Telegram Web
☺️ ترجمه و گزارش کتابِ “تنوع تجربیات روحانی

تلخیص و ترجمه‌ای از کتاب “تنوع تجربیات روحانی” به همت مدرسه رَوا در چهارده پادکست/نوشتار تقدیم شما می‌شود. این کتاب توسط دیوید یِیدن و اندرو نیوبرگ نوشته‌شده و انتشارات دانشگاه آکسفورد آن را منتشر کرده‌است.

کتاب تنوع تجربیات روحانی با رویکردی دقیق و آکادمیک، به مثابه یک دائرةالمعارف، خلاصه‌ای از نگاه علمی به تجارب روحانی را در خود جای داده‌است. کتاب گونه های مختلف تجارب روحانی، شباهت‌ها و تفاوت‌های آن‌ها را بررسی کرده و در نهایت به تحلیل فلسفی این تجارب می پردازد. می توان گفت بعد از گذشت بیش از صد و بیست سال از انتشار کتاب “تنوع تجارب دینی” توسط ویلیام جیمز، این کتاب توانسته است به شرح علمیِ روزآمدی از تجارب روحانی بپردازد.

در پروژه گزارش این کتاب خانم خدیجه صمدی نقش اصلی را ایفا کرده و دکتر سعید گرمارودی بر تمامی مراحل آن نظارت داشته‌اند.

📎 برای دریافت فایل‌های صوتی این‌جا کلیک کنید

🙂 @sedanet
🔵 @Ravaschool
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💢 مرگ را نديد ميگيريم..

ناهار ديروز باب ميل من بود و به همين جهت منتظرش بودم. هنگام خوردن غذا ياد پدربزرگ مرحومم افتادم که او نیز به این غذا علاقه داشت. او دیگر در میان ما نیست و طبیعتا ذوقی هم برای چنین غذایی ندارد. گرمی فضا به سردی گرایید و همه چیز رنگ باخت. غذایی که منتظرش بودم دیگر برایم مزه ای نداشت.

یاد رفتگانی افتادم که روزگاری چقدر ذوق زندگی داشتند. به دنبال اهدافشان شب و روز تلاش میکردند. هنگامی که موفقیت مهمی به دست می آوردند، چشمانشان برق میزد. «برق چشم» نشان اوج شوق برای زندگی است. نشان فرط شادی و رضایت است. اما دیگر نیستند و نه از موفقیت هایشان خبری هست و نه از برق چشمانشان. خیام از جمله افرادی است که بسیار به مرگ و زندگی توجه کرده است. چرخه مرگ و زندگی برای او دغدغه مهمی بوده است. در یکی از رباعیاتش به ما هشدار می دهد که خاکی که بر روی آن قدم می گذاریم، روزگاری «مردمک چشم نگاری» بوده است:

پیش از من و تو لیل و نهاری بوده‌ست
گردنده فلک نیز به کاری بوده است
هرجا که قدم نهی تو بر روی زمین
آن مردمک چشم نگاری بوده‌ست

چه تصویری! مردمک چشم نگار! چیزی که نماد زیبایی، ظرافت و جمال معشوق است که امروز به خاک تبدیل شده است و نه از آن جمال نشانی مانده و نه از آن شور عاشقی اثری!

جایی نوشته بودم «مرگ سکوت سهمگینی است پس از هیاهوهای بسیار». حقیقتا سهمگین است. شاید به خاطر همین است که ما مرگ را ندید می گیریم. مرگ با ماست و ما به سوی مرگیم. با این حال، گویا مایلیم آن را لحاظ نکنیم. شاید به خاطر اینکه مرگ رنگ و لعاب زندگی را از بین میبرد. شاید باعث می شود دیگر ذوق نکنیم و چشمانمان برق نزند. وقتی همه چیز موقت است و ما نیز به زودی به رفتگان خواهیم پیوست، چه جای ذوق و شوق؟!


