tgoop.com/Quantum_by_sedighi/66
Last Update:
نور پلاریزه (Polarized light) ۲
.
«برای مطالعه بیشتر از نور پلاریزه¹ اینجا کلیک کنید»
.
نور یک موج عرضی است: موج S شکل است و منحنی های S در زوایای قائم با جهت حرکت آن قرار دارند. اساساً، موج هنگام حرکت به سمت جلو، بالا و پایین میلرزد.
اما «بالا» و «پایین» جهتهای ثابتی نیستند. ارتعاشات میتواند عمودی، افقی یا در هر زاویه ای در بین باشد. در واقع، امواجی که نور خورشید را تشکیل میدهند، برای مثال، در تمام زوایا به طور مساوی توزیع می شوند. با این حال، نور قطبی شده از امواجی تشکیل شده است که ارتعاشات آن تنها در یک زاویه است.
نور را میتوان با عبور از یک فیلتر پلاریزه قطبی کرد. یک فیلتر پلاریزه تمام مولکولهای آن در یک جهت قرار دارند. در نتیجه، تنها امواجی با ارتعاش در یک جهت میتوانند عبور کنند.
فیزیکدانها برای این که جهت نوسانهای فوتونها را کمی سادهتر و ملموستر بیان کنند، میآیند روی یک صفحه دو تا خط عمود برهم رسم میکنند. یکی از آنها افقی و دیگری عمود بر آن. اسم خط افقی را میگذارند محور Y، و اسم آن یکی را محور X. حالا فرض کنیم در محل تقاطع این دو تا محور، یک منبع نور باشد.
از آنجایی که تنها تعداد کمی از امواج میتوانند از فیلتر پلاریزه عبور کنند، شدت کلی نور کاهش مییابد.
مثلاً بعضی فیلترها هست که فقط فوتونهایی را که در جهت عمودی نوسان میکنند از خودشان عبور میدهند. اینها بقیهی فوتونهایی را که در جهت های دیگر نوسان میکنند از خودشان عبور نمیدهند. یا فیلترهایی هست که فقط فوتونهایی را که در جهت افقی نوسان میکنند از خودشان عبور میدهند.
بنابراین اگر یک دسته اشعهی نوری به یک فیلتر عمودی بتابد، مقدار زیادی از آنها نمیتوانند از فیلتر رد شوند. اینجاست که شدت نور وقتی از فیلتر میگذرد، خیلی کم میشود! برای این که بسیاری از فوتونهایش نمیتوانند از آن بگذرند.
اما عوضش نوری خواهد بود که همهی فوتونهایش فقط در یک جهت نوسان میکنند. این را میگویند نور پُلاریزه.
Channel: @quantum_by_sedighi
Bot: @physics_sedighi_bot
BY Quantum physics
Share with your friend now:
tgoop.com/Quantum_by_sedighi/66