Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
360 - Telegram Web
Telegram Web
🟢یوتوب گردی این هفته درباره ابرهوش مصنوعی (SAI) است که به نوعی هوش‌مصنوعی اشاره دارد که در تقریباً هر جنبه‌ای از هوش انسانی پیشی می‌گیرد.
این ویدیو در مورد اینکه ابرهوش مصنوعی چیست، چقدر با توسعه آن فاصله داریم و مزایا و خطرات احتمالی مرتبط با آن بحث می‌کند.

✔️برخی از مزایای بالقوه ابرهوش مصنوعی شامل حل مشکلات پیچیده‌ای مانند تغییرات اقلیمی و تحقیقات پزشکی، انقلاب در مراقبت‌های بهداشتی و بهینه‌سازی منابع انرژی تجدیدپذیر است.
⚠️با این حال، خطرات مهمی نیز وجود دارد، مانند از دست دادن کنترل، سوء استفاده برای اهداف مخرب و چالش‌های اخلاقی.

🎮این ویدیو همچنین به مثال‌های واقعی از پیشرفت‌های هوش مصنوعی اشاره می‌کند، مانند هوش‌مصنوعی که می‌تواند کد خود را بنویسد و هوش‌مصنوعی که قادر به تحلیل پرونده‌های پزشکی است.

⭐️با تماشای این ویدیو می‌توانید اطلاعات بیشتری در مورد ابر هوش مصنوعی کسب کنید.


🎥مشاهده ویدئو کامل یوتوب.

🔍گردآورنده: سارا فریدونی

🚀Telegram
🖼LinkedIn
🖼Instagram

#یوتوب‌گردی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌞تابستان ۱۴۰۳ با RSGIran؛ فصلی از یادگیری و پیشرفت!

🌈در تابستانی که گذشت، انجمن زیست‌محاسباتی ایران (RSGIran) با برگزاری مجموعه‌ای از رویدادهای علمی و تخصصی، تلاش کرد تا دانش و مهارت‌های اعضا و علاقه‌مندان به حوزه زیست‌محاسباتی را به سطحی بالاتر ارتقا دهد.

🟢از کارگاه‌های فشرده طراحی پروتئین و آشنایی با محیط لینوکس که به‌طور عملی با حضور دو متخصص برجسته، سرکار خانم دکتر فاطمه فروتن و جناب آقای دکتر رضا کربلایی برگزار شد، گرفته تا سلسله جلسات CB Talk که فرصتی منحصربه‌فرد برای تبادل ایده‌ها و بحث‌های عمیق با کارشناسان بیوانفورماتیک فراهم کرد.

این جلسات، با هدف بررسی موضوعات به‌روز و پیچیده این حوزه و افزایش بار علمی مخاطبین گرامی برگزار شدند. 💎

🔖همچنین، هفت سری ژورنال کلاب موفق، فضایی برای به‌روزرسانی اطلاعات در زمینه آخرین تحقیقات بیوانفورماتیک و تقویت تفکر انتقادی ایجاد کرد. این جلسات نقشی مهم در همگام‌سازی جامعه علمی ما با پیشرفت‌های نوین زیست‌محاسباتی ایفا کردند.


و در کنار تمامی این‌ها، دومین سری از دوره باهم‌خوانی، با نظارت خانم دکتر سوده مهدیان، در این تابستان آغاز شد که فضایی الهام‌بخش برای رشد شخصی و حرفه‌ای اعضا فراهم کرد.

⭐️در آخرین فعالیت تابستانه‌ی انجمن، با جلسه‌ی CB Talk متفاوتی به استقبال پاییز خواهیم رفت⭐️

🌷با افتخار به گام‌هایی که در تابستان برداشتیم، اکنون با انرژی مضاعف به استقبال فصل پاییز می‌رویم و امیدواریم که این مسیر نوآورانه را با قدرت ادامه دهیم. ☔️

🔥منتظر خبرهای هیجان‌انگیز بعدی از RSGIran باشید! 💥

🚀Telegram
🖼LinkedIn
🖼Instagram

#ISCB_RSG_IRAN

#گزارش‌فصلی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🧡 دانشجویان علاقمند به فراگیری هوش‌مصنوعی از سراسر ایران و جهان: برای نخستین بار می‌توانید به صورت زنده و آنلاین، در کلاس «یادگیری ماشین» دانشکده‌ی مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف شرکت کنید.

🧡 مدرس: دکتر علی شریفی زارچی، عضو هیات علمی گروه هوش‌مصنوعی و بیوانفورماتیک دانشگاه صنعتی شریف

🧡 تیم تهیه‌ی محتوا: ۷۰ نفر از دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه شریف و سایر دانشگاه‌های برتر

👑 هزینه‌ی ثبت‌نام: رایگان

👑 شروع کلاس‌ها: ۱ مهر ۱۴۰۳

👑 اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام: sharifml.ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎙پادکست‌ها راهی عالی برای یادگیری و درگیر کردن شنوندگان با داستان‌هایی هستند که ممکن است مورد علاقه آن‌ها باشد، به‌ویژه در دنیای بیوتکنولوژی.
.
.
💎 چه در حال رفت و آمد به محل کار، نظافت، پیاده‌روی، شستن لباس‌ها یا نشستن برای استراحت باشید، پادکست‌ها می‌توانند یک راه ایده‌آل برای سرگرم ماندن و افزایش آگاهی در حین انجام چند کار باشد.🎤

🔖شنیدن پادکست می‌تواند راهی لذت‌بخش برای به روز ماندن از آخرین روندهای صنعت بیوتکنولوژی باشد.

⚡️برای اطلاع از آخرین اخبار دنیای زیست‌شناسی محاسباتی، با ما همراه باشید.
.

🚀Telegram
🖼LinkedIn
🖼Instagram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👀کاوش جامع در فضای ساختاری پروتئین کینازها با استفاده از هوش مصنوعی

🟢پروتئین کینازها آنزیم‌هایی هستند که با فسفریلاسیون پروتئین‌ها، مسیرهای پیام‌رسانی سلولی را تنظیم می‌کنند و در فرآیندهایی مانند رشد، تکثیر و پاسخ‌های ایمنی نقش حیاتی دارند. به همین دلیل، این کینازها اهداف مهمی در طراحی داروهای درمانی، به‌ویژه داروهای ضدسرطان، هستند.
یکی از چالش‌های کلیدی در این زمینه، انعطاف‌پذیری ساختاری کینازها است که آن‌ها را در حالت‌های فعال و غیرفعال قرار می‌دهد. داروهایی که به این حالت‌های غیرفعال متصل می‌شوند، به دلیل زمان ماندگاری طولانی‌تر و اثربخشی بیشتر، بسیار حائز اهمیت هستند. اما ساختارهای غیرفعال به‌ندرت در بانک‌های داده تجربی مانند PDB موجود هستند، که این امر کشف داروهای موثرتر را دشوار می‌کند.

🖥در این مقاله، محققان با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته هوش مصنوعی، از جمله AlphaFold2 و ESMFold، به بررسی فضای ساختاری پروتئین کینازها پرداختند. این ابزارهای هوش مصنوعی از الگوریتم‌های پیشرفته یادگیری عمیق برای پیش‌بینی ساختارهای سه‌بعدی پروتئین‌ها استفاده می‌کنند. AlphaFold2 که توسط شرکت DeepMind توسعه یافته، از ترکیب داده‌های توالی پروتئین‌ها و هم‌ترازی چندتوالی (MSA) برای شناسایی ارتباطات تکاملی بین پروتئین‌ها استفاده می‌کند و ساختارهای پروتئینی را با دقتی نزدیک به داده‌های تجربی پیش‌بینی می‌کند. ESMFold نیز رویکردی مبتنی بر یادگیری زبان طبیعی پروتئین‌ها دارد و بدون استفاده از هم‌ترازی چندتوالی، ساختارها را از روی توالی پروتئینی پیش‌بینی می‌کند.

🔍در این تحقیق، برای کاهش محدودیت‌های موجود در ساختارهای تجربی، محققان عمق هم‌ترازی چندتوالی(MSA) در مدل AlphaFold2 را تغییر دادند. نتایج نشان داد که با کاهش عمق MSA، مدل‌ها قادر به کاوش در فضای ساختاری متنوع‌تری از کینازها، از جمله حالت‌های غیرفعال مثل DFG-out، شدند. آن‌ها ساختارهای جدیدی برای ۳۹۸ کیناز کشف کردند که تاکنون در داده‌های تجربی مشاهده نشده بود.

⭐️این یافته‌ها از اهمیت بالایی برخوردارند، چرا که با افزایش دقت و تنوع ساختارهای پیش‌بینی شده، می‌توان داروهای جدیدی را طراحی کرد که به حالت‌های غیرفعال کینازها متصل شوند. داروهایی که به این حالت‌ها متصل می‌شوند، مانند مهارکننده‌های نوع دوم، می‌توانند اثربخشی بیشتری داشته و درمان بیماری‌هایی نظیر سرطان را بهبود بخشند.

A comprehensive exploration of the druggable conformational space of protein kinases using AI-predicted structures

گردآورنده: هانیه ملایی

🚀Telegram
🖼LinkedIn
🖼Instagram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔔سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا(FDA)  داروی دوپیکسنت را به عنوان اولین درمان بیولوژیکی COPD با فنوتیپ ائوزینوفیلیک تایید کرد.

💡سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) Dupixent (dupilumab) را به‌عنوان درمان کمکی برای بزرگسالان مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) با فنوتیپ ائوزینوفیلیک که طور کافی کنترل نشده است، تایید کرد.🎉

🆕 این اولین بار است که یک داروی بیولوژیک در ایالات متحده برای این گروه خاص از بیماران COPD تایید شده است.

اهمیت تصویب :
تقریباً سیصد هزار بزرگسال در ایالات متحده از COPD رنج می‌برند که علیرغم حداکثر درمان‌های استنشاقی استاندارد مراقبت، به‌ویژه آن‌هایی که سطح ائوزینوفیل بالایی دارند، به‌طور کافی کنترل نشده است.  تاییدیه Dupixent یک گزینه درمانی جدید با هدف کاهش تشدید، بهبود عملکرد ریه و افزایش کیفیت زندگی برای این بیماران است. 🔥

نکات مهم کارآزمایی بالینی:
تصمیم FDA بر اساس داده‌های دو کارآزمایی محوری فاز 3، BOREAS و NOTUS، که شامل نزدیک به 1900 بیمار شرکت کننده بود، گرفته شده است. شرکت‌کنندگان از حداکثر درمان‌های استنشاقی استاندارد استفاده می‌کردند، از جمله تقریباً همه آن‌ها تحت درمان سه‌گانه بودند.

یافته های کلیدی عبارتند از:

✔️کاهش در تشدیدها:
دوپیکسنت به ترتیب در مطالعات BOREAS و NOTUS کاهش 30% و 34% را در میزان سالانه تشدید COPD متوسط ​​یا شدید در طی 52 هفته نشان داد.

✔️ بهبود عملکرد ریه:
بیماران بهبود قابل توجهی در عملکرد ریه نشان دادند، با افزایش حجم بازدمی اجباری پس از گشاد کننده برونش (FEV1) به میزان 74 میلی لیتر و 68 میلی لیتر در هفته 12، که تا هفته 52 ادامه داشت.

✔️ کیفیت زندگی بهبود یافته:
درصد بالاتری از بیماران بهبودهای بالینی معنی‌داری را در کیفیت زندگی مرتبط با سلامت تجربه کردند که توسط تست تنفسی سنت جورج اندازه‌گیری شد.

📈نتایج ایمنی با مشخصات شناخته شده Dupixent در سایر نشانه های تایید شده سازگار بود. 
⚠️عوارض جانبی رایج شامل عفونت های ویروسی، سردرد و نازوفارنژیت بود.
عوارض کمتر شایع مانند کوله سیستیت با نرخ پایین گزارش شده است.


👍 دکتر ژان رایت، مدیر عامل بنیاد COPD، اظهار داشت که بیماران مبتلا به COPD مدت‌هاست که منتظر درمان‌های جدید برای مدیریت علائمی مانند تنگی نفس و سرفه هستند که به طور قابل توجهی بر فعالیت‌های روزانه تأثیر می‌گذارند. 

👍 پل هادسون، مدیر عامل شرکت سانوفی، تاکید کرد که Dupixent قبلاً چشم انداز درمان چندین بیماری التهابی نوع 2 را تغییر داده است و اکنون در حال گسترش تأثیر آن بر بیماران COPD با نیازهای پزشکی بالاست.

📌درباره Dupixent:
🔼یک آنتی بادی مونوکلونال کاملا انسانی است که مسیرهای سیگنالینگ اینترلوکین-4 (IL-4) و اینترلوکین-13 (IL-13) را که محرک‌های اصلی التهاب نوع 2 هستند، مهار می‌کند. 

این دارو با همکاری شرکت‌های  Sanofi و Regeneron Pharmaceuticals ساخته‌ شده و برای موارد متعدد از جمله: درماتیت آتوپیک، آسم و ازوفاژیت ائوزینوفیلیک تایید شده است.

💯تاثیر بر درمان COPD:
بیماری COPD یک بیماری پیشرونده ریه است که با محدودیت جریان هوا و علائم تنفسی پایدار مشخص می‌شود. که چهارمین علت مرگ و میر در سراسر جهان است.

🟢بیماران با فنوتیپ ائوزینوفیلیک اغلب تشدید و بستری شدن در بیمارستان را تجربه می‌کنند. تایید Dupixent یک راه درمانی جدید برای این بیماران فراهم می‌کند که نیازهای پزشکی برآورده نشده را به‌طور قابل توجهی بهبود ببخشد.

⚡️شرکت‌های Sanofi و Regeneron
همچنین در حال بررسی itepekimab، آنتی‌بادی مونوکلونال ضد اینترلوکین 33 (IL-33) در فاز 3 برای COPD هستند. علاوه بر این، اثرات Dupixent برای سایر بیماری‌های ناشی از التهاب نوع 2، مانند: خارش مزمن با منشأ ناشناخته و پمفیگوئید بولوز در حال مطالعه است.

🔼تایید Dupixent توسط FDA نشان دهنده پیشرفت قابل توجهی در مدیریت COPD است و برای بیمارانی که نتوانستد به‌صورت موثری بیماری را مدیریت کنند امیدوارکننده است.

🔗 جهت کسب اطلاعات بیشتر، کلیک کنید.

🚀Telegram
🖼LinkedIn
🖼Instagram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سومین کارگاه شاخه‌ی دانشجویی انجمن جهانی زیست‌شناسی محاسباتی در ایران

💎 با کمال افتخار اعلام می‌داریم که در این کارگاه با تدریس جناب آقایان ادیب میرکی و آرین امانی در حوزه computational biology
ریسرچر و دستیار تحقیقاتی موسسه Wellcome Sanger / دانشگاه کمبریج در Lotfollahi Lab
میزبان علاقمندان به علم زیست‌شناسی محاسباتی خواهیم بود.

📣 کارگاه به صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود که؛ فرصتی استثنایی برای یادگیری و تجربه‌ی مستقیم در زمینه‌ی زیست‌شناسی محاسباتی است.

🗓تاریخ برگزاری کارگاه آقای ادیب میرکی(حضوری و آنلاین):

- دوشنبه ۳۰ مهر
- سه‌شنبه ۱ آبان
🔜از ساعت ۹ الی ۱۳:۳۰


📍مکان: تهران، خیابان کارگر شمالی، خیابان فرشی مقدم، پردیس شمالی دانشگاه تهران، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

🗓تاریخ برگزاری جلسه آقای آرین امانی(آنلاین):
شنبه ۵ آبان ساعت ۱۶ الی ۲۰

📌جلسه‌ی پرسش و پاسخ (آنلاین):
- سه‌شنبه ۱۵ آبان
🔜 از ساعت ۱۵ الی ۱۷

⚠️ظرفیت محدود:
۲۵ نفر حضوری
۲۰ نفر غیرحضوری

🛍 تخفیف‌های ویژه
هزینه‌ی ثبت‌نام عادی:
- حضوری: ۱.۱۰۰‌.۰۰۰ تومان
- غیرحضوری: ۱۰۰۰.۰۰۰ تومان

🎉 شما شامل تخفیف خواهید شد!
اگر:

✔️ تا 23 مهر ماه ثبت‌نام کنید
حضوری: ۹۵۰.۰۰۰ تومان
غیرحضوری: ۸۵۰.۰۰۰ تومان

✔️ دانشجو باشید و تا ۲۳ مهر ماه ثبت‌نام کنید:
حضوری: ۹۲۰.۰۰۰ تومان
غیرحضوری: ۸۲۰.۰۰۰ تومان

✔️ در رویداد HBC شرکت کرده باشید و تا ۲۳ مهر ماه ثبت نام کنید
حضوری: ۹۰۰.۰۰۰ تومان
غیرحضوری: ۸۰۰.۰۰۰ تومان

❗️تمامی تخفیف‌ها تنها تا ۲۳ مهرماه اعتبار دارند و بعد از آن، هزینه کارگاه به صورت عادی محاسبه خواهد شد. 🚫

⚡️☄️پس از ثبت نام حتما برای حضور در گروه تلگرامی و اطلاع رسانی به آیدی انجمن در تلگرام پیام دهید.
📱 @RSG_iran

🔗 لینک ثبت‌نام در کارگاه به‌صورت آنلاین

🔗لینک ثبت‌نام در کارگاه به‌صورت حضوری و آنلاین

🔔 جهت کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با سرفصل‌ها با ما همراه باشید.

🚀Telegram
🖼LinkedIn
🖼Instagram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣«بیست و چهارمین #ژورنال_کلاب شاخه‌ی دانشجویی انجمن جهانی زیست‌شناسی محاسباتی در ایران»

💬با موضوع بررسی کتاب Fundamentals of bioinformatics and computational biology(2015)

🗓 یکشنبه ۲۲ مهر ماه ۱۴۰۳
🔜 ساعت: 20 الی 22
🔗 لینک ثبت‌نام: سایت رایازی
🌐 این رویداد به صورت آنلاین برگزار می‌گردد.

🟢 با همراهی دکتر سیما کلانتری
فارغ‌التحصیل دکترای پزشکی ملکولی (تحقیقات در حوزه امکیس و بایوماکرهای پیش تشخیصی و کمتر تهاجمی سرطان)، پژوهشگر دوره پسادکترا در حوزه تحقیقات سرطان با استفاده از سیستم بایولوژی و هوش مصنوعی جهت ارائه تارگت ایمونوتراپی.

💡 جهت کسب اطلاعات بیش‌تر درمورد سابقه‌ی آموزشی و پژوهشی ایشان، می‌توانید به صفحه‌ی لینکدین و گوگل اسکالر ایشان مراجعه نمائید.

همچنین برای آشنایی بیشتر با محتوای ژورنال کلاب و کسب اطلاعات تکمیلی، خواندن کتاب مبانی بیوانفورماتیک و زیست شناسی محاسباتی پیشنهاد میشود.

💡بیوانفورماتیک و زیست‌شناسی محاسباتی رشته‌هایی هستند که با استفاده از ابزارهای محاسباتی برای تجزیه و تحلیل حجم وسیعی از داده‌های بیولوژیکی، اطلاعات و دانش ما را از سیستم‌های بیولوژیکی را متحول کرد‌ه‌اند.

یک مسئله رایج در این زمینه‌ها ادغام و تفسیر داده.های پیچیده و با ابعاد بالا است که با تکنیک‌های مدرنی مانند: ژنومیک، پروتئومیکس و متابولومیک تولید می‌شود. چالش‌هایی که بیوانفورماتیک و زیست‌شناسی محاسباتی بایکدیگر درصدد برطرف کردن آن هستند عبارتند از:

حجم داده عظیم : مدیریت و پردازش کارآمد مجموعه داده‌های بزرگ.

توسعه الگوریتم: ایجاد الگوریتم‌هایی که بتواند عملکردها یا ساختارهای بیولوژیکی را به طور دقیق پیش‌بینی کند.

ادغام داده ها: ترکیب داده‌ها از منابع مختلف برای کسب دانش جامع.

ارتباطات بین رشته‌ای: پر کردن شکاف بین زیستشناسان و محققان محاسباتی.


📌 مروری بر کتاب "مبانی بیوانفورماتیک و زیست شناسی محاسباتی"

💥 این کتاب به‌عنوان مقدمه‌ای جامع بر مفاهیم کلیدی، روش‌ها و کاربردهای بیوانفورماتیک و زیست‌شناسی محاسباتی عمل می‌کند. که برای دانشجویان، محققان و متخصصانی طراحی شده است که به دنبال درک رویکردهای محاسباتی مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل داده های بیولوژیکی هستند.

🟢 عناوین و موضوعات کلیدی کتاب

1. مقدمه ای بر بیوانفورماتیک
2. پایگاه های بیولوژیکی
3. تحلیل توالی
4. ژنومیکس و تجزیه و تحلیل ژنوم
5. پروتئومیکس و ساختار پروتئین
6. فیلوژنتیک و تکامل
7. زیست شناسی سیستمی
8. روش.ها و الگوریتم‌های محاسباتی
9. بیوانفورماتیک ساختاری
10. ابزارها و نرم افزارهای بیوانفورماتیک
11. پیامدهای اخلاقی، حقوقی و اجتماعی
12. جهت‌های آینده در بیوانفورماتیک
  
"مبانی بیوانفورماتیک و زیست شناسی محاسباتی" منبعی کاربردی است که خوانندگان را با دانش اساسی مورد نیاز برای حرکت و همکاری در این زمینه‌های به سرعت در حال تحول، مجهز می‌کند.  با پوشش مفاهیم نظری و کاربردهای عملی، این کتاب به پر کردن شکاف بین زیست‌شناسی و علوم محاسباتی کمک می‌کند و به مسائلی که امروزه پزشکان را به چالش می‌کشد، می‌پردازد.

🔜 منتظر شما در اولین ژورنال کلاب پاییزی هستیم تا درکنار یکدیگر یک بحث جذاب در مورد مفاهیم بنیادی و پیشرفت در بیوانفورماتیک و زیست شناسی محاسباتی داشته باشیم.

🚀Telegram
🖼LinkedIn
🖼Instagram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
RSG - Iran pinned a photo
🔈جایزه نوبل 2024 در فیزیولوژی یا پزشکی به‌صورت مشترک به Ambros و Gary Ruvkun برای کشف microRNA و نقش آن در تنظیم ژن پس از رونویسی اعطا شد.


💗 جایزه نوبل در فیزیولوژی یا پزشکی امسال به دو دانشمند به دلیل کشف یک اصل اساسی که بر نحوه تنظیم فعالیت ژن ها حاکم است، اهدا شد. آن‌ها microRNA را کشف کردند؛ دسته جدیدی از مولکول‌های RNA کوچک که نقش مهمی در تنظیم ژن ایفا می‌کنند.

💖جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی 2024 بر کشف یک مکانیسم تنظیمی حیاتی که در سلول‌ها برای کنترل فعالیت ژن استفاده می‌شود تمرکز دارد. اطلاعات ژنتیکی از DNA به RNA پیام رسان (mRNA)، از طریق فرآیندی به نام رونویسی، و سپس به دستگاه سلولی برای تولید پروتئین جریان پیدا می‌کند. در آنجا mRNA ها ترجمه می‌شوند تا پروتئین‌ها مطابق دستورالعمل‌های ژنتیکی ذخیره شده در DNA ساخته شوند.

🥇 برندگان جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی امسال، یک کرم گرد نسبتاً ساده به طول 1 میلی‌متر به نام C.elegans را مطالعه کردند.

👀 علیرغم اندازه کوچکش، C.elegans دارای انواع سلول‌های تخصصی بسیاری، مانند سلول‌های عصبی و ماهیچه‌ای است که در حیوانات بزرگ‌تر و پیچیده‌تر نیز یافت می‌شود، که آن را به مدلی مفید برای بررسی چگونگی رشد و بلوغ بافت‌ها در موجودات چند سلولی تبدیل می‌کند.


⬇️ از اواسط قرن بیستم، چندین مورد از بنیادی‌ترین اکتشافات علمی، نحوه عملکرد این فرآیندها را توضیح داده‌اند.

📣 در سال 1993، برندگان جایزه نوبل امسال، یافته‌های غیرمنتظره‌ای را منتشر کردند که سطح جدیدی از تنظیم ژن را توصیف می‌کرد، که معلوم شد در طول تکامل بسیار مهم و حفاظت شده است. آنها microRNA را کشف کردند، دسته جدیدی از مولکول‌های RNA کوچک که نقش مهمی در تنظیم ژن ایفا می‌کنند.

✔️ اکنون مشخص شده است که ژنوم انسان بیش از هزار میکرو RNA را کد می‌کند همچنین ثابت شده است که میکرو RNAها برای چگونگی رشد و عملکرد موجودات زنده بسیار مهم هستند. ژن‌های MicroRNA بیش از 500 میلیون سال در درون ژنوم موجودات چند سلولی تکامل یافته و گسترش یافته‌اند.

💱 درک فرآیند تنظیم یک ژن، هدف مهمی برای چندین دهه بوده است. اگر فرآیند تنظیم ژن دچار اخلالی شود، می‌تواند منجر به بیماری‌های جدی مانند: سرطان، دیابت یا خودایمنی شود.

🚀Telegram
🖼LinkedIn
🖼Instagram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🍉 آب دستته بذار زمین و این ۶ تا کورس طلایی🥇رو شروع کن!

این ۶تا نتیجه‌ی بررسی‌های فراوانیه و به نظرم واقعا حیفه که هرکدومشون رو از دست بدی! اینا رو به چشم هر کورس ماشین‌لرنینگی که بهت معرفی می‌کنند نبین!
میدونم شاید کورس زیاد دیده باشی ولی این ۶تا همونایی هستند که وقتی تمومشون کنی پیچیده‌ترین مفاهیمی که یادگرفتن‌شون همیشه برات سخت بوده رو عین آب خوردن قورت میدی! و دیگه دنیای ماشین لرنینگ تو ذهنت یه ساختار مستحکمی پیدا میکنه

بذار خیالت رو راحت کنم که تک‌تک جلسات این ۶تا کورس اونقدر مهم هستند که بهتره همین الان رو لینک‌ اول کلیک کنی و شروع کنی به یادگیری‌شون:

🚩Statistical Learning with Python
🚩Probabilistic Systems Analysis and Applied Probability
🚩Probability for Computer Scientist (Stanford CS109)
🚩Deep Multi-task and Meta Learning (Stanford CS330)
🚩Transformers United (Stanford CS25)
🚩Natural Language Processing (NLP) with Deep Learning (Stanford CS224N)

سه‌تا نکته رو اضافه کنم:
اول اینکه در هر موضوع سعی کردیم کورس‌های مشابه‌شون رو هم بررسی کنیم اما اینا واقعا یه چیز دیگه‌اند
دوم اینکه اگه فکر میکنی همپوشانی دارند درست فکر می‌کنی ولی هرجایی که فکر می کنی فهمیدی رو رد کن
سوم اینکه فکر میکنم بهترین ترتیب ممکن برای دیدن اینا همینی هست که اینجا گذاشتیم.

۶ تا کورس! بعدش تو یه عالمه چیز خفن میدونی! ❤️

گردآورنده: مصطفی شاه‌حسینی


🚀Telegram
🖼LinkedIn
🖼Instagram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🎙دورهمی پاییزه همراه با ارائه ی علمی با موضوع: آیا طراحی دارو از بیوانفورماتیک فاصله گرفته است؟

🔴مسئله طراحی دارو به‌دلیل پیچیدگی بیماری‌ها و محدودیت در پیش‌بینی‌های مبتنی بر بیوانفورماتیک، تمرکز را از رویکردهای متداول قدیمی بیوانفورماتیک به روش‌های یکپارچه‌تر و جامع‌تر تغییر داده است.

📊در ابتدا، بیوانفورماتیک با استفاده از ابزارهای محاسباتی برای تجزیه و تحلیل داده‌های بیولوژیکی، مانند:
🔴 توالی‌های ژنومی،
🔴ساختارهای پروتئینی
🔴و فعل و انفعالات مولکولی، نقش مهمی در طراحی دارو ایفا کرد.

📌این کار شناسایی هدف و کشف دارو مبتنی بر ساختار را تسهیل کرد. با این حال، علیرغم موفقیت خود در ارائه طلاعات ارزشمند، بیوانفورماتیک اغلب با تبدیل داده های بیولوژیکی در مقیاس بزرگ به مداخلات درمانی دقیق به دلیل ساده‌سازی بیش از حد سیستم‌های پیچیده بیولوژیکی و محدودیت‌ها در مدل‌سازی ماهیت پویا تعاملات مولکولی در موجودات زنده، با مشکل مواجه شده است.

🔡 در دورهمی علمی پاییزی این هفته به این مسئله می‌پردازیم که نقش بیوانفورماتیک در طراحی چیست و با پیشرفت روز به روز و ارتقا هوش مصنوعی، آیا نقش بیوانفورماتیک در طراحی دارو کمرنگ‌ می‌شود؟


🎤با ارائه جناب آقای دکتر میلاد غفوری؛ محقق پست داک دانشگاه سیدنی استرالیا

🗓تاریخ برگزاری: پنجشنبه ۱۹ مهر ماه
زمان برگزاری: ساعت ۱۵ الی ۱۹
📍محل برگزاری: تهران، سرای محله قیطریه

🔗ثبت‌نام رایگان در سایت رایازی

🚀Telegram
🖼LinkedIn
🖼Instagram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣 دورهمی علمی پاییزه با موضوع آیا بیوانفورماتیک از طراحی دارو فاصله گرفته است؟

برای پیوستن به این دورهمی به‌صورت آنلاین از لینک زیر به‌صورت مهمان اقدام کنید.
🪩 vc.sharif.edu/sharifi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
RSG - Iran pinned «📣 دورهمی علمی پاییزه با موضوع آیا بیوانفورماتیک از طراحی دارو فاصله گرفته است؟ برای پیوستن به این دورهمی به‌صورت آنلاین از لینک زیر به‌صورت مهمان اقدام کنید. 🪩 vc.sharif.edu/sharifi»
📣دورهمی علمی پاییزه با ارائه جناب آقای دکتر میلاد غفوری

هم اکنون سرای محله قیطریه، پنجشنبه ۱۹ مهر ماه ۱۴۰۳
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
شاخه دانشجویی انجمن جهانی زیست‌شناسی محاسباتی در ایران با همکاری انجمن بیوانفورماتیک دانشگاه خوارزمی تقدیم می‌کند:

6️⃣ششمین سخنرانی از مجموعه سخنرانی‌های CB TALK با محوریت نقش زیست محاسباتی در سرطان

🗓 تاریخ: ۲۶ مهرماه ۱۴۰۳
▶️ ساعت ۹:۳۰ الی ۱۳
این برنامه به‌صورت هیبرید برگزار می‌شود؛ 🪩آنلاین در بستر اسکای روم
حضوری در سالن ۱۷ شهریور دانشگاه خوارزمی

📍آدرس محل برگزاری ششمین CB TALK: تهران، خیابان مفتح، نرسیده به دروازه دولت، دانشگاه خوارزمی، سالن 17 شهریور

ظرفیت حضوری محدود است


در این سخنرانی میزبان ارائه‌‌ای از جانب، آقای دکتر حسام منتظری و سرکار خانم دکتر محبوبه ضرابی خواهیم بود.

جناب آقای دکتر حسام منتظری در ششمین سری از ارائه‌های سی‌.بی تاک با موضوع
Computational Approaches to Cancer Driver Discovery
حضور خواهند پیدا کرد، در حال حاضر ایشان استادیار گروه بیوانفورماتیک ibb هستند.

🔗 زمینه‌های تحقیقاتی و علمی دکتر منتظری:
Computational Cancer BiologyProbabilistic
Graphical Models Bioinformatics
Statistical Machine Learning

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد سابقه آموزشی و پژوهشی ایشان به صفحه گوگل اسکالر و لینکدین ایشان مراجعه کنید.

سرکار خانم دکتر محبوبه ضرابی در ششمین سری از ارائه‌های سی‌.بی تاک با موضوع Application of Structural Bioinformatics in Cancer researchers حضور خواهند پیدا کرد. در حال حاضر دکتر محبوبه ضرابی دانشیار، گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه الزهرا هستند.

🔗 زمینه‌های تحقیقاتی و علمی دکتر ضرابی:
Structural Bioinformatics
Computational biology
protein engineering


جهت کسب اطلاعات بیش‌تر درمورد سابقه‌ی آموزشی و پژوهشی ایشان، می‌توانید به صفحه‌ی گوگل اسکالر و لینکدین ایشان مراجعه نمائید.


ثبت‌نام حضوری و آنلاین در ششمین CB TALK از طریق سایت رایازی قابل ثبت است.

🚀Telegram
🖼LinkedIn
🖼Instagram

#رویداد
#CB_Talk
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
RSG Workshop topics.jpg
135.4 KB
🔜 سرفصل‌های کارگاه  Single Cell RNA Seq

🗓 سومین کارگاه شاخه دانشجویی انجمن جهانی زیست‌شناسی محاسباتی در ایران با موضوع Single Cell RNA Seq در ۴ جلسه به‌صورت حضوری و آنلاین در تاریخ‌های ۳۰ مهر ماه ۱، ۵ و ۱۵ام آبان ماه برگزار می‌شود که سرفصل‌های این کارگاه ۴ جلسه‌ای را در دو فایل پیوست می‌توانید ببینید.

🖥 برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی کارگاه به پست معرفی کارگاه مراجعه کنید

🔗لینک ثبت‌نام کارگاه به‌صورت حضوری و آنلاین
🔗لینک ثبت‌نام کارگاه به‌صورت آنلاین

✉️ در صورت داشتن هر گونه سوال به اکانت پشتیانی انجمن زیست محاسباتی  به آیدی @RSG_Iran مراجعه کنید.

📎 یادگیری ماشینی (ML) با ارائه ابزارهای قدرتمند برای:
📌پردازش
📌تجزیه و تحلیل
📌و درک مجموعه داده های عظیم، زیست شناسی را متحول می‌‌کند.

💥 اهمیت یادگیری ML در زیست‌شناسی در چندین زمینه کلیدی نهفته است:
1. مدیریت کلان داده‌ها
2. انجام پیش بینی
3. اتوماسیون

برای آشنایی با یادگیری ماشینی در زیست‌شناسی چه موضوعاتی را باید یاد گرفت؟

1. زیست شناسی پایه: مفاهیم کلیدی مانند: DNA، RNA، پروتئین ها، بیان ژن و درک عملکرد سلول

2. مبانی یادگیری ماشین:
    - یادگیری تحت نظارت
    - یادگیری بدون نظارت
    - یادگیری عمیق

3. مهارت‌های برنامه نویسی: یادگیری کدنویسی به زبان‌هایی مانند پایتون یا R که به‌طور معمول برای تجزیه و تحلیل داده‌ها و یادگیری ماشین در زیست‌شناسی استفاده می‌شوند. آشنایی با کتابخانه‌هایی مانند TensorFlow، scikit-learn یا BioPython

4. مدیریت و ترسیم داده‌ها: درک نحوه مدیریت و ترسیم مجموعه داده‌های بیولوژیکی.

توالی یابی RNA تک سلولی (scRNA-seq) چیست؟
توالی یابی RNA تک سلولی (scRNA-seq) تکنیکی است که برای مطالعه بیان ژن تک تک سلول.ها استفاده می‌شود. به جای تجزیه و تحلیل گروهی از سلول‌ها با هم (توالی RNA حجیم)، scRNA-seq تصویری از آنچه هر سلول جداگانه انجام می‌دهد از نظر این که کدام ژن در یک لحظه معین بیان می‌شوند ارائه می‌دهد.
این روش زیست شناسی را متحول کرده است زیرا؛ تنوع را در یک جمعیت سلولی آشکار می‌کند و تفاوت‌های ظریف بین سلول‌ها را شناسایی می‌کند که در غیر این صورت پنهان می‌شدند.

💱 ارتباط بین یادگیری ماشین و scRNA-seq
ارتباط بین scRNA-seq و یادگیری ماشین بسیار مهم است زیرا scRNA-seq مجموعه داده‌های بزرگ و پیچیده‌ای را تولید می‌کند که نیاز به تجزیه و تحلیل پیچیده دارد.  یادگیری ماشینی به روش‌های زیر کمک می کند:

1. کاهش ابعاد: داده‌های scRNA-seq حاوی هزاران سطح بیان ژن در هر سلول است که داده ها را بسیار پیچیده می کند. 
2. خوشه‌بندی سلول‌ها
3. شناسایی نوع سلول
4. پیش‌بینی رفتار سلولی


برای آشنایی با scRNA-seq چه موضوع‌هایی را باید یاد گرفت؟
1. بیولوژی سلولی پایه
2. تکنیک‌های scRNA-seq
3. پردازش و تجزیه و تحلیل داده‌ها

4. یادگیری ماشین برای scRNA-seq:
    - کاهش ابعاد
    - الگوریتم‌های خوشه‌بندی
    - مدل‌های طبقه‌بندی


🚀Telegram
🖼LinkedIn
🖼Instagram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💬 شب امتحان وقتی هرچی یه موضوع رو میخونی متوجه نمیشی، چی به دردت میخوره؟

زمان مدرسه، دوستامون یا معلم خصوصی به دادمون میرسیدند تا بخش‌هایی از کتاب یا جزوه رو که نمی‌فهمیدیم برامون توضیح بدهند.

اما الان دیگه از این خبرا نیست!
پای تحقیق و پژوهش و کتاب‌های مرجع وسطه!

خب کی قراره کمک کنه؟ 🥲

💡وقتی کتاب‌های علمی هر روز دارند آپدیت میشن کدوم معلم به همه‌شون مسلطه؟!!

🔍 گوگل یه سرویس ارائه کرده به اسم Notebook LM که هوش از سرتون می‌پره 🫦 اگه بدونید چه کارهایی انجام میده!

یه نوت‌بوک براتون میسازه! شما کتاب و جزوات مختلف رو توش آپلود میکنید! بعد ازش راجع به این فایل‌هایی که آپلود کردید سوال می‌پرسید!
و نکته‌ی مهم اینجاست که جواب سوالات شما رو بر اساس منابعی که خودتون آپلود کردید میده! نه بر اساس استنتاج خودش که شاید در خیلی از مواقع اشتباه باشه!

میدونم بعضی‌هاتون هنوز chatGPT premium رو استفاده نکردید چون واقعا گرونه!
اما خبر خوب اینه که این یکی رایگانه! 💥

🔗خب پس چرا اینجا کلیک نمی‌کنی و تستش کنی؟


گردآورنده: مصطفی شاه‌حسینی


🚀Telegram
🖼LinkedIn
🖼Instagram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/12/18 12:09:16
Back to Top
HTML Embed Code: