Telegram Web
جلسه‌ی پنجم خواندن «وضع بشر» هانا آرنت، (جلسه‌ی اول در لایو اینستاگرام)؛ مروری بر مباحث جلسات پیشین، از آغاز کتاب تا ابتدای بخش «خانه و پولیس» از فصل دوم، صفحه‌ی ۷۱:
@Prolegomena
جلسه‌ی ششم خواندن «وضع بشر» هانا آرنت، (جلسه‌ی دوم در لایو اینستاگرام)؛ مروری بر مباحث جلسات پیشین، از «پولیس و خانه» (ص. 70) تا ابتدای «حیطه‌ی عمومی: امر مشترک» (ص. 93)
@Prolegomena
جلسه‌ی هفتم خواندن «وضع بشر» هانا آرنت، (جلسه‌ی سوم در لایو اینستاگرام)؛ از ابتدای بخش 7 («حیطه‌ی عمومی: امر مشترک») تا اواسط بخش 8 («حیطه‌ی خصوصی: مالکیت»)
@Prolegomena
جلسه‌ی هشتم خواندن «وضع بشر» هانا آرنت، (جلسه‌ی چهارم در لایو اینستاگرام)؛ دو میان‌پرده: اول) رابطه‌ی آرنت با لیبرالیسم و جمهوری‌خواهی؛ دوم) حوزه‌ی خصوصی و خلوت شخصی در آغازگاه عصر مدرن: مونتنی، پاسکال، کیرکگور؛ بازگشت به خواندن «وضع بشر»: از اواسط بخش 8 (پاراگراف دوم صفحه‌ی 108) تا انتهای فصل دوم
@Prolegomena
انتشار فایل‌های صوتی «تمهیدات» در فرمت پادکست

ظاهرا پیگیری کلاس‌ها و درسگفتارها در فرمت پادکست اینروزها از همیشه رایج‌تر شده. گویا سهل‌الوصول‌تر هم هست. برای همین تصمیم گرفتم، به تشویق و یاری دوستان البته، به مرور همه‌ی فایل‌های صوتی‌ای که پیشتر در کانال تلگرامی «تمهیدات» منتشر کرده بودم در پلتفرم‌هایی مثل «کست‌باکس» و «انکور» هم به اشتراک بذارم. کلا هر چه که دارم و ندارم رو، چه فایل‌های قدیمی‌تر و چه فایل‌های جدید، در این فضاها در دسترس میذارم. کانال تلگرامی «تمهیدات» به روال گذشته به کارش ادامه میده و بروزرسانی میشه. امیدوارم به درد کسانی بخوره.

@Prolegomena

در castbox:

https://castbox.fm/va/2765510

در anchor:

https://anchor.fm/hesam-salamat
فایل صوتی «فیلسوفان یهودی و مسئله‌ی صهیونیسم»
جلسه‌‌ی اول

. درباره‌ی مسئله‌ی یهود و چندگانگی راه‌حل‌ها برای حل و رفع آن
. زمینه‌های تاریخی برآمد ایدئولوژی صهیونیسم
. فیلسوفان یهودی در مواجهه با راه‌حل «دولت یهودی»
الف) هرمان کوهن و گزینه‌ی همگون‌خواهی و ادغام اجتماعی یهودیان: اول آلمانی، دوم یهودی
ب) فرانتس روزِنتسوایگ و الهیات سرگردانی: نه همگونی‌خواهی نه صهیونیسم یا چرا یهودیت باید بیرون تاریخ بایستد؟
ج) مارتین بوبر، صهیونیسم فرهنگی و گزینه‌ی دولت دوملیتی در مرزهای فلسطین
د) گرشوم شولم: صهیونیسم همچون رنسانس فرهنگی قوم یهود در ارض موعود
میان‌پرده: مناقشه‌ی هانا آرنت و گرشوم شولم بر سر معنا و دلالت‌های یهودی‌بودن
@Prolegomena
فایل صوتی «فیلسوفان یهودی و مسئله‌ی صهیونیسم»
جلسه‌‌ی دوم

الف) امانوئل لویناس و فلسفه‌ی اخلاق: فلسطینیان در مقام همسایه یا در مقام دشمن
ب) هانا آرنت و ارزیابی انتقادی صهیونیسم: از راه‌حل دولت دوملیتی تا کشور فدراتیو شورایی
ج) جودیت باتلر و نقد رادیکال دولت اسرائیل: اصل هستی‌شناختی «همزیستی» و پیامدهای سیاسی آن
@Prolegomena
Forwarded from پروبلماتیکا/problematicaa
«زندگی بد» را نمی‌توان با «مفاهیم بد» درست زیست
✍🏼 حسام سلامت 

خیلی وقت‌ها برخی کلمات شما را کلافه می‌کنند و بعضی مفاهیم حوصله‌ی شما را سر می‌برند. احتمالاً هر یک از ما در مراودات کلامی روزمره در سطح شهر، در جمع دوستان، در محافل فکری و در شبکه‌های اجتماعی این دست کلافگی‌ها را به دفعات تجربه کرده‌ است. تا جایی که به من مربوط می‌شود، مدتی است که از فراوانی فزاینده‌ی آنچه مایلم «مفاهیم منفی» بنامم حسابی خسته شده‌ام. به نظرم می‌رسد اهم کلمات و واژگانی که اینروزها به اتکای آنها زندگی‌ها‌مان را بیان می‌کنیم عمیقاً بوی ملال، رکود، استیصال و خمودگی می‌دهند. عجیب هم نیست. به هر حال مفاهیم از ماتحت آسمان سرازیر نمی‌شوند و در خاک سرد و گرم زندگی واقعی و اوضاع و احوال بالفعل ریشه دارند و به نوعی، اگر مُجاز باشم به زبان هگلی بگویم، «بازتاب وساطت‌یافته»ی یک زمین تاریخی‌اند. به بیان ساده‌تر، دلمردگی زندگی زبان را هم دلمرده می‌کند. به تعبیر سرراست‌تر: زندگی و زبان یکی و همان‌اند، بی هیچ فاصله‌ای. یک زندگی شورمندانه پابه‌پای خودش به زبان طراوت و شور می‌بخشد و یک زبان فروبسته و مأیوس زندگی را در خودش حبس می‌کند و از تک و تا می‌اندازد.

آدرس خواندن متن کامل:
https://bit.ly/3uQYG52

💫 پروبلماتیکا/Problematica
🆔 @problematica
از امشب، چهارشنبه، 21 مهر ماه، خواندن «پدیدارشناسی روح» هگل را آغاز می‌کنیم. ساعت 9 شب، در لایو اینستاگرام. چند نکته‌ی تکمیلی:

الف) مشخصات کتاب‌شناختی منبع اصلی این کلاس‌ها از این قرار است:
گئورگ ویلهلم فردریش هگل (1399) پدیدارشناسی روح، ترجمه‌ی مسعود حسینی و محمدمهدی اردبیلی، تهران: نشر نی
ب) لایوها در صفحه‌ی من در اینستاگرام ذخیره می‌شوند و تا پایان دوره برای همگان در دسترس خواهند بود. فایل صوتی هر جلسه را نیز یکی، دو روز بعد از برگزاری هر لایو در همینجا و در پادکست‌های «تمهیدات» در کست‌باکس و آنکور منتشر خواهم کرد. سعی می‌کنم روال انتشار فایل‌های صوتی این دوره برخلاف دوره‌ی آرنت‌خوانی منظم و بدون وقفه باشد (فایل‌های باقیمانده از دوره‌ی خواندن «وضع بشر» هانا آرنت نهایتاً تا فرداشب در همین «تمهیدات» منتشر خواهند شد).
ج) از هفته‌ی آتی کلاس‌ها هر سه‌شنبه برگزار می‌شود، همچنان ساعت 9 شب و همچنان به صورت لایو اینستاگرامی.
د) لینک اکانت من در اینستاگرام:
https://www.instagram.com/hesamsalamat61/?hl=en
ه) برای دوستانی که احیاناً مایل بودند از سر لطف مبلغی را برای کلاس‌ها و فایل‌های این صفحه به عنوان donation پرداخت کنند، اطلاعات لازم را در Bioی همین صفحه نوشته‌ام. فقط چند ملاحظه را با دوستان در میان بگذارم:
اول) باید تأکید کنم که پرداخت donation کاملاً اختیاری است.
دوم) به نظرم می‌رسد برای هر جلسه 15 هزار تومان کافی باشد. طبعاً کمتر یا بیشترش (به ویژه کمترش) هیچ منعی ندارد.
سوم) هرگونه استفاده از این جلسات (بازنشر، پیاده‌سازی، قاپیدن ایده‌های احتمالی و غیره) با یا بدون ذکر منبع کاملاً آزاد است.
@prolegomena
انتشار فایل‌‌های باقیمانده‌ی دوره‌ی آرنت‌خوانی

جلسات خواندن «وضع بشر» هانا آرنت اخیراً به پایان رسید. شخصاً برای من تجربه‌ی تفکربرانگیز، درس‌آموز و هیجان‌انگیزی از کار در آمد و سرشار بود از ماجراجویی‌های فکری. امیدوارم برای دوستان نیز کم‌وبیش به همین روال بوده است.
دوره‌ی مذکور در مجموع 21 جلسه به درازا کشید. چنانکه پیشتر در همین صفحه توضیح دادم قبل از این نیز خواندن «وضع بشر» را شروع کرده بودم که در نهایت فقط 4 جلسه‌اش برگزار شد و ادامه‌اش به تعویق افتاد. دوره‌ی اخیر آرنت‌خوانی در واقع ادامه‌ی دوره‌ی ناتمام قبلی بود. با این اوصاف، کل فایل‌های صوتی «وضع بشر» 25 جلسه است. پیش از این، فایل صوتی 8 جلسه را در اینجا منتشر شده کرده بودم. و اینک ادامه‌ی فایل‌ها:
@prolegomena
2024/12/30 21:35:37
Back to Top
HTML Embed Code: