tgoop.com/Peygirii/7402
Last Update:
🔺یادداشت/ رامین محمدی نیا✍
💢دست مایه قرار دادن بیانات رهبر معظم انقلاب توسط مخالفان استیضاح صحرایی
🔹اخیراً برخی خبرگزاری های وابسته و نزدیک به وزارتخانه آموزش و پرورش به نقل از چند کارشناس یا بعضاً چند نماینده، بیانات مقام معظم رهبری را برای نجات وزیر آموزش و پرورش از استیضاح مجلسی ها مطرح می کنند؛ اما واقعیت چیست؟
🔹پس از آن که رضا مراد صحرایی بعنوان چهارمین وزیر آموزش و پرورش( آنهم با تعللی 3 ماه و پر اُبهام) به مجلس معرفی گردید، بسیاری از نماینده ها با توجه به شناخت منفی که از وی داشتند، هنگام قرائت معرفی نامه و به نشانه مخالفت با ایشان، فریاد های دو دو سر دادند.
🔹علت این دو دو های پارلمانی ها نیز، نفوذی بودن رضا مراد صحرایی، ارتقاء مدارس طبقاتی و تضعیف مدارس دولتی بود.
🔹پس از دست رد نماینده های مجلس به رضا مراد صحرایی، رهبر معظم انقلاب در دیداری که با فرهنگیان داشتند، بر "تقویت مدارس دولتی" و بر ثبات مدیریت در وزارتخانه آموزش و پرورش تاکید کردند و فرمودند: "این وزارتخانه را کوچک نشمارید."
🔹در این بین، موافقان و مخالفان رضا مراد صحرایی هرکدام پس از اظهارت رهبری تفاسیر مخصوص خود را برای گنجاندن یا نگنجاندن وی بر دستگاه تعلیم و تربیت کشور مطرح کردند.
🔹موافقان صحرایی، بر تذکر رهبری مبنی عدم ثبات مدیریت تاکید داشتند و خواهان پایان کِشمکِشهای وزارتخانه با تکیه وی برصندلی وزارت شدند، که بلاخره با فریب افکار عمومی به سختی موفق شدند تا وزیر مد نظرشان را روی کار بیاورند، صحرایی بلاخره با 86 رای مخالف در برابر 167 رای موافق و 3 رای باطله (که در نوع خود عجیب بود) روبه رو گردید و در یک قدمی افتادن از کابینه دولت سیزدهم قرار گرفت.
🔹اما برخی دیگر از پارلمانی های مخالف صحرایی، همچنان نگاه محتاطانه تری به تعبیر سخنان رهبری داشتند و جمله "وزارتخانه آموزش و پرورش را کوچک نشمارید"و همچنین "تقویت مدارس دولتی" را، پایه و اساس مخالفت خود با وزیر پیشنهادی قرار دادند. آنها معتقد بودند: "رضا صحرایی"، اجیری بیش ازسوی مافیای مدارس طبقاتی نیست و با ظن اینکه با آمدن وی مدارس دولتی در معرض نابودی قرار خواهند گرفت بر مخالفت بیشتر خود اصرار ورزیدند.
🔹بهرحال پس از نیم سال از ریاست صحرایی، مدارس دولتی به سرعت رو به تضعیف شدن پانهادند و جالبتر اینکه در بحبوحه مشکلات مدارس دولتی، رضا مراد ماشه تیر خلاص را در اظهار نظری نسنجیده و در یک برنامه تلویزیونی زنده بر پیکره آموزشی کشور زد و عدالت آموزشی را به طور کل به چالش کشید.
🔹وی در پاسخ به سوال مجری برنامه در قیمت بالای شهریه مدارس غیر دولتی پاسخ داد: هزینههای بالای مدارس غیرانتفاعی عادی است، شما اگر بخواهید یک ماشین مدل بالا هم سوار شوید باید پول بیشتری بدهید.
🔹این اظهارات موجب شد، تا بار دیگر موضوع عدالت آموزشی پررنگ شود و برای منتقدان این سوال مطرح شود، که این وزیر چرا باید این گونه به مقوله آموزش به چشم یک کالا نگاه کند؟
🔹تمام اینها بهانه ای شد، تا نماینده ای که در جلسه رای اعتماد به عنوان مخالف صحرایی صحبت کرده بود، استیضاح او را رقم بزند.
🔹علی خضریان نماینده تهران، پس از اظهارات جنجالی صحرایی گفت: به احترام فرزندانی که آموزش رایگان و باکیفیت حق قانونی آنهاست،بنده استیضاح وزیر را دنبال میکنم.
🔹میانه این استیضاح، بار سنگین دیگری بر معضلات وزیر ناکارآمد اضافه گردید و آنهم کمبود معلم در سراسر کشور بود، به طوری که بیش از 50 هزار کلاس درس تاکنون بدون معلم هستند و این همان چیزی بود، که مخالفان رای اعتماد به صحرایی پیشبینی می کردند، که دقیقا پس از 1 سال صواب تفسیر آنها نیز به وقوع پیوست.
🔹صحرایی با وجود اعتراضها و تجمعات پراکنده والدین، همچنان به مسائل کمبود معلم بی توجه بود، هرچند او و برخی از معاونان وزارتخانه برای خلاص شدن از این مشکل توپ را به زمین دولت قبلی می انداختند و با گفتار درمانی و دروغ پراکنی سعی در آرامکردن افکار عمومی داشتند، اما نماینده ها سکوت وی در سه ماه تابستان و افشا نشدن این موضوع توسط وزیر را نشانه رفتند و از پاسخگویی وی قانع نشدند.
🔹البته ناتوانایی ها فقط در کمبود معلم خلاصه نمیشد، بلکه از سویی حقوق های نجومی در صندوق ذخیره فرهنگیان به تیتر یک رسانه ها مبدل شده بود و از طرف دیگر عدم اجرای رتبه بندی معلمان، فُقدان مدیریتی در وزارتخانه آموزش و پرورش و همچنین رانت بازی در دانشگاه فرهنگیان(که کماکان نیز ادامه دارد) بر معضلات این این دستگاه طویل انباشته گردید.
⁉اکنون با این کالبد شکافی و توجیهات کوتاه سوال اینجاست، آیا موافقان استیضاح صحرایی به بیانات هشدار آمیز رهبر انقلاب بی توجهی کردند، یا خود وزیر کنونی خلاف سخنان رهبری عمل کردند و در کارهای وزارتخاته کوتاهی داشتند؟
BY 🔹کانال کمپین پیگیری خواسته های صنفی فرهنگیان کشور🔹
Share with your friend now:
tgoop.com/Peygirii/7402