Telegram Web
سپیده که سر بزند،
در این بیشه‌زارِ خزان‌ دیده
شاید دوباره گلی بروید؛
شبیه آنچه در بهار بوییدی.
پس به نام زندگی،
هرگز مگو هرگز

-پل الوار

🆔@ToranjSUT
9
جسمم غزل است امّا روحم همه نیمایی است در آینه تلفیق این چهره تماشایی است.


درگذشت محمدعلی بهمنی شاعر گرانقدر را
به دوستداران ادب تسليت عرض ميكنيم🖤

🆔@ToranjSUT
💔18
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
فرهنگ آموزشى🎞️
قسمت اول

واحد فرهنگ و هنر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف قصد دارد با تولید سلسله مصاحبه‌های تصویری با متخصصان حوزه‌های مختلف، به بررسی و شناخت دقیق‌تر موضوع فرهنگ
بپردازد.

امیدواریم با برگزاری این جلسات و بررسی حوزه‌های مختلف، به شناختی نسبی از فرهنگ حاکم بر کشور و تأثیر متقابل خرده‌فرهنگ‌ها بر یکدیگر در شکل‌گیری کلیت فرهنگ جامعه دست یابیم.


در این بخش میزبان سرکار خانم دکتر زهرا طاهری استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشگر دانشگاه تورنتو، عضو پیوسته انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی، پژوهشگر دانشنامه جهان اسلام و ... هستیم .
موضوع این برنامه محتوای آموزشی کتب درسی به عنوان یکی از ارکان اصلی آموزش است .


همچنين ميتوانيد اين قسمت را از كانال يوتيوب و آپارات ترنج تماشا كنيد.

🆔@ToranjSUT
🆔@anjomanSUT
🔥142👏2👎1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
فرهنگ آموزشی 🎞️
قسمت دوم

در این قسمت با همراهی دکتر طاهری به پاسخ سوال
«تخصص و رشته آموزگاران در مدارس تا چه حد با محتوای آموزشی هم‌خوانی دارد؟»
میپردازیم.

این قسمت را همچنین میتوانید از آپارات و یا یوتیوب ترنج دنبال کنید.

#فرهنگ
🆔 @ToranjSUT
🔥12👍2👏2
«به بهانه گل یا پوچ»

بر خلاف بسیاری از برنامه های تلویزیونی و اینترنتی مسابقه و سرگرمی ایرانی که از برنامه های سایر کشورها اقتباس شده‌اند، برنامه گل یا پوچ به داوری مهران مدیری از محدود دفعاتی است که تازگی دارد و از برنامه های سایر کشورها اقتباس نشده است
گل یا پوچ یک بازی اصیل ایرانی است و در آن برنامه، به این شیوه بازی میشود که دو گروه سه نفره در مقابل هم قرار میگیرند، در ابتدا برای شروع بازی شخص بزرگترِ بین آن دو گروه، شیر یا خط سکه را حدس می‌زند و بسته به درست یا نادرست بودن حدسش یکی از افرادِ گروه خودش یا گروه حریفش تیله گل را به دست میگیرد و این بار نیز پس از تبادل تیله گل بین دو دست آن فرد، باید یک نفر از تیم مقابل، گل را حدس بزند تا گروه شروع کننده بازی تعیین شود
پس از شروع بازی، اعضای گروه شروع کننده بازی باید تیله گل را بین دستان خود تبادل کنند و اعضای گروه مقابل باید با مشورت یکدیگر و همچنین در صورت صلاحدید با استفاده از حداکثر سه خالی بازی و یک کارت، گل را حدس بزنند، اگر حدسشان درست باشد، تیله گل را به دست می‌آورند و در غیر اینصورت تیله گل در دست همان گروه اول باقی میماند
نحوه امتیازگیری به این صورت است که اگر گروه حدس زننده (گل گیر) با پوچ کردن دستهای گروه مخفی کننده (صاحب گل) گل را بگیرد، امتیازی رد و بدل نمیشود. اگر از همان ابتدا بدون پوچ کردن گل را درست حدس بزند، دو امتیاز میگیرد. اگر هم گل یا پوچ را اشتباه حدس بزند، گروه صاحب گل یک امتیاز میگیرد.
پس از آن، هر گروهی که زودتر به امتیاز هشت (در مراحل حذفی امتیاز ده) برسد، نوبت شاه گل میرسد، در شاه گل، گروه گل گیر با شش خالی بازی و بدون استفاده از کارت و پوچ کردن دستها باید گل را حدس بزند، اگر حدسش نادرست باشد، گروه صاحب گل به امتیاز نهم (در مراحل حذفی امتیاز یازده) می‌رسد و بازی را میبرد و اگر حدسش درست باشد، سه امتیاز از گروه مخفی کننده کم میشود و بازی تا شاه گل دوم ادامه میابد
در شاه گل دوم هم اگر باز هم گروه گل گیر گل را درست حدس بزند، باید در دوئل ها (مانند ضربات پنالتی فوتبال که یک بازیکن مقابل یک بازیکن دیگر از تیم حریف قرار میگیرد) گروه برنده مشخص شود
حال، صحبت این است که اگر از یک بازی اصیل ایرانی (هرچند شاید خودمان هم خیلی آن بازی را انجام ندهیم) و بدون اقتباس از برنامه های سرگرمی سایر کشورها، یک برنامه سرگرمی ساخته شود، بسیار جای تحسین و تقدیر دارد. چرا بر اساس بسیاری از ظرفیتهای کشور خودمان، مثلا هنرها و مهارتهای اقصی نقاط ایران از جمله آشپزی یا صنایع دستی یا بازی های محلی، برنامه های سرگرمی و همراه با چاشنی هیجان و مسابقه ساخته نشود؟ چرا باید دائماً از برنامه های سایر کشورها اقتباس شود؟ البته من در اینجا قصد ندارم برنامه‌های سایر کشورها را زیر سوال ببرم ولی نظر خودتان درباره استفاده از داشته های کشور خودمان چیست؟
اصلا چرا در بسیاری از حوزه های دیگر به همین ترتیب عمل نشود؟به عنوان مثال، در زمینه معماری، میتوان به بافت قدیمی و سنتی بسیاری از شهرهای ایران اشاره کرد از جمله در تهران میتوان به میدان مشق، توپخانه و... رفت و بناهای گوناگونی را دید که با الهام از معماری ایران باستان ساخته شدند که در اینجا میتوان به موزه ایران باستان یا ساختمان وزارت امور خارجه (شهربانی سