tgoop.com/Shahrdarchi/16363
Last Update:
🔴 انتقال پایتخت شدنی نیست
محمود میرلوحی از مانع های جابه جایی پایتخت می گوید
❓تهران یا مکران؟ بحث جابجایی پایتخت در حالی است که برای اولین بار در حدود ۴۶۰ سال پیش شاه طهماسب صفوی برج و باروهایی در اطراف روستای تهران ساخت و آن را به شهر تبدیل کرد و حدود ۲۳۰ سال پیش آقا محمد خان قاجار تهران را به عنوان پایتخت ایران انتخاب کرد، اما در چهاردهم مهر ۱۲۸۶ تهران در متمم قانون اساسی به عنوان پایتخت ایران انتخاب شده است. بنابراین اینکه به جای تهران شهر دیگری به عنوان پایتخت کشور انتخاب شود، علاوه بر مانع ها و کاستی های موجود، موضوعی است که افکار عمومی نمی تواند با آن کنار بیاید.
🔻محمود میرلوحی، عضو سابق شورای شهر تهران درباره موضوع انتقال پایتخت که این روزها داغ شده است، با گفتن اینکه «جابه جایی پایتخت از تهران شدنی نیست» به خبرنگار شهردارچی می گوید: دولت در شرایطی اصرار به انتقال پایتخت دارد که اجرای این طرح مهم و دشوار است و البته الزام های زیادی را هم می طلبد. بالاخره از آنجایی که مرکزیت پایتخت ملاک و مبنا است، باید ببنیم، پایتخت چه ظرفیت هایی نیاز دارد؟
درباره مدیریت تهران باید گفت ما از انبوهی و چالش های اداره تهران و اینکه نمی توانیم، مسائل مربوط به آب و هوای این شهر را حل و فصل کنیم و به جای پیدان کردن راه حل در حال فرار از مشکلات هستیم، بنابراین بحث مکران در این بین مطرح می شود. البته مثل برخی از کشورها اگر به این تشخیص برسیم که «تقسیم ملی در وظایف و امکانات» را در دستور کار قرار بدهیم، اتفاقی مثبت خواهد بود. چرا که در برخی از کشورهای همسایه هر شهری ماموریت خاص خودش را دارد. مثلا در پاکستان اقتصاد به کراچی سپرده شده است و سیاست به اسلام آباد و لاهور هم برای مسائل فرهنگی در نظر گرفته شده است. همچنین در ترکیه استانبول مرکز اقتصاد و آنکارا هم مرکز تصمیم گیری های سیاسی به شمار می رود. در هندوستان هم بمبئی مرکز اقتصادی و دهلی مرکز سیاسی است.
اما در ایران بنابر دلائلی این نوع مدیریت را نداریم و در واقع هرم جمعیتی کشور به خاطر جنگ، مسائل امنیتی و البته تغییرهایی که در این سال های اخیر صورت گرفت، شاهد مهاجرت سریع از روستا به شهر، از شهر به مرکز استان از استان به تهران بوده است تا 20 درصد جمعیت کشور هسته مرکزی، یعنی تهران و کرج را محل سکونت و اشتغال خود انتخاب کنند. اگر بررسی کنیم، می بینیم نمایندگان کرج بین لرها و ترک ها تقسیم می شود. یا در رباط کریم ادوار متوالی است که نماینده ترک را به مجلس می فرستند. حتی در تهران هم در موعد انتخاباتی مشاهده می شود که کاندیداها پشتوانه قومی و محلی شان را به تهران می آورند تا به طور سازمان یافته بهره برداری انتخاباتی داشته باشند.
🔻معاون سابق پارلمانی وزارت کشور توضیح داد: این اتفاق ها به دلیل خشکسالی و امنیت و همچنین تغییر فضای کسب و کار و البته تاخیر در توسعه کشور رخ داده است. امروز مساله کشاورزی و مساله تامین پروتئین خیلی مهم هستند که این وظیفه بزرگی برای روستاها به شمار می رود. اما اگر در شرق و مرکز کشور به خاطر کویر، موانع و مشکلات اقتصادی و مشکل اشتغال و . . . داشتند و دارند، اما غرب کشور اینطور نبود. یعنی استان های غربی کشور مثل زنجان، آذربایجان ها، کرمانشاه و . . . همه بیشترین مهاجر را از شهرهای دیگر پذیرا بودند.
🔻وی تصریح کرد: روستاهایی را دیدم و شنیدم که اساسا با وجود چشمه و آب و همچنین ظرفیت کشاورزی کلا رها شده اند! و اهالی ترجیح دادند، در شهرها سکونت کرده و به کار مشغول شوند. اگر ما می توانستیم، در کویر توسعه را رقم بزنیم و با فعال کردن معادن مردم را به اشتغال ترغیب و دعوت کنیم، نیازی نبود به فکر مهاجرت بیفتند. حتی در همین شرایط «مشکات» کاشان از آنجایی که مورد توجه دست اندرکاران گرفت و با اینکه آن منطقه آب کافی هم ندارد رشد کرد و بنابراین تعداد زیادی از مردم منطقه و اطراف شرایط لازم را برای اشتغال و زندگی پیدا کردند. در نتیجه مردم دلیلی برای ترک محل ندیدند و با ماندن آنجا را آباد کردند.
🔻میرلوحی یادآور شد: مهاجرت معکوس چیزی نیست که به سادگی و با بخشنامه امکان پذیر باشد. ضمن اینکه مکران هم شرایط و وضعیتش به گونه ای نیست که مردم و ادارات با میل و رغبت به سمت این منطقه حرکت کنند.
Instagram.com/shahrdarchi
@shahrdarchi 👈
BY شهردارچي
Share with your friend now:
tgoop.com/Shahrdarchi/16363