Telegram Web
بنابر اهمیت هر دو اصل خوشبختی و کرامت انسانی، خوشبختی من نباید خدشه‌ای به خوشبختی دیگران وارد کند؛ از آن بالاتر باید بتواند که به خوشبختی دیگران بیافزاید.

آروین آذرگین
روانشناس اگزیستانسیال
@Qohappiness
بدبخت‌ترین انسان
کسی است که هرگز با بدبختی و مصیبت مواجه نشده است؛ چون هیچ‌وقت فرصت نیافته توانمندی‌هایش را به ظهور برساند.

سنکا
فیلسوف دوران باستان

(شما تا حالا گرفتار چه مصیبت‌هایی شدید که باعث رشدتون شده؟)
🍀 @Qohappiness
پرسش‌های مهمی هست که مشاور یا حتی خودمان می‌توانیم از خودمان بپرسیم و در زمینه‌ی خودشناسی، خوشبختی و درک معنای زندگی‌مان کمک‌مان کند:

1⃣ دوست دارید چه چیزهایی یا کارهای خوبی که در گذشته انجام داده‌اید، باز هم برایتان تکرار شود؟
2⃣ چه چیزهایی را از گذشته دیگر نمی‌خواهید تکرار شود؟

دکتر آروین آذرگین
روانشناس اگزیستانسیال
@Qohappiness
درود و مهر بر شما همراهان
💚
نوروز و همه‌روز بر شما خجسته باد. دادار هستی‌بخش یارتان و روزگار بکام‌تان باد.
🌷
دکتر آروین آذرگین
نوروز ۱۴۰۳
🍀 اگر عیبی در دیگران می‌بینیم...
خردمندانه‌ترین برخورد این است که نخست در وجود خودمان بنگریم که آیا آن عیب را داریم و اگر یافتیم برطرفش کنیم. در این جهان هر کس آینه‌ی بعضی صفات خوب یا ناخوب است و هیچ‌کس کاملا خوب یا کاملا بد نیست. عیب دیگران زشتی صفات ناپسند و حسن‌شان زیبایی صفات پسندیده را بر ما عیان می‌کند و به‌خوبی به ما نشان می‌دهد که چرا باید از بعضی صفات فاصله بگیریم و به بعضی صفات آراسته شویم.

🌷راه خوشبختی راستین، راه خرد و راه پاکی و آراستگی درونی است.

آروین آذرگین
@Qohappiness
در عمل چه کسی را مسئول اصلی زندگی خودتان می‌دانید؟
anonymous poll

خودم – 20
👍👍👍👍👍👍👍 71%

پدر و مادرم – 3
👍 11%

دولت یا حکومت – 3
👍 11%

همسرم – 2
👍 7%

فرزند/فرزندانم
▫️ 0%

دوستان یا آشنایانم
▫️ 0%

سلزمان، شرکت یا کارفرمایم
▫️ 0%

👥 28 people voted so far.
هوش مصنوعی: نگاهی فلسفی

🔹امروزه پیشرفت فناوری‌ها اکثر ما را به حیرت و ستایش واداشته. ایلان ماسک به تازگی پیش‌بینی کرده که هوش مصنوعی به زودی هوش انسانی را پشت سر خواهد گذاشت و سهم هوش زیست‌شناختی ما آدم‌ها در مقایسه با هوش مصنوعی رایانه‌ها به چیزی کمتر از یک درصد کاسته خواهد شد. این پیش‌بینی فارغ از درستی یا نادرستی آن که البته بعید هم به‌نظر نمی‌رسد قابل احترام است، دست‌کم از این جهت که آقای ماسک ید بیضایی در عرصه‌ی فناوری‌های نوین دارد.

🔸اما آیا این پایانی و افولی بر رشد و کمال بشر تلقی می‌شود؟
به باور من هرگز! چرا که رایانه و هوش مصنوعی هرچه باشد، به‌نظر از درک ژرف‌ترین مفاهیم و امور وجودی زندگی و جهان ناتوان است. هیچ رایانه یا حتی ابررایانه‌ای نمی‌فهمد "رنج" چیست. چیزی که همه‌ی ما آدم‌ها در بردن و کشیدن آن اشتراک داریم! آدمیزاد چه بسا خودش را باافتخار برای چیزی فراتر از خودش، مانند فرزند یا وطن به‌خطر بیندازد و حتی فدا کند، اما چنین کاری برای یک ربات خود-متناقض و نامعقول است.
عمق وجود هوش مصنوعی به ترانزیستور، ولتاژ و صفرویک برمی‌گردد. ولتاژ را چه‌کار با درک وجودی مفاهیمی چونان عشق، شرف و شکوه؟! اینکه آدمیزاد قابلیت درک و استعداد فهم اینها را دارد شاید به این است که عمق وجودش نه به نورون و سلول و ولتاژ، که به امری فراطبیعی همچون جان یا روح بازمی‌گردد.

دکتر آروین آذرگین
روانشناس اگزیستانسیال فراطبیعت‌گرا
@Qohappiness
تا زنده‌ایم گریزی از رنج نیست!
ما با انتخاب‌هایی که می‌کنیم یا نمی‌کنیم، نوع و شدت رنج‌مان را مشخص می‌کنیم. رنج اندک یا بیش، رنج بیهوده یا باهوده. رنجی که به ناکامی و حسرت منجر می‌شود یا رنجی که به رشد و شکوه درونی‌مان می‌انجامد.

دکتر آروین آذرگین
نویسنده و روانشناس
🌷 @Qohappiness
<بشنو اين نكته كه خود را ز غم آزاده كنى خون خوری گر طلب روزی ننهاده كنى> 🍀این شعر از حافظ ظاهرا داره اشاره می‌کنه به رزق و روزی که از طرف خدا برای هر کدوم از ما مشخص شده و می‌گه حرص و جوش بی‌خود نخور! ◀️ آیا شما هم به مفهوم رزق باور دارید؟
anonymous poll

بله! 😊 – 13
👍👍👍👍👍👍👍 81%

نمی‌دونم واقعا! 😐 – 3
👍👍 19%

نه! ☹️
▫️ 0%

👥 16 people voted so far.
🍀اگر به‌راستی بدانیم زندگی ارزشمند است و انسان نیز موجودی ارزشمند، کمتر درگیر فعالیت‌های کم‌ارزشی مانند ‌‌"تپیدن پی‌در‌پی" بر موش موذی خواهیم شد!

آروین آذرگین

#همستر
#زندگی_بامعنا
@Qohappiness
[در باب اتصال]

می‌گویند اگر کسی شیفته‌ی ثروتمند شدن باشد، با ثروتمندان حشر و نشر کند. کسی که دنبال علم و دانش است، سراغ دانشمندان را می‌گیرد. آنکه طمع قدرت را در سر دارد، با قدرتمندان می‌پرد و آدمی که دنبال کیفوری و نشئگی است خودش را به ساقیان وصل می‌کند.
اما مگر خواسته‌ی نهایی ما خوشبختی نیست؟ برای خوشبختی به چه چیزی یا به چه کسی باید متصل شد؟

@Qohappiness
نام‌های ایرانی نام‌های زیبایی است و نامیدن خودمان یا بچه‌هایمان به آنها ارزشمند و نگهدار تاریخ و فرهنگ اصیل ما است.
اما مهم‌تر از این، تلاش برای بیدارسازی روح اخلاقی نیاکان‌مان است. در زمانه‌ای ایرانیان مشهور به راستگویی و راستکرداری بودند. اینکه راستی و راستگویی پیشه کنیم دشوارتر اما راهگشاتر از این است که فقط به نام‌های ایرانی دلخوش شویم. از نام نیک به پندار، گفتار و کردار نیک راه جوییم.

#ایران #ایرانی #وطن
#دکتر_آروین_آذرگین
🔹@qohappiness
[در ستایش دشواری]

تیره‌بخت‌ترین انسان کسی است که هرگز با دشواری‌ها مواجه نشده است. زیرا هیچ‌گاه فرصتی برای اثبات خویشتن پیدا نکرده است.

سیسرو
فیلسوف رواقی باستان

#فلسفه_رنج
#خوشبختی
@qohappiness
رازهايی که در سينه داريم!

🔸گاهی اتفاقات عجيبی که برايمان رخ داده، بلاهايی که به سرمان آمده است، يا خطاهايی که کرده‌ايم، يا چيزهايی که از زندگی نزدیکانمان ديده يا شنيده‌ايم، به رازها و حرف‌های به شدت خصوصی تبديل می‌شوند که انگار با هيچ کس نمی‌شود درميانشان گذاشت.

🔸می‌شود تصور کرد که فاش کردن آنها برای خودمان يا ديگران دردسرهای بدی به همراه دارد. به همين دليل اين رازداری و مخفی‌کاری يا چه بسا سرکوب کردن اين خاطرات برای ما حالتی از امنيت و گريز از آشفتگی‌های بعدی را به همراه می‌آورد. با اين همه، تجربيات روانشناسی به من نشان می‌دهد که گاهی اين رازهای سر به مهر در بلندمدت برای ما بار سنگينی از آزردگی‌ها، وسواس‌های فکری و اضطراب را به وجود می‌آورند. در واقع، اتفاقات و تصورات وقتی تنها در جهان ذهنی ما حضور داشته و مخفی بمانند، بيش از حد شاخ و برگ می‌دهند و بر ابهام و پيچيدگی‌هايشان افزوده می‌شود. چيزی شبيه بوته‌ی خارداری که بی‌محابا در جانمان رشد می‌کند و آزارمان می‌دهد.

🔸 با اين حال، اگر همين راز را با دوستی خوب يا مشاوری ماهر که البته خصلت رازداری داشته باشند و بدانند که چگونه واکنش نشان دهند، در ميان بگذاريم، به شدت از بار ذهنی‌مان و در نتيجه از ناراحتی‌ و درگيری فکری‌مان کاسته می‌شود و می‌بينيم که گاه چه آسوده‌تر به زندگی معمول بازمی‌گرديم.

دکتر آروين آذرگين
روانشناس اگزيستانسيال
@Qohappiness
2024/06/28 08:34:37
Back to Top
HTML Embed Code: