tgoop.com/Royaal_Education/3091
Last Update:
📚 چگونه برای پایان نامه خود موضوع انتخاب کنیم؟
🟠 معمولا نخستین مشکلی که دانشجویان هنگام تنظیم پایان نامه با آن مواجه می شوند، انتخاب موضوع است. موضوع پایان نامه باید جدید و خلاقانه باشد و نباید درباره موضوعی که پیشتر درباره آن ، حداقل در ایران، پژوهش های فراوانی انجام شده پایان نامه نوشت که همین مساله انتخاب موضوع پایان نامه را برای بسیاری از دانشجویان دشوار می کند. اما نگران نباشید ما در این مطلب به شما می گوییم چه مراحلی را برای انتخاب بهترین موضوع پایان نامه طی کنید.
🟣 مراحلی که در انتخاب موضوع پایان نامه به شما کمک می کند:
1️⃣ شناسایی منابع هسته
2️⃣ جستجو در اینترنت
3️⃣ شرکت در همایش ها و کنفرانس ها
4️⃣ دنبال کردن اخبار روز
5️⃣ جستجو در پایگاه های مربوط به پژوهشهای جاری
6️⃣ علاقه مند بودن و تسلط به موضوع انتخاب شده
7️⃣ پژوهش پذیر بودن
8️⃣ هدفمند بودن
9️⃣ فراهم بودن اطلاعات مورد نیاز پایان نامه
🔴 مراحلی که در انتخاب موضوع پایان نامه به شما کمک می کند:
1️⃣ شناسایی منابع هسته: نخستین قدم در انتخاب موضوع پایان نامه، شناسایی منابع هسته (کتاب، مجله و هر منبعی که بیشترین استنادها را به خود اختصاص می دهد) است. این منابع معمولا بیشترین تاثیر را در رشته مورد نظر شما دارند. برای یافتن این منابع نیز باید به مطالعات زیادی بپردازید، معمولا در فصل آخر پایان نامه ها بخشی به نام “پیشنهادهایی برای پژوهش های بیشتر” وجود دارد که می توانید آنها را مطالعه کنید و منابعی که در پایان نامه های مرتبط با رشته شما ذکر شده است را بررسی کنید.
2️⃣ جستجو در اینترنت: اینترنت کارها را آسان کرده است، تقریبا درباره هر موضوعی میتوانید در اینترنت جستجو کنید و نتایج بی نهایتی بدست بیاورید. همچنین برای آگاهی از موضوعات روز رشته شما نیز جستجو در اینترنت یک راهکار مفید است.
3️⃣ شرکت در همایش ها و کنفرانس ها: بسیار مهم است که بدانید در ارتباط با رشته شما چه همایش ها و گردهمایی هایی برقرار است. شناسایی و بررسی فهرست کنفرانس ها و همایشهای روز در رابطه با رشته شما و موضوعاتی که در این کنفرانس ها مورد بحث قرار می گیرند نیز میتوانند به انتخاب موضوع پایان نامه شما کمک کنند.
4️⃣ دنبال کردن اخبار روز: این را در نظر داشته باشید، بهترین موضوعات معمولا آن هایی هستند که بتوانند مشکلی از مشکلات موجود را برطرف کنند یا به پیکره علمی این رشته چیزی اضافه کنند. بنابراین مهم است که همیشه موضوعات و اخبار حرفه و رشته خود را دنبال کنید تا با موضوعات جذاب روز در رابطه با آن آشنا شوید. انتخاب موضوع پایان نامه با کمک موضوعات روز می تواند تا حدود زیادی تکراری نبودن موضوع پایان نامه را نیز تضمین کند.
5️⃣جستجو در پایگاه های مربوط به پژوهشهای جاری: انتخاب موضوع پایان نامه را به مطالعه پایان نامه ها و مطالعات کشور محدود نکنید، برای انتخاب یک موضوع خوب برای پایان نامه باید پا را فراتر قرار دهید و به شناسایی و بررسی پایگاه ها و فهرست پایان نامه های انجام شده در مراکز اطلاعات ملی یا وب سایت های دانشگاه های معتبر در خارج از کشور بپردازید. منابع استفاده شده در این تحقیقات و پایان نامه ها نیز می توانند ذهن شما را در انتخاب موضوع پایان نامه باز کنند.
6️⃣ علاقه مند بودن و تسلط به موضوع انتخاب شده: باید به موضوعی که انتخاب می کنید تسلط داشته باشید، علاقه مند بودن به موضوع نیز یکی از شرایط مهم انتخاب موضوع پایان نامه است. توانایی های خود از جمله قدرت تجزیه و تحلیل، توانایی تحلیل آماری، توانایی برقراری ارتباط با جامعه ی مورد تحقیق را در نظر بگیرید.
7️⃣ پژوهش پذیر بودن: پایان نامه باید کاربردی باشد و بتواند به یک نیاز مهم پاسخ دهد. همچنین امکان استفاده از نتایج آن در کوتاه مدت یا میان مدت وجود داشته باشد. همچنین باید بتوان پژوهش های بیشتری درباره موضوع انتخاب شده انجام داد.
8️⃣ هدفمند بودن: از انتخاب این موضوع برای پایان نامه چه هدفی دارید و به چه نتیجه ای میخواهید برسید؟ بی هدف بودن هنگام انتخاب موضوع پایان نامه موجب می شود پس از انجام پایان نامه از نتیجه ی بدست آمده راضی نباشیم.
9️⃣ فراهم بودن اطلاعات مورد نیاز پایان نامه: شاید به این فکر کنید که چطور ممکن است برای موضوعی اطلاعات وجود نداشته باشد. اما گاهی ممکن است اطلاعات مورد نیاز برای پایان نامه جنبه کاملا شخصی و محرمانه داشته باشند که نتوان آنها را از طریق جستجو در اینترنت یا مواردی که گفته شد بدست آورد.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
💟 مجموعه علمی آموزشی رویال
🆔 آیدی کانال تلگرام
🆔 آیدی پیج اینستاگرام
BY مجموعه علمی آموزشی رویال
Share with your friend now:
tgoop.com/Royaal_Education/3091