tgoop.com/SBUlinguistics/175
Last Update:
در نشست «برنامهریزی زبان در صداوسیما» مطرح شد: تولید اندیشه و فکر مهمترین رمز و کلید برنامهریزی زبان است.
بیستوهفتمین نشست از سلسله نشستهای سیاستی و راهبری اداره كل مطالعات رسانه و ارتباطات مركز تحقيقات با عنوان «برنامهریزی زبان در صداوسیما» چهارشنبه ۷ آذر با حضور دکتر #نگار_داوری_اردکانی، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی، در اتاق جلسات مركز تحقيقات برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر #فاطمه_عظیمیفرد، مدیر گروه زبان، هنر و زیباییشناسی مرکز تحقیقات گفت: یکی از راههای حفظ زبانها برنامهریزی زبانی و افزایش دانش زبانی سخنگویان یک زبان است. برنامهریزی زبانی به هر نوع دخالت آگاهانه گفته میشود که از طرف دولت یا سازمانهایی صورت میگیرد که از حمایت دولتی برخوردارند. توجه به کاربرد زبان معیار از دیرباز در رادیو و تلویزیون مورد توجه بوده اما به موضوع مهم سیاستگذاری و برنامهریزی زبان کمتر پرداخته شده است. خلاء تدوین نشدن سند سیاست زبان منجر به مواجهه غیرعلمی با امری مهم در کشوری است که دارای رنگینکمانی از زبانها و گویشها و لهجهها است. بدون برنامهریزی زبانی تصمیمگیریها درمورد زبان صرفاً اقتضامحور خواهد بود.
در ادامه دکتر داوری اردکانی گفت: حوزۀ مطالعاتی برنامهریزی زبان که یکی از حوزههای میانرشتهای زبانشناسی ذیل زبانشناسی اجتماعی است، حوزه مظلوم و مغفولی است و علتش این است که به قول مرحوم #دهخدا زبان ملک مشاع ماست. نسبت به آن احساس و رای و نگرش داریم و حق هر فرد معمولی هم است که نسبت به زبانش احساساتی داشته باشد اما این امر ناخواسته موجب میشود که به همان احساسات شمی که بعضاً هم درست است، بسنده کنیم و پژوهشمحور به موضوع نگاه نکنیم.
وی در ادامه، بحث خود را حول محور افسانهزداییها ادامه داد و گفت: برخی مسائل درمورد زبان به شکل افسانه درآمده است که نیاز به بازاندیشی دارد. برای عملکرد قوی در حوزۀ برنامهریزی زبان نیاز داریم به شناسایی و بازاندیشی این افسانهها بپردازیم. اولین افسانهزدایی را از مفهوم خود زبان آغاز میکنیم...
ادامه مطلب را در پیوند زیر بخوانید:
https://iribresearch.ir/fa/viewnews.aspx?id=21489
🇮🇷 @linguiran
BY انجمن علمی زبانشناسی دانشگاه شهید بهشتی
Share with your friend now:
tgoop.com/SBUlinguistics/175