tgoop.com/Ri_sheh/1689
Last Update:
- اعتیاد به عکسهای سلفی، چیزی نیست جز حرکت بیهودهی سوژهی تنها. ارتباطی با خویشتندوستی ندارد.
فرد در مواجهه با پوچی درون، بیفرجام میکوشد تا خود را تولید کند. پوچی فقط خودش را بازتولید میکند. سلفیها خودهایی تهی شدهاند. اعتیاد به سلفی، احساس پوچی را شدت میبخشد. نه از عشق به خویشتن، بلکه از خودارجاعی خودشیفته نشئت میگیرد. سلفیها قشنگاند، رویهی مجلل یک خودِ تهی و بیاعتبار.
یکی برای فرار از این پوچی مهلک امروزی، به تیغ پناه میبرد، یکی به تلفن هوشمند.
سلفیها پوشش پرزرقوبرقی هستند که خود پوچ را برای مدتی کوتاه پنهان کنند. اما اگر آنها را برگردانند، روی دیگرشان دیده میشود، غرق در جراحت و خون. زخم، آن روی سکه ی سلفیها است.
- ارتباط، به تبادل لذت تنزل یافته است.
- حذف فاصله، نزدیکی را بیشتر نمیکند؛ ویران میکند.
فهم، نیازمند درک با فاصله است.
در حال حاضر، ابزار ارتباطی دیجیتال، فاصله و فاصلهها را ویران میکند. پیآمد این کاهش فاصلهی مکانی، از بین رفتن فاصلهی ذهنی است.
دنیای ارتباط دیجیتال، نمایش هرزهنگارانهی فضای خصوصی و شخصی را افزایش داده است. شبکههای اجتماعی به سالنهای نمایش موضوعهای بسیار شخصی تبدیل شدهاند.
- امواج عصبانیت، توجه عمومی را جلب کرده و بهطور کامل بسیج میکند. اما بیثباتی و سیالیت این امواج باعث میشود که برای شکل دادن گفتمان عمومی و فضای عمومی نامناسب باشد. این امواج برای این کار زیاده کنترلناپذیر، محاسبهناپذیر، بیثبات، زودگذر و بیشکل هستند. ناگهان فوران میکنند و به همان سرعت محو میشوند.
- امروزه تصاویر نه فقط عکس، بلکه مدل هستند. ما به سمت این تصاویر میرویم تا بهتر، زیباتر و زندهتر باشیم.
رسانهی دیجیتال نوعی وارونگی شمایلی ایجاد کرده است که باعث شده تصاویر زندهتر، زیباتر و بهتر از خود واقعیت جلوه کنند. در مقابل، واقعیت به چشم ما ناقص جلوه میکند. در حالی که در کافهای به مشتریان نگاه میکردم، یک نفر به من گفت: ببین چهقدر غمگیناند. امروزه تصاویر زندهتر و سرحالتر از مردم هستند.
یکی از نشانههای وارونگی جهان ما شاید همین وارونگی است: فقط تصاویر وجود دارند و تولید و مصرف میشوند.
- دستگاههای دیجیتال کار را قابل جابهجایی کردهاند. محل کار به اردوگاه سیاری تبدیل شده است که راه فراری از آن نیست. تلفن همراه، آزادی بیشتری وعده میدهد، اما اجبار مهلکی با خود دارد: اجبار ارتباط.
- افراد به همهجا سفر میکنند اما هیچچیز را تجربه نمیکنند. همهچیز را میبینند ولی بینشی ندارند. اطلاعات و دادهها را انباشته میکنند اما دانشی کسب نمیکنند.
- اتصال کامل و ارتباط کامل از طریق ابزارهای دیجیتال مواجهه با دیگران را تسهیل نمیکند، بلکه از هر آن که متفاوت و دیگرگونه هست عبور میکند و در عوض افرادی را پیدا میکند که یکسان هستند یا مثل ما فکر میکنند. بدینسان عرصهی تجربهی ما را تنگتر میکند. ما را به دور بیپایان خودبرتربینی میاندازد که در نهایت به یک "خودتبلیغی که ایدههای خودمان را به ما تلقین میکند" میانجامد.
برگرفته از کتاب: "در میان جمع" و "طرد دیگری"
نویسنده: بیونگ-چول هان
مترجم: محمد راسخمهند و مهدی پریزاده
#واژه
#متن_مانا
@Ri_sheh
http://www.instagram.com/Like_a_director
BY ریشه
Share with your friend now:
tgoop.com/Ri_sheh/1689