tgoop.com/Reasondoubt/2140
Last Update:
⛔️ آهای معمارِصادقی؟؟
پیش چشمان بینا چه میکنی؟ با این همه فاند توانا چه میکنی؟
موسسه E Collaborative For Civic Education که با معروفترین پروژه خود یعنی توانا شناخته میشود توسط (زوج سابق) مریم معمارصادقی و اکبر عطری در سال ۲۰۰۹ تاسیس شد.
توانا رسما از سال ۲۰۱۱ با فاند دولت آمریکا اداره شده که طبق مدارک ثبت شده، تا پایان ۲۰۲۳ مجموع آن نزدیک به ۱۴ میلیون دلار بوده است.
معمارصادقی و عطری هر دو عضو هیات مدیره موسسه بوده و از منبع فاند دریافتی دستمزد سالانه برداشت میکردند. میزان دستمزد سالانه آنها بطور متوسط معادل ۱۹ درصد فاند دریافتی بوده.
مدارک ثبت شده و قابل دسترسی عموم، در سوابق دادگاههای ایالت مریلند نشان میدهد که معمارصادقی و عطری در دسامبر ۲۰۱۹ درخواست طلاق دادند و طلاق آنها در مارس ۲۰۲۰نهایی شد.
جستجوی سابقه مالکیت آدرس منزل ذکر شده در پرونده طلاق ، نشان میدهد که عطری سهم خود از خانه مشترک را در دسامبر ۲۰۱۹ (احتمالا به عنوان بخشی از توافق طلاق) به معمارصادقی فروخته است.
چهار سال بعد، در دسامبر ۲۰۲۳، معمارصادقی این خانه را به قیمت ۲ میلیون دلار فروخت.
او بلافاصله یک واحد مسکونی نوساز در شهر فردریک، مریلند به قیمت۱/۳ میلیون دلار خریداری کرد.
در یک سایت خرید و فروش املاک، عکسی از داخل این ملک منتشر شده و تاریخ و قیمت فروش آن نیز ذکر شده است. جالب توجه است که این عکس دو نقاشی روی دیوار را نشان میدهد که همین نقاشیها در پشت سر معمارصادقی در ویدیوهای متعدد یوتیوب دیده میشود.
کمتر از یک سال بعد، در نوامبر ۲۰۲۴، معمارصادقی این آپارتمان را با ۲۰۰ هزار دلار سود به قیمت ۱/۵ میلیون دلار فروخت.
فردریک شهری در غرب ایالت مریلند است که بهخاطر محلههای مجلل و هزینه زندگی بالا که نسبت به میانگین کشوری حدود ۳۰ درصد گرانتر است شناخته میشود. بهویژه در زمینه مسکن، از جمله گرانترین نقاط در ایالت مریلند محسوب می شود.
با توجه به اینکه معمارصادقی از سال ۲۰۱۱ به دریافت کمکهای دولتی برای پروژههای حقوق بشر ایران پرداخته، این سوال مطرح میشود که آیا سبک زندگی وی نیز از منابع مالیاتدهندگان تامین میشود؟
مهمتر از آن، معمارصادقی در رسوایی سوءاستفاده از منابع مالیات دهندگان در پروژه ایران دیس اینفو گرفتار شد. در نتیجه، پروژه مربوطه و بودجه آن پس از سه ماهه اول لغو شد. علاوه بر این، به دلیل این سوءاستفادهها، او از دریافت کمکهای دولتی منع شد و سازمان "توانا"، مجبور به اخراج وی در پایان سال ۲۰۱۹ شد تا منابع مالی خود را حفظ کند.
با توجه به این مسائل، آیا تمام یا بخشی از ثروت معمارصادقی ناشی از فعالیتهای حقوق بشری او بوده؟
آیا معمارصادقی از منابع عمومی مالیاتدهندگان برای سودآوری بهرهبرداری کرده است؟
مهم است که بدانیم سازمان توانا به عنوان یک نهاد غیرانتفاعی بودجه دولتی دریافت میکند و این بودجه قرار نیست بر ثروت اداره کنندگان آن بیافزاید.
Ghazal modirian
BY غزال مدیریان
Share with your friend now:
tgoop.com/Reasondoubt/2140