Telegram Web
❌️ کانال جدید انجمن علمی دانشجویی بیوتکنولوژی دانشگاه الزهرا(س) :

🆕️ به دلیل از دسترس خارج شدن کانال قبلی، زین پس فعالیت‌ها، برنامه‌ها و رویدادهای انجمن را در کانال به آدرس زیر دنبال کنید.

🔅ممنون که همراه ما هستید.

🤝 روابط عمومی انجمن علمی دانشجویی بیوتکنولوژی دانشگاه الزهرا(س)

https://www.tgoop.com/aubiotechnology

روابط عمومی انجمن :
@biotechau

پیج اینستاگرام انجمن :
@biotech.au
👍7
#Astrobiology

🌱 زندگی در دیگر سیارات از نظر زیست‌شناختی

زندگی در سیارات دیگر از لحاظ زیستی یکی از موضوعاتی است که مورد توجه علمی و فانتزی بسیاری از ما قرار دارد. اگر زندگی در سیارات دیگر وجود داشته باشد، می‌تواند به شکل‌های مختلفی اتفاق بیفتد. در ادامه به برخی از تصورات و تعاملاتی که در مورد زندگی در سیارات دیگر مطرح می‌شود، اشاره خواهيم کرد.

⚗️ زندگی بر اساس شیمی متفاوت:
سیارات دیگر، ممکن است شرایط شیمیایی و فیزیکی متفاوتی داشته باشند که برای ایجاد و حفظ حیات، از شیمی متفاوتی استفاده می‌کنند. برای مثال، می‌توان زندگی بر مبنای سیلیکات‌ها یا فلزات مختلف در نظر گرفت.

🐾 تکامل متفاوت:
اگر زندگی در سیارات دیگر وجود داشته باشد، فرآیند تکاملی آن‌ها نیز می‌تواند با تکامل زمینی متفاوت باشد. این به معنای داشتن موجودات و جانداران با ویژگی‌های مختلف است.

🪸 تنوع زیستی:
همچنین تنوع زیستی آن‌ها ممکن است نسبت به زمین متفاوت باشد. این به معنای وجود موجودات با شکل‌ها، اندازه‌ها، رنگ‌ها و ویژگی‌های زیستی متنوعی است.

🪴 محیط زیست متفاوت:
شرایط محیط زیستی در سیارات دیگر ممکن است با زمین متفاوت باشد. مثلاً وجود جاذبه، تنفسی مختلف یا شرایط آب و هوایی جدید می‌تواند زندگی در آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

🪐 ارتباط با محیط فضایی:
سیارات دیگر معرفی به تأثیرات مختلفی از محیط فضایی مانند تابش‌های ناشی از ستاره‌ها، ذرات فضایی و امواج الکترومغناطیسی می‌شوند و باید با آن‌ها تعامل کنند.

💡 البته در انتها لازم به ذکر است که تاکنون هیچ دلیل علمی قاطعی برای وجود حیات در سیارات دیگر ارائه نشده است و ما هنوز به دنبال شواهد علمی برای وجود حیات فضایی در منظومه شمسی و خارج از آن می‌گردیم. این موضوع همچنان یکی از معماهای بزرگ علمی است که مورد توجه محققان و دانشمندان قرار دارد.

کاری از گروه استروبیولوژی
👤نویسنده: هلیا حاجی حسنی

📚منابع: 1 و 2


پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
4👍4😍4👏1🤩1
⭐️نوبل ۲۰۲۳

🏆 "جایزه‌ی نوبل تصویری از افرادی ایجاد می‌کند که کارشان بدون اغراق، جهان را تغییر داده است." جی لری جیمسون، رئیس دانشکده ی پزشکی پرلمن

🔅 از سال 1901، بنیاد نوبل جوایز را به کسانی اعطا می‌کند که پیشرفت‌هایشان «بزرگترین فایده را برای بشریت به ارمغان آورده‌اند». امسال نیز جایزه‌ی نوبل پزشکی به کاتالین کاریکو و درو وایزمن اهدا گردید. دو ذهن باهوش، یک ایده‌ی دیوانه‌وار و نتیجه؟ یک کشف نوین که دنیای علم را متحیر کرد.

🔅 تحقیقات کاریکو و وایسمن در زمینه‌ی فناوری RNA (mRNA) نه تنها به انگیزه‌ی دانشمندان افزود، بلکه نحوه‌ی نگاه ما به واکسن‌ها را هم دگرگون کرد. حالا آنها برنده‌ی جایزه‌ی نوبل شدند تا این موضوع را به جهان ثابت کنند: اهمیت بالقوه‌‌ی مطالعات پایه در توسعه‌ی فناوری‌های پیشرفته و درمان‌های نوینپس. از یک دوره‌ی تحقیقات در دهه‌ی 90 میلادی، کاریکو و وایسمن به این نتیجه رسیدند که می‌توانند mRNA را به‌طور موثری دستکاری کرده و به سلول‌های ما ارسال کنند و باعث فعال‌سازی سیستم ایمنی بدن شوند.

🔅 پس از گذشت تقریبا سه سال از عرضه‌ی واکسن‌های mRNA در سراسر جهان، کاتالین کاریکو، استاد کمکی جراحی مغز و اعصاب در دانشکده‌ی پزشکی پرلمن پن، و درو وایزمن، استاد خانواده‌ی رابرتز در تحقیقات واکسن دانشکده‌ی پزشکی پرلمن، دریافت‌کنندگان جایزه‌ی نوبل هستند.

🔱 لیز مگیل، رئیس دانشگاه پِن (Penn) می‌گوید:"کاتالین کاریکو و درو وایزمن محققین درخشانی هستند که مظهر الهام و عزم علمی هستند. دکتر وایزمن، دکتر کاریکو و تیم‌هایشان هر روز خستگی‌ناپذیر تلاش کردند تا قدرت mRNA را به‌عنوان یک پلتفرم درمانی کشف کنند، بدون اینکه بدانند کارشان می‌تواند کمکی بزرگ برای بشر در رویارویی با چالشی در آینده‌ی نه چندان دور باشد."

🔅 زمانی که همه‌گیری کووید-19 شروع شد، ارزش واقعی کار این زوج آشکار شد، زیرا شرکت‌ها برای توسعه و استقرار سریع واکسن‌هایی برای محافظت از مردم در برابر ویروس تلاش می‌کردند. تنها در ایالات متحده، تعداد واکسن‌های mRNA به بیش از 655 میلیون دوز از کل واکسن‌های SARS-CoV-2 رسید که از دسامبر 2020 در دسترس قرار گرفته و تجویز شدند.

کاری از گروه بیوتک پزشکی
✏️ ویراستار: فاطمه مطلبی

📚منبع: 1

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
13👍6🎉1
#اخبار_با_پرايمر 🎙📣

📌شواهد جدید نشان می‌دهد که بیماران تجارب مرگ پس از ایست قلبی را به یاد می‌آورند.
برخی از بازماندگان ایست قلبی تجارب مرگ واضحی را توصیف کردند که در حالی که به ظاهر بی‌هوش بودند، رخ داده است. با وجود درمان فوری، کمتر از 10 درصد از 567 بیمار مورد مطالعه که CPR در بیمارستان دریافت کردند، به اندازه کافی بهبود یافتند تا مرخص شوند. با این حال، چهار نفر از هر 10 بیمار زنده مانده، درجاتی از هوشیاری را در طول CPR به یاد آوردند که با معیارهای استاندارد ثبت نشده بود.
نویسندگان این مطالعه فرضیه‌ای را مطرح می‌کنند که مغز در حال مرگ، سیستم‌های بازدارنده (ترمز) طبیعی را حذف می‌کند. آن‌ها می‌گویند که این فرآیندها، که در مجموع به عنوان عدم بازداری شناخته می‌شوند، ممکن است دسترسی به "ابعاد جدید واقعیت" را باز کنند، از جمله یادآوری شفاف تمام خاطرات ذخیره شده از اوایل کودکی تا مرگ، که از منظر اخلاق ارزیابی می شود. در حالی که هیچ کس هدف تکاملی این پدیده را نمی داند، "دری را به روی یک کاوش سیستماتیک در مورد آنچه هنگام مرگ یک فرد اتفاق می‌افتد باز می‌کند."

📌فهرستی از تمام سلول‌های انسانی یک الگوی ریاضی را نشان می‌دهد.
بدن انسان اجتماع پیچیده‌ای از تریلیون‌ها سلول با اشکال و اندازه‌های مختلف است که با هم کار می‌کنند. کوچک‌ترین این سلول‌ها، مانند پلاکت‌ها و گلبول‌های قرمز، توسط سلول‌های عضلانی بزرگ کوتاه شده‌اند.
اکنون، پس از جمع‌آوری داده‌ها در مورد همه انواع سلول‌های اصلی، محققان یک الگوی ریاضی آشنا را در رابطه این سلول‌ها کشف کردند. رابطه‌ای معکوس بین اندازه و تعداد سلول وجود دارد، یعنی که تعداد سلول‌های کوچک‌تر از سلول‌های بزرگ‌تر بیشتر است. محققان گزارش کردند علاوه بر این، سلول‌ها با اندازه‌های مختلف، همگی دارای جرم کل مشابهی هستند، به طوری که سلول‌های کوچک و متعدد مانند گلبول‌های قرمز خون به اندازه بزرگ‌ترین سلول‌ها در کل بدن نقش دارند.
ما این الگو را در همه جا می‌بینیم، در زمینه‌های متفاوت. در اکولوژی، اغلب به نام ریموند شلدون، بوم شناس دریایی، طیف شلدون نامیده می شود. شلدون و همکارانش کشف کردند که وقتی پلانکتون‌ها را بر اساس اندازه در مقیاس لگاریتمی مرتب ‌کنید، هر کلاس اندازه دارای جرم یکسانی از موجودات است. با افزایش اندازه، تعداد افراد در یک کلاس کاهش یابد، اما جرم کلی بدون تغییر است.


کاری از گروه اخبار علمی

📝نویسندگان: یگانه عباسیان و ضحی علاقمندان

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
7👍4
🧬اثرات استرس مزمن بر بیان ژن‌ها


🔹استرس مزمن و عوامل ایجاد آن:
استرس مزمن به عنوان یک الگوی طولانی مدت استرس، می‌تواند تاثیرات مخربی بر سلامت جسمی و روانی افراد داشته باشد. عواملی مانند مشکلات شغلی، بیماری‌های مزمن، روابط ناسالم و حوادث آسیب‌زا (تروما) می‌توانند منجر به استرس مزمن شوند.

🧠اثر استرس مزمن بر روی بیان ژن‌ها:
استرس مزمن می‌تواند منجر به تغییرات اپی‌ژنتیک شود. مطالعات نشان داده‌اند استرس‌های شدید، الگوهای اپی‌ژنتیکی مرتبط با التهاب، تنظیم ایمنی و حافظه را تغییر می‌دهد. استرس باعث آزادسازی کورتیزول شده که به طور مستقیم بر روی هیپوکامپ اثر می‌گذارد و در طولانی مدت می‌تواند باعث کاهش حجم هیپوکامپ شود و در روند یادگیری و حافظه اختلال ایجاد می‌نماید.

🔸ارتباط استرس مزمن و ساختار کروموزوم‌ها:
همچنین استرس مزمن می‌تواند موجب فرسودگی تلومرها شود. فرسودگی تلومر نشانه‌ای از تخریب ساختار کروموزوم است. سطح التهاب بالا، باعث افزایش تولید گونه‌های فعال رادیکال آزاد می‌شود که به DNA آسیب می‌زنند. همچنین کورتیزول، بیان ژن تلومراز را کاهش می‌دهد که سبب فرسودگی تلومرها می‌شود.

▪️تحلیل التهاب مزمن در سطح ژنتیکی:
استرس مزمن با التهاب مرتبط است. التهاب مزمن باعث تغییر در بیان ژن‌های مرتبط با پاسخ‌های التهابی می‌شود. همچنین با افزایش سطوح کورتیزول و سایتوکین‌های التهابی همراه است که خود تاثیر منفی بر سلامت دارند. سایتوکین‌های التهابی می‌توانند باعث بروز التهاب مزمن، تخریب بافت بدن و در نتیجه بروز بیماری‌های التهابی و خودایمنی شوند. همچنین، سیستم ایمنی را تضعیف کرده و باعث می‌شوند فرد در برابر بیماری‌های عفونی آسیب‌پذیرتر باشد.

🧘🏻‍♀️روش‌های کنترل استرس و بهبود زندگی فردی:
برای کنترل استرس مزمن می‌توان از روش‌هایی مانند ورزش منظم، تکنیک‌های آرام‌سازی و مدیتیشن، مدیریت زمان، درمان‌های روان‌شناختی و دارو درمانی استفاده کرد. کنترل استرس باعث کاهش تاثیرات منفی آن بر ساختار و عملکرد ژنتیکی می‌شود و کیفیت زندگی فرد را بهبود می‌بخشد.

کاری از گروه اخبار علمی
👤نویسنده: [زنده یاد] کیانا ورمزیار
🖋ویراستار: مائده ذوالفقاری

📚منابع: 1و 2 و 3 و 4

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
💔136👍5😢1
○ • آیا سیر تکامل در انسان به پایان رسیده است؟

⌛️ برای سالیان سال، همه‌ی ما فکر می‌کردیم که گونه‌ انسان، به حداکثر تکامل خود رسیده است.

💡اما تحقیقات اخیر نشان داده که اکنون نوزادان با ویژگی‌های کمی متفاوت‌تر، مثل فک کوچک‌تر و استخوان‌های اضافی در پاهای خود، به دنیا می‌آیند.
همچنین امروزه نوزادان، بدون دندان عقل و با یک شریان اضافه در یکی از  بازوهای خود متولد می‌شوند.

تمامی این تفاوت‌ها از مجموعه تغییراتی است که آن را به عنوان تکامل خُرد یا microevolution می‌شناسیم.

به گفته محققان، انسان نسبت به هر موجود دیگری در گذشته، سریع‌تر تکامل می‌یابد.

🦷همانطور که گفته شد یکی از این تکامل‌ها، تغییرات در دندان عقل به دلیل کوچک شدن دهان در طی زمان و کمبود جا برای دندان‌هاست.
دکتر تگن لوکس از دانشگاه فلیندر توضیح داده است: "به دلیل افزایش توانایی ما در جویدن غذا و همچنین انتخاب طبیعی، اکنون تعداد کمتری از نوزادان دارای دندان عقل هستند."
او همچنین اضافه کرد که: "بسیاری از مردم گمان می‌کردند تکامل انسان متوقف شده است. اما مطالعات اخیر نشان می‌دهند امروزه تکامل انسان سریع‌تر از هر نقطه‌ی دیگری نسبت به ۲۵۰ سال گذشته است."

▪️مثال دیگر درباره سرخرگ میانی است که زمانی که نوزاد در شکم مادر است تشکیل شده و پس از تولد ناپدید می‌شود.
با این‌حال، در حال حاضر از هر سه نفر یک نفر در طول زندگی خود دارای شریان‌های میانی است و محققان اطمینان داده‌اند که این هیچ خطری برای سلامت فرد ندارد.

▫️پروفسور ماسیج هنبرگ نویسنده کتاب تکامل خُرد توضیح داد: "شریان میانی نمونه کاملی از چگونگی تکامل ماست. زیرا شیوع بیشتر این شریان در افرادی که اخیرا متولد شده‌اند بیشتر از انسان‌های نسل‌های قبلی است."

کاری از گروه تکامل
👤نویسنده: آوا حاجی ملکی
🖋ویراستار: غزل ارجمند کرمانی
📚منبع: ۱

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
👍11👏6💯3🥰1🤩1
🧬تکنولوژی کریسپر و کاربرد آن در حال حاضر و آینده

▪️کریسپر، نوعی تکنولوژی جدید ویرایش ژنتیکی است که می‌تواند به پیشرفت ژن درمانی، کمک‌های زیادی کند.

🦠تاکنون ژن درمانی عمدتاً از طریق تکنیک «انتقال ژن» (gene transfer) انجام می‌شده است؛ به این صورت که یک ویروس بی‌گزند، نسخه‌ی سالمی از یک ژن را به سلول منتقل می‌کند تا جای ژن معیوب را که بیماری ایجاد کرده، بگیرد.
اما در روش کریسپر، دانشمندان می‌توانند مستقیماً ژن معیوب را اصلاح کنند. آن‌ها DNA معیوب را جدا کرده و به جای آن، یک DNA سالم می‌گذارند.
قاعدتاً، این روش خیلی بهتر از اضافه کردن یک ژن جدید جواب می‌دهد، چون در این صورت خطرات ناشی از اضافه کردن یک ژن غریبه و خارجی از میان می‌رود. گاهی اوقات ممکن است این ژن خارجی در مکان اشتباهی قرار گیرد و منجر به سرطان شود. اما ژنی که با تکنیک کریسپر ترمیم شده تحت کنترل خواهد بود.

🔸فرایند CRISPR-Cas9 چیست؟
ابزاری برای اصلاح ژن است که در دنیا هیاهویی ایجاد کرده است. این ابزار سریع، ارزان و بسیار دقیق تر از تکنیک‌هایی است که قبلاً برای ویرایش ژن استفاده می‌شده و دارای طیف گسترده‌ای از برنامه‌های کاربردی است. این تکنولوژی، تکنولوژی منحصر به فردی است که این امکان را ایجاد می‌کند تا بتوان با حذف، اضافه کردن یا جایگزین کردن، بخشی از ژنوم را ویرایش نمود.

🐁برخی از باکتری‌ها دارای سیستم ساده CRISPR-Cas9 برای ویرایش ژن می‌باشند که برای پاسخ به عوامل مهاجم نظیر ویروس‌ها به کار می‌رود و این فرآیند مانند سیستم ایمنی برای آنها تلقی می‌شود. کریسپر در باکتری‌ها قسمتی از DNA باکتری را قطع کرده و در تهاجم بعدی به باکتری برای شناسایی پاتوژن کمک می‌کند. دانشمندان از این سیستم در سلول‌های دیگر جانوران شامل موش و انسان استفاده کرده‌اند.

🔹عملکرد CRISPR-Cas9:
این سیستم، شامل دو مولکول کلیدی برای ایجاد تغییر یا جهش در DNA می‌باشد. که عبارتند از :

-یک آنزیم به نام Cas9: این آنزیم به عنوان یک جفت قیچی مولکولی عمل می‌کند که می‌تواند دو رشته DNA را در محل خاصی از ژنوم برش دهد که آن قسمت کوچک DNA می‌تواند بعداً اضافه یا حذف شود.
-قطعه ای از RNA: که به آن RNA راهنما (gRNA) گفته می‌شود. این قطعه شامل توالی ریبونوکلئیک اسید از پیش طراحی شده است، که طول آن حدود ۲۰ باز می‌باشد. این RNA داربست به DNA اتصال می‌یابد و توالی پیش ساخته راهنمای Cas9 و به آنزیم دستور می‌دهد که به کدام قسمت مولکول DNA متصل شود.
آنزیم Cas9 با پیروی از RNA راهنما در همان قسمت از رشته DNA، دو رشته DNA را می‌برد. در این مرحله سلول، DNA آسیب دیده را شناسایی کرده و سعی می‌کند تا آن را ترمیم کند.

🟢کاربرد و آینده کریسپر:

🌾فناوری CRISPR در صنایع غذایی و کشاورزی برای مهندسی محیط های کشت پروبیوتیک و ایمن‌سازی کشت‌های صنعتی (مثل ماست) در برابر عفونت‌ها استفاده شده‌است. همچنین در محصولات زراعی برای افزایش عملکرد، تحمل به خشکی و ارزش غذایی استفاده می‌شود.
🌱این فناوری برای غیرفعال کردن عملکرد ژن‌ها در رده‌های سلولی و سلول‌های انسانی، مطالعه کاندیدا آلبیکنس، اصلاح مخمرهای مورد استفاده برای ساخت سوخت‌های زیستی، و اصلاح ژنتیکی سویه‌های گیاهی مورد استفاده قرار گرفته می‌شود. 
⛽️این تکنولوژی، توانایی دستکاری توالی‌های ژنتیکی امکان مهندسی معکوس را فراهم می‌کند که می‌تواند بر تولید سوخت زیستی تأثیر مثبت بگذارد.
🦟کریسپر همچنین می‌تواند برای ایجاد تغییراتی در پشه‌ها استفاده شود تا نتوانند بیماری‌هایی مانند مالاریا را منتقل کنند.
🔬در جولای ۲۰۱۹، CRISPR برای درمان تجربی یک بیمار مبتلا به یک اختلال ژنتیکی استفاده شد. بیمار، زنی ۳۴ ساله مبتلا به بیماری سلول داسی شکل بود.
🦠در فوریه ۲۰۲۰، پیشرفتی در درمان‌های HIV حاصل شد که ۶۰ تا ۸۰ درصد از DNA ویروسی یکپارچه در موش‌ها حذف شد و برخی از آن‌ها کاملاً عاری از ویروس بودند.
👁در مارس ۲۰۲۰، ویروس اصلاح شده با CRISPR در تلاش برای درمان آموروز مادرزادی Leber به چشم بیمار تزریق شد.
🐾در آینده، تکنولوژی ویرایش ژن CRISPR می‌تواند به صورت بالقوه برای ایجاد گونه‌های جدید یا احیای گونه‌های منقرض شده از گونه های نزدیک به هم مورد استفاده قرار گیرد.
🧬همچنین، ارزیابی مجدد ادعاهای مربوط به روابط ژن-بیماری مبتنی بر CRISPR ، به کشف ناهنجاری های بالقوه مهم منجر شده‌است.

