Telegram Web
3️⃣واپس روی (REGRESSION): در این مكانیسم شیوه های حل مسائل به سبك بزرگسالان جای خود را به رویكردی كودكانه میدهد. واپس روی یعنی بازگشت به مراحل ابتدایی رشد و تكامل (مراحلی مطمئن تر،امن تر و فاقد استرس) و بروز واكنشهای بلوغ نیافته. مثال: بزرگسالی كه هنگام سرخوردگی و ناكامی عروسكی را در آغوش میگیرد. مثال: مرد 25 ساله ای كه دچار مشكلات مالی جدی گردیده، تمایل پیدا میكند به خانه پدری خود بازگشته و والدین از وی مراقبت كنند. مثال: مكیدن شست و یا مداد، به لحن كودكان صحبت كردن و هرگونه بروز رفتار سنین پایین تر از خود واپس روی محسوب میگردد.

@Therapists
4️⃣انكار(DENIAL): عبارت است از انكار و نفی واقعیت، رفتار، كردار و عامل اضطراب زا. عدم پذیرش واقعیت و رد رویدادها. مثال: مادری پس از دریافت خبر كشته شدن پسرش در جنگ، مرگ پسرش را انكار كرده و باز بشقاب غذایش را سر میزغذاخوری می آورد و یا لباسهایش را مرتب میكند. مثال: افراد مسن غالبا پیر شدن خود را انكار كرده و میگویند ما هنوز جوان هستیم. مثال: معتادان همواره اعتیاد خود را انكار میكنند. مثال: پسری كه دوست دختری ندارد میگوید من به دخترها نیازی ندارم. مثال: هنگامی كه پزشك سرطان را در بیمارش تشخیص میدهد، بیمار آن را نادرست پنداشته و سراغ پزشك دیگری میرود.

@Therapists
💠دوازده نشانه بیداری روح

۱. عدم علاقه به اینکه به کارهای دیگران فکر کنید و یا دلایل آن را بررسی کنید.

۲. شکرگزاری و قدردانی از آفریدگار در هر فرصتی.

۳. داشتن لبخندهای غیر ارادی.

۴. احساس پیوستگی با دیگر موجودات و طبیعت.

۵. عدم علاقه به هرگونه قضاوت در مورد دیگران.

۶. عدم علاقه به هرگونه قضاوت در مورد خودتان.

۷. توانایی برای از بین بردن هرگونه نگرانی و دلواپسی.
۸. عدم علاقه به هرگونه درگیری

۹. لذت بردن از هر لحظه زندگی.

۱۰. تمایل زیاد به اینکه اجازه دهید زندگی خودش مسیرش را طی کند به جای اینکه مسیر آن را مشخص و تعیین کنید.

١١. تمایل به اینکه به طور همزمان تصمیم بگیرید و عمل کنید، به جای اینکه به تجربیات و ترس های گذشته خود رجوع کنید.

١٢. دستیابی به نیروی عشق ورزیدن به دیگران، بدون انتظار برای بازگشت.


@Therapists
🔶 چگونه درد و رنج را تحمل و معنا کنیم؟

▪️ نظریه شلر درباره معنای رنج، این ایده را مطرح می کند که تجربه درد و رنج باید هدفی داشته باشد. به عبارت دیگر، رنج و درد به دلیلی اتفاق می افتد و از نظر اخلاقی، هر فردی وظیفه دارد که دلیل رنج خود را بیابد.

شلر توصیه می کند که هنگام مواجهه با رنج، دو چالش را بپذیریم. اولین مورد، کشف معنای عمیق رنج است و دومی، جمع و جور کردن خود، سکوت، تأمل، تفکر و مراقبه در مورد رنجی که متحمل می شویم. از نظر او، این همان چیزی است که منجر به تسلط بر روح و طبعا مدیریت رنج می شود. در واقع، فرد با کشف معنای رنج خود و تامل کردن در آن "آرام، قوی، آزاد و آماده برای عمل" است.

این فیلسوف آلمانی رنج را یکی از ویژگی هایی می داند که ما را از سایر حیوانات متمایز می کند. به این معنی که حیوانات بر اساس اهداف صرفاً بیولوژیکی عمل می کنند؛ اما انسان دارای حس کمال است و بر اساس معنویت خود عمل می کند.

نظریه شلر در مورد معنای رنج رویکردی منطبق با بینش مذهبی نیز هست. در آموزه های مذهبی، رنج به عنوان راهی برای رستگاری در نظر گرفته می شود که از طریق فداکاری به دست می آید. بنابراین، حتی در بدترین لحظات، رنج مفهومی مثبت خواهد داشت، زیرا بخشی از روند مثبت تکامل است....👇
https://taraclinic.ir/%da%86%da%af%d9%88%d9%86%da%af%db%8c-%d9%85%d8%b9%d9%86%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d8%ad%d9%85%d9%84-%d8%af%d8%b1%d8%af/


@Therapists
5️⃣جابجایی (DISPLACEMENT): انتقال احساسات، هیجانات و تكانه های اضطراب زا از یك شخص و یا شیء (تهدید كننده و یا غیر قابل دسترس) به فرد و یا شیء امن تر و قابل پذیرش تر. تخلیه احساسات فروخورده بر سر اهداف بی خطر تر (افراد زیر دست ، تحت فرمان، وابسته و یا ضعیف تر از شما). مثال: كارمند عصبانی از دست رئیس خود، از آنجایی كه قادر نیست بر سر رئیس خود فریاد بكشید، هنگامی كه به خانه باز میگردد عصبانیت خود را سر همسر خود خالی كرده و سر وی فریاد میكشد. مثال: فرزندان عصبانیت خود را با كوبیدن درها به هم ابراز میكنند. مثال: یك مرد ناكام در ارضای نیازهای جنسی خود، به پرخوری روی می آورد. مثال: دختری كه از سوی دوست پسر خود طرد شده فورا با پسر دیگری دوست میشود.

@Therapists
6️⃣دلیل تراشی (RATIONALIZATION): عبارت است از استفاده از استدلالهای منطقی و پذیرفتنی برای توجیه رفتار و احساسات غیر موجه و توجیه ناپذیر- بازآرایی شناختی از ادراكات فردی-علل غیر واقعی جانشین علت و انگیزه اصلی و واقعی میگردد. مثال: فردی كه از اداره خود اخراج گردیده علت اخراج خود را چنین توجیه میكند:من چون آدم متملقی نبودم و چاپلوسی رئیس را نمیكردم اخراج شدم.در صورتی كه بی كفایتی و عملكرد ضعیف وی علت اصلی بركناری وی بوده است.مثال:سارقی كه به یك سوپرماركت دستبرد میزند هنگام بازجویی میگوید كه صاحب سوپر ماركت مستحق آن بوده است ویا برداشتن چند قلم جنس از ثروت صاحب آن نخواهد كاست.

@Therapists
7️⃣جبران(COMPENSATION): مستور ساختن جنبه های منفی (كاستی های نامطلوب) خودانگاره و شخصیت با تاكید و تقویت اغراق آمیز جنبه های مثبت -متوازن سازی تقابلی ضعف ها وعیوب-فرد حس خود كم بینی، حقارت و شكست هایش را با مطرح ساختن خود در زمینه های دیگر پنهان میسازد- تقویت یك ویژگی مثبت در جبران یك ویژگی منفی. و یا جبران ناكامی ها با كامجویی مفرط در زمینه های دیگر. جبران دو گونه است یكی تقویت ویژگی منفی و ضعیف و دوم جایگزین ساختن یك ویژگی مثبت و كارآمد جای یك ویژگی منفی. مثال: كودك لاغر و نزار در بزرگسالی به پرورش اندام روی آورده و بدنساز میشود. مثال: نوجوانی كه از مشكلات تكلمی رنج میبرد در بزرگسالی سیاست مدار ویا سخنران میشود. مثال: یك دانش آموز با چهره نا زیبا در دانشگاه، دانشجوی ممتاز گردیده و یا پژوهشگر میشود. مثال: یك دختر نا زیبا رقصنده ماهر میشود.

@Therapists
🔴 والدین از سوالات جنسی کودکان نترسند:

💠مطالعات نشان میدهد آموزش مناسب در سن مقتضی نه تنها باعث تشویق رفتار پر خطر نشده، بلکه کودکانی که از نظر جنسی به درستی آموزش دیده اند حتی در نوجوانی و جوانی هم فعالیت جنسی را به مراتب دیرتر شروع کرده اند، اما همانگونه که هر سنی محتوای آموزشی خاص خودش را دارد، در آموزش جنسی نیز لازم نیست برخی موارد به شکل زودرس برای کودکان توضیح داده شود.

💠اطلاعاتی که درباره مسائل جنسی در اختیار کودک سه ساله قرار داده می شود، بسیار متفاوت با یک دختر ۱۳ ساله است. آگاهی ندادن و طفره رفتن از پاسخگویی به مسائل بلوغ و سوالات جنسی، به کنجکاویهای نوجوان تازه بالغ شده دامن می زند؛ بنابراین خانواده مهمترین موقعیتی است که باید اطلاعات لازم و کافی را به کودک یا نوجوان خود بدهد و آرام آرام به راهنمایی او بپردازد.اطلاعاتی که در اختیار یک نوجوان قرار می گیرد نباید کنجکاویهای او را تشدید کند.

💠هرچه سن کودک بالاتر می رود، اثرگذاری دنیای اطراف و به ویژه دوستان بیشتر میشود. البته پدر و مادر باید بتوانند به درستی و با عبارات قابل فهم به سوالات کودک پاسخ دهند و اگر کودک در خصوص نگرانیهایی داشت و نتوانست سر صحبت را باز کند، لازم است خودشان آغازکننده صحبت باشند.

💠کودکان از سه تا شش سالگی متوجه تفاوتهای جنسیتی خود با جنس مخالف میشوند و با الگوبرداری از بزرگترها بازی میکنند، یعنی در قالب دکتر و مریض، دکتر و پرستار، عروس و داماد، بابا و مامان و... به معاینه و کاوش بدن یکدیگر میپردازنندلازمست والدین دچار ترس و دلهره نشوند و کودک خودشان را تنبیه نکنند، زیرا انجام بازیهای جنسی در این سن تا حدودی طبیعی بوده و بدون منظور و فقط از روی کنجکاوی وبدون هیچگونه احساس جنسی انجام میشود اما بهتر است کودکان در فضای عمومی خانه بازی کنند و جلوی چشم والدین باشند.

@Therapists
راز طول عمر مردم آسیای شرقی

١- هر روز چای سبز ميخورند
٢- به جای گوشت قرمز، ماهی میخورند
٣- در وعده های غذايی شان سبزی میخورند
٤- سبزيجات پخته مانند هويچ و كلم جزو وعده های اصلی غذايی شان در هفته است
٥- پير و جوان ورزش میكنند
٦- بين غذا، به هیچ عنوان نوشيدنی نميخورند
٧- مهربانی با ديگران و روابط بسیار مستحكم فاميلی در فرهنگ شان نهادينه شده
۸- روابط زناشویی بصورت منظم !
@Therapists
سرزنش كردن خود يكی از مهمترين دلايل مبتلا شدن به افسردگی است.

وقتی دائما به خاطر شكست ها و مشكلات زندگی خودمون رو مورد انتقاد قرار ميدهيم ، به تدريج پيام "تو بدی" رو به خودمون ارسال می كنيم و احساس حقارت رو در اعماق وجودمون لمس می كنيم.

لطفاً به جای اينكار درسها و تجاربی كه در اثر اين انتخاب يا تصميم اشتباه گرفته ايم رو مدنظر قرار بدیم و يادمون باشه كه مشكلات باعث آگاهی ما ميشن و اين تجارب بسيار ارزشمند هستند.
بدون اين تجارب اگر دوباره تو همون جايگاه اوليه قرار بگيريم مسلماً اشتباهات رو مجددا تكرار خواهيم كرد.

@Therapists
هرفکری ...انرژی است.
هرفکری... مانند خودش را جذب می کند.
هرفکری...بر سلامتی شما تاثیر می گذارد.
هرفکری...دارای قدرت است.
هرفکری... مهم است.
هرفکری...مغناطیسی است
هرفکری ..خلق می کند.
هرفکری... به شما باز خواهد گشت

پس درست فکر کردن را بیاموزیم.😊

@Therapists
🪙مثلث شادمانی انسان:

سه تا چیز آدم رو شاد می‌کنه:

اول
: دوست‌های خوب و مهربون
دوم: طبیعت، به ‌خصوص گل‌ها و گیاهان
و سومین مورد هم، خندیدن

فکرش رو بکن هر سه تا مجانی هستند!
@Therapists
✍️ حرف دلت را بزن

❤️رابطه نزدیکی بین کیفیت یک رابطه و حرف های گفته نشده در آن وجود دارد .

❤️هر اندازه حرف های ناگفته بیشتر باشد ، فاصله ها افزایش می یابد و به هر میزان طرفین نظرات و حرف های دلشان را بیشتر بازگویند بیشتر به هم نزدیک می شوند.

❤️به جای اینکه ناراحتی ات را به صورت قهر ، متلک گویی ، گفتگوی خشمگینانه و سکوت اعتراضی بروز دهی ، می توانی بالغانه و ‌با آرامش آن را باز گویی.

@Therapists
🎯 روانشناس سوئیسی تعبیرِ جالبی از انسانِ خوشحال دارد که بسیار از تعریفِ عادی و معمولِ خوشحالی فاصله دارد.
بر اساسِ این تعریف،

خوشحال بودن یعنی :
توانمندیِ بالای ما در شکیبایی و استقامت در برابر سختی ها.

خوشحالی یعنی:
اطمینانی درونی به این که درد و رنج و سختی و بیماری و مرگ جزء لاینفک زندگی ست
اما هیچ کدام از آنها نمی تواند مرا از پا بیاندازد.

خوشحالی یعنی:
میل به زندگی علی رغم علمِ به فانی بودنِ همه چیز،

خوشحالی یعنی:
در سختی ها لبخند زدن

خوشحالی یعنی:
آگاهی از توانمندی بزرگ ما برای به دوش کشیدنِ مشکلات.

خوشحالی یعنی:
بعد از هر زمین خوردن همچنان بتوانیم بلند شویم، بعد از هر گریه همچنان بتوانیم بخندیم و لبخند بر لبِ دیگر همنوعان بیاوریم.

خوشحالی یعنی:
حضورِ کاملِ ما در هستی، خوشحالی یعنی همچون رودجاری بودن و در حرکت بودن، عبور کردن و به عظمتی بی پایان چشم دوختن

خوشحالی یعنی:
توانایی ما به گفتنِ یک آریِ بزرگ


@Therapists
محققین دریافته‌اند که دست خط، رنگ پوست، ناخن جویدن، کفش‌ها، چشم‌ها، وقت شناسی و نحوه دست دادن با دیگران هفت مورد جزئی اما مهمی هستند که افراد یکدیگر را با آنها قضاوت می‌کنند!

+اگر میخواهید خیلی زود مورد قضاوت قرار نگیرید و یا تصویر خوبی در ذهن طرف مقابل ایجاد کنید این‌ موارد رو رعایت کنید

@Therapists
🌸 وقتی غمگین هستید
دنیا شما را به مسخره میگیرد
وقتی خوشحالید، دنیا به شما لبخند میزند
اما وقتی دیگران را خوشحال میکنید،
دنیا به شما تعظیم میکند ...

👤 چارلی چاپلين
@Therapists
🔅ظرفیت تنها بودن

🔻دونالد وینیکات در مقالهٔ «ظرفیت تنها بودن، ۱۹۵۸» یکی از مهمترین نشانه‌های بلوغ در رشد عاطفی را ظرفیت فرد برای تنها بودن عنوان می‌کند.
در نگاه بالینی، تنها بودن ممکن است به‌صورت سکوتی موقتی یا سکوت در جلسهٔ درمانی خود را نشان دهد. چنین سکوتی بیش از آنکه نشانهٔ مقاومت بیمار باشد «دستاوردی» برای او محسوب می‌شود.

🔻در ادبیات روانکاوی، عموماً دربارهٔ ترس از تنها بودن یا میل به تنها بودن سخن گفته شده است تا تواناییِ تنها بودن بیمار.
وینیکات در این مقاله توجه ما را به این بُعد از انتقال در تحلیل جلب می‌کند، جایی که دقیقاً بیمار در آن تنهاست و پیغامی متفاوت از جنبه‌های مثبتِ ظرفیت تنها بودن را مطرح می‌کند.

🔻شخصی ممکن است در سلول انفرادی تنها باشد ولی همچنان نتواند تنها بماند و بسیار رنج ببرد. با‌این‌حال، بسیاری از افراد پیش از پایان کودکی خود قادر به لذت بردن از تنهایی هستند و حتی ممکن است تنهایی را به عنوان ارزشمندترین دارایی خود بدانند.
اگرچه انواع بسیاری از تجربیات منجر به ایجاد ظرفیت تنها بودن می‌شوند اما یک تجربهٔ اساسی وجود دارد که اگر به اندازهٔ کافی نباشد، این ظرفیت شکل نمی‌گیرد.
این تجربه، تنها بودن یک نوزاد یا کودک در حضور مادر است.

🔻بنابراین مبنای شکل‌گیری ظرفیت تنها بودن یک پارادوکس است؛ تجربهٔ تنها بودن زمانی که دیگری حضور دارد و ارزشمندترین دارایی یک فرد و نشانهٔ بلوغ عاطفی او نیز محسوب می‌شود.

👤ترجمه و تلخیص: منیره کرمانی جهانگیر

@Therapists
چیزی که از بالن ها یاد گرفتم:
آموختم که؛
براي اوج گرفتن، بايد چيزي درونت شعله ور گردد.
رمز موفقیت در هرکاری اشتیاق است، آنرا همیشه روشن نگه دارید.

@Therapists
خوشحالی واقعی آسیب‌پذیر نیست
زیرا او بر شرایط بستگی ندارد
به خودتان بی‌هراس نگاه کنید
و به یکباره درک خواهید کرد
که خوشحالی شما بر قید و شرط ها
و شرایط بستگی دارد
او از این‌رو موقتی است ، نه واقعی
خوشحالی واقعی از درون جاری می‌شود.
@Therapists
گوش دادن به موسیقی استرس تان را کاهش می دهد

بسیاری از ما وقتیکه خسته هستیم و یا در حالت فشار روحی قرار داریم مستقیما به سمت موسیقی آرامش بخش می رویم. فقط ما نیستیم که اینچنین فکر می کنیم. تحقیقات قابل توجهی این قضیه را عنوان کرده است. بطور خاص, موسیقی کلاسیک آرام و آهسته برای داشتن تاثیر بیشتر پیشنهاد می شود. اگر برای مقابله با استرس تان اوقات سختی دارید, تهیه لیست پخشی از آهنگ های کلاسیک مناسب می تواند ایده خوبی باشد. و یا گوش دادن به موسیقی های آرامش بخش را امتحان کنید, یا موسیقی فیلم های کلاسیک. مطالعه ای نشان می دهد که در واقع این نوع موسیقی، اثرات قوی تری در کاهش اضطراب از داروهای ضد اضطراب دارد

@Therapists
2025/02/03 17:20:31
Back to Top
HTML Embed Code: