tgoop.com/ShaberoshanArchive/507
Last Update:
بررسی مودم سیمکارتی اوپو ۵G CPE T1a: خوب و قوی ولی نه به اندازه این قیمت:
شرکت اوپو فقط سازنده اسمارتفون و گجتهایی مانند ساعت هوشمند نیست و مانند سایر شرکتهای چینی، چندین مدل مودم سیمکارتی روانه بازار کرده است که بهترین آنها، مودم اوپو ۵G CPE T1a در ایران هم یافت میشود.
مودم اوپو T1A مشخصات نسبتا خوبی دارد و به همه اینترنتهای سیمکارتی ایران (۴G/4.5G/TDLTE/5G) وصل میشود. قیمت این مودم در بازار ایران اکنون (تیرماه ۱۴۰۳) از ۱۲ میلیون تومان تا ۱۵.۵ میلیون تومان است.
وقتی بخواهید در ایران یک مودم ۵G در بازه ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومان خریداری کنید؛ یکی از گزینهها، مودم اوپو است. مودمی که پردازنده و وای فای خوبی دارد؛ در تستها سرعت بسیار خوبی از خود نشان داده و کیفیت ساخت بالایی هم دارد.
اوپو ابتدا در سال ۲۰۲۰ مودم T1 را دارد و در سال ۲۰۲۲ اقدام به عرضه مودم بهروزتری به نام T1A با پردازنده پرچمدار اندرویدیها از شرکت کوالکام کرد. دو سال بعد هم مودم اوپو T2 وارد بازار شد که تعداد محدودی هم در ایران یافت میشود.
مودم Oppo T1A کیفیت و مشخصاتی مشابه با مودمهای نوکیا گیت وی ۳.۱ و نوکیا گیت وی ۳.۲ دارد؛ از مودمهای هواوی H112 و H122 و H155 و H158 ضعیفتر است ولی قطعا بهتر از مودمهای برند ZLT است.
بیایید با هم مودم اوپو T1A را بررسی کنیم:
پردازنده، سرعت اینترنت و باندهای فرکانسی
مودم ۵G CPE T1a یک مودم روتر رومیزی سیم کارتی پرسرعت با وای فای ۶ و امکاناتی است که قابل توجه هستند. این مودم از پردازنده مرکزی کوالکام اسنپدراگون X55 استفاده میکند که یکی از بهترین پردازندههای مودم فایوجی محسوب میشود.
مودم X55 روی اسمارتفونهای پرچمدار سال ۲۰۲۱ عرضه شد ولی برای یک مودم فایوجی، به اندازه کافی قدرتمند و بهروز است. همانطور که میدانیم هسته مرکزی این پردازنده شامل ARM Cortex-A7 با سرعت ۱.۵ گیگاهرتز است.
مودم اوپو ۵G CPE T1a از شبکههای فایوجی فرکانس زیر ۶ گیگاهرتز پشتیبانی میکند؛ اگرچه خود مودم X55 از امواج میلیمتری نیز پشتیبانی خواهد کرد.
روی شبکههای فایوجی NSA یا غیراستاندارد سرعت دانلود حداکثر ۴.۱ گیگابیت بر ثانیه و آپلود ۶۶۰ مگابیت است و روی شبکههای فایوجی SA سرعت حداکثر به ۲.۱ گیگابیت بر ثانیه برای دانلود و ۹۰۰ مگابیت بر ثانیه برای آپلود میرسد.
مودم اوپو T1A از باند رادیویی ۴۲ برای اینترنت TDLTE پشتیبانی میکند و به راحتی به TDLTE ایرانسل و مبیننت وصل میشود.
در شبکههای ۴G LTE سرعت این مودم به طور اسمی ۲ گیگابیت برای دانلود و ۲۱۰ مگابیت برای آپلود است؛ چون از رده LTE Cat 20 بهره میبرد.
از نظر باندهای فرکانسی، وضعیت زیر را در مودم اوپو ۵G CPE T1a شاهد هستیم:
۵G: n1/n3/n8/n28/n40/n41/n77/n78/n79
FDD-LTE: B1/3/5/8/28
TDD-LTE: B38/39/40/41/42
همانطور که مشاهده میشود؛ همانند مودمهایی مانند هواوی E6878-870 یا هواوی H112 یا حتی مودم زد تی ای MC801A از باندهای رادیویی زیادی پشتیبانی نمیکند ولی غالب باندهای رادیویی در ایران را پوشش میدهد.
وای فای و درگاههای ارتباطی مودم فایوجی اوپو
همانند سایر مودم روترهای CPE فایوجی، از استاندارد ۸۰۲.۱۱ax یا وای فای ۶ برای ارتباطات بیسیم و اشتراکگذاری اینترنت با دستگاههای دیگر استفاده میکند که یک مزیت بزرگ برای این مودم محسوب میشود.
در هر دو باند رادیویی ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز دارای MIMO 2×2 است و طبیعی است که از وای فای ۵ و سایر نسلهای وای فای قدیمیتر نیز پشتیبانی کند.
درباره سرعت هر باند رادیویی، اطلاعات مشخص و دقیقی پیدا نکردیم ولی عمدتا مودمها از وای فای ردههای AX1500 سود برده و سرعت وای فای باند ۵ گیگاهرتز نزدیک به ۱۲۰۰ مگابیت است.
یکی از ضعفهای وای فای مودم اوپو، عدم پشتیبانی از فناوری MIMO 4×4 است. این مودم روی هر دو فرکانس رادیویی MIMO 2×2 دارد.
از نظر درگاههای ارتباطی به یک اسلات سیمکارت نانو، دو درگاه شبکه اترنت گیگابیت، یک سوکت آداپتور برق، کلیدهای پاور و WPS و ریست و چراغهای LED شبکههای ۵G و ۴G و وایفای و پاور مجهز است.
یکی از درگاههای شبکه LAN میتواند به عنوان WAN نیز استفاده شود. آنتنهای موبایل و وای فای این مودم کاملا داخلی هستند و در اطراف سر بالای آن نصب شدند.
یکی از معایب این مودم رومیزی میتواند عدم داشتن سوکت نصب آنتن خارجی باشد. در بسیاری از مواقع، بهویژه در ایران، کاربران از آنتندهی مودم یا شبکههای موبایل راضی نبوده و دوست دارند با نصب آنتن خارجی روی مودم رومیزی، کیفیت دریافت سیگنالهای موبایل را افزایش دهند.
ادامه:
👇👇
@shaberoshanIR.
@ShaberoshanArchive
BY آرشیو کانال شب روشن
Share with your friend now:
tgoop.com/ShaberoshanArchive/507