tgoop.com/Quantum_by_sedighi/75
Last Update:
نور پلاریزه (Polarized light) ۵
.
«برای مطالعه بیشتر از نور پلاریزه⁴ اینجا کلیک کنید»
.
اکنون دیگر میتوانیم نور پُلاریزه یا نورِ قطبی شده را خوب بشناسیم. نور پُلاریزه نوری است که همه فوتونهایش در یک جهت نوسان کنند. مثلاً همۀ فوتونهایش فقط در جهت عمودی، یعنی روی محور X نوسان میکنند. یا مثلاً همه فوتونهایش در جهت افقی یا روی محور Y نوسان میکنند. یا همین طور مثلاً در جهتی نوسان میکنند که محورش زاویه بین محور X و Y را نصف میکند. یعنی هم با محور X زاویه ۴۵ درجه میسازد هم با محور Y.
تهیه نور پُلاریزه هم بسیار ساده است. کافی است لامپی را روشن کنیم، و آنگاه شیشه یک عینک آفتابی را بگیریم جلوی این لامپ. نوری که ازش عبور میکند نور پُلاریزهای خواهد بود که همه فوتونهایش در جهت عمودی نوسان میکنند.
حالا که دیگر نورِ پلاریزه را شناختیم، بر میگردیم به آزمایش دو شکاف. اما این بار آن را با استفاده از فوتون یا فوتون های پلاریزه انجام خواهیم داد. از سه نوع فوتونِ پلاریزه هم استفاده خواهیم کرد. فوتونهایی که در جهت عمودی یا روی محور X نوسان میکنند، فوتونهایی که در جهت افقی یا روی محور Y نوسان میکنند، و فوتونهایی که روی محور ۴۵ درجه نوسان میکنند. یعنی روی محوری که زاویه بین محور X و Y را نصف میکند. هم با محور X زاویه ۴۵ درجه میسازد هم با محور Y.
Channel: @quantum_by_sedighi
Bot: @physics_sedighi_bot
BY Quantum physics
Share with your friend now:
tgoop.com/Quantum_by_sedighi/75