tgoop.com/Sociologyofsocialgroups/1046
Last Update:
🟢🟢« مسئولیت دینباوران و دینناباوران در ایران نوین با مطالبهی زنزندگیآزادی »
🟩 به اطراف خود نگاه کنیم، کمتر جمع حقیقی یا مجازی دیده میشود که در آن دین و مولفهها و ابعادش مورد بحث و گفتگو نباشد. این گفتگوها و مجادلات بهویژه پساز اعتراضات گروههای مختلف مردم در سراسر کشور با جانباختن #مهساامینی و زایش جنبش #زنزندگیآزادی، شدت و گسترش و استمرار زمانی داشتهاست.
❓چرا دین، موضوع و محور گفتگوهای امروز ایرانیان در داخل و خارج از کشور است؟
❓آیا دین و ابعاد و مولفههای آن، به یک #مسئلهیاجتماعی تبدیل شده است؟
❓مسئولیت دینباوران* و دینناباوران در شرایط نوین و متفاوت امروز، چیست؟ نادیده انگاری این گفتگوها؟ مشارکت در آنها؟ یا مقابله با آنها؟
❓آیا #کارکردهای_دین در زیست ایرانیان مواجهشده با جنبش زنزندگیآزادی در فرآیند تولد و رشد و تداوم این جنبش، دچار دگرگونی شدهاست؟
❓آیا این دگرگونی در کارکردهای دین، برای موافقان این جنبش است یا مخالفان آن؟ یا هردو؟
❓آیا این دگرگونی در کارکردهای دین، برای دینباوران رخ داده یا ازمنظر دینناباوران هم دیده میشود؟
❓آیا اعتراضات اخیر آغازشده از سال ۱۴۰۱ پساز جانباختن مهساامینی، جنبشی #ضددین بوده؟ یا اعتراض به دین حکومتی و سیاسی، و تبعیض و بیعدالتی در حقوق ایرانیان از باورها و سلایق مختلف بوده و هست؟
❓آیا مطالبهی محوری زنزندگیآزادی، تنها شامل اعتراض به حذف #حجاباجباری است؟ یا به مطالباتی فراتر از حجاباجباری، میپردازد؟
❓آیا نتیجهی مطالبهی محوری زنزندگیآزادی، زیست مسالمتآمیز، عادلانه و محترمانهی دینباوران و دینناباوران در این سرزمین خواهدبود؟
❓آیا نتیجهی محور قرارگرفتن دین بهعنوان یک مسئلهی اجتماعی در ایران امروز، حذف آن است یا دگرگونی آن از #دینحکومتی به #دینعرفی خواهدبود؟
❓آیا #نهاد_دین در زیست آیندهی ایرانیان، جای خود را به #باورهایفردی خواهدداد؟
👈 به گمان نگارنده، این پرسشهای مهم و تلاش برای گفتگو دربارهی آنها به شیوهی دیالکتیکی و آزاداندیشانه و اقناعی؛ دوران سخت اما پرباری برای جامعهی پرتلاطم و آشنفتهی ایران به ارمغان خواهدآورد. این سرزمین و مردمانش، ناگزیرند از این دوران سخت؛ عبور کرده و خود را به ساحل رواداری، زیست مهربانانه درکنارهم، و پذیرش باورها و سلایق متنوع برای یک زندگی معمولی مانند بسیاری از مردمان این کرهی خاکی، برسانند.
شاید بزرگترین مسئولیت دینباوران و دینناباوران در ایران نوین با مطالبهی زنزندگیآزادی، پذیرش این تحولات و تمرین زیست روادارانه در کنار یکدیگر خواهدبود.
🔹توجه بهاین نکته بسیار مهم و ضروری است که در چند دههی گذشته، آنها که خود را دینباور و دیندار و دینمدار مینامیده و میدانند، برمناسبات قدرت؛ هژمونی و استیلا داشته و میدان زندگی را یکسویه برای خود و خودیهای همراه میدانستند و میخواهند و امروز با چالش نقد این یکسویهنگری و باور خودی و غیرخودی ازسوی دینباوران منتقد و ناباوراندین باهدف ایرانی برای همهی ایرانیان**، روبرو شدهاند.
آزمون مهم و سخت مردمان این سرزمین، با هر باور و سلیقه و اعتقادی، رواداری و زیست محترمانه و مهربانانه در کنار یکدیگر است.
ایمان بیاوریم به آغاز فصلی سبز و گرم...
گرچه سرما و زردی برآن سنگینی نماید...
✍️ فریبا نظری
۴ مرداد ۱۴۰۲
#زنزندگیآزادی
https://www.tgoop.com/Sociologyofsocialgroups/883👈 *سخنی با دینباوران
https://www.tgoop.com/Sociologyofsocialgroups/896👈 **سلام بر ایرانی برای همهی ایرانیان، چه با روسری چه بیروسری
https://www.tgoop.com/Sociologyofsocialgroups
BY جامعهشناسی گروههای اجتماعی
Share with your friend now:
tgoop.com/Sociologyofsocialgroups/1046