کاری از تیم ژنتیک

👥نویسندگان: پرناز قلی بیگی، زهرا ناز طالبی و فاطمه دهقانی، نگین فاضل
🖋ویراستار: مائده ذوالفقاری
📚منابع: 1 و 2 و 3 و 4 و 5


پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
👍11😍2💯2🤩1
پرایمر | Primer
🧬پرایمر، برایِ ما فراتر از یه رسانه هست. جایی هست که هر روز شاهد تلاش و دویدن آدم‌ها در مسیرهایِ مختلفی هستیم و گاهی هم میشه امروز و ما از شنیدن خبرهایِ موفقیت و دستاوردهایِ اعضای پرایمر کلی خوش‌حال میشیم. برامون باعث افتخاره که خانم فروزان جلالی رتبه‌ی…
#مصاحبه با مقام پنجم المپیاد سلول‌های بنیادی 🏆📚

• سلام خودتون رو معرفی کنید.

فروزان جلالی، دانشجوی سال اخر زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه شهید بهشتی

• دلیل انتخابتون بین المپیاد زیست شناسی و سلول های بنیادی چی بود؟

دانشگاه ما برای انتخاب کردن المپیاد از رتبه های برتر بچه های ترم 5 و ترم 7 انتخاب میکنه. وقتی از طرف دانشگاه با من تماس گرفتن بهم گفتن که میتونم برای المپیاد سلول های بنیادی ثبت نام کنم و برای زیست شناسی دانشجوهای دیگری رو مد نظر داشتن. برای همین انتخاب چندانی در کار نبود و صرفا ازم پرسیدن که مایل هستم برای المپیاد اقدام کنم یا نه.

• برای دانشجوهای زیست شناسی برای شرکت در المپیادها محدودیتی وجود داره؟

از نظر علمی، توی المپیاد سلول های بنیادی و مهندسی بافت، 6 دفترچه وجود داره: سلولی مولکولی، بیومتریال، پدیده های انتقال، ژنتیک، فیزیولوژی و ایمونولوژی، بیوشیمی و شیمی آلی. من در مورد بیومتریال و پدیده های انتقال هیچچچ ایده ای نداشتم و تازه وقتی مرحله یک قبول شدم برای امادگی مرحله دو رفتم سراغشون. بچه های بیوتکنولوژی در حد اشنایی مختصر با این مباحث اشنا هستن، ولی بقیه گرایش ها نه. همین قضیه که یک سوم امتحان کاملا برام ناشناخته و واقعا ترسناک بود.

• مدت مطالعه که داشتین، چه قدر بود؟

اواخر ترم 5 با من تماس گرفتن و گفتن که برای المپیاد اقدام کنم. من برای ترم 6 چند درس خیلی سنگین داشتم و زمانی که دانشگاه ازم میگرفت واقعا زیاد بود. توی دوران عید من روزی 1-2 ساعت در بهترین حالت روی المپیاد زمان میذاشتم، ولی وقتی دانشگاه میرفتم این مقدار میشد هفته ای 4-5 ساعت. بعد از اینکه نتایج مرحله یک اعلام شد هم به خاطر درگیر بودن با پروژه کارشناسیم، بیشتر از روزی 2 ساعت نتونستم روی المپیاد زمان بذارم.

• منابع مطالعه‌تون رو برای ما معرفی کنین.

از اونجایی که ایده ای درمورد بیومتریال و پدیده های انتقال نداشتم، برای مرحله یک کلا اونارو مطالعه نکردم. منابعم برای مرحله اول فیزیولوژی گایتون، بیوشیمی راون، ژنتیک استراخان، سلولی لودیش، ژن کلونینگ براون، مهندسی بافت دکتر بهاروند و ایمنی ابوالعباس بود.
برای مرحله دو، جزوه های درس بیومتریال و پدیده های انتقال رو از چند تا دانشجوی مهندسی پزشکی گرفتم. توی بیومتریال خیلی کمک کننده بود اما پدیده های انتقال واقعا سوالات سنگینی داشت و بیشتر مکانیک سیالات بود تا انتقال ماده و انرژی تو فاز جامد.
نکته مهم اینه که من در طول دوره دانشجوییم، به جز ابولعباس باقی رفرنس هارو موقعی که واحد مربوط بهشون داشتم رو خونده بودم. برای من صرفا یک مرور سطحی بود تا جزئیاتش یادم بیاد. منابع المپیاد سنگین و زیاده و نمیشه همش رو در یک بازه چند ماهه خوند.

• شرایط آزمون چه طوری هست؟

آزمون از ساعت 8 صبح شروع میشه و هر دفترچه شما یک ساعت زمان داره، بین دفترچه ها 15 دقیقه استراحت دارید و 4 دفترچه اول رو پشت سر هم امتحان میدید. دوتا دفترچه اخر هم از ساعت 2 تا 4:15 ازمونش برگزار میشه.
فکر کنم از نظر ورود به المپیاد، حتی اگه به خاطر رنک بودن وارد نشید، میتونین با کنکور ارشد وارد بشید. برای همین نمیتونیم بگیم محدودیت چندانی وجود داره. توی المپیاد سلول های بنیادی هم چیزی تحت عنوان دفترچه عمومی و اختصاصی(مثل المپیاد زیست شناسی) وجود نداره، برای همین اگه به قدری درستون خوبه که جز نفرات برتر ورودیتون هستید یا ارشد رتبه خوبی گرفتید، محدودیتی برای ورود به این المپیاد ندارید.

• و راهنمایی آخر برای دانشجوها

تمرکز کلیتون روی المپیاد نباشه. چون ممکنه شما کلی رفرنس و مقاله مرتبط بخونین اما اون سال دانشگاهتون از گرایش شما یا ورودیتون کسی رو برای المپیاد انتخاب نکنه. سعی کنین درستون رو بخونین، در کنارش رفرنسای اساتید رو مطالعه کنین و معدل خوبی رو نگه دارید. اینجوری هم شانس انتخابتون بالاتر میره و هم از قبل با اون حجم منابع اشنایی قبلی دارید.

با تشکر فراوان از خانم فروزان جلالی

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
😍14👍11🎉4💯3🤩2🥰1
Forwarded from انجمن نانوفناوری دانشگاه تهران (Ali Tajerian (@UTNano))
#اطلاعیه_۱
#مسابقه_ملی

🎖 پیش ثبت‌نام سیزدهمین مسابقه ملی نانو توسط انجمن نانو دانشگاه تهران (رتبه نخست کشوری)


⭕️فقط تا ۳۰ آبان؛ پیش ثبت‌نام مسابقه ملی نانو⭕️

این فرصت دیگه تکرار نمیشه؛ بدو که جا نمونی!!🏃🏻🏃🏻

🎯 علاقه‌مندان می‌توانند از هر رشته و دانشگاهی (دانشجو یا فارغ التحصیل) در سراسر کشور بواسطه ثبت‌نام از انجمن نانو دانشگاه تهران، از 70% تخفیف (پرداخت ۴۰ هزارتومان به جای ۱۳۰ هزارتومان) جهت دریافت بلیط مسابقه بهره ببرند؛ همچنین شما عزیزان می‌توانید در صورت درخواست از کوییزهای هفتگی، کلاس‌های رفع اشکال، برنامه مطالعاتی، آزمون‌ها و . . . بهره‌مند شوید.


نکته مهم:
جهت آشنایی با روال کلی مسابقه روی کلمه (چجوریه❗️) و جهت آگاهی از جوایز و امتیازات این مسابقه بر روی عبارت (چیا میدن🤔) که در پایین این متن آمده کلیک کنید:

     چجوریه❗️     چیا میدن🤔


📥راه‌های ارتباطی با انجمن نانو دانشگاه تهران:

🆔 @UTNano_Admin



کانال و گروه انجمن رسمی نانو دانشگاه تهران:
👉🏻 @UTNano
👉🏻 @UTNanoGroup
👍6🤬1
جلوگیری از گسترش سرطان سینه با پروتئین داینئین

🧬چند روز پیش یک خبر در دنیای علم زیست‌شناسی همه‌ی توجه‌ها را به خود گرفت. محققان در دانشگاه کالیفرنیا، سنتا باربارا، با بررسی پروتئین داینئین موفق به کشف راهکار جدیدی برای جلوگیری از گسترش سرطان شده‌اند. این پروتئین به‌عنوان یک مهارکننده مهم برای گسترش سرطان شناخته شده است. با استفاده از تکنیک‌های جدید ژنتیکی، محققان توانستند عملکرد داینئین در سلول‌های سرطانی را بهبود بخشند و باعث کاهش رشد سلول‌های سرطانی شوند. این روش به‌عنوان یک راه‌حل جدید برای کاهش خطر گسترش سرطان و درمان آن در آینده مورداستفاده قرار خواهد گرفت.

🚗متاستاز مانند سفر سرطان به قسمت‌های مختلف بدن است. سلول‌های سرطانی را به‌عنوان مسافرانی تصور کنید که خانه خود (تومور اولیه) را ترک می‌کنند و به سفر می‌روند. آن‌ها در بدن حرکت می‌کنند و مکان‌های جدیدی برای استقرار و تشکیل تومورهای ثانویه پیدا می‌کنند.

🦠دانشمندان کشف کردند که در داخل سلول‌های ما، ساختارهای کوچکی به نام میکروتوبول‌ها، مانند بزرگراه‌ها، و پروتئین‌های خاصی به نام موتورهای داینئین و میوزین وجود دارد که مانند محرک سلول‌ها در این بزرگراه‌ها عمل می‌کنند. در این مطالعه، دانشمندان دریافتند که وقتی فرایند انقباض اکتومیوزین که به حرکت سلول‌ها کمک می‌کند مسدود شود، سلول‌های سرطانی همچنان راهی برای سفر پیدا می‌کنند. هنگامی که این پروتئین‌ها برهم‌کنش می‌کنند، کمپلکس اکتومیوزین را تشکیل می‌دهند و سلول‌ها را قادر می‌سازند منقبض شوند و عملکردهای اساسی را انجام دهند. هنگامی که انقباض اکتومیوزین مسدود می‌شود، سلول‌های سرطانی راه‌های جایگزینی را برای حرکت با استفاده از پروتئین‌های حرکتی دیگر مانند دینئین و میوزین پیدا می‌کنند، مانند یافتن مسیرهای جایگزین در طول یک راه.

▪️جالب اینجاست که در محیط‌های
مختلف بدن، مانند فضاهای باز و فضاهای محدودتر، سلول‌های سرطانی از این موتورها استفاده متفاوتی می‌کنند.

▫️کلاژن پروتئینی است که چارچوب ساختاری بافت‌ها را تشکیل می‌دهد. سلول‌های سرطانی، به‌ویژه نوعی به نام سلول‌های سرطانی مزانشیمی، توانایی مهاجرت از طریق این بافت‌های غنی از کلاژن را دارند.

🩻برای تقلید از این شرایط در محیط آزمایشگاه، دانشمندان از مدل‌های کلاژن مصنوعی، به‌ویژه شبکه‌های دوبعدی و داربست‌های سه‌بعدی برای مشاهده نحوه رفتار سلول‌های سرطانی استفاده کردند. در آزمایش‌های دو بعدی، محققان شبکه‌های کلاژن مصنوعی با الگوهای خاص برای تقلید از ساختارهای کلاژن طبیعی ایجاد کردند. آنها تعامل بین اجزای مختلف داخل سلول‌ها، یعنی اکتومیوزین و میکروتوبول‌ها را بررسی کردند. هدف این بود که آیا این اجزا به تنهایی برای هدایت مؤثر سلول‌های سرطانی از طریق ماتریس‌های کلاژن پیچیده کافی هستند یا خیر.

🔹آن‌ها دریافتند که داینئین، یک پروتئین حرکتی، نقش مهمی در این فرایند ایفا می‌کند. هنگامی که عملکرد داینئین مسدود شد، سلول‌های سرطانی نمی‌توانستند به درستی حرکت کنند و از سطح جدا شدند که نشان‌دهنده اهمیت آن در هدایت سلول‌های سرطانی در محیط‌های غنی از کلاژن است.

🩸در فضاهای باز مانند جریان خون یا فضاهای بافت بزرگتر که سلول‌های سرطانی آزادی نسبتاً بیشتری برای حرکت دارند، موتورهای داینئین یا میوزین می‌توانند هر کدام به حرکت آن‌ها کمک کنند. اما در فضاهای تنگ و محدود که مسیر موجود برای حرکت سلول تنگ و باریک است، هر دو موتور پروتئینی باید با همکار کنند تا سلول‌ها به حرکت خود ادامه دهند.

🔬محققان مشاهده کردند که هم داینئین و هم میوزین برای حرکت مؤثر سلول‌های سرطانی در این محیط‌های سه بعدی ضروری هستند. مسدود کردن هر یک از این اجزا، حرکت سلول‌های سرطانی را در داخل داربست‌ها محدود می‌کرد.


کاری از گروه بیوتک پزشکی

👥گرد آورندگان: فاطمه چهارلنگ، آراز نصیری زاده، حوریه تاجیکی
🖋ویراستار: ریحانه ایرانی


📚منابع: ۱

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
👏12👍7🤩2🕊2😍1💯1
🌧 یک روز بارانی

آیا تا به حال حس کردین که در روزهای ابری یا بارانی، انرژی کمتری برای انجام کار‌ها و حتی کوچک‌ترین فعالیت‌های روزانه‌ دارین؟
آیا واقعا ممکنه که وضعیت آب و هوا، روی این موضوع تاثیرگذار باشه؟

🧨 جواب مثبته!
داشتن احساسات بد و ناراحت بودن هنگام بارش باران، فقط مربوط به تصورات و تخیلات ما نیست.
آب و هوای بد واقعا میتونه تاثیر منفی بر احساسات ما داشته باشه.
📚 بر اساس یک مطالعه، تقریبا ٪۹ مردم از باران متنفرن. این گروه در روزهای بارانی عصبانی‌تر هستن و احساس شادی کمتری رو تجربه می‌کنن.
حتی مطالعه دیگه‌ای نشون داده که بارندگی و وضعیت آب و هوا می‌تونه تعداد پست‌های منفی منتشر شده در فیس‌بوک رو افزایش بده!

🖋 یک روانشناس بالینی به نام تیشا اوانز که مطبش در شهر سانفرانسیسکو قرار داره، یعنی شهری که به‌طور متوسط ۶۷ روز سال بارانیه؛ میگه:"وقتی که هوا تاریک و دلگیرتر میشه، قطعا بعضی افراد، بیشتر مستعد داشتن احساس تنهایی یا پایین بودن انرژی هستن. این تغییرات احساس مثل داشتن حس غم و اندوه و یا حتی کاهش عزت‌نفس زمانی که هوای بیرون از خانه بارانی هست، معمول‌تره."

حالا اگر با این هوای بارانی متوجه تغییری در خلق و خوی خودمون شدیم، چه کاری می‌تونیم انجام بدیم؟
اوانز در ادامه میگه:" اگر وسوسه شدین که چراغ‌های خونه رو خاموش کنین و داخل رختخوابتون دراز بکشین، این کار رو نکنین و در عوض چراغ‌ها رو روشن کنین! چون نور می‌‌تونه میزان ترشح سروتونین که به عنوان هورمونِ "جاری کننده احساس خوب" هم شناخته می‌شه رو بالا ببره و حالتون رو بهتر کنه."

اوانز پیشنهاد می‌کنه که اگر تصمیم گرفتین داخل خونه بمونین، باز هم فعالیت‌های لذت بخشی که احساس خوبی رو در شما به وجود میاره مثلِ تماشای فیلم‌های کمدی، بازی کردن و انجام کارهای هنری یا کتاب خوندن رو دنبال کنین.

📎 جولیا سامتون، یک عصب‌ روانپزشک که از روش نور درمانی بر روی بیمارانش استفاده می‌کنه، این توصیه رو کامل‌تر کرده و در تایید این پیشنهاد که مردم بهتره در روزهای بارانی به فضای بیرون رفته و پیاده‌روی کنن؛ میگه:" اگر چه هوا تاریک و بی‌نور به نظر می‌رسه، اما اگر بیرون برین همچنان می‌تونین در معرض اشعه ماورای بنفش که به تنظیم ریتم شبانه‌روزی بدن و تقویت خلق و خو کمک می‌کنه، قرار بگیرین."

از فعالیت‌های دیگه‌ای که می‌تونه در تغییر حال بد نقش داشته باشه، ورزش کردن هست که باعث افزایش میزان ترشح اندورفین، که جز هورمون‌های آرامش‌بخش در بدن هست، میشه و تاثیر مثبتی بر خلق و خو داره.

اوانز نکته پایانی در این مورد رو اینطوری بیان می‌کنه:" در هوای بارانی، سعی کنین خودتون رو منزوی و تنها نکنین. وقتی مردم تنها هستن، ممکنه اوضاع رو سخت‌تر و بدتر از چیزی که واقعا هست، حس کنن."
پس به جای فرار از باران و در خانه موندن، سعی کنین با دیگران ارتباط برقرار کنین تا علی رغم هوای تاریک و غم‌‌ افزا، حال شما آفتابی و خوب باقی بمونه!🌞🌻

کاری از گروه سبک زندگی
نویسنده: فاطمه فیاض
ویراستار: غزل ارجمند کرمانی


منبع: ۱

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
👍105🤩5💯2🔥1
تغییرات روانشناختی دوران بلوغ

💡مطالعه جدیدی که حدود سه هفته پیش در Nature Communications منتشر شد، شواهد تعیین کننده‌ای ارائه می‌کند که نشان می‌دهد عملکرد اجرایی- مجموعه‌ مهارت های شناختی شامل توانایی برنامه ریزی، جا به جا شدن بین کار‌های ذهنی به صورت یکپارچه، مقاومت در برابر حواس پرتی‌های وسوسه کننده و تمرکز روی کار ذهنی در حال انجام- معمولا در حدود ۱۸ سالگی بالغ می‌شود.

🩺 دکتر Beatriz Luna استاد روانپزشکی دانشگاه پیتزبرگ می‌گوید: «زمانی که با والدین صحبت می‌کنم، بسیاری از آنها می‌گویند که امکان ندارد فرزند هجده ساله شان یک بزرگسال کاملا بالغ باشد.»
دیگر فاکتور‌های رفتاری مهم که عملکرد اجرایی را تکمیل می‌کنند مثل توانایی شخص برای کنترل کردن احساسات خویش، می‌توانند با بالارفتن سن تغییر کنند.

📌 توانایی استفاده از عملکرد اجرایی به طور متناسب با بالارفتن سن بهبود پیدا می‌کند و حداقل در محیط آزمایشگاهی، در سن ۱۸ سالگی بالغ می‌شوند.
برخلاف نقاط عطف دوران کودکی که به طرز ریزبینانه‌ای مشخص و ترسیم شده اند، دوران بلوغ کمتر به طور رسمی تعریف شده است که دلیل اصلی آن پیچیدگی پروسه‌های تکوینی در حال انجام در دوران بلوغ است.

📊 گوناگونی قابل توجه میان افراد و همچنین نبود ابزار‌های تحلیل مجموعه دادگان پیچیده باعث محدود شدن اطمینان‌بخشی تلاش‌های قبلی برای ترسیم نموداری از روند تکوین معز در نوجوانان شده است.

🧮 این مطالعه ۲۳ مقیاس متفاوت از عملکرد اجرایی بیش از ۱۰,۰۰۰ نفر از سنین ۸ تا ۳۵ سال جمع آوری کرده است. محققان سپس این مقیاس‌ها را با رهگیری تغییرات آنها در طول زمان و بررسب کردند و این فرضیه را نیز آزمودند مه ایا تغییرات از یک خط سیر واحد که از نظر ریاضی معنی دار باشد پیروی می‌کند یا خیر.

🖇 نتایج تحلیل‌ها یک روند متداول در بلوغ برای توانایی‌ اجرایی را در هر دو جنس نشان داد: یک رشد انفجاری در تکوین توانایی اجرایی در اواخر دوره کودکی تا اواسط دوره بلوغ (۱۰ تا ۱۵ سالگی) که با میزان کم اما قابل توجهی از رشد در دوره میانی بلوغ (۱۵ تا ۱۸ سالگی) است؛ انجام می‌شود و در اواخر دوره بلوغ (۱۸ تا ۲۰ سالگی) در سطح عملکرد اجرایی بزرگسال تثبیت می‌شود.

🧩 با ارائه شدن نمودار‌های رشد قابل تکرار با داده‌ها، این نقشه راه می‌تواند به محققان امکان دهد تا روند تاثیرگذاری مداخلات درمانی و دارویی روی نقاط عطف تکوین ذهن را مورد بررسی قرار دهند. به عنوان مثال، بلوغ دوره‌ای است که بسیاری از بیماری‌های روان که همچنین همراه با اختلالات عملکرد اجرایی هستند، مثل شیزوفرنی پدیدار می‌شوند.

🧠 ترسیم کردن مراحل مشترک تکوین مغز می‌تواند کمک شایانی به محققانی کنند که در تلاش برای تشخیص زودهنگام انحرافات معنی دار از حالت نرمال هستند.

کاری از گروه نوروساینس
نویسنده: آرمان پارسایی
ویراستار: صبا صحرایی

📚منابع: 1 و 2


پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
👍13💯21🔥1
🎓با افتخار و احترام به تمام دانشجویان عزیز که با پشتکار و اراده‌ی بی حد و اندازه‌ی خود به دنبال دستیابی به دانش، مهارت و اهدافشان هستند؛ امروز را تبریک می‌گوییم.

📚 هر روز یک فرصت جدید است تا یاد بگیریم و پیشرفت کنیم. در این مسیر پر از چالش‌ها و مسائل، همیشه به خودتان ایمان داشته باشید و هیچ وقت از تلاش و کوشش غافل نشوید.

⌛️ سعی کنید از زمانی که در اختیار دارید استفاده کرده و از زندگی لذت ببرید.

با بهترین آرزوها؛
روز دانشجو مبارک


پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
29🎉2😍2🔥1
پرایمر | Primer
#مصاحبه با مقام پنجم المپیاد سلول‌های بنیادی 🏆📚 • سلام خودتون رو معرفی کنید. فروزان جلالی، دانشجوی سال اخر زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه شهید بهشتی • دلیل انتخابتون بین المپیاد زیست شناسی و سلول های بنیادی چی بود؟ دانشگاه ما برای انتخاب کردن المپیاد…
#مصاحبه با مقام دهم المپیاد زیست‌شناسی 🏆📚

1⃣ خودتون رو معرفی کنید.

📝 سلام سارا لاهیجی هستم دانشجوی سال آخر رشته بیوتکنولوژی از دانشگاه یزد. البته افتخار عضویت در خانواده پرایمر رو هم دارم.


2⃣ دلیل انتخابتون بین المپیاد زیست شناسی و سلول های بنیادی چی بود؟

📝 در وهله اول خیلی از تفاوت هاشون آگاه نبودم ولی خب با کمی تحقیق در اون برهه زمانی متوجه شدم که زیست شناسی برام مناسب تره.


3⃣ محدودیت های دانشجوهای زیست شناسی در شرکت در المپیادها چگونه است؟

📝 دانشجویان سال سوم و چهارم که تعداد مشخصی واحد رو پاس کرده باشند میتونند از دو طریق متمرکز و غیرمتمرکز در این المپیاد ها شرکت کنند.


4⃣ چه مدت برای المپیاد مطالعه کرده بودید؟

📝 واقعا بسته به این داره که شما چقدر پایه قوی ای داشته باشید. شاید یک نفر نیاز نداشته باشه روی مطالب پایه ژنتیک یا میکروبیولوژی وقت بذاره و از سمت دیگه مثلا در یکی دو مبحث از بیوشیمی به وقت بیشتری نیاز داشته باشه. این رو در نظر بگیرید که هرچه شما زودتر شروع کنید و منتظر تدریس استاد و چارت رشته و... نباشید، میتونید به تسلط بهتری برسید. البته ساعت مطالعه به کند خوانی - تند خوانی و... هم بستگی داره. در کل خیلی دنبال ساعت مطالعه نباشید. بیشتر سعی کنید مطالب رو عمیق و در حداقل زمان یاد بگیرید.

5⃣ از چه منابعی برای مطالعه استفاده کردید؟

📝 شما میتونید از هر منبعی که برای کنکور تهیه کردید، استفاده کنید. چون در شیوه متمرکز شما از طریق کنکور به مرحله نهایی راه پیدا میکنید که مستلزم کسب رتبه خوبی در اون هست. هرچند سبک و سیاق این دو آزمون با هم متفاوته و در المپیاد تشریحی شما باید مفهموم مطالب رو متوجه شده باشید و بتونید کانکشن خوبی بین دانسته هاتون برقرار کنید.


6⃣ شرایط آزمون و ثبت نام چگونه بود؟

📝 همون طور که قبلاً اشاره کردم المپیاد دانشجویی متمرکز همزمان با کنکور کارشناسی ارشد و المپیاد دانشجویی غیر متمرکز در مناطق ۱۰ گانه که هر کدام شامل چند استان است، برگزار می‌شود. داوطلبان برای شرکت در المپیاد دانشجویی متمرکز باید از طریق شرکت در آزمون کارشناسی ارشد، گزینه علاقه‌مندی به شرکت در المپیاد دانشجویی را در آخر فرم تایید کنند. متقاضیان شرکت در المپیاد باید حداقل ۷۰ واحد درسی را گذرانده باشند. مواد امتحانی رشته‌های المپیاد همانند مواد امتحانی آزمون کارشناسی ارشد است. متقاضیان با توجه به بالاترین نمره علمی و بدون احتساب معدل انتخاب می‌شوند. متقاضیان شرکت در المپیاد دانشجویی متمرکز و غیر متمرکز باید در زمان شرکت در آزمون المپیاد (در نیمه دوم سال تحصیلی) دانشجو باشند. فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی نمی‌توانند در المپیاد دانشجویی شرکت کنند.
در مورد خود آزمون هم اینکه ساعت هشت صبح شروع شد، در دو دفترچه اختصاصی (که میتونستید بین سه رشته سلولی و مولکولی - گیاهی - جانوری یکی رو انتخاب کنید ) و سپس استراحت یک ساعت و نیمه ای داشت و با دفترچه عمومی (ژنتیک سلولی مولکولی بیوشیمی میکروبیولوژی زیست شناسی گیاهی و جانوری ) به پایان رسید.

7️⃣ و راهنمایی آخر برای دانشجوها

📝 سخن آخر اینکه از ریسک کردن نترسید. اگر بخواید برای شرایط ایده آل منتظر بمونید یا با خودتون بگید من هنوز آماده نیستم، هیچ وقت قرار نیست به قدر کافی آماده باشید یا بدون شروع کردن به جایی برسید.
کمال گرایی رو کنار بذارید، همین امروز برنامه ریزی کنید، اشتباهات گذشته تون رو آنالیز و سپس اصلاح کنید تا هر روز به ورژن بهتر خودتون برسید.
المپیاد صرفا یک مسابقه علمی نیست بلکه یک مسیر در جهت پیدا کردن یک mindset بهتره و در این بین میتونید کلی نکته جدید درمورد رشته تون یاد بگیرید، مطالبی که از درس های مختلف خوندید رو تسبیط کنید و چه بسا مثل من دوست های باارزش و فوق‌العاده ای پیدا کنید😉

باتشکر فراوان از خانم سارا لاهیجی

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
13👍4🤩3👏2🔥1💯1
🍁 پاییز هزار رنگ می‌رود 🍁
❄️ و زمستان سپید رنگ از راه می‌رسد ❄️
و در این میان شبی است بلند
به بلندای یک فرهنگ
آئینی رنگارنگ به سان پاییز
و درون مایه‌ای سپید به رنگ زمستان

شب یلدا، شب کنار هم بودن‌ها بر شما مبارک🍉

انجمن علمی علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهيدبهشتى
@sbubiosociety
15🥰2😍2💔1
میکروبیولوژی
Radio Primer
-| رادیو پرایمر تقدیم می‌کند... |-

#رادیو_پرایمر
#انتخاب_رشته

•\\ میکروبیولوژی //•

‼️⚠️ قبل از گوش کردن به این پادکست،
میکروبیولوژی رو انتخاب نکن...


📌💡-در این اپیزود به دنیای میکروبیولوژیست ها ورود می‌کنیم و از مسیرهایی که مخصوص یک دانشجو میکروبیولوژی خواهد بود، براتون صحبت می‌کنیم 🙌🏻

🎙-گویندگان:
ترنم جوادی
علیرضا علوی مقدم

📝🔖-هئیت تحریریه:
طوبی اندرخورا
سیده یاسمین حسین زاده
نرگس بامداد

🔗-تدوین:
معراج حسینی

🎨-گرافیک:
سارا لاهیجی

پرایمر ؛ برای شما |
@Primer_Journal ☘️💡
🤩8👍51🔥1💯1
نانو پیام رسان ها، رویکردی جدید در مبارزه با انواع ویروس ها

🔬سیستم‌های دارورسانی در محل هدف به دلیل مزایای بزرگی مانند ظرفیت دوز دارو بالاتر و دسترسی زیستی بهتر، در زمینه داروسازی مورد توجه قرار گرفته‌اند. با این حال، برخی از مشکلات موجود باید برطرف شود. به عنوان مثال یکی از این مشکلات، تعامل بین پروتئین‌های خون و سیستم‌های دارورسانی است.
یک مثال برای نزدیک شدن به مشکل ذکر شده، بر اساس اصلاحات سطح پلی اتیلن گلیکول (PEG) است. این پلیمر، به عنوان محافظی در برابر فعل و انفعالات احتمالی خارجی با سایر ترکیبات عمل می‌کند و تحویل هدفمند را ممکن می‌سازد. مواردی مانند سرطان، دیابت، هموفیلی و درمان درد می‌توانند از این سیستم‌های جدید بهره‌مند شوند.

💊گاوراو ساهای و همکارانش در OSU و موسسه‌ی تحقیقات بیومدیکال تگزاس، در یک مدل موش نشان دادند که می‌توان تولید پروتئینی را تحریک کرد که می‌تواند انواع مختلفی از ویروس SARS-CoV-2 را از ورود به سلول‌ها و ایجاد بیماری‌های تنفسی مسدود کند. این تحقیق نشان می‌دهد که به جای RNA پیام رسان به عنوان یک واکسن، mRNA می‌تواند به عنوان یک درمان جهانی علیه ویروس های مختلف کروناویروس استفاده شود.
طبق گفته ساهای، گام‌های بعدی، شامل نشان دادن این است که این پروتئین از عفونت در موش‌ها جلوگیری می‌کند. وی همچنین افزود که درمان mRNA احتمالا "چند سال" از دسترسی به بیماران انسانی فاصله دارد.

🦠تنفس ویروس، راه اصلی ابتلا به کووید-۱۹ است که از زمان شروع همه‌گیری در اواخر سال ۲۰۱۹، عامل مرگ ۶ میلیون نفر در سراسر جهان شده‌است. پوشش ویروس از پروتئین‌های سنبله‌ای پوشیده شده‌است که به آنزیمی که توسط سلول‌های ریه تولید می‌شود، متصل می‌شود. با استفاده از RNA پیام‌رسان بسته بندی شده در نانوذرات لیپیدی، دانشمندان در مدل موش نشان دادند که سلول‌های میزبان می‌توانند یک آنزیم «فریبنده» تولید کنند که به پروتئین‌های اسپایک کروناویروس متصل می‌شود. به این معنی که ویروس قادر به اتصال به سلول‌های راه هوایی میزبان و شروع روند عفونت نخواهد بود.

🧬پروتئین‌ها، مولکول‌های بزرگ و پیچیده‌ای هستند که به عنوان اسب‌های کاری سلول‌ها عمل می‌کنند و تمام عملکردهای بیولوژیکی را در یک سلول امکان پذیر می‌کنند. DNA نقشه‌هایی را که پروتئین‌ها از آن ساخته می‌شوند، پس از اینکه کد برای اولین بار به RNA پیام رسان منتقل می‌شود، نگه می‌دارد.
آنزیم، نوعی پروتئین است که به عنوان کاتالیزور واکنش های بیوشیمیایی عمل می‌کند. HACE2 مخفف آنزیم ۲ تبدیل کننده آنژیوتنسین انسانی آنزیمی از سلول‌های راه هوایی است. همچنین در قلب، کلیه و روده بیان می‌شود و در بسیاری از عملکردهای فیزیولوژیکی دست دارد.

💉دادن hACE2 به تنهایی، به بیمار مبتلا به کووید-۱۹، اثربخشی محدودی در درمان بیماری خواهد داشت؛ زیرا شکل محلول آنزیم (نوعی که می‌تواند در سراسر بدن گردش کند)، نیمه عمر کوتاهی دارد (کمتر از دو ساعت). در نتیجه، مدت زیادی در سیستم یک فرد باقی نمی‌ماند.
اما نانوذرات لیپید، که اغلب به LNP اختصار می‌شوند، حاوی mRNA هستند که دستور تولید آنزیم را می‌دهند و می‌توانند به غلبه بر این مشکل کمک کنند.
در این مطالعه، محققان mRNA مصنوعی را برای رمزگذاری یک شکل محلول آنزیم مهندسی کردند. mRNA را به نانوذرات لیپید بسته بندی کردند و آن را با یک IV به سلول های کبد تحویل دادند. در عرض دو ساعت، آنزیم در جریان خون موش‌ها بود و برای چند روز در آن‌جا ماند.

همچنین محققان LNP بارگذاری شده را از طریق استنشاق تحویل دادند که باعث شد سلول‌های اپیتلیال در ریه‌ها hACE2 محلول را ترشح کنند.

کیم جئون وانگ محقق فوق دکتری OSU گفت: آنزیم محلول، به طور موثر SARS-CoV-2 زنده را از آلوده کردن سلول‌های میزبان مهار کرد.

🧪سنتز mRNA، سریع، مقرون به صرفه و مقیاس پذیر است و mRNA تحویل داده شده توسط LNP می‌تواند در صورت لزوم برای حفظ تولید پروتئین تا زمانی که عفونت کاهش یابد، تکرار شود. هنگامی که درمان متوقف می‌شود، hace2 محلول دیگر مورد نیاز سیستم را در عرض چند روز پاک می‌کند.

📚منبع

کاری از گروه نانوبیوتکنولوژی
🖋ویراستار: مائده ذوالفقاری

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
👍9😍4🎉1💯1
اعلام می‌کنیم که نشریه پر افتخار پرايمر که سابقا انجمن علمی بیوتکنولوژی صاحب امتیاز آن بود، پس از ادغام دو انجمن بیوتکنولوژی و زیست شناسى، تحت نظر انجمن علمی علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی به فعالیت درخشان خود ادامه خواهد داد

شما می‌توانید آخرین اخبار و مقالات علمی را از طریق دنبال‌کردن این نشریه دریافت و به روز بمانید.

📌به زودي فراخوان عضويت اعلام ميشود و افرادى كه در گذشته عضو بوده اند نياز به ثبت نام مجدد ندارند و انتقال اعضا از مديرمسيول و سردبير منتخب سال گذشته به افراد كنونى انجام خواهد شد.

لينك كانال تلگرام:
https://www.tgoop.com/Primer_Journal

صفحه اينستاگرام:
https://www.instagram.com/primer_journal?igsh=MzRlODBiNWFlZA==

صفحه لینکدین:
https://www.linkedin.com/company/primer-journal/


#نشريه_پرايمر
#نشريه_سيناپس

┏━━━━━━━━
 @sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
10🔥4👍3💔3🎉2
primer7.pdf
2.4 MB
شماره هفتم گاهنامه علمی پرایمر منتشر شد!

⭕️صاحب‌امتیاز: انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه شهیدبهشتی

مدیرمسئول: علیرضا صمدی
سردبیر: سیده زهرا افکانه
بهار ۱۴۰۲

📖 در این شماره به نامیرایی آرزوی همیشگی بشر و تلاش‌های انسان جهت دستیابی به آن پرداخته‌ایم.
با تشکر از همه کسانی که در این شماره ما را همراهی کردند. امیدواریم از مطالعه این گاهنامه لذت ببرید.


با تشکر از همراهی همیشگی شما🙏🏻

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
17💔8👍3😱1
2025/07/14 09:44:36
Back to Top
HTML Embed Code: