Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
3022 - Telegram Web
Telegram Web
پترو پلاس
کارنامه پالایشی‌ها در ۹ ماهه ۱۴۰۲؛ ✔️رقابت تنگاتنگ میان پالایشگاه‌های تهران و تبریز بررسی عملکرد پالایشگاه‌های بورسی در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که پالایشگاه تهران توانسته جایگاه برترین رشد تولید و فروش را از آن خود کند. این در حالی است که در نیمه…
وضعیت تولید صنعت پالایشی چطور است؟
○در ابتدا باید گفت پالایشگاه‌های بورسی در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ موفق به تولید ۵۲ میلیون و ۳۲۰ هزار مترمکعب از محصولات نفتی شده‌اند. مقایسه این عدد با مجموع حجم تولید پالایشگاه‌ها در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ خبر از افزایش ۶.۸ درصدی این عدد می‌دهد.

بیشترین افزایش مقدار تولید در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳
بررسی گزارش‌های مالی پالایشگاه‌های بورسی در ۹ ماهه ابتدایی سال نشان می‌دهد، پالایشگاه تهران بهترین عملکرد را در افزایش تولید داشته است. این روند در ۶ ماهه دیده نشد و برترین پالایشگاه از نظر رشد تولید به تبریز اختصاص یافته بود. با این حساب می‌توان گفت پالایشگاه تهران در پاییز امسال گوی سبقت را از پالایش نفت تبریز ربوده است.

○طبق گزارش‌های ۹ ماهه سال، پالایشگاه تهران (شتران) در این دوره توانست حجم تولید خود را به ۱۱ میلیون و ۵۹۸ هزار مترمکعب برساند که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ حدود ۲۴ درصد افزایش داشته است.

○گفتنی‌ست رقم تولید این شرکت در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ حدود ۹ میلیون و ۳۲۱ هزار مترمکعب ثبت شده بود.
جایگاه دوم بیشترین افزایش حجم تولید به پالایشگاه تبریز تعلق می‌گیرد. چرا که پالایش نفت تبریز در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ موفق به تولید پنج میلیون و ۲۶ هزار مترمکعب از محصولات خود شده است. این عدد در مقایسه با تولید چهار میلیون و ۳۴۸ هزار مترمکعبی شرکت در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ حدود ۱۵.۶ درصد افزایش داشته است.

○همچنین پالایشگاه لاوان دیگر پالایشگاهی بود که در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ موفق به افزایش حجم تولید خود شده است. به طوری که حجم تولید پالایش نفت لاوان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ نسبت به ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته حدود ۴.۲ درصد افزایش داشته است.

○لازم به ذکر است دو پالایشگاه اصفهان و بندرعباس در این مدت رشد به خصوصی در حجم تولید خود ایجاد نکردند و ارقام تولید آن‌ها در نزدیکی سال گذشته ثبت شده است.

بیشترین کاهش مقدار تولید در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳
○در طرف مقابل اما پالایشگاه شیراز در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ با کاهش حجم تولید روبه‌رو شده است. به طوری که مقدار تولید پالایش نفت شیراز در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ با کاهش ۰.۳ درصدی به دو میلیون و ۵۵۷ هزار مترمکعب رسیده است.

○گفتنی است این روند در ۶ ماهه نیز برای پالایش نفت شیراز دیده شده بود. با این حساب می‌توان از شیراز به عنوان بازنده تولید نفتی‌ها نام برد.

بیشترین افزایش حجم فروش در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳
○در سمت فروش نیز تقریبا همین روند دیده شد و پنج پالایشگاه تهران، تبریز، لاوان، اصفهان و شیراز حجم فروش خود را افزایش دادند. بررسی گزارش‌های مالی پالایشگاه‌های بورسی در ۹ ماهه ابتدایی سال نشان می‌دهد، پالایش نفت تهران با افزایش ۲۵ درصدی مقدار فروش خود نسبت به ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ بیشترین افزایش مقدار فروش را میان رقبای نفتی خود به ثبت رسانده است.

○همچنین پالایش نفت تبریز نیز دیگر شرکت پالایشی بود که توانست حجم فروش خود را حدود ۱۶ درصد بالا ببرد و جایگاه دوم این بخش را از آن خود کند. لازم به ذکر است سه پالایشگاه لاوان، اصفهان و شیراز نیز در این دوره موفق به بالا بردن حجم فروش خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ شده‌اند.

بیشترین کاهش حجم فروش در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳
○در طرف دیگر اما حجم فروش پالایش نفت بندرعباس بر خلاف رشد تولید این پالایشگاه، در ۹ ماهه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته پایین آمده است. به طوری که حجم فروش این شرکت با کاهش حدود یک درصدی به ۱۳ میلیون و ۸۲۸ هزار مترمکعب رسیده است.

@Petroplus_ir
کارنامه اوره‌سازان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳
✔️افزایش نرخ اوره، پتروشیمی‌ها رابه قله درآمد رساند.
طبق گزارش‌ ۹ ماهه اوره‌سازان، افزایش قیمت اوره در بازارهای داخلی و صادراتی، درآمد پتروشیمی‌های این صنعت را به بیش از ۶۵ هزار میلیارد تومان رساند. بررسی‌ها نشان می‌دهد دو پتروشیمی #پردیس و #شیراز، پیشتازان این رشد لقب گرفتند و سهم عمده‌ای از بازار را به خود اختصاص داده‌اند.

آمارها نشان می‌دهد، شرکت‌های تولیدکننده «آمونیاک و اوره» در ۹ ماهه امسال ارقام متفاوتی را گزارش کرده‌اند. به نحوی که تمامی پتروشیمی‌های این صنعت یعنی #پردیس، #خراسان، #شیراز و #کرمانشاه در این مدت کاهش تولید داشتند.

در سمت فروش اما این روند متفاوت بود؛ به طوری که سه پتروشیمی #شیراز، #پردیس و #خراسان افزایش درآمد و پتروشیمی کرمانشاه کاهش درآمد را گزارش کرده‌اند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
کارنامه اوره‌سازان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ✔️افزایش نرخ اوره، پتروشیمی‌ها رابه قله درآمد رساند. طبق گزارش‌ ۹ ماهه اوره‌سازان، افزایش قیمت اوره در بازارهای داخلی و صادراتی، درآمد پتروشیمی‌های این صنعت را به بیش از ۶۵ هزار میلیارد تومان رساند. بررسی‌ها نشان می‌دهد…
وضعیت صنعت اوره در یک نگاه
○بررسی گزارش‌ اوره‌سازان در ۹ ماهه امسال حکایت از آن دارد که مجموع تولید شرکت‌های صنعت «آمونیاک و اوره» به هشت میلیون و ۸۹ هزار تن رسیده است. مقایسه این عدد با حجم تولید صنعت در مدت مشابه سال گذشته افت ۷.۸ درصدی را مخابره می‌کند.

○با وجود این قضیه، رشد قیمت اوره به واسطه افزایش نرخ دلار طی یک سال گذشته، درآمد شرکت‌های این صنعت را بالا برده است. به طوری که درآمد کل صنعت «آمونیاک و اوره» از ۵۳ هزار و ۷۰۱ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ با رشد ۲۱.۴ درصدی به ۶۵ هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی امسال رسیده است.

بیشترین افزایش درآمد اوره‌سازان در ۹ ماهه
○بررسی‌ها نشان می‌دهد پتروشیمی #پردیس در ۹ ماهه امسال میدان درآمدزایی این صنعت را در اختیار گرفته است. چرا که این پتروشیمی با شناسایی درآمد ۳۳ هزار و ۴۴۶ میلیارد تومانی پردرآمدترین اوره‌ساز بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ شده است.

○اما در رشد درآمد، پتروشیمی #شیراز پیشتاز بود؛ به نحوی که شیراز توانست درآمد خود را ۲۶.۱ درصد بالا ببرد و این رقم را از ۱۵ هزار و ۵۵۹ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به ۱۹ هزار و ۶۱۹ در ۹ ماهه ۱۴۰۳ برساند. به این ترتیب پتروشیمی شیراز، رتبه اول «بیشترین افزایش درآمد» را به خود اختصاص داده است.

○پتروشیمی #پردیس نیز کارنامه خوبی در بخش رشد درآمدزایی ۹ ماهه امسال داشت؛ به نحوی که درآمد این شرکت از ۲۷ هزار و ۱۱۴ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۲ با رشد ۲۳.۴ درصدی به ۳۳ هزار و ۴۴۶ میلیارد تومان در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ رسیده است.

○همچنین پتروشیمی #خراسان نیز در این دوره موفق شد درآمد خود را حدود بیشتر از ۲۲ درصد بالا ببرد و به ۶ هزار و ۵۴۹ میلیارد تومان برساند.

○در طرف مقابل اما پتروشیمی #کرمانشاه به واسطه کاهش تولید، افت درآمد را تجربه کرد؛ به صورتی که درآمد این شرکت از پنج هزار و ۶۷۳ میلیارد تومان در ۹ ماهه سال گذشته با کاهش حدود دو درصدی به پنج هزار و ۵۷۵ میلیارد تومان رسیده است.

وضعیت تولید اوره‌سازان در ۹ ماهه
○همان‌طور که گفته شد درآمد سه پتروشیمی صنعت اوره در ۹ ماهه ابتدایی امسال افزایش داشته است. اما این روند در سمت تولید دیده نشد و تمامی پتروشیمی‌های این گروه در ۹ ماهه امسال کاهش تولید را پشت سر گذاشتند.
در این میان کارنامه تولید پتروشیمی کرمانشاه از سایر شرکت‌های این صنعت ضعیف‌تر بود؛ چرا که تناژ تولید این شرکت با افت بیشتر از ۲۰ درصدی به ۶۹۳ هزار تن رسید.

○همچنین #شیراز، #خراسان و #پردیس نیز در این دوره کاهش تولید داشتند.

@Petroplus_ir
✔️درآمد پارسال «بوعلی» در ۹ ماهه امسال محقق شد

در ۹ ماه امسال، افزون بر رشد بیش از ۳۴ درصدی، مجموع درآمد این شرکت ۹۹.۵ درصد از کل درآمد کسب شده در ۱۴۰۲ را محقق کرده است. این افزایش درآمد ناشی از بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های موجود، افزایش تولید و شناسایی بازارهای جدید بوده است.

گزارش فعالیت ماهانه شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در بازار سرمایه نشان می‌دهد این شرکت تا پایان پاییز افزون بر تحقق کل درآمد پارسال، تولید خود را به مقدار ۸۹ درصد ظرفیت سال رسانده است.

 دومین تولیدکننده بزرگ آروماتیک ایران، در ۹ ماه نخست ۱۴۰۳، موفق به ثبت درآمدی معادل ۵۲ هزار و ۵۳۵ میلیارد و ۵۶۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان شده که نسبت به مدت مشابه پارسال که ۳۹ هزار و ۹۱ میلیارد و ۶۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بوده است، ۳۴.۴ درصد افزایش درآمد را نشان می‌دهد و چشم‌انداز روشنی را پیش‌روی سهام‌داران قرار می‌دهد.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
✔️درآمد پارسال «بوعلی» در ۹ ماهه امسال محقق شد در ۹ ماه امسال، افزون بر رشد بیش از ۳۴ درصدی، مجموع درآمد این شرکت ۹۹.۵ درصد از کل درآمد کسب شده در ۱۴۰۲ را محقق کرده است. این افزایش درآمد ناشی از بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های موجود، افزایش تولید و شناسایی…
○در ۹ ماه امسال، افزون بر رشد بیش از ۳۴ درصدی، مجموع درآمد این شرکت ۹۹.۵ درصد از کل درآمد کسب شده در ۱۴۰۲ را محقق کرده است. این افزایش درآمد ناشی از بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های موجود، افزایش تولید و شناسایی بازارهای جدید بوده است.

○یکی از نقاط عطف مهم پتروشیمی بوعلی سینا در ۱۴۰۳، افتتاح واحد پارازایلین در تیر امسال بود که این واحد تولیدی توانسته است تولید پارازایلین را به ۱۷۸ هزار و ۷۹۱ تن برساند. این خبر می‌تواند تأثیر مثبتی بر روند شرکت‌های وابسته به خوراک پارازایلین شرکت پتروشیمی داشته باشد.

○پتروشیمی بوعلی سینا با نماد «بوعلی» تا پایان پاییز ۱۴۰۳، توانسته است در بازار سرمایه به مجموع تولید یک میلیون و ۵۵۱ هزار و ۴۹۱ تن دست یابد که با توجه به ظرفیت نصب‌شده مجتمع که برابر با یک میلیون و ۷۴۱ هزار تن است، این مقدار نشان‌دهنده تحقق ۸۹ درصد از ظرفیت کامل تولید مجتمع تنها در ۹ ماهه سال و افزایش ۱۳ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال دارد.

@Petroplus_ir
کارنامه پالایشگاه‌های بورسی در آذرماه ۱۴۰۳؛
✔️مجموع حجم فروش و تولید پالایشی‌ها رشد کرد
روند صعودی پالایشگاه تهران در آذرماه، این شرکت را به رکورددار تولید و فروش در میان پالایشگاه‌های بورسی تبدیل کرد. در حالی که بسیاری از رقبا کاهش تولید را تجربه کردند، #شتران با جهشی چشمگیر، سهم قابل‌توجهی از رشد ۱۹ درصدی تولید صنعت را به خود اختصاص داد.

در آذر ۱۴۰۳، صنعت پالایشی بورس شاهد افزایش ۱۹.۳ درصدی در تولید و ۲۰ درصدی در فروش بود که بخش عمده آن به واسطه عملکرد فوق‌العاده پالایشگاه تهران رقم خورد.

این پالایشگاه با رشد ۹۵ درصدی تولید و ۹۷ درصدی فروش، نقش تعیین‌کننده‌ای در صعود این صنعت ایفا کرد. عملکرد درخشان پالایشگاه تهران، آن را به صدر جدول برترین‌های پالایشی در ماه آذر رساند. همچنین اصفهان نیز با رشد ملایم در تولید و فروش، در جایگاه دوم برترین پالایشگاه بورسی آذر قرار گرفت.

نمودار قیمتی شتران را اینجا ببینید.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
کارنامه پالایشگاه‌های بورسی در آذرماه ۱۴۰۳؛ ✔️مجموع حجم فروش و تولید پالایشی‌ها رشد کرد روند صعودی پالایشگاه تهران در آذرماه، این شرکت را به رکورددار تولید و فروش در میان پالایشگاه‌های بورسی تبدیل کرد. در حالی که بسیاری از رقبا کاهش تولید را تجربه کردند، #شتران…
پالایشگاه تهران رکوردشکنی کرد
○انتشار گزارش‌ ماهانه پالایشگاه‌های بورسی، کارنامه تولید و فروش صنعت پالایشی را در آذر‌ماه مشخص کرد.
طبق این گزارش‌ها تنها دو پالایشگاه، حجم تولید خود را در آذر‌ماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش داده‌اند. در این میان کارنامه پالایشگاه تهران از سایر رقبا درخشان‌تر بود؛ چرا که این پالایشگاه توانست در تولیدات خود رکوردشکنی کرد رقم چشم‌گیری را به ثبت برساند.

حجم تولید صنعت پالایشی افزایش یافت
○طبق گزارش پالایشی‌ها، مجموع حجم تولید این صنعت در آذر‌ماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود ۱۹.۳ درصد افزایش داشته که بخش عمده آن مربوط به جهش تولید شتران است.
به طوری که این رقم از پنج میلیون و ۴۴۳ هزار مترمکعب در آذر ۱۴۰۲ به ۶ میلیون و ۴۹۱ هزار مترمکعب در آذر سال ۱۴۰۳ رسیده است. همچنین این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی آبان ۱۵.۱ درصد افزایش داشته است.

مجموع حجم فروش نفتی‌ها رشد کرد
○در طرف فروش نیز این روند تکرار شد؛ چرا که مجموع فروش پالایشگاه‌های بورسی در آذر ۱۴۰۳ به ۶ میلیون و ۴۳۹ هزار مترمکعب رسیده که در مقایسه با آذر سال گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش داشته است. همچنین این عدد نسبت به ماه گذشته یعنی آبان ۱۴۰۳ حدود ۱۳.۴ درصد رشد کرده است.

بیشترین افزایش مقدار تولید نسبت به آذر ۱۴۰۲
○بررسی گزارش فعالیت ماهانه شرکت‌های پالایشی حاکی از آن است که مقدار تولید دو پالایشگاه‌ بورسی در آذر ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است.

○مقایسه گزارش‌ عملکرد ماهانه شرکت‌های پالایشی مشخص می‌کند که در آذر‌ماه ۱۴۰۳ پالایش نفت تهران بیشترین افزایش مقدار تولید را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ داشته است. طبق گزارش فعالیت ماهانه پالایشگاه تهران، این شرکت در آذر ۱۴۰۳ توانست مقدار تولید خود را حدود ۹۵ درصد افزایش دهد. به طوری که مقدار تولید شرکت از یک میلیون و ۵۹ هزار مترمکعب در آذر ۱۴۰۲ به دو میلیون و ۶۴ هزار مترمکعب در این ماه رسیده است.

○همچنین پالایشگاه اصفهان نیز در آذر ۱۴۰۳ توانست حجم تولید خود را بالا ببرد؛ به طوری که پالایش نفت اصفهان در این ماه موفق به افزایش ۴.۷ درصدی مقدار تولید شد و رقم تولید خود را از یک میلیون و ۷۹۹ هزار متر مکعب در آذر ۱۴۰۲ به یک میلیون و ۸۸۵ هزار متر مکعب در آذر ۱۴۰۳ رسانده است.

○در طرف دیگر ماجرا اما پالایشگاه تبریز با کاهش بیشتر از سه درصدی حجم تولید، متحمل بیشترین افت مقدار تولید در صنعت پالایشی شد. همچنین شیراز، بندرعباس و لاوان نیز دیگر پالایشی‌هایی بودند که در آذر امسال کاهش تولید داشتند.

بیشترین افزایش حجم فروش نسبت به آذر ۱۴۰۲
○همان‌طور که گفته شد وضعیت تولید پالایشگاه‌های بورسی در آذر‌ماه ۱۴۰۳ آنچنان مطلوب نبوده است. حالا باید دید کدام پالایشگاه در بخش فروش بهتر از سایر رقبا عمل کرده است. برای مقایسه روند فروش پالایشی‌ها، باید مقدار فروش آن‌ها را با ماه قبل و ماه مشابه سال ۱۴۰۲ مقایسه کرد.

○بررسی و مقایسه گزارش ماهانه پالایشگاه‌های بورسی نشان می‌دهد، سه پالایشگاه تهران، شیراز و اصفهان در آذر‌ماه ۱۴۰۳ به ترتیب بیشترین افزایش مقدار فروش را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ داشته‌اند.

○با این اوصاف جایگاه نخست این بخش به پالایشگاه تهران تعلق می‌گیرد؛ چرا که پالایش نفت تهران در این ماه توانست افزایش حدود ۹۷ درصدی در مقدار فروش خود به عمل آورد و این رقم را از یک میلیون و ۴۹ هزار مترمکعب در آذر ۱۴۰۲ به دو میلیون و ۶۴ هزار مترمکعب در آذر ۱۴۰۳ برساند.

○همچنین مقدار فروش پالایش نفت شیراز در آذر ۱۴۰۳ حدود هفت درصد نسبت به آذر ۱۴۰۲ افزایش داشته است. حجم فروش پالایشگاه اصفهان نیز در این ماه حدود ۶ درصد رشد کرده و سومین پالایشگاه برتر این بخش لقب گرفته است.

بیشترین کاهش مقدار فروش نسبت به آذر ۱۴۰۲
○در طرف مقابل اما پالایشگاه لاوان در آذر‌ماه ۱۴۰۳ با کاهش مقدار فروش روبه‌رو شد و رقم ۲۱۴ هزار مترمکعب را در بخش فروش ثبت کرد.

@Petroplus_ir
سهامداران جم در انتظار سود ۱۱.۵همتی؛
✔️پتروشیمی جم درآمد یکسال را در ۹ ماه محقق کرد

درحالی شرکت های پتروشیمی سال سختی را به جهت نوسانات شدید قیمتی پشت سر گذاشته اند که پتروشیمی جم به دلیل اتخاذ استراتژی های مناسب توانست تنها در ۹ ماه درآمد یک سال را محقق کند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
سهامداران جم در انتظار سود ۱۱.۵همتی؛ ✔️پتروشیمی جم درآمد یکسال را در ۹ ماه محقق کرد درحالی شرکت های پتروشیمی سال سختی را به جهت نوسانات شدید قیمتی پشت سر گذاشته اند که پتروشیمی جم به دلیل اتخاذ استراتژی های مناسب توانست تنها در ۹ ماه درآمد یک سال را محقق…
○شرکت پتروشیمی جم به عنوان یکی از بزرگ ترین واحدهای تولید الفین در جهان است که به دلیل تنوع در تولید محصول و استراتژی های صحیح مدیریتی توانسته گزارش های مالی و تولیدی قابل توجهی را ارائه دهد.
محصولات تولیدی این شرکت شامل اتیلن، پروپیلن، پلی اتیلن سنگین، پلی اتیلن سبک، بوتادین، بوتن، بنزین پیرولیز و سایر محصولات نظیر نفت کوره و برش چهارکربنه می‌باشد. عمده محصولات صادراتی شرکت شامل پلی اتیلن سبک و سنگین و بوتادین می‌باشد. فروش داخلی نیز شامل اتیلن و پروپیلن و محصولات جانبی به صورت بین مجتمعی و سایر محصولات پلیمری نیز در بورس کالا انجام می‌گیرد.

○پتروشیمی جم با دریافت خوراک از مجتمع گاز پارس جنوبی و شرکت‌های پتروشیمی پارس، نوری و ارسال محصولات تولیدی نظیر اتیلن، پروپیلن، بنزین پیرولیز به شرکت‌های پتروشیمی نوری، مهر، فرساشیمی، پلی پروپیلن جم، مروارید و خط اتیلن غرب نقش مهمی در چرخه منطقه پارس جنوبی دارد.

○رشد درآمد جم باوجود نوسانات منفی قیمتی
با توجه به صورت های مالی سالانه پتروشیمی جم، با وجود نوسانات شدید نرخ های جهانی اتیلن و همچنین محصولات مشتقه آن، وضعیت درآمدی شرکت با ثبات بوده و با شیب مناسبی رو به افزایش است. به طوری که در پایان سال 1402، مبلغ 42 هزار میلیارد تومان فروش انواع محصولات را به ثبت رسانده است و رشد حدود 10 درصدی درآمد را محقق نموده است.  

○جهش 45 درصدی فروش در پتروشیمی جم
همچنین در شش ماهه ابتدایی سال جاری شرکت مبلغ 32 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از فروش را در صورت های مالی خود افشا کرده است که این مبلغ نسبت به مدت زمان مشابه خود در سال 1402، رشد 45 درصدی را نشان می دهد. 

○پتروشیمی جم در 9 ماه درآمد یک سال را محقق کرد
گفتنی است با فروش طلایی این واحد پتروشیمی در 9 ماهه، به میزان فروش کل سال 1402 درآمد کسب کرده است. در واقع می توان گفت در صورت استمرار وضعیت فعلی، جم با سود خالص 11.5 هزار میلیارد تومانی به مجمع سال مالی 1403 خود خواهد رفت. 

○سهامداران در انتظار سال طلایی جم
با در نظر داشتن روند صعودی نرخ های فروش محصولات بویژه پلی اتیلن سبک و سنگین که حدودا 60 درصد از مبلغ فروش را به خود اختصاص می دهند می تواند اطمینان حاصل کرد که وضعیت بسیار عالی شش ماهه اول  در نیمه دوم سال مالی نیز تکرار خواهد شد و جم سود خوبی را در پایان سال میان سهامداران خود تقسیم خواهد کرد. البته گفتنی است که این برآورد تا حدودی محتاطانه می باشد زیرا روند های افزایشی نرخ ها از سود های بالاتر حکایت دارند. 

○تاثیر قابل توجه جم پیلن در رشد سودآوری جم
با نگاهی به روند تولید، فروش و سود آوری پروپیلن جم که پتروشیمی جم مالکیت 44 درصدی آن را دارد، می توانیم از حرکت رو به رشد جم بطور کامل به اطمینان کامل برسیم. جم پیلن در سال 1402 مبلغ 5.5 هزار میلیارد تومان سود خالص شناسایی نمود که این مبلغ در شش ماهه امسال 2.9 هزار میلیارد تومان می باشد. همچنین در نه ماهه امسال مبلغ 10 هزار میلیارد تومان فروش را به ثبت رسانده که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل رشد 37 درصد رشد نشان می دهد. 

○روند حاشیه سود خالص جم پیلن، مهر تایید دیگری بر روند مثبت سود آوری این شرکت در طول ادوار مختلف و همچین سال جاری است. با ادامه دار شدن این روند رشدی که دور از ذهن نیست، پروپیلن جم سود خوب عاید بزرگ ترین سهامدار خود یعنی جم خواهد کرد که در صورت های مالی سال 1403 شناسایی خواهد شد.

@Petroplus_ir
کارنامه تولید و فروش پتروشیمی‌های پلیمر و الفین در ۹ ماهه ۱۴۰۳؛
✔️پلیمرسازان خوش درخشیدند؛ تولید و فروش در مدار صعودی

افزایش تولید، فروش و جهش نرخ دلار، صنعت پلیمر را در ۹ ماهه امسال به نقطه اوج جدیدی رساند. گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد پلیمرسازان بورسی با رشد ۹.۳ درصدی تولید و ۴۵ درصدی درآمد، کارنامه‌ای درخشان از خود به جا گذاشتند. در این میان، پتروشیمی #تخت_جمشید و #مارون با بیشترین رشد درآمد، پیشتاز این صنعت بودند. با وجود این روند، برخی شرکت‌ها مانند #غدیر و #تندگویان با کاهش تولید، از رقبا عقب ماندند.

افزایش حجم تولید و فروش و از طرف دیگر رشد قیمت دلار نیمایی (توافقی فعلی) در یک سال اخیر موجب صعود درآمد تمامی پتروشیمی‌های این گروه شده؛ به طوری که ۱۱ پتروشیمی فعال در این صنعت افزایش درآمد را تجربه کردند.

در این میان اما پتروشیمی تندگویان تنها شرکت این گروه بود رشد زیر یک درصدی درآمد را ثبت کرد و ضعیف‌ترین عملکرد را داشته است.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
کارنامه تولید و فروش پتروشیمی‌های پلیمر و الفین در ۹ ماهه ۱۴۰۳؛ ✔️پلیمرسازان خوش درخشیدند؛ تولید و فروش در مدار صعودی افزایش تولید، فروش و جهش نرخ دلار، صنعت پلیمر را در ۹ ماهه امسال به نقطه اوج جدیدی رساند. گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد پلیمرسازان بورسی…
وضعیت صنعت پلیمر در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○بررسی‌ها نشان می‌دهد شرکت‌های صنعت پلیمر در ۹ ماهه ابتدایی سال مجموعا ۱۳ میلیون و ۸۰۴ هزار تن تولید کردند که نسبت به ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ حدود ۹.۳ درصد رشد کرده است. این موضوع حجم فروش این صنعت را نیز بالا آورد.

○همچنین رشد قیمت دلار نیما (توافقی فعلی)  در یک سال اخیر موجب افزایش درآمد کل صنعت شده است. به طوری که درآمد کل صنعت پلیمر از ۲۰۰ هزار و ۱۳۲ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۲ با رشد ۴۵ درصدی به ۲۸۹ هزار و ۹۷۰ میلیارد تومان رسیده است. حال باید دید کدام یک از این پتروشیمی‌ها در زمینه افزایش درآمد موفق‌تر بوده‌اند.

بیشترین افزایش درآمد پلیمر‌سازان
○طبق بررسی‌های انجام‌شده، پتروشیمی تخت جمشید در ۹ ماهه ابتدایی سال موفق شد درآمد چهار هزار و ۸۲۵ میلیارد تومانی شناسایی کند. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۹۰ درصد افزایش داشته است. با این حساب پتروشیمی تخت جمشید رتبه اول «بیشترین افزایش درآمد پلیمر‌سازان» را در ۹ ماهه امسال به دست آورده است.

○همچنین مارون نیز دیگر پتروشیمی بود که در این دوره جهش قابل توجهی را در درآمدزایی خود ایجاد کرد؛ به طوری که درآمد این پتروشیمی از ۲۲ هزار و ۵۱۷ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته با رشد ۷۵ درصدی به ۳۹ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان در ۹ ماهه اول امسال رسیده است. به این ترتیب پتروشیمی مارون رتبه دوم «بیشترین افزایش درآمد پلیمر‌سازان» را از آن خود کرده است.

○دو پتروشیمی جم و امیرکبیر نیز در ۹ ماهه ابتدایی سال عملکرد درخشانی از خود نشان دادند و دیگر شرکت‌های برتر این گروه بودند. چرا که درآمد پتروشیمی جم ۷۰ درصد و درآمد پتروشیمی امیرکبیر ۵۰ درصد در این دوره افزایش داشته است. به این ترتیب پتروشیمی جم رتبه سوم و پتروشیمی امیرکبیر رتبه چهارم درآمدزایی این گروه را تصاحب کردند.

کارنامه تولید پلیمر‌سازان در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○در این بخش باید دید کدام یک از پلیمر‌سازان بورسی در تولید کارنامه بهتری داشته‌اند. طبق بررسی‌های انجام شده، اکثر پتروشیمی‌های این صنعت عملکرد قابل قبولی در تولید داشتند. در این میان اما پتروشیمی مارون با افزایش ۲۷.۴ درصدی مقدار تولید، عملکرد درخشانی داشت و رتبه اول «بیشترین افزایش مقدار تولید» را به خود اختصاص داد.

○همچنین پتروشیمی جم پیلن نیز با رشد ۲۶.۶ درصدی مقدار تولید، رقم ۱۹۳ هزار و ۴۹۹ تن را ثبت کرد و رتبه دوم این بخش را از آن خود کرد. جم نیز دیگر پتروشیمی این گروه بود که با رشد ۱۲.۳ درصدی در بخش تولید عملکرد خوبی داشت و جایگاه سوم «بیشترین افزایش مقدار تولید» را از آن خود کرد.
      
○دو پتروشیمی تخت جمشید و پارس نیز دیگر پتروشیمی‌هایی بودند که توانستند حجم تولید خود را در ۹ ماهه ابتدایی سال افزایش دهند.

○در طرف دیگر ماجرا اما چهار پتروشیمی غدیر، شازند، تندگویان و آریاساسول در ۹ ماهه ابتدایی امسال کاهش تولید داشتند که وضعیت غدیر با افت ۶.۵ درصدی از سایر رقبا وخیم‌تر بوده است.

@Petroplus_ir
✔️درآمد صنعت آروماتیک در ۹ ماهه ۱۴۰۳ بیشتر از ۴۹ هزار میلیارد تومان رشد کرد.

پتروشیمی‌های آروماتیکی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ عملکردی درخشان در بخش درآمد داشتند و همگی رشد قابل توجهی را تجربه کردند. از سوی دیگر، بخش تولید چهره‌ای دوگانه داشت؛ پتروشیمی #بوعلی_سینا و #نوری با افزایش تولید پیشتاز بودند و در طرف مقابل پتروشیمی #اصفهان و #فارابی کاهش تولید داشتند. نوری با رشد ۴۱ درصدی درآمد، صدرنشین شد و بوعلی سینا نیز علاوه بر رشد درآمد، بیشترین افزایش حجم تولید را ثبت کرد.

پتروشیمی‌های تولیدکننده آروماتیک در ۹ ماهه ابتدایی امسال ارقام جالب توجهی را ارائه کردند. چرا که تمامی شرکت‌های این گروه، موفق به افزایش درآمد خود شده‌اند. این موضوع به رشد قیمت محصولات این گروه به واسطه افزایش قیمت دلار نیما (توافقی فعلی) برمی‌گردد.

در سمت تولید اما این صنعت به دو گروه تقسیم شد؛ نیمی از شرکت‌ها در مدار صعودی تولید و نیمی دیگر در مدار نزولی بودند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
✔️درآمد صنعت آروماتیک در ۹ ماهه ۱۴۰۳ بیشتر از ۴۹ هزار میلیارد تومان رشد کرد. پتروشیمی‌های آروماتیکی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ عملکردی درخشان در بخش درآمد داشتند و همگی رشد قابل توجهی را تجربه کردند. از سوی دیگر، بخش تولید چهره‌ای دوگانه داشت؛ پتروشیمی #بوعلی_سینا و…
وضعیت صنعت آروماتیک در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○شرکت‌های صنعت آروماتیک در ۹ ماهه ابتدایی سال مجموعا پنج میلیون و ۲۸۱ هزار تن از محصولات خود را تولید کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱.۶ درصد افزایش داشته است.

○این روند در سمت درآمد با قدرت بیشتری دیده شد؛ به طوری که مجموع درآمد آروماتیکی‌های بورس در ۹ ماهه سال جاری به ۱۷۸ هزار و ۵۷۳ میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ حدود ۳۸ درصد افزایش داشته است. لازم به ذکر است پتروشیمی نوری در این دوره پردرآمدتری پتروشیمی آروماتیکی بوده است.

حال باید دید کدام یک از این پتروشیمی‌ها در زمینه رشد درآمدزایی بهتر عمل کردند.

بیشترین افزایش درآمد پتروشیمی‌های آروماتیکی
○بررسی گزارش‌های پتروشیمی‌های صنعت آروماتیک نشان می‌دهد پتروشیمی نوری در ۹ ماهه ابتدایی سال موفق به شناسایی درآمد ۱۱۸ هزار و ۵۴۶ میلیارد تومانی شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۱ درصد رشد کرده است. از این رو پتروشیمی نوری در ۹ ماهه سال عنوان «بیشترین افزایش درآمد» را به خود اختصاص داده است.

○همچنین پتروشیمی فارابی نیز در این مدت توانست درآمد خود را بر مدار صعودی قرار دهد. به طوری که درآمد این پتروشیمی از هزار و ۱۸ میلیارد تومان در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ با رشد ۳۸.۴ درصدی به هزار و ۴۰۸ میلیارد تومان رسیده است.
پتروشیمی بوعلی سینا نیز در ۹ ماهه امسال موفق شد درآمد خود را حدود ۳۴ درصد بالا ببرد و رقم ۵۲ هزار و ۵۳۶ میلیارد تومان را ثبت کند. همچنین در انتهای این فهرست پتروشیمی اصفهان با رشد ۱۵ درصدی درآمد قرار گرفته است.

بیشترین افزایش مقدار تولید پتروشیمی‌های آروماتیکی
○در بخش تولید اما اوضاع کمی متفاوت بود؛ چرا که تنها دو پتروشیمی این صنعت افزایش تولید داشتند. در این میان وضعیت پتروشیمی بوعلی سینا از سایر رقبا بهتر بود؛ چرا که این شرکت موفق شد حجم تولید خود را از یک میلیون و ۳۷۴ هزار تن در ۹ ماهه ۱۴۰۲ با رشد حدود ۱۳ درصدی به یک میلیون و ۵۵۱ هزار تن در ۹ ماهه امسال برساند.
همچنین پتروشیمی نوری نیز موفق شد در این دوره حجم تولید خود را ۱۲.۳ درصد بالا ببرد و این رقم را از ۳.۱۸ میلیون تن در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به ۳.۵۷ میلیون تن در ۹ ماهه ۱۴۰۳ برساند.

○در سمت دیگر اما دو پتروشیمی اصفهان و فارابی در مدت ۹ ماهه ابتدایی امسال یعنی از فروردین تا آذر ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش تولید روبه‌رو شده‌اند. در این میان پتروشیمی اصفهان با کاهش ۱۱.۷ درصدی تولید کارنامه ضعیف‌تری از سایر رقبا داشته است.

@Petroplus_ir
زنگ خطر تولید در صنعت پتروشیمی به صدا درآمد؛
✔️تنها ۱۰ پتروشیمی در ۱۴۰۳ افزایش تولید داشته‌اند

پتروشیمی‌ها در ۹ ماهه امسال چالش‌های بسیاری را پشت سر گذاشتند و ۱۴ پتروشیمی در مدار افت تولید قرار گرفتند. اما در این میان برخی از پتروشیمی‌ها مانند مارون و تخت جمشید توانستند در بخش تولید عملکرد خوبی از خود بر جای بگذارند و درآمد خوبی کسب کنند.

صنعت پتروشیمی در بازه ۹ ماه ابتدایی سال جاری، روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت. رشد قیمت خوراک و ناترازی انرژی ۱۴ پتروشیمی را با افت تولید روبه‌رو کرد. اما از یک سو، افزایش ۳۷ درصدی درآمد شرکت‌های بورسی این صنعت نشان می‌دهد که پتروشیمی‌ها علی‌رغم چالش‌های جهانی و داخلی، توانسته‌اند مسیر رشد درآمدزایی را حفظ کنند.

با این حال اما اختلاف عملکرد بین شرکت‌ها قابل توجه است؛ برخی پتروشیمی‌ها مانند تخت جمشید و مارون با ثبت افزایش چشمگیر درآمد و تولید، پیشتاز این دوره شدند، در حالی که شرکت‌هایی مانند آبادان و ارومیه با افت تولید از رقابت عقب ماندند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
زنگ خطر تولید در صنعت پتروشیمی به صدا درآمد؛ ✔️تنها ۱۰ پتروشیمی در ۱۴۰۳ افزایش تولید داشته‌اند پتروشیمی‌ها در ۹ ماهه امسال چالش‌های بسیاری را پشت سر گذاشتند و ۱۴ پتروشیمی در مدار افت تولید قرار گرفتند. اما در این میان برخی از پتروشیمی‌ها مانند مارون و تخت…
وضعیت درآمد صنعت پتروشیمی در ۹ ماهه
○پیش از هرچیزی باید گفت ۲۴ پتروشیمی بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ بیشتر از ۵۷۸ هزار میلیارد تومان از فروش محصولات پتروشیمی درآمد کسب کردند. مقایسه این عدد با درآمد ۹ ماهه ۱۴۰۲ این شرکت‌ها افزایش حدود ۳۷ درصدی این رقم را مخابره می‌کند. چرا که مجموع رقم فروش پتروشیمی‌های بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۴۲۳ همت ثبت شده بود.

○همچنین بررسی گزارش‌های فعالیت‌ ماهانه ۲۴ پتروشیمی بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نشان می‌دهد سه پتروشیمی نوری، پارس و بوعلی سینا به ترتیب پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی در این مدت بودند. نمودار زیر پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی را در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ نشان می‌دهد.

بیشترین افزایش درآمد پتروشیمی‌ها در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○حال باید دید کدام پتروشیمی در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ عملکرد بهتری را از نظر رشد درآمدزایی داشته است. بررسی و مقایسه گزارش‌های مالی پتروشیمی‌ها، نام تخت جمشید را در صدر بیشترین افزایش «درآمد حاصل از فروش» در ۹ ماهه ۱۴۰۳ قرار می‌دهد.
به طوری که پتروشیمی تخت جمشید در ۹ ماهه ۱۴۰۳ موفق شد درآمد خود را به چهار هزار و ۸۲۵ میلیارد تومان برساند. گفتنی است این عدد در مقایسه با ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۹۰ درصد افزایش داشته است.

○رتبه دوم بیشترین افزایش درآمد ۹ ماهه نیز به پتروشیمی مارون تعلق می‌گیرد. بررسی گزارش‌های مالی این شرکت نشان می‌دهد، درآمد حاصل از فروش پتروشیمی مارون در ۹ ماهه ۱۴۰۳ به ۳۹ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان رسیده است. این عدد در مقایسه با درآمد شرکت در مدت مشابه سال گذشته حدود ۷۵ درصد افزایش داشته است. لازم به ذکر است درآمد پتروشیمی مارون در ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان ثبت شده بود.

○پتروشیمی جم نیز دیگر پتروشیمی بود که در ۹ ماهه ۱۴۰۳ عملکرد خوبی در فروش از خود نشان داده است. به نحوی که این پتروشیمی موفق شد درآمد خود را در ۹ ماهه اول امسال به حدود ۴۸ هزار و ۳۳۲ میلیارد تومان برساند. این بدان معناست که درآمد پتروشیمی جم در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۷۰ درصد افزایش داشته است.

بیشترین کاهش درآمد پتروشیمی‌های بورس در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○در طرف مقابل اما سه پتروشیمی آبادان، ارومیه و کرمانشاه در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش درآمدزایی روبه‌رو شدند. در این میان وضعیت درآمدزایی پتروشیمی آبادان از سایر رقبا بدتر بود؛ به طوری که درآمد پتروشیمی آبادان در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ با کاهش ۴۲ درصدی به ۳۵۱ میلیارد تومان رسیده است.

بیشترین افزایش مقدار تولید در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○با وجود اینکه در ۹ ماهه امسال ۱۴ پتروشیمی با کاهش تولید روبه‌رو شدند اما برخی از شرکت‌های این گروه در بخش تولید عملکرد جالب توجهی داشتند. نگاهی به گزارش‌های مالی پتروشیمی‌های بورسی نشان می‌دهد پتروشیمی مارون در بخش تولید از سایر رقبا پیشی گرفته است.

○چرا که مقدار تولید پتروشیمی مارون در ۹ ماهه ۱۴۰۳ با رشد ۲۷.۴ درصدی از دو میلیون و ۶۸۵ هزار تن در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به سه میلیون و ۴۲۱ هزار تن در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.

○همچنین پتروشیمی جم پیلن نیز دیگر پتروشیمی بود که در ۹ ماهه ۱۴۰۳ عملکرد خوبی در بخش تولید از خود ثبت کرده است. به طوری که این پتروشیمی موفق شد مقدار تولید خود را از ۱۵۲ هزار تن در ۹ ماهه ۱۴۰۲ با افزایش بیش از ۲۶ درصدی به ۱۹۳ هزار تن در ۹ ماهه ۱۴۰۳ برساند.

○رتبه سوم بیشترین افزایش مقدار تولید نیز به پتروشیمی ارومیه تعلق می‌گیرد. به نحوی که مقدار تولید این پتروشیمی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ حدود ۱۸.۵ درصد افزایش داشته است.

@Petroplus_ir
کارنامه پتروشیمی‌های گروه الفین و پلیمر در آذر ماه ۱۴۰۳؛
✔️پتروشیمی پارس برنده و شازند بازنده رالی تولید

در آذرماه ۱۴۰۳ پتروشیمی‌های صنعت الفین و پلیمر روند قابل توجهی در تولید و درآمد داشتند؛ به طوری که تمامی پتروشیمی‌های این گروه در آذر امسال رشد درآمد را تجربه کردند. همچنین تنها چهار پتروشیمی در این ماه کاهش تولید داشتند که خبر خوبی برای صنعت پلیمر به حساب می‌آید. 

صنعت الفین و پلیمر ایران در آذرماه ۱۴۰۳ شاهد اتفاقات متنوع و قابل‌توجهی بود که تصویری روشن از پویایی و رقابت شدید در این حوزه ارائه می‌دهد. از آنجا که تعدادی از پتروشیمی‌های این گروه در آبان و آذر سال گذشته، به دلیل اورهال محدودیت تولید داشتند، مقایسه حجم تولید آن‌ها با آذر سال گذشته، جهش بزرگی را نشان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد.

از طرفی درآمد پتروشیمی‌های این صنعت به واسطه افزایش قیمت دلار و نرخ‌های جهانی روند رو به رشدی داشته است. روندی که جایگاه صنعت پلیمر را در اقتصاد کشور پررنگ‌تر کرده است.
در عین حال، کاهش تولید در برخی از پتروشیمی‌های پلیمری زنگ هشداری برای بررسی دقیق‌تر چالش‌های موجود است.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
کارنامه پتروشیمی‌های گروه الفین و پلیمر در آذر ماه ۱۴۰۳؛ ✔️پتروشیمی پارس برنده و شازند بازنده رالی تولید در آذرماه ۱۴۰۳ پتروشیمی‌های صنعت الفین و پلیمر روند قابل توجهی در تولید و درآمد داشتند؛ به طوری که تمامی پتروشیمی‌های این گروه در آذر امسال رشد درآمد…
وضعیت صنعت پلیمر در آذر 
○گزارش ماهانه پتروشیمی‌های تولیدکننده پلیمر و الفین در آذرماه ۱۴۰۳ منتشر شد و مشخص کرد مجموع درآمد شرکت‌های این صنعت در آذر ۱۴۰۳ به ۳۴ هزار و ۵۲ میلیارد تومان رسیده است.
لازم به ذکر است این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی آبان ۵.۸ درصد کاهش داشته است. اما نکته مهم اینکه مقایسه درآمد صنعت در آذر ۱۴۰۳ با مدت مشابه سال گذشته، افزایش ۷۱ درصدی را مخابره می‌کند. با وجود اینکه برخی از پتروشیمی‌های این صنعت در آبان و آذر سال ۱۴۰۲ اورهال داشتند، اما ثبت این رقم جالب توجه است.

○همچنین ۱۱ پتروشیمی فعال در زمینه «الفین و پلیمر» در آذرماه امسال موفق به تولید یک میلیون و ۵۱۶ هزار تن از محصولات خود شده‌اند که در مقایسه با آذرماه سال گذشته ۲۳.۳ درصد افزایش داشته است. همچنین این رقم نسبت به ماه گذشته یعنی آبان‌ماه ۱۴۰۳ رشد حدود ۶ درصدی را تجربه کرده است.

بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به آذر ۱۴۰۲   
○پیش از هر نکته‌ای باید گفت درآمد تمامی پتروشیمی‌های‌ گروه «پلیمر و الفین» در آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است. در این میان برخی از پتروشیمی‌ها مانند پارس، جم، جم پیلن و تندگویان در آبان و آذر ۱۴۰۲ اورهال داشتند و این موضوع، میزان تغییر تولید و درآمد آن‌ها را با جهش چشمگیری همراه کرد.

○به این ترتیب باید دید کدام پتروشیمی در این ماه موفق شده تا درآمد خود را بیشتر از سایر رقبا نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش دهد؟
بررسی و مقایسه گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های پلیمر و الفینی در آذر ۱۴۰۳ نشان می‌دهد، پتروشیمی جم در این ماه پیشتاز الفین‌سازها بوده و موفق شد درآمد خود را بیشتر از رقبا افزایش دهد و در صدر لیست قرار بگیرد.

○به این شرح که پتروشیمی جم با جهش بیش از ۲۰۷ درصدی که در درآمد ماهانه خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ به عمل آورد، توانست عنوان «بیشترین افزایش درآمد ماهانه» را از آن خود کند.

○همچنین پتروشیمی جم پیلن، دیگر شرکت فعال در گروه «پلیمر و الفین» بوده که موفق به رشد چشم‌گیر رقم درآمد خود در آذرماه شده است. به نحوی که درآمد این شرکت در آذر امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۵۸ درصد افزایش داشته است.

○پتروشیمی پارس نیز دیگر پتروشیمی گروه «پلیمر و الفین» در آذرماه امسال موفق شد جهش حدود ۱۰۴ درصدی را در درآمد ماهانه خود رقم بزند و عنوان سومین پتروشیمی برتر را در زمینه رشد درآمدزایی آذرماه این گروه را کسب کند.
طبق جدول زیر امیرکبیر، آریا ساسول و تندگویان نیز به ترتیب رتبه‌های چهار تا ۶ این گروه را در رشد درآمدزایی کسب کرده‌اند.

بیشترین افزایش مقدار تولید پلیمری‌ها در آذر ۱۴۰۳
○در سمت تولیدات گروه «پلیمر و الفین» نیز ارقام جالب توجهی به چشم می‌خورد؛ با این تفاوت که چهار پتروشیمی این گروه در آذرماه امسال با کاهش حجم تولید روبه‌رو شده‌اند.

○در این میان پتروشیمی پارس رقم تولید خود را به ۳۶۹ هزار و ۹۲۹ تن در این ماه رسانده است. مقایسه این رقم با حجم تولید شرکت در آذرماه سال گذشته، رشد ۱۲۱ درصدی مقدار تولید این پتروشیمی را مخابره می‌کند. این جهش به واسطه تولید محدود شرکت در آذر سال گذشته به دلیل تعمیرات اساسی واحدهای EBSM (اتیل بنزن، استایرن منومر) پارس بوده است.

○همچنین پتروشیمی جم پیلن عنوان دومین شرکت برتر در زمینه افزایش حجم تولید گروه «پلیمر و الفین» را به خود اختصاص داد. به نحوی که این شرکت موفق شد حجم تولید آذرماه خود را با رشد ۸۶ درصدی به ۱۸.۷ هزار تن برساند. گفتنی‌ست جم پیلن در آبان سال ۱۴۰۲ اورهال داشت و تولید محدود شرکت به آذر ۱۴۰۲ نیز کشید. از این رو مقایسه تولید جم پیلن در آذر امسال با آذر سال گذشته رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد.

○جم نیز دیگر پتروشیمی موفق گروه «پلیمر و الفین» در تولید آذرماه بود؛ چرا که این پتروشیمی موفق شد مقدار تولید خود را در این ماه بیشتر از آبان امسال و آذر سال گذشته گزارش کند.
همچنین تندگویان، امیرکبیر، تخت جمشید و آریا ساسول دیگر پتروشیمی‌هایی بودند که مقدار تولید آذرماه خود را بالا بردند.

○در طرف دیگر ماجرا اما چهار پتروشیمی شازند، غدیر، مارون و قائدبصیر در این ماه کاهش تولید داشتند. در این میان وضعیت تولید پتروشیمی شازند با افت ۱۹.۵ درصدی از سایر پتروشیمی‌ها وخیم‌تر بوده است.

@Petroplus_ir
✔️مسیر متفاوت روانکارها در تولید و درآمد؛ چرا تولید با درآمد همگام نشد؟

در آذر ۱۴۰۳، صنعت روانکار شاهد رکوردشکنی نفت سپاهان و پارس در افزایش درآمد ماهانه بود؛ به‌طوری که این دو شرکت به ترتیب رشد ۷۳ و ۵۶ درصدی را نسبت به آذر سال گذشته ثبت کردند. با این ‌حال، تنها نفت ایرانول توانست در بخش تولید با رشد ۴.۹ درصدی عملکرد مثبتی از خود نشان دهد. این تضاد میان رشد درآمد و کاهش تولید، تاثیر مستقیم نرخ ارز بر این صنعت را نمایان می‌سازد.

صنعت روانکار، یکی از بخش‌های استراتژیک و تاثیرگذار در بازار سرمایه ایران، در آذرماه ۱۴۰۳ شاهد عملکرد متناقضی میان تولید و درآمدزایی بود. در حالی که شرکت‌های روانکار با افزایش قابل‌توجه درآمد ماهانه روبه‌رو شدند، بخش تولید این صنعت نتوانست همگام با رشد درآمد پیش برود. این تضاد، به وضوح تاثیر مستقیم نرخ ارز و افزایش نرخ فروش محصولات را در رشد درآمدها نمایان می‌کند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
✔️مسیر متفاوت روانکارها در تولید و درآمد؛ چرا تولید با درآمد همگام نشد؟ در آذر ۱۴۰۳، صنعت روانکار شاهد رکوردشکنی نفت سپاهان و پارس در افزایش درآمد ماهانه بود؛ به‌طوری که این دو شرکت به ترتیب رشد ۷۳ و ۵۶ درصدی را نسبت به آذر سال گذشته ثبت کردند. با این ‌حال،…
○در این میان، شرکت نفت سپاهان با جهشی ۷۳ درصدی در درآمد ماهانه خود نسبت به آذر سال گذشته، رکورددار افزایش درآمد شد و نفت پارس نیز با رشد ۵۶ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. اما از نظر تولید، تنها نفت ایرانول توانست با رشد ۴.۹ درصدی، افزایش قابل‌توجهی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ثبت برساند.
به طور کلی، این داده‌ها نشان می‌دهد که صنعت روانکار به دلیل وابستگی به نرخ ارز و نوسانات اقتصادی، بیشتر به سوی مدیریت منابع مالی و فروش متمایل شده است تا بهره‌وری تولید. بررسی این روند، نکات مهمی درباره تاثیر عوامل کلان اقتصادی بر این صنعت ارائه می‌دهد و مسیر آینده آن را برای سرمایه‌گذاران روشن‌تر می‌کند.

آذر‌ صنعت روانکار در یک نگاه
○گزارش‌های فعالیت ماهانه روانکارهای بورسی نشان می‌دهد، شرکت‌های این صنعت در آذر‌ماه عملکرد خوبی در درآمدزایی به ثبت رسانده‌اند.
به نحوی که تمامی شرکت‌های روانکار، درآمد خود را در آذر‌ماه بالا برده‌اند. در این میان اما دو شرکت نفت سپاهان و پارس بر خلاف ماه‌های گذشته عملکرد درخشانی به ثبت رساندند و درآمد خود را حدود ۷۳ و ۵۶ درصد افزایش دادند.
در بخش تولید اما این روند دیده نشده و و تنها یکی از شرکت‌های این صنعت در آذرماه رشد تولید داشته است.

وضعیت درآمدزایی صنعت روانکار در آذر‌
○بررسی گزارش‌های فعالیت ماهانه شرکت‌های صنعت روانکار خبر از آن می‌دهد که مجموع درآمد چهار روانکار بورسی در آذر‌ماه ۱۴۰۳ به رقم هشت هزار و ۵۴۲ میلیارد تومان رسیده است. این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی آبان افزایش حدود ۲.۵ درصدی را تجربه کرده است. نکته مهم‌تر اینکه مقایسه این رقم با درآمد صنعت روانکار در آذر‌ماه سال گذشته خبر از جهش ۴۱ درصدی آن می‌دهد.

○گفتنی‌ست، درآمد حاصل از فروش تمامی روانکارهای بورسی در این ماه نسبت به آذر‌ماه سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است. البته مقایسه ارقام فروش روانکارها در آذر‌‌ماه با ماه گذشته یعنی آبان ۱۴۰۲ خبر از رشد درآمد تنها یک شرکت روانکار می‌دهد.
با این حال باید دید کدام روانکار در آذر‌ ۱۴۰۳ درآمد خود را بیشتر از سایر رقبا افزایش داده است؟ انرژی‌ پرس در این گزارش وضعیت درآمدزایی روانکارهای بورسی را مورد ارزیابی قرار داده است.

بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ 
○همان‌طور که گفته شد، تمامی چهار روانکار بورسی در آذر‌ ۱۴۰۳ موفق به افزایش مبلغ فروش خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ شده‌اند. در این حین اما نفت سپاهان (شسپا) با افزایش بیشتر از ۷۳ درصدی درآمد ماهانه خود نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ بیشترین افزایش درآمد را میان رقبای خود به ثبت رسانده است.
به طوری که مبلغ فروش ماهانه نفت سپاهان از هزار و ۹۴۳ میلیارد تومان در آذر‌ ۱۴۰۲ به سه هزار و ۳۶۶ میلیارد تومان در این ماه رسیده است. به علاوه، این رقم نسبت به ماه گذشته یعنی آبان ۱۴۰۲ حدود ۵۱ درصد افزایش داشته است.

○همچنین نفت پارس نیز درآمد ماهانه خود را نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ حدود ۵۶ درصد افزایش داد و از ۸۷۶ میلیارد تومان در آذر‌ ۱۴۰۲ به هزار و ۳۶۹ میلیارد تومان رساند. به این ترتیب نفت پارس در جایگاه دوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ قرار گرفته است. لازم به ذکر است درآمد ماهانه این شرکت در مقایسه با آبان ۱۴۰۲ حدود هشت درصد کاهش داشته است.

○جایگاه سوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه روانکارهای بورسی در آذر‌ماه به نفت ایرانول تعلق می‌گیرد؛ چرا که درآمد آذر‌ماه این شرکت حدود ۲۵ درصد افزایش داشته و به هزار و ۵۲۱ میلیارد تومان رسیده است. لازم به ذکر است درآمد نفت بهران نیز در آذر‌ماه حدود ۱۳ درصد رشد کرده است.

بیشترین افزایش مقدار تولید نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ 
○همان‌طور که گفته شد درآمد تمامی چهار روانکار بورسی در آذر‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. اما در بخش تولید، تنها یکی از شرکت‌های این صنعت توانست مقدار تولید خود را افزایش دهد و این موضوع نشان می‌دهد تنها قیمت دلار بوده که درآمد این صنعت را صعودی کرده است.

○نگاهی به گزارش‌های فعالیت ماهانه روانکارها حکایت از آن دارد که نفت ایرانول در آذر‌‌ماه ۱۴۰۳ توانست با افزایش ۴.۹ درصدی مقدار تولید خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲، عنوان «بیشترین افزایش مقدار تولید، نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲» را از آن خود کند. به این ترتیب ایرانول در آذر‌ ۱۴۰۳ موفق شد مقدار تولید خود را به ۵۳ هزار مترمکعب برساند.

○در طرف دیگر ماجرا شرکت نفت بهران با افت ۴.۴ درصدی بیشترین کاهش تولید را در آذر‌ماه امسال به نام خود ثبت کرده است. همچنین پارس و سپاهان نیز دیگر شرکت‌هایی بودند که کاهش تولید را در آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده‌اند.

@Petroplus_ir
آذرماه ۱۴۰۳؛ تولید اوره به نصف رسید!
چالش گاز در پتروشیمی‌ها؛درآمد اوره‌سازان از انبار تامین شد

قطعی گاز ناشی از کمبود گاز در آذرماه ۱۴۰۳ پتروشیمی‌های اوره‌ساز را به خاموشی کشاند و تولید این صنعت را با افت ۴۵درصدی همراه کرد در حالی که درآمدزایی برخی پتروشیمی‌های صنعت اوره به لطف فروش ذخایر انبارها رشد داشت

به طوری که پتروشیمی #خراسان از ۱۶ آذر به دلیل برودت هوا و افت فشار گاز واحد تولید کریستال ملامین و در ادامه واحدهای آمونیاک و اوره را به طور کامل از مدار تولید خارج کرد
همچنین پتروشیمی #شیراز به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ اوره در کشور در نامه‌ای به سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که به دلیل ابلاغ محدودیت در مصرف گاز از سوی شرکت گاز استان فارس تولید در تمامی واحدهای تولیدی این شرکت متوقف و از مدار خارج شده است
#پردیس و #کرمانشاه نیز دیگر پتروشیمی‌های صنعت اوره بودند که در اطلاعیه‌ای توقف واحدهای تولیدی خود را در آذرماه به دلیل برودت هوا اعلام کردند. این روند تولید کل صنعت «آمونیاک و اوره» را با کاهش حدود ۴۵ درصدی همراه کرد و از ۹۶۰ هزار تن در آذر ۱۴۰۲ به ۵۳۱ هزار تن در آذر ۱۴۰۳ رساند.

@Petroplus_ir
2025/07/12 23:36:01
Back to Top
HTML Embed Code: