Telegram Web
Jahan e Laghar
Mohsen Chavoshi
#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «جهان لاغر»، کار جدید محسن چاوشی را در این هوای اردیبهشتی بشنوید تا حال دل‌تان هم شبیه حال امروز هوای تهران شود.

بخند و روزگارمو
دوباره مثل چشم‌هات
شبِ سیاه کن نرو

به هر مسافری که جز
من از لب تو سهم داشت
بگو جهان جدید نیست

بگو فقط گناه داشت
اگر به من نمی‌رسید
و این زمان مدید نیست

@Pishnahadable
«عمیق و دقیق، زیر دوش حمام»

#پیشنهاد #کانال_تلگرام #گوگولی

👤 عرفان:

ایده‌های ناب و فکرهای بکر، گاهی وقت‌ها یا شاید بیشتر وقت‌ها به سرشان می‌زند که در بی‌ربط‌ترین و غریب‌ترین موعدها و محل‌ها سروکله‌شان پیدا بشود، یعنی پشت میز و کاغذ و ماشین‌حساب و حالت تمرکز کامل ذهن را بی‌خیال می‌شوند و در عادی‌ترین و روزمره‌ترین احوال آدم به سرش خطور می‌کنند. همین است که اصطلاح Shower Thoughts در زبان‌ها و فرهنگ‌های مختلفی به وجود آمده تا نشان‌دهنده افکار و ایده‌هایی باشد که در موقعیت‌های بسیار پیش‌پاافتاده و روزمره راه خودشان به ذهن آدم را پیدا می‌کنند؛ مثلا زیر دوش حمام.

🔸 البته گویا پژوهش‌هایی هم در دسترس هست که نشان می‌دهد این اتفاق تصادفی نیست و از آنجا ناشی می‌شود که در حین فعالیت‌های پیش‌پاافتاده و بدیهی و روزمره که از روی عادت و به صورت روتین انجام می‌شود و به پردازش ذهنی خاصی نیاز ندارد، ذهن فرصتی برای فراغت می‌یابد و این‌طور ایده‌ها و فکرها را سروشکل می‌دهد.

🔸 در فضای مجازی وب‌سایت‌ها و محل‌های دیگری پیدا می‌شود که این افکار و ایده‌ها را، مخصوصا آنهایی را که پی‌رنگ‌های فلسفی و هستی‌شناسی دارند، گردآوری و آرشیو می‌کنند. یکی از آنها کانال تلگرام «Shower Thoughts» است که تا دل‌تان بخواهد، از این جملات و ایده‌ها و فکرها در آن برای خواندن و به فکر فرو رفتن و خندیدن و شاید هم ترسیدن انبار شده است؛ جملات و ایده‌هایی که گاهی هم‌زمان هم ته‌مایه طنز دارند و هم پرده از سیاهی و تاریکی نهفته در دل زندگی و هستی آدم برمی‌دارند.

🔸 برخی از جملات جالب این کانال را اینجا آورده‌ام و باقی‌اش را هم در خود کانالش بخوانید:

▫️The only way to realize you've forgotten something is to remember it.

▫️Your only goal in life is to create as much dopamine, serotonin, oxytocin and endorphin as possible.

▫️Instead of being rich and famous, it is better being just rich.

▫️For anyone living more than 4.6 billion light years away, we don’t exist.

▫️Living with parents is free but you pay with your mental health.

▫️Most humans finish life without even exploring 1% of the map (earth)

▫️Sending old people into space to research, report, and die is the most ethical way to accelerate space exploration

▫️There is a possibility that we humans will become extinct before we're able to fully explore the Earth's oceans.

@showerthoughts
@Pishnahadable
«۷ اکتبر، با جزئیات»

#پیشنهاد #مستند

👤 علیرضا:

۷ اکتبر، بدون شک یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین روزهای سال ۲۰۲۳ میلادی به شمار می‌رود؛ حمله غافل‌گیرکننده و وسیع حماس به اسرائیل که بیش از هزار کشته روی دست اسرائیل گذاشت و روایت‌های گزارش‌شده از آن در رسانه‌ها توجیهی شد برای حدود هشت ماه حمله ارتش اسرائیل به نوار غزه و افزایش تقریبا بی‌سابقه سطح تنش‌ها و درگیری‌ها در خاورمیانه.

🔸 کشتن و سر بریدن نوزادان، تجاز گسترده و سیستماتیک به زنان، کشتن شهروندان غیرنظامی و شرکت‌کنندگان در جشنواره موسیقی و مثله کردن و سوزاندن اجساد از جمله روایت‌هایی بود که مقام‌های رسمی و نظامی اسرائیل و حتی آمریکا به رسانه‌ها گفتند و همان‌ها را دست‌آویزی کردند برای کشتار بیش از ۳۵ هزار فلسطینی تا امروز که بیشتر آنها (حدود سه‌چهارم) را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

🔸 واحد تحقیقات شبکه الجزیره، در مستندی یک‌ساعته سعی کرده روایت نسبتا کاملی از آنچه در ۷ اکتبر رخ داد، ارائه دهد؛ روایتی که بیشترش براساس بررسی تصاویر دوربین‌های مداربسته، تصاویر دوربین‌های نصب‌شده روی سر جنگجویان کشته‌شده حماس در آن روز، تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی و نیز اظهارات مقام‌های رسمی و بازماندگان و فهرست کشته‌شده‌های ۷ اکتبر تهیه شده است.

🔸 این مستند علاوه بر مروری بر زمینه و تاریخچه نوار غزه و شهرک‌های مسکونی اسرائیل‌نشین نزدیک آن، از نحوه عملیات گسترده حماس علیه اسرائیل و غافل‌گیری تمام‌عیار ارتش و نیروهای امنیتی اسرائیل می‌گوید که شاید در صورت جدی گرفتن هشدارهای قبلی و نادیده نگرفتن نشانه‌ها و دست‌کم نگرفتن توانایی‌های حماس، قابل پیشگیری بود.

🔸 واحد تحقیقات الجزیره سعی کرده بیشتر روایت‌های قتل و تجاوز و جنایت منتسب به حماس را بررسی کند و در بیشتر موارد این‌طور نتیجه‌گیری کرده که بیشتر روایت‌های وایرال‌شده در شبکه‌های اجتماعی و حتی بیان‌شده از سوی افرادی مثل رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه آمریکا واقعیت نداشته و با مستندات هم‌خوانی ندارد. جالب آنجاست که براساس اطلاعات گردآوری‌شده در این مستند، ارتش و دیگر نیروهای نظامی اسرائيل، در حملات هوایی و نظامی‌شان تعدادی از شهروندان و گروگان‌های اسرائیلی را کشته‌اند، شاید به این دلیل که اسیر شدن آنها تبعات بیشتری برایشان داشته است.

🔸 مجله تحلیلی دقیقه این مستند را زیرنویس و در کانال تلگرامش منتشر کرده که دیدنش، هم برای محتوا و نتیجه‌گیری‌هایش و هم برای فرمی که برای تحقیق و بررسی و روایت ارائه می‌دهد، پیشنهاد می‌شود.

@Pishnahadable
Maste Eshgh
Alireza Ghorbani
#موسیقی #فیلم

🎧 قطعه «مست عشق» را از علیرضا قربانی بشنوید.

🎞 این قطعه برای فیلم سینمایی «مست عشق» ساخته شده؛ روایت حسن فتحی از زندگی و زمانه مولانا و شمس تبریزی که این روزها روی پرده سینما رفته و هم تحسین شده و هم نقدهای مختلفی روانه داستان لطیفش.

@Pishnahadable
«همان بهنام تشکر همیشگی و دوست‌داشتنی»

#پیشنهاد   #تئاتر

👤 علی:

بهنام تشکر را خیلی‌ها از سریال تلویزیونی ماندگار «ساختمان پزشکان» می‌شناسند و بعدش هم احتمالا با سریال «دودکش» و شاید سریال «ساخت ایران». شاید بازی‌های تشکر در همه این کارها تا حدودی شبیه هم باشد، اما همان نسخه همیشگی‌اش دوست‌داشتنی‌ست و احتمالا شبیه خود ما و به همین خاطر هم می‌فهمیم‌اش و هم حس هم‌ذات‌پنداری‌مان را قلقلک می‌دهد تا دوستش داشته باشیم.

🔸 تشکر این روزها به همراه رامین ناصرنصیر و کوروش سلیمانی، نمایشی را روی صحنه تماشاخانه ملک برده‌اند با عنوان «توافق‌نامه»، با نمایش‌نامه‌ای از فیلیپ کودل که هم می‌تواند حسابی بخنداندتان و هم تا حدی به فکر فروبردتان.

🔸 داستان این نمایش‌نامه درباره دو دوست قدیمی‌ست که بعد از مدت‌ها در آپارتمان خالی و در آستانه فروش یکی‌شان دوباره هم را ملاقات کرده‌اند. یکی از آنها نمایش‌نامه‌نویسی ناموفق است و دیگری بازیگری متوسط. بازیگر متوسط از نمایش‌نامه‌نویس ناموفق خواسته تا در هنگام بازدید خریدار آپارتمان، به آنجا بیاید تا خیال خریدار راحت باشد و معامله بدون مشکلی جوش بخورد.

🔸 دو دوست قدیمی، قبل از آمدن خریدار مشغول صحبت می‌شوند و بحث‌شان بالا می‌گیرد و در همان میانه بحث، خریدار سر می‌رسد و او هم بخشی از این بحث و تنش می‌شود؛ بحث و تنشی که فراز و فرودهای زیادی را تجربه می‌کند و هم معامله را به چالش می‌کشد و هم رفاقت سی‌ساله این دو دوست را.

🔸 این نمایش تا آخر این هفته روی صحنه می‌رود و بلیط‌های آخرش در تیوال هنوز در دسترس است. اما احتمال تمدیدش هم وجود دارد. دیدن دوباره بهنام تشکر با آن اداواطوارهای دوست‌داشتنی در کنار بازی‌های خوب رامین ناصرنصیر و کوروش سلیمانی و موقعیت‌ها و دیالوگ‌های کمدی نسبتا فراوان در لابه‌لای یک گفت‌وگوی پرتنش و بحث‌برانگیز، تماشای این تئاتر را دل‌چسب می‌کند.

@Pishnahadable
«فیل در هوا»

#پیشنهاد #پادکست

👤 امیرعلی:

از یک پادکست چه انتظاری دارید که اگر برآورده کند، می‌نشیند پای منبرش و دست از گوش سپردن بهش نمی‌کشید؟ هرچه باشد انتظارتان، «فیل در تاریکی» تره‌ای برای آن خرد نمی‌کند.

🔸 «فیل در تاریکی» پادکست خسته و آرامی‌ست که وجه تسمیه‌اش بیش از آن که بی‌اطلاعی و شاید سردگمی مخاطبان و شنوندگان (اگر وجود داشته باشند) از محتوا و غایت و مقصود پادکست باشد، بیشتر لاادری بودن خود سازندگان و گویندگان در ساخت این پادکست است؛ پادکستی که در ابتدای هر شماره، سازندگانش می‌گویند شاید شماره آخر باشد، چون انگیزه و هدفی برای شماره بعدی ممکن است پیدا نشود.

🔸 «فیل در تاریکی» گفت‌وگوی صمیمی و تا حد زیادی بداهه دو سینماکار و سینما‌دنبال‌کن و البته عشق و طرفدار فوتبال ناشناس است؛ یکی آرسنالی و یکی یونایتدی که معمولا بخش اول هر اپیزود را به مرور اخبار روز سینمای ایران و جهان و مرور فیلم‌های خوبی که دیده‌اند، می‌گذرانند و بخش دوم را به فوتبال و به‌ویژه لیگ برتر انگلیس و لیگ قهرمانان اروپا اختصاص می‌دهند. البته اگر گرنداسلم تنیسی هم در جریان باشد، سر صحبت درباره آن هم در این پادکست باز می‌شود.

🔸 حداقل فایده شنیدن این پادکست، علاوه بر رهایی و آرامش گوش سپردن به یک گفت‌وگوی صمیمی، باخبر شدن از اکران و پخش تعدادی فیلم سینمایی خارج از جریان اصلی سینمای جهان و کانال‌ها و سایت‌های سینمایی‌ست که ارزش دیدن دارند و جنبه هنری‌شان، بر سروصدای رسانه‌ای و شهرت‌شان غالب است و البته به گوش خوردن برخی حواشی و ‌فرامتن‌های جالب حول‌وحوش فیلم‌ها و جشنواره‌های سینمایی. هم‌چنین قطعات موسیقی پخش‌شده در این پادکست هم معمولا از موسیقی متن فیلم‌های سینمایی‌ای انتخاب شده که درباره‌شان حرفی رفته و البته خودشان هم حسابی شنیدنی‌اند.

🔸 در «فیل در تاریکی»، دو گوینده و پادکستر، بیشتر برای خودشان حرف می‌زنند و همین به صمیمت گفت‌وگویشان اضافه می‌کند و سبب می‌شود حداقلش وقتی که مغز آدم خیلی خسته است و دستش به کاری نمی‌رود، سراغ «فیل در تاریکی» برود و کنارش لش کند.

🎧 این پادکست را در Castbox و اپ‌های پادگیر دیگر می‌توانید بشنوید.

🐘 تصویر پست ربطی به این پادکست ندارد و تولید هوش مصنوعی‌ست.

@Pishnahadable
Pale Blue Eyes
The Velvet Underground
#موسیقی #فیلم

🎧 قطعه «Pale Blue Eyes» را از گروه آمریکایی Velvet Underground بشنوید.

🎞 این قطعه در فیلم سینمایی ژاپنی «Perfect Days» استفاده شده؛ روایتی آرام و دوست‌داشتنی در دل توکیو از زندگی مردی که کارش تمیز کردن و برق انداختن سرویس‌های بهداشتی عمومی‌ست و عاشق کارش هم به شمار می‌رود و اوقات فراغت زندگی یکنواختش را هم به شنیدن موسیقی و خواندن کتاب و عکاسی از درختانی که بسیار دوست‌شان دارد می‌گذراند.

🔸 این فیلم را ویم وندرس ساخته و آن‌قدر دل ژاپنی‌ها را برده که آن را برای فرستادن به اسکار ۲۰۲۴ فرستاده‌اند و از فیلم میازاکی اسطوره‌ای برای نمایندگی‌شان در بزرگ‌ترین رویداد سینمایی جهان چشم پوشیده‌اند.

@Pishnahadable
«زنده باد درخت»

#پیشنهاد #موزه #هنر

👤 سجاد:

شعار «زنده باد درخت»، از طنز تلخ زمانه ما در همان روزهایی روی بیلبوردهای شهری می‌رود که دور درختانی دیگر، در بوستان‌هایی قدیمی و دوست‌داشتنی و خاطره‌انگیز را به بهانه‌هایی متناقض حصار می‌کشند، تا بیشتر مشخص شود که جای نامردان سیاست باید بنشانند درخت.

🔸 اما وسط‌های این شهر، و در یک گالری کوچک و دل‌نشین، با اسمی جالب، درخت‌های داود امدادیان مشغول جلوه‌گری‌اند. گالری «پروژه‌های ۰۰۹۸۲۱»، از ۷ تا ۲۵ اردیبهشت امسال میزبان نقاشی‌های داود امدادیان فقید است از درخت‌هایش؛ درخت‌هایی که همه‌شان سبز هم نیستند و رنگ‌های خیال‌انگیزشان به تنوع و تکثر طبیعت‌شان است.

🔸 درخت‌های داود امدادیان، شگفت‌اند؛ ظاهرشان آشناست، اما دقیقا نمی‌شود توصیف‌شان کرد: بلوط‌اند، چنار یا سپیدار؟ سهیلان نیک‌نام، همسر امدادیان رابطه او و درخت‌ها را این‌طور وصف می‌کند: «همیشه درخت در کارش حضور داشت. درخت در دوره خاصی شروع نشده بود. اما از اواخر دهه هفتاد میلادی داود شروع کرد به نقاشی درختان مختلف. فقط درخت می‌کشید. درختانش یک دوره خیلی انتزاعی بودند و شکل ژئومتریک داشتند. رنگ و نور البته همیشه در کارش اهمیت زیادی داشت و با مهارت به کار می‌رفت.»

@Pishnahadable
«این‌ها همه اینجا رخ داده‌اند؛ روی تنها سیاره‌ای که هنوز ارزش جنگیدن دارد.»

#پیشنهاد #مستند #طنز #گوگولی

👤کیان:

شاید تا به‌حال در قسمت اتلاف وقت اینستاگرام (Reels) چند ثانیه‌ای از مصاحبه یک خانم خبرنگار با یک کارشناس را دیده باشید که در آن خبرنگار مورد اشاره می‌پرسد «چرا انسان‌ها نیاز به باور به چیزی بزرگ‌تر از خودشان دارند؟ به‌خاطر اینکه کمتر احساس چاقی کنند؟» یا اینکه «مصری‌های از بالا شروع به ساختن اهرام کردند یا پایین؟». این مصاحبه‌های نه‌چندان عادی، بخش‌هایی از دو سری مستند کانک (Cunk) هستند.

🔸 سال ۲۰۱۸ یک مستند طنز‌آمیز یا به‌قولی یک mockumentary انگلیسی از سوی BBC منتشر شد. اسم این مستند «کانک درباره بریتانیا (Cunk on Britain)» بود. در این مستند که در پنج قسمت پخش می‌شد، یک خبرنگار عجیب‌وغریب به اسم فیلومنا کانک سراغ متخصصان تاریخ بریتانیا می‌رفت و با سؤال‌های عجیب و نتیجه‌گیری‌های غریب تاریخ‌دانان مصاحبه‌شونده را گیج می‌کرد. البته بی‌انصافی‌ست اگر ذکر نکنیم که در میان این سؤالات نامربوط روایت‌هایی از تاریخ هم منتظر مخاطب نشسته بود.

🔸 استقبال از این مستند به‌حدی بود که سال ۲۰۲۲ نسخه دوم آن «کانک درباره جهان (Cunk on Earth)» ابتدا از سوی BBC منتشر شد و سپس از طرف نتفلیکس هم به نمایش درآمد. در سری دوم این مجموعه که مانند بخش اول پنج قسمت دارد، کانک به دنبال کشف تاریخ جهان است. او این بار از آغاز بشریت شروع می‌کند و دین و دینداری، رنسانس، عصر ماشین‌ها و نهایتا جنگ سرد را طی می‌کند.

🔸 کانک در این مجموعه هم همان کانک سابق است که اعتقاد دارد «نقاشی‌های جنگ با حیوانات، روی دیوار غارها در واقع معادل باستانی سریع و خشن ۷ به شمار می‌روند.» و خب احتمالا برایتان قابل پیش‌بینی است که واکنش کسانی هم که برای مصاحبه روبه‌روی کانک می‌نشینند، به پرسش‌های تاریخی او چه خواهد بود. به هرحال کم پیش می‌آید که از یک پژوهشگر مسیحیت پرسیده شود «مسیح را می‌توان اولین قربانی فرهنگ حذف (Cancel culture) در تاریخ دانست یا نه؟»

🔸 این خبرنگار پرحاشیه اما از میان تمام چرندو‌پرند‌هایی که در هرقسمت می‌گوید و چیزهای که عجیبی که با جدیت تمام می‌پرسد، برنامه‌ای ساخته که در مسیر تاریخ انسان سفر می‌کند و از شوخی‌های بانمک هم خالی نیست. خلاصه که اگر فرصت داشتید، مستند‌های کانک از دیدنی‌های واجب‌اند.

@Pishnahadable
«موسیقی زیر تیغ علوم اعصاب»

#پیشنهاد   #موسیقی #یوتیوب #سخنرانی #دوره_آموزشی

👤 ایمان:

موسیقی از دید فیزیک‌دان و با نگاهی فروکاست‌گرایانه چیزی جز آمیزه‌ای از امواج صوتی نیست. هنرمند و موسیقی‌دان البته چنین نگاهی را برنمی‌تابد و موسیقی را هنری والا و نمایان‌گر ذوق و احساس و تجلی روح انسان می‌داند و زبان مشترکی برای برانگیختن و انتقال احساسات میان انسان‌ها.

🔸 برای متخصص علوم اعصاب هم احتمالا پردازش اطلاعاتی که مغز به‌واسطه گوش از امواج صوتی دریافت می‌کند و تبدیل آن‌ها به ویژگی‌هایی مشخص و نهایتا نحوه درک و تفسیر مغز از موسیقی و تأثیر موسیقی بر ساختار شبکه عصبی مغز اهمیت بیشتری دارد.

🔸 حالا اگر فیزیک‌پیشه‌ای پیدا شود که آواز ایرانی را نیکو بخواند، دستی بر ساز داشته باشد و کارهای پژوهشی‌اش در زمینه علوم اعصاب از دیدگاه سامانه‌های پیچیده باشد، می‌تواند هر سه دیدگاه بالا را تلفیق کند و مجموعه‌گفتارهایی تهیه کند که در نوع خود جذاب و منحصربه‌فرد است.

🔸 دکتر علیرضا ولی‌زاده، استاد فیزیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان، چنین گفتارهایی را تهیه کرده و در کانال یوتیوب خودش در دسترس قرار داده است. این مجموعه، با زمان تقریبی هر جلسه حدودا پانزده دقیقه، شامل مباحث متنوعی است، با بیانی ساده و قابل فهم که برای طیف وسیعی از مخاطبان نکات آموزنده، جالب و تازه‌ای دارد.

🔸 عناوین ده گفتار اول:

▫️گشایش و نگاهی به مفاهیم بنیادی فواصل موسیقی
▫️تولید فواصل موسیقی توسط سازهای موسیقی
▫️نظام هفت‌نُتی و گام اصلی
▫️نظام فواصل و چالش فیثاغورث
▫️بازچینش پرده‌ها و نیم‌پرده‌ها و گام مینور
▫️فواصل (درجات) و گام در موسیقی ایرانی
▫️ساختار هارمونیک نوای موسیقایی و رنگ صدا
▫️اندام صوتی انسان و تولید صدای هارمونیک توسط انسان
▫️تحلیل فرکانسی صوت توسط گوش درونی
▫️شمه‌ای از مبانی ادارک صوت و یادگیری در مغز

@Pishnahadable
2024/11/25 21:40:15
Back to Top
HTML Embed Code: