tgoop.com/RaviyehGhazaei/6871
Last Update:
✅صورتجلسه نشست قضایی دادگستری کل استان تهران
⭕️موضوع : بررسی صلاحیت دادگاه صلح نسبت به سایر مراجع
⭕️کد نشست : 3170/13
⭕️تاریخ نشست : 1403/10/29
گزارش دویست و شصت و هشتمین جلسه کمیسیون ماهانه نشستهای قضایی دادگستری کل استان تهران
⁉️⁉️پرسش شماره : 629
صلاحیت دادگاه صلح نسبت به دادگاههای حقوقی دادگاههای کیفری و دادگاه خانواده ذاتی است یا نسبی ؟؟
🔘پاسخ در موارد زیر مؤثر است :
💢الف)اگر در یک پرونده دو خواسته مطرح باشد که یکی در صلاحیت دادگاه صلح و دیگری در صلاحیت دادگاه حقوقی باشد به صورت توامان در دادگاه حقوقی رسیدگی خواهد شد یا پرونده منفک شده و هر خواسته در دادگاه صالح رسیدگی میشود ؟؟
💢ب)اگر دو دعوی به صورت جداگانه در دادگاه صلح و حقوقی مطرح شود و دارای ارتباط کامل باشند آیا پرونده ها با صدور قرار رسیدگی توامان در دادگاه حقوقی تجمیع میشود یا برابر ماده 19 قانون آیین دادرسی مدنی قرار توقف باید صادر شود؟
💢اگر قرار توقف باید صادر شود کدام مرجع باید قرار توقف صادر نماید؟ ( اگر هر دو مرجع مجاز به صدور قرار توقف باشند با صدور قرار توقف در هر دو پرونده رسیدگی در هر دو متوقف میشود و امکان ادامه رسیدگی وجود ندارد و اگر هیچ کدام قرار توقف صادر ننمایند امکان صدور رای متعارض بر خلاف ماده 19 قانون آیین دادرسی مدنی وجود دارد)
🔲نظر اکثریت :
✍اکثریت قریب به اتفاق دبیران محترم قائل به نسبی بودن صلاحیت دادگاه صلح نسبت به دادگاههای حقوقی دادگاه های کیفری و دادگاه های خانواده بودند؛
به نظر می رسد آنچه از پیشینه تقنین و سیاست کارآمدی سیستم قضایی بر می آید پذیرش صلاحیت دادگاه های صلح مبتنی بر صلاحیت نسبی است تا👈👈اهداف مرتبط با احقاق حق عدم اطاله دادرسی دادرسی توامان با عدالت و انصاف در فرایند رسیدگی محقق گردد.
🛑برای تشخیص صلاحیت ذاتی یا صلاحیت نسبی باید به نوع صنف و درجه آن دادگاه توجه نمود.
🔰گاهی قانونگذار به لحاظ اهمیت یک جرم یا یک دعوا👈👈ترتیب رسیدگی خاص را معین نموده است.
🔰یا قاضی را با یک👈👈شرایط خاص و یا تعداد خاص مشخص نموده است.
🔰همچنین آیین دادرسی متفاوتی👈👈برای آن تعیین می نماید.
🛑در این موارد صلاحیت دادگاه رسیدگی کننده که متفاوت با مراجع عمومی دیگر است👈👈صلاحیت ذاتی میباشد؛ مانند دادگاه انقلاب دادگاه خانواده و دادگاه ویژه روحانیت.
⏬⏬ادامه⏬⏬
https://www.tgoop.com/RaviyehGhazaei
🌺🍀🌸🍃💐🌿🍁
BY رویه قضایی
![](https://photo2.tgoop.com/u/cdn4.cdn-telegram.org/file/NLAj6iORbF7d9h2-iTtIpqS_ax_8DGubh28Fz8M_JQ75ldu4tuXl-PaQPiGLxS6v7luSHLrB6KZ6Q9cDb8BKECQ1tnJqgpSHzFR-xk5EdQtG1tVZzNQVPgjNa6Yb7TNbn0NzwOvIO53_rZhfUzsNIbRIWhofcxMbBaKLT38teideLXyfAjQJvMxJsjQYxYmAeGRuC1d5Ju-Y7-DJdfD4xYcF0YKo-BgSw1LstSSyeKW2RiVvnkpMOLvLIxn1qkDKTMV5GH9flsjMgw2cB_T6i9nb0iqy7FSgZMk81F6_WFamLOVAXgxObh1Wx49_zk8Sj2jtLN85-VApCkDaSuhm4A.jpg)
Share with your friend now:
tgoop.com/RaviyehGhazaei/6871