📌 @Sohrabifar_Vahid
‏هر کبوتر می‌پرد در مذهبی
این کبوتر جانب بی‌جانبی

مولوی

📌 @Sohrabifar_Vahid
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در جهان سنتی میان تولید کننده و کالای تولید شده یک ارتباط ویژه وجود دارد. صورت بندی این ارتباط، کار آسانی نیست ولی تولید کننده حس قرابت و نزدیکی بیشتری به محصول دارد، شاید به این جهت که زحمت بیشتری کشیده و مدت بیشتری با محصول سپری کرده.. در جهان پیشرفته و مکانیزه البته چنین نسبتی برقرار نیست و نباید هم باشد. جهان جدید در پی سرعت و تولید انبوه است و مجالی به خیال پردازی های رمانتیک نمیدهد.

در این فیلم شیوه سنتی تهیه کاغذ چینی را می بینید. راستی چه محتوایی شایستگی دارد که بر روی چنین کاغذهایی نوشته شود؟

📌 @Sohrabifar_Vahid
✔️فیرحی در کتاب «پیامبری و قرارداد» چه می‌گوید؟🔻

🔸رضا تاران

▪️کتاب «پیامبری و قرارداد؛ نظریه‌ای درباره سیره حکمرانی پیامبر» حاصل سه دوره تدریس سیره سیاسی پیامبر توسط داود فیرحی در دانشگاه تهران در سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ است که بعد از درگذشت او، اکبر محمدی در پژوهشکده اندیشه دینی معاصر آن را تنظیم و تحقیق و در سال ۱۴۰۳ نشر نی آن را منتشر کرده است.

🔹فیرحی دوگانه «اسلامی» و «جاهلی» به تاریخ شبه‌جزیره عربستان را رد می‌کند و دولت مدینه را در امتداد دوره پیش از اسلام تحلیل می‌کند. او بر این باور است که قبایل عرب توانسته بودند با پیمان و قراردادهای میان‌قبیله‌ای خط اقتصادی امنی ایجاد کنند(۳۹۴). از نظر فرهنگی هم بر فرهنگ روم و هم بر فرهنگ ایران آگاهی داشتند(۳۹۵). بر این اساس وضعیت عربستان پیش از اسلام جنگ دائمی نبود و بر پایه پیمان و قرارداد وضعیت باثباتی داشتند(۷۴). شکل‌گیری دولت مدینه و حکمرانی پیامبر نیز بر پایه و اساس قراردادهای مرسوم آن دوره بود(۵۸). این دیدگاه در مقابل نظریه‌ای نخبه‌گرایانه‌ای است که معتقد است پیامبر بر پایه نظر و رای خود مدینه را اداره کرده است(۵۴).

🔹فیرحی مهاجرت پیامبر به مدینه را نقطه آغاز تشکیل دولت مدینه می‌داند که با قراردادی میان او و بزرگان مدینه انجام شد(۶۳). اما مستند اصلی فیرحی پیمان مدینه است که در ماه‌های اول هجرت انجام شده است. به باور او پیمان مدینه نه فرمان بلکه از جنس قرارداد است؛ قراردادی میان پیامبر، مهاجران، انصار، مشرکان و برخی از گروه‌های یهودی(۷۶). بر اساس این قرارداد مدینه به عنوان «حّرم» اعلام می‌شود که منازعات داخلی را به صلح و از تعرضات بیرونی جلوگیری شود(۱۰۸). مرجع حل اختلافات پیامبر است اما جنس تعیین او از قبیل «قاضی تحکیم» است که طرفین دعوا با توافق او را انتخاب کرده‌اند(۱۰۹). به باور فیرحی در همه قراردادها پیامبر داور نبود بلکه با توافق طرفین قرارداد داور تعیین می‌شد(۱۷۳). قرارداد مدینه قبیله و هویت‌های ایمانی را از بین نبرد بلکه هویت جمعی بزرگتری به‌نام شهروند مدینه بودن را افزود(۱۲۱). بر اساس قرارداد قانون مدینه شکل می‌گیرد که در دو بخش است؛ بخش اول: قانون داخلی قبایل و گروه‌های عقیدتی است و قانون دوم قانون شهر با توافق جماعت‌ها(۱۲۹). محور این قرارداد ممنوعیت ظلم، گناه، دشمنی و فساد نسبت به اعضای قرارداد بود(۲۱۷).

🔹به باور فیرحی در چند سال اول حضور پیامبر در مدینه، قرارداد مدینه توانست انسجام نسبی داخلی ایجاد کند و دولت‌شهر مدینه را شکل دهد. از سال ششم قراردادهای جدیدی اضافه شد از جمله مهمترین آن «قرارداد صلح حدیبیه« بود(۱۴۰) که توانست قریش را کنترل کند. قرارداد طائف که پیمانی امنیتی بود بخشی دیگری از مخالفان مدینه را به هم‌پیمان تبدیل کرد(۱۵۷). سال نهم هجریت ویژگی مهمی دارد و این سال را «عام الوفود« یعنی سال قراردادها نام‌گذاری کرده‌اند، زیرا در این سال تعداد زیادی از قبایل وارد مدینه شده و با پیامبر قرارداد بستند(۱۶۷).

🔹قرارداد نجران از دیگر قراردادهای مهم پیامبر با مسیحیان است؛ پیامبر دین مسیحیان را به رسمیت شناخته و امنیت آنان را در مقابل پرداخت جزیه تضمین می‌کند(۳۰۷). فیرحی معتقد است این قرارداد در دوره خلیفه اول تمدید شد اما خلیفه دوم این پیامبر را شکست و مسیحیان را مجبور به کوچ کرد(۳۱۷). همچنین قرارداد مقنا و خیبر نیز که با یهودیان بسته شده است مورد توجه فیرحی است(۳۳۵).

🔹به باور فیرحی حکمرانی پیامبر نه بر آرایش جنگی بلکه بر نرم‌افزار قرارداد ایستاده است. بر این اساس اصل صلح و قرارداد است و جنگ عارضه است. در تمام قراردادها استقلال قبایل به رسمیت شناخته شده است(۱۷۲). فیرحی پیامبر را نه شخصیتی انقلابی بلکه اصلاحگری محافظه‌کار می‌داند که دنبال زیر و رو کردن طبقات اجتماعی نبود(۳۳۷). به باور فیرحی پیامبر با قراردادهای مختلف نوعی فدرالیسم قبیله‌ای شکل داد که در آن وحدت اصلی با محوریت دفاعی و نظامی بود(۱۶۱). فیرحی بر این باور است که تکیه پیامبر نه بر نیروی نظامی و مسلح بلکه بر قرارداد بوده است و نظامی‌گری دوره خلفا تخطی از سیره پیامبر است(۳۵۵). به‌نظر می‌رسد فیرحی به «جهاد ابتدایی« باور نداشت و جنگ‌های پیامبر را در اثر پیمان‌شکنی و تخطی از قراردادها از جانب قبایل تحلیل می‌کرد. فیرحی بر این باور است که پیامبر همچون یک استراتژیست توانست با عنصر قرارداد دولتی تشکیل دهد و اسلام را عرضه کند.

@namehayehawzavi
B2n.ir/d78703
#گلچین_پنج_فصل_دورنما (۴)
#مقاله #پادکست

▪️چالش‌های مسلمانان در دنیای جدید
مروری بر آثار نواندیشان و اسلام‌پژوهان

🔹در طی فصل‌های پنج‌گانۀ دورنما، برخی از مهم‌ترین آثار محققان غربی در موضوع چالش‌های مسلمانان در دنیای جدید را برگزیدیم و مقاله‌هایی مروری همراه با نسخۀ صوتی در معرفی آنها منتشر کردیم. حجم هر مقاله حدود دوهزارو‌پانصد کلمه و زمان هر پادکست حدود سی دقیقه است. این مقاله‌ها و پادکست‌ها را ـ اگر پسندیدید ـ لطفاً به دیگرانی پیش‌نهاد کنید.


۱. بازسازی مفاهیم سیاسی بر مبنای قرآن
مروری بر مقالۀ «قرآنی‌سازی گفتار مذهبی-سیاسی» از فرد دانر
خواندن متن | شنیدن پادکست

۲. رسالت اسلام در دنیای معاصر
مروری بر کتاب «الرسالة الثانیة من الاسلام» از محمود محمد طه
خواندن متن | شنیدن پادکست

۳. اﺻﻼح ﺣﻘﻮق اﺳﻼﻣﯽ در ﭘﺮﺗﻮ ﻧﻈﺮﯾﮥ نسخ ﻣﻌﮑﻮس
مروری بر کتاب «به سوی اصلاحات اسلامی» از عبدالله احمد نعیم
خواندن متن | شنیدن پادکست

۴. بازخوانی چند مفهوم سیاسی و اجتماعی در قرآن
مروری بر کتاب «مفاهیم قرآنیة» از محمد احمد خلف‌الله
خواندن متن | شنیدن پادکست

۵. دیالکتیک دین و سیاست
مروری بر کتاب «المحنة» از فهمی جدعان
خواندن متن | شنیدن پادکست

۶. جدال دین و سیاست در دوران فتنه
مروری بر کتاب «الفتنة» از هشام جعیط
خواندن متن | شنیدن پادکست

۷. دیالکتیک دین و قدرت
مروری بر کتاب «دین و قدرت» از محمد شحرور
خواندن متن | شنیدن پادکست

۸. شریعت سنگلجی: مصلح کبیر یا رهبر گم‌شدگان؟
مروری بر کتاب «اصلاحات شیعی در ایران» از علی رهنما
خواندن متن | شنیدن پادکست

۹. گذار از عقل‌گرایی به حدیث‌گرایی در جهان اسلام
مروری بر کتاب «من اسلام القرآن الی اسلام الحدیث» از جرج طرابیشی
خواندن متن | شنیدن پادکست

۱۰. فروخُفتن عقل و برآمدن معجزه
مروری بر کتاب «المعجزة أو سبات العقل فی الاسلام» از جرج طرابیشی
خواندن متن | شنیدن پادکست

۱۱. تلقی‌ها از پیامبر در ادوار گوناگون اسلامی
مروری بر مقالۀ «محمد در تلقی عامه» از ارل وو
خواندن متن | شنیدن پادکست

۱۲. عیسای مسلمانان نماد هم‌زیستی ادیان
مروری بر کتاب «انجیل به روایت مسلمانان» از طریف خالدی
خواندن متن | شنیدن پادکست

۱۳. از مطالعهٔ اسلام به مشاهدهٔ مسلمانان
مروری بر کتاب «اسلام پُرابهام: بیان بازنمایی انسان‌شناسانه» نوشتۀ دنیل وریسکو
خواندن متن | شنیدن پادکست

۱۴. زیست مسلمانانه در جهان پسامدرن
مروری بر کتاب «مسلمانان پیشرو: در باب عدالت، جنسیت و کثرت‌گرایی» از امید صفی
خواندن متن | شنیدن پادکست

۱۵. خشم مقدس یا چالش دین‌داری و خشونت
مروری بر کتاب «کشتزارهای خون: دین و تاریخِ خشونت» از کارن آرمسترانگ
خواندن متن | شنیدن پادکست

۱۶. اسلام: گویشی بومی یا زبانی جهانی؟
مروری بر کتاب «اسلام زیسته: دینی عامیانه در سنتی جهان‌وطنی» از کِوین راینهارت
خواندن متن | شنیدن پادکست


✔️ برای تسهیل در دسترسی مخاطبان، مقاله‌ها به تارنما و پادکست‌ها به شنوتو ارجاع شده‌اند. فایل‌های متنی و صوتیِ مقاله‌ها اما در کانال تلگرام و پادکست‌خوان‌های مشهور نظیر کست‌باکس و اپل‌پادکستز نیز در دسترس‌اند.

#دورنما_بخوانیم
#دورنما_بشنویم
#با_دورنما_بمانیم

@doornamaa
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
وَاللَه ما طَلَعَت شَمسٌ وَلا غَرُبَت
إِلّا وَحُبُّكَ مَقرونٌ بِأَنفاسي

وَلا جَلستُ إِلى قَومٍ أُحَدِّثُهُم
إِلّا وَأَنتَ حَديثي بَينَ جُلّاسي

وَلا ذَكَرتُكَ مَحزوناً وَلا فَرِحاً
إِلّا وَأَنت بِقَلبي بَينَ وِسواسي

(وَلا هَمَمتُ بِشُربِ الماءِ مِن عَطَشٍ
إِلّا رَأَيتُ خَيالاً مِنكَ في الكَأسِ
وَلَو قَدَرتُ عَلى الإِتيانِ جِئتُكُم
سَعياً عَلى الوَجهِ أَو مَشياً عَلى الرَأسِ
وَيا فَتى الحَيِّ إِن غَنّيتَ لي طَرَباً
فَغَنّنّي واسِفاً مِن قَلبِكَ القاسي
مالي وَلَلناسِ كَم يَلحونَني سَفَهاً
ديني لِنَفسي وَدينُ الناسِ لِلناسِ)

💢 الحسين بن منصور الحلاج


📌 @Sohrabifar_Vahid
Cosmic Connections (Charles Taylor) (Z-Library).pdf
54.4 MB
📖 Cosmic Connections: Poetry in the Age of Disenchantment, 2024

✍🏼 Charles Taylor

📌 @Sohrabifar_Vahid
بیکرانگی | وحید سهرابی فر
Cosmic Connections (Charles Taylor) (Z-Library).pdf
چارلز تیلور این کتاب مهم را در 92 سالگی نگاشته است. این کتاب را می توان استمرار پروژه او در کتاب پیشین اش در مورد زبان، ساخت جهان و تطورات دوران مدرن خصوصا دوره رمانتیسیسم دانست.
اخیرا گزارش کتاب خواندنی در مورد این کتاب منتشر شده است که به فارسی نیز ترجمه شده است:

«روشنگری تصویری ناقص از خویشتنِ انسانی ما ارائه کرد که طبق آن ما موجوداتی خودخواه و حسابگر هستیم که برای هیچ‌چیز جز سود ارزشی قائل نیستیم. در مقابل، هنر رمانتیک می‌تواند آن وجه اجتماعی، کیهانی و متعالی ما را زنده کند که بدون آن نمی‌توانیم زندگی را معنادار بیابیم.»

🔗 shorturl.at/7bdmH

📌 @Sohrabifar_Vahid
از تبعات وضعیت جدید ما در خاورمیانه احساس پوچی برای پژوهش های علمی است.
حقیقتا آدمی با خودش فکر میکنه نهایتا که چه؟ چقدر باید منفک از واقعیت سخت و وحشی پیرامون باشی که روی یک پرسش محدود و گاه فرسنگها دور از متن معرکه متمرکز شوی!
پژوهش ِچه علمی؟!
بخشی از وجودم پاسخ میدهد اساسا بسیاری از آثار مهم علمی در چنین شرایطی یا با تامل در چنین شرایطی نوشته شده اند.. شاید باید نگاه عمیق تری به پژوهش علمی کنیم.. شاید باید سعی کنیم روایتی بسازیم از وضعیت فعلی مان و از دل این روایت راهی بیابیم!
نمی دانم...

🔗 x.com/VSohrabifar/status/1847735980843028887

📌 @Sohrabifar_Vahid
فرصت مطالعاتی کوتاه مدت
دانشگاه آکسفورد
اخلاق هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر

📌 @Sohrabifar_Vahid
چون مرغ بر این کنگره تا کی بتوان خواند
یک روز نگه کن که بر این کنگره خشتیم

سعدی

📌 @Sohrabifar_Vahid
💠 تویی به جای همه، هیچ کس به جای تو نیست


به آسمان نرسد هر که خاک پای تو نیست
فرو رود به زمین هر که در هوای تو نیست

مگر تو خود به خموشی ثنای خودگویی
وگرنه هیچ زبان در خور ثنای تو نیست

شکوه بحر چه سازد به تنگنای حباب؟
سپهر بی‌سروپا ظرف کبریای تو نیست

سپرد جا به تو هر کس ز بزم بیرون رفت
تویی به جای همه، هیچ کس به جای تو نیست
...

مگر ز نعمت دیدار سیر چشم شود
وگرنه هر دو جهان در خور گدای تو نیست

مگر قبول تو آبی به روی کار آرد
وگرنه بندگی چون منی سزای تو نیست

بساز از دل سنگین خویش آینه‌ای
که هیچ آینه را طاقت لقای تو نیست

جواب آن غزل است این که گفت مرشد روم
چه گوهری تو که کس را به کف بهای تو نیست


صائب تبریزی

📌 @Sohrabifar_Vahid
💠 مدرسه تابستانه «هستی شناسی بنیادین»

دانشگاه اسلو، نروژ
20-23 ماه می 2025

تعداد محدودی بورسیه

اطلاعات بیشتر

📌 @Sohrabifar_Vahid
2025/01/08 09:14:42
Back to Top
HTML Embed Code: