیت این پالایشگاه بوده است.

○در مقابل، پالایشگاه اصفهان تحت مدیریت محسن قدیری، عملکردی ضعیف و همراه با کاهش چشم‌گیر سودسازی را تجربه کرد که نشان‌دهنده تفاوت‌ آشکار در مدیریت این دو مجموعه است. حضور غلامرضا باقری در پالایشگاه اصفهان، می‌تواند نویدبخش تغییرات مثبت و بازگشت به مسیر رشد باشد.

@Petroplus_ir
✔️نوری کماکان دست نیافتنی جلو می‌رود

عملکرد آذرماه شرکت پتروشیمی نوری بیانگر روند ثابت تولید، رشد کم نظیر حجم تولید و متعاقبا درآمد عملیاتی است.

شرکت پتروشیمی نوری در آذرماه سال جاری روندی بدون تغییر را در تولید سپری کرده و ۳۴۴ هزارتن محصول را فرآورش نموده است. از طرفی طی این ماه ۴۷۸ هزارتن محصول را بفروش رسانده که نسبت به ماه قبل ۴۲ درصد افزایش یافته و درآمد عملیاتی نیز در قیاس با ماه قبل‌زا افزایش کم نظیر ۴۹ درصدی به ۱۷/۲۶ هزارمیلیاردتومان رسیده است. در این بخش شایان ذکر است ۴۲ درصد از فروش داخلی این شرکت را رافینیت تشکیل داده است.

#نوری

@Petroplus_ir
پتروشیمی غدیر پیشتاز در افت فروش؛
سهامداران شغدیر منتظر سقوط ۲۰ درصدی سود خالص باشند!

در طی سال های اخیر با وجود افزایش نرخ ارز و همچنین نرخ های جهانی PVC در دوره های مختلف به جای رشد سود آوری در شغدیر شاهد کاهش سود یا در واقع کاهش درآمد سهم سهامداران هستیم.

پتروشیمی غدیر با ظرفیت اسمی ۱۲۰,۰۰۰ تن پلی وینیل کلراید(PVC)، از تولیدکنندگان این محصول در کنار پتروشیمی اروند، پتروشیمی بندرامام و پتروشیمی آبادان است. ظرفیت تولید سالانه پی وی سی در ایران ۷۴۵,۰۰۰ تن است که پتروشیمی غدیر سهم ۱۶ درصدی از تولید این محصول را دارا است.

اصلی ترین ماده اولیه مورد نیاز در این واحد پتروشیمی اتیلن می باشد که شرکت آن را از پتروشیمی‌های کاویان، مروارید، مارون و خوراک کلر و EDC خود را از پتروشیمی اروند تهیه می‌کند.

 مسابقه سرعت شغدیر در افت فروش
در ادامه نگاهی به صورت های مالی شرکت داریم تا دید بهتری از وضعیت عملکرد آن در سال های اخیر داشته باشیم. با توجه به صورت سود و زیان شغدیر شاهد کاهش روند رشد فروش در این شرکت هستیم.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
پتروشیمی غدیر پیشتاز در افت فروش؛ سهامداران شغدیر منتظر سقوط ۲۰ درصدی سود خالص باشند! در طی سال های اخیر با وجود افزایش نرخ ارز و همچنین نرخ های جهانی PVC در دوره های مختلف به جای رشد سود آوری در شغدیر شاهد کاهش سود یا در واقع کاهش درآمد سهم سهامداران هستیم.…
○فروش شرکت با سرعت بسیار بالایی روند کاهشی به خود گرفته و می‌توان گفت در سال 1401 با سقوط 82 درصدی به 9 درصد رسیده است. 
پیش بینی سقوط درآمد همزمان با رشد بهای تمام شده
اما در مقابل بهای تمام شده با رشد قابل ملاحظه ای مواجه شده و همین امر موجب کاهش سود ناخالص این واحد پتروشیمی شده است. لازم به ذکر است که در نه ماهه امسال با فروش 3،900 میلیارد تومان فروش pvc حدود 80 درصد از فروش کل سال گذشته خود را پوشش داده است که پیش بینی می شود در پایان سال، شاهد رشد خاصی در آیتم درآمد نبوده و با وجود رشد فزاینده نرخ خوراک و هزینه ها، نه تنها سود رشد نخواهد کرد بلکه کاهش نیز خواهد یافت.

○طبق آخرین گزارش که مربوط به شش ماه ابتدایی سال 1403 می شود، مبلغ 450 میلیارد تومان سود ناخالص محقق شده است که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل این عدد افت 51 درصدی را تجربه کرده است. 

○ریزش شدید حاشیه سود ناخالص تا محدوده 19 درصد
با توجه به تغییرات نامطلوب در فروش و بهای تمام شده، بدیهی است که حاشیه سود ناخالص شرکت با کاهش محسوسی همراه شود. نمودار زیر نشان می دهد که از سال 1399 تا کنون حاشیه سود به شدت کاهش یافته بطوری که در شش ماهه امسال به 19 درصد رسیده است و بنظر می رسد این روند در دوره های پیش رو نیز تداوم خواهد داشت. اما باید دید چنین واحد پتروشیمی که میانگین حاشیه سود آن در محدوده 35 درصد بوده می تواند با این روند کاهشی کنار بیاید یا قرار است تغییرات اساسی در نحوه مدیریت مجموعه اتفاق افتاده و تا دیر نشده شرکت را از این باتلاق نجات دهد.

○تبلور ناکارامدی مدیریتی در جهش هزینه های فروش و اداری
در سوی دیگر با وجود کاهش فروش و بطور کل درآمد شرکت، هزینه های عمومی و اداری با رشد فزاینده ای همراه شده و به230 میلیارد تومان در سال 1402 رسیده است. تقریبا می توان گفت حدود 20 درصد از سود شرکت را در این سال بلعیده است. در سال جاری نیز طبق گزارش شش ماهه مبلغ 90 میلیارد تومان هزینه های عمومی و اداری شناسایی شده است که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته حدود 20 درصد رشد نشان می دهد. گفتنی است بخش اعظم این آیتم در پایان هر سال مالی شناسایی شده و در انتهای سال 1403 مبلغی به مراتب بیشتری در صورت سود و زیان نمایان خواهد شد.

○سهامداران شغدیر در انتظار سقوط 20 درصدی سود خالص
در پایان سود خالص شرکت را مورد بررسی قرار می دهیم. در طی سال های اخیر با وجود افزایش نرخ ارز و همچنین نرخ های جهانی PVC در دوره های مختلف به جای رشد سود آوری در شغدیر شاهد کاهش سود یا در واقع کاهش درآمد سهم سهامداران هستیم. بطوری که در سال 1402 مبلغ سود به هزار میلیارد تومان رسیده که کاهش 30 درصدی را نسبت به سال ماقبل به همراه داشته است. 

○در شش ماهه سال جاری نیز شرکت توانسته مبلغ 450 میلیارد تومان سود محقق کند که در مقایسه با شش ماهه سال گذشته افت 43 درصدی داشته است. با استمرار وضعیت فعلی برآورد می شود که در بهترین حالت در پایان سال 1403 سود شغدیر به 800 میلیارد تومان خواهد رسید که نسبت به سال 1402 افت 20 درصدی خواهد داشت.

🖋 نفت ما
@Petroplus_ir
کارنامه روانکارهای بورسی در ۹ ماهه۱۴۰۳
✔️میدان صنعت روانکار در دست بهران و ایرانول/ نفت سپاهان تنها بازنده رالی تولید

طبق گزارش‌ شرکت‌های صنعت روانکار در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ نفت بهران با کسب ۲۱ هزار میلیارد تومان درآمد، پیشتاز صنعت روانکار بوده است. همچنین نفت ایرانول با افزایش۴۳ درصدی، بیشترین رشد درآمد را میان روانکارهای بورسی به نام خود ثبت کرد.

صنعت روانکار در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ عملکرد قابل توجهی از خود نشان داده است. بر اساس گزارش‌ها، چهار شرکت بزرگ این گروه توانستند مجموعا بیش از ۶۸ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کنند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۳۴ درصدی را ثبت کرده است.

این افزایش عمدتا ناشی از رشد فروش و بهبود عملکرد تولیدی شرکت‌هاست. در این میان، شرکت نفت ایرانول بیشترین رشد درآمد و تولید را تجربه کرده است. در حالی که نفت سپاهان با کاهش جزئی در تولید مواجه شد و به همین دلیل رشد درآمد آن از سایر رقبا کمتر بود.

به این ترتیب روند کلی صنعت نشان می‌دهد روانکارها همچنان از پتانسیل بالایی برای رشد برخوردارند و چشم‌انداز مثبتی برای این صنعت ترسیم می‌شود.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
کارنامه روانکارهای بورسی در ۹ ماهه۱۴۰۳ ✔️میدان صنعت روانکار در دست بهران و ایرانول/ نفت سپاهان تنها بازنده رالی تولید طبق گزارش‌ شرکت‌های صنعت روانکار در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ نفت بهران با کسب ۲۱ هزار میلیارد تومان درآمد، پیشتاز صنعت روانکار بوده است. همچنین…
وضعیت درآمدزایی صنعت روانکار در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○پس از بررسی گزارش‌های مالی روانکارهای بورسی در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ مشخص شد که تمامی شرکت‌های این صنعت وضعیت مناسبی را از نظر درآمدزایی داشتند. حال باید دید کدام‌ یک از روانکارهای بورسی در ۹ ماهه امسال عملکرد بهتری را از نظر تولید و فروش به ثبت رسانده است.

○پیش از هرچیزی باید گفت چهار روانکار بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ حدود ۶۸ هزار و ۳۴۳ میلیارد تومان از فروش محصولات درآمد کسب کردند. مقایسه این عدد با درآمد صنعت روانکار در ۹ ماهه سال گذشته افزایش بیشتر از ۳۴ درصدی این رقم را مخابره می‌کند. چرا که مجموع رقم فروش روانکارهای بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۵۰ همت ثبت شده بود.

○همچنین بررسی گزارش‌های فعالیت‌ ماهانه چهار روانکار بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نشان می‌دهد شرکت نفت بهران پردرآمدترین روانکار بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ بوده است.

بیشترین افزایش درآمد روانکارهای بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○حال باید دید کدام روانکار در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ عملکرد بهتری را از نظر رشد درآمدزایی داشته است. بررسی گزارش‌های مالی روانکارهای بورسی، نام شرکت نفت ایرانول (شرانل) را در صدر بیشترین افزایش درآمد حاصل از فروش ۹ ماهه ۱۴۰۳ قرار می‌دهد.

○به طوری که شرکت نفت ایرانول موفق شد درآمد ۹ ماهه ۱۴۰۳ خود را به ۱۵ هزار و ۵۸ میلیارد تومان برساند. گفتنی است این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۳ درصد افزایش داشته است. چرا که درآمد این شرکت در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ حدود ۱۰ هزار و ۴۹۵ میلیارد تومان ثبت شده بود.

○رتبه دوم بیشترین افزایش درآمد ۹ ماهه امسال نیز به شرکت نفت بهران تعلق می‌گیرد. بررسی گزارش‌های این شرکت نشان می‌دهد، درآمد حاصل از فروش شرکت نفت بهران در ۹ ماهه ۱۴۰۳ به ۲۱ هزار و ۵۳ میلیارد تومان رسیده است. این عدد در مقایسه با ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ حدود ۳۸ درصد افزایش داشته است. لازم به ذکر است درآمد شرکت نفت بهران در ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۱۵ هزار و ۲۵۸ میلیارد تومان ثبت شده بود.

○شرکت نفت سپاهان نیز در ۹ ماهه ۱۴۰۳ عملکرد خوبی در فروش از خود نشان داده است. به نحوی که این شرکت موفق شد از فروش محصولات خود در ۹ ماهه امسال ۲۰ هزار و ۸۰۲ میلیارد تومان درآمد کسب کند. این بدان معناست که درآمد شرکت نفت سپاهان در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۳۰ درصد افزایش داشته است.

○نفت پارس، آخرین روانکاری بود که در ۹ ماهه ۱۴۰۳ توانست «درآمد حاصل از فروش» خود را بر مدار صعودی قرار دهد. بررسی گزارش‌های مالی این شرکت در ۹ ماهه نشان می‌دهد، پارس موفق به ثبت درآمد ۱۱ هزار و ۴۲۹ میلیارد تومانی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ شده است.

○این بدان معناست که درآمد نفت پارس در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر از ۲۸ درصد افزایش داشته است. به این ترتیب مشخص می‌شود که درآمد تمامی روانکارهای بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به ۹ ماهه ۱۴۰۲ افزایش داشته است.

بیشترین افزایش مقدار تولید در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○در طرف دیگر ماجرا باید دید کدام روانکار در ۹ ماهه امسال موفق شد عملکرد بهتری در بخش تولید از خود به ثبت برساند. نگاهی به گزارش‌های فعالیت ماهانه روانکارهای بورسی نشان می‌دهد نفت ایرانول در این بخش نیز از سایر رقبا پیشی گرفته است. چرا که مقدار تولید نفت ایرانول در ۹ ماهه ۱۴۰۳ با رشد ۱۵.۸ درصدی از ۴۳۲ هزار مترمکعب در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به ۵۰۰ هزار مترمکعب در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.

○همچنین شرکت نفت بهران نیز دیگر روانکاری بود که در ۹ ماهه ۱۴۰۳ عملکرد خوبی در بخش تولید از خود بر جای گذاشته است. به طوری که این شرکت موفق شد مقدار تولید خود را از ۴۶۰ میلیون لیتر در ۹ ماهه ۱۴۰۲ با افزایش ۵.۳ درصدی به ۴۸۵ میلیون لیتر در ۹ ماهه ۱۴۰۳ برساند.

○همچنین نفت پارس یکی دیگر از شرکت‌های این صنعت بود که در ۹ ماهه امسال مقدار تولید خود را بالا برده است. به نحوی که این شرکت مقدار تولید خود را در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۳.۵ درصد افزایش داده است.

○در مقابل اما نفت سپاهان در ۹ ماهه ابتدایی امسال با کاهش تولید روبه‌رو شده است؛ به صورتی که تناژ تولید این شرکت از ۵۶۸ هزار تن در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته با کاهش بیشتر از دو درصدی به ۵۵۶ هزار تن در این دوره رسیده است.

@Petroplus_ir
✔️پتروشیمی امیرکبیر رکورد تولید خود را جابه‌جا کرد

○پتروشیمی امیرکبیر موفق شد با برنامه‌ریزی‌های دقیق و رفع موانع تولید، در پلی‌اتیلن سنگین با تولید ۱۱۴ هزار و ۴۵۸ تن، پلی‌اتیلن سبک با تولید ۲۳۹ هزار و ۸۲۳ تن و پلی‌اتیلن سبک خطی با تولید ۲۱۷ هزار و ۹۱۵ تن، رکوردی بی‌سابقه در تمامی دوره‌های مشابه تاریخ این مجموعه به ثبت رساند.

○رکورد تولید محصولات پلیمری در ۹ ماهه نخست سال جاری به میزان ۵۷۲ هزار و ۱۹۶ تن در سه واحد پلیمری پلی‌اتیلن سبک، پلی‌اتیلن سبک خطی و پلی‌اتیلن سنگین، نسبت به تمامی دوره‌های مشابه از زمان آغاز فعالیت این شرکت به ثبت رسید.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
✔️پتروشیمی امیرکبیر رکورد تولید خود را جابه‌جا کرد ○پتروشیمی امیرکبیر موفق شد با برنامه‌ریزی‌های دقیق و رفع موانع تولید، در پلی‌اتیلن سنگین با تولید ۱۱۴ هزار و ۴۵۸ تن، پلی‌اتیلن سبک با تولید ۲۳۹ هزار و ۸۲۳ تن و پلی‌اتیلن سبک خطی با تولید ۲۱۷ هزار و ۹۱۵ تن،…
○طی آمار منتشر شده در سامانه جامع ناشران (کدال)، شرکت پتروشیمی امیرکبیر در ۹ ماهه نخست سال جاری، موفق به ثبت بالاترین حد نصاب در تولید انواع محصولات پلیمری به میزان ۵۷۲ هزار و ۱۹۶ تن گردیده‌ است.

○شرکت پتروشیمی امیرکبیر موفق شد با برنامه‌ریزی‌های دقیق و رفع موانع تولید، در پلی‌اتیلن سنگین با تولید ۱۱۴ هزار و ۴۵۸ تن، پلی‌اتیلن سبک با تولید ۲۳۹ هزار و ۸۲۳ تن و پلی‌اتیلن سبک خطی با تولید ۲۱۷ هزار و ۹۱۵ تن، رکوردی بی‌سابقه در تمامی دوره‌های مشابه تاریخ این مجموعه به ثبت رساند.

○در پایان یادآور می‌شود شرکت پتروشیمی امیرکبیر، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان پلیمر در جهان است که با برخورداری از متنوع‌ترین زنجیره تولید پلیمر، نقشی کلیدی در خودکفایی صنعتی ایران اسلامی ایفا کرده و در مسیر توسعه پایدار و گسترش بازارهای صادراتی نیز گام‌های موثری برداشته است.

#شکبیر
@Petroplus_ir
کارنامه پالایشی‌ها در ۹ ماهه ۱۴۰۲؛
✔️رقابت تنگاتنگ میان پالایشگاه‌های تهران و تبریز

بررسی عملکرد پالایشگاه‌های بورسی در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که پالایشگاه تهران توانسته جایگاه برترین رشد تولید و فروش را از آن خود کند. این در حالی است که در نیمه نخست سال، پالایشگاه تبریز در این رقابت پیشرو بود. داده‌های جدید حاکی از آن است که تهران با افزایش چشم‌گیر در پاییز، به صدر جدول بازگشته و گوی سبقت را از رقبا ربوده است.

صنعت پالایشی در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ روندی رو به رشد را تجربه کرده است. صنعت پالایش در این دوره با تولید بیش از ۵۲ میلیون مترمکعب محصول، رشد ۶.۸ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ثبت رسانده است.

پالایشگاه تهران با افزایش ۲۴ درصدی تولید، بهترین عملکرد را داشته و تبریز و لاوان نیز به دنبال آن دیگر پالایشگاه‌های برتر بودند. همچنین در سمت فروش، پالایشگاه تهران با افزایش ۲۵ درصدی پیشتاز بوده و تبریز جایگاه دوم را کسب کرد. در مقابل، شیراز تنها پالایشگاهی بود که در تولید افت جزئی داشته است.

@Petroplus_ir
2025/07/12 17:43:12
Back to Top
HTML Embed Code: