tgoop.com/Success_Narrative/19
Last Update:
#دیدگاه_۶
⭕«اهل موفقیت یا اهل رضایت؟»
🔺 به روایت مصطفی ملکیان
#خلاصه
🔺 به صورت کلی آدمیان را میتوان به دو دسته تقسیم کرد؛ همەی ما در زندگی یا به دنبال موفقیتیم یا به دنبال رضایت. اگر ببینیم در جامعه، مردم برای چه چیزهایی ارزش مثبت قائلاند به فهرستی هفت تایی میرسیم: ثروت، قدرت، جاه و مقام، حیثیت اجتماعی، شهرت، محبوبیت و علم.
🔺این فهرستی است که از آن به "فهرست مطلوبهای اجتماعی فردی" تعبیر میکنیم. یعنی مطلوبهایی که در ظرف زندگی اجتماعی مطلوباند و اگر حاصل شوند، برای یک فرد حاصل میشوند.
🔺این غیر از "مطلوبهای اجتماعی جمعی" است که در ظرف زندگی اجتماعی حاصل میشوند و وقتی حاصل میشوند برای همۀ جامعه حاصل میشوند که عبارتند از: امنیت، رفاه، عدالت و آزادی.
🔺افرادی که به دنبال مطلوبهای اجتماعی فردی هستند، به دو گروه تقسیم می شوند: اهل موفقیت و اهل رضایت.
🔺اهل موفقیت سه گام را برمیدارند:
۱- فهرستی از این مطلوبهای اجتماعی فردی فراهم میآورند.
۲- هنگامی که آنها را نزد مردم ارزشمند یافتند، شروع میکنند خود را صاحب چند تا از این هفت مورد کنند. به خود میگویند: "از راه تصاحب این هفت تا من در نظر مردم انسان موفقی به حساب میآیم"
۳- همواره خود را در حال مقایسهی نظری و مسابقه عملی با سایر مردم در عرصههای مختلف میبینند.
🔺کسانی که این سه گام را طی میکنند، چه آگاهانه و چه ناآگاهانه، زندگیشان زندگیای در پی موفقیت اجتماعی است.
🔺اینها در واقع چون موفقیت را در اینگونه امور میبینند و جامعه، جامعهای است که انسان موفق را دارای یکی از این مؤلفه ها میبیند، انگار همیشه دارند خودشان را آرایش میکنند تا در نظر مردم خوب و زیبا جلوه کنند. از این نظر است که میتوان گفت اینها همه شان در مقام خودفروشیاند.
🔺دستەی دومی وجود دارد که اصلا برایشان مهم نیست در نظر مردم خوب و زیبا جلوه کنند. اینها در زندگی به دنبال یک چیز دیگرند که از آن به «رضایت» تعبیر میکنیم.
🔺اینها (اهل رضایت) کسانی هستند که میخواهند خانۀ وجودشان چنداتاقه نشود، بلکه میخواهند وجود یکپارچهای داشته باشند. یعنی همیشه درحال آشتی با خودشان باشند. اصلا نمیخواهند در بیرون ثروتمند یا قدرتمند یا هر کدام از آن هفت تا تلقی بشوند. بلکه فقط میخواهند چنان زندگی کنند که با خودشان در آشتی و صلح باشند. چون از هر که بشود جدا شد، از خود که نمیشود جدا شد.
🔺این دستەی دوم معتقدند آنهایی که به دنبال موفقیتاند، به ناچار وجودشان اتاق اتاق میشود. چرا؟ چون برای آن موفقیت، دست به کارهایی میزنند و برای رسیدن به مقصودشان همّ و غمهایی دارند که وجودشان را اتاق اتاق میکند: اتاق حسرت، اتاق غم، اتاق پشیمانی و اتاق ترس.
🔺خوب این چهار حالت با وجود شما چه میکند؟ وجودتان را اتاق اتاق میکند. یعنی آدمی که دستخوش حسرت و غم و پشیمانی و ترس است با خودش در آشتی نیست.حال خواه در بیرون هم موفق شود.
🔺 این دستەی دوم میگویند ما نمیخواهیم این نزاع را داشته باشیم. بنابراین راه زندگیشان این است که بیایند ضروریات زندگی را حساب کنند و ببینند چه چیزهایی واقعا ضروری زندگی است.این ضروریات عبارتاند از: خوراک در حدی، پوشاکی در حدی، مسکنی در حدی، خوابی، استراحتی، تفرجی و ارضای غریزۀ جنسی.
🔺به تعبیر دیگر اینها میخواهند آشتی با خود را در زندگی هدف قرار بدهند، نه موفقیت را. اینها میشوند یکپارچه. این آدمها بزرگترین شعارشان دربارۀ ضروریات زندگی «قناعت» است. ترکیب دو چیز را قناعت میگوییم: یکی شادی از داشتهها و یکی ننگریستن به نداشتهها.
🔺خوب حال شما میگویید اگر اینگونه شد و اگر همۀ آدمها اینگونه باشند، آنوقت فرهنگ و تمدن و پیشرفتها حاصل می آید؟ خیر. اصلا حاصل نمیآید. ولی شما اصلا غم آن را نخورید. چون مردم کارشان به اینجا نمیکشد که یک وقتی دلنگران این باشید که قافلۀ فرهنگ و تمدن بشری متوقف شود.
🔺شما خودتان این صلح را در درون خودتان برپا کنید و نگویید آخر اگر همه این کار بکنند... . این اگر، اگریست که تا ابدآلاباد هیچوقت محقق نمیشود. اکثریت آدمها به دنبال موفقیتاند و بنابراین چرخ عالم هیچوقت متوقف نخواهد شد. ما باید در این وضع خودمان را دریابیم.
#به_کدامین_هدف
#رو_در_رو_با_موفقیت
متن و صوت کامل این گفتار
___________________
💢@Success_Narrative
BY روایت موفقیت
![](https://photo2.tgoop.com/u/cdn4.cdn-telegram.org/file/GFSsgzg-EfBo7x4s8mrsDe7IYWx3eoqcUTcvMgrI4mGcQy8AdIkIUblRMEwwczlFMiOAw9JCv6OjLcahW3wFz_o-VxpuII7uod79GsACh_5qZbBjFih8oqenhdy_tUDqUW0OD_9PW7mUJZ7nKXTgnDyEzegBfZE5Vlgz81sAtw8iWh2iDuXOIfmUAd8tBLMadJdTHGjcaFMEWGv32MjYA3T4HnRUTwifB9xWfCmK_16AKEfYTNLrEihnBJNIFnmpXtjhzvOeiP3vZDOQjhYNb3jwCEunnUl3PGcTGNjm6V7-FfAAg5U6lVXOS8mQKZeET5Fx_KDVPj6UmTimKQ9LFA.jpg)
Share with your friend now:
tgoop.com/Success_Narrative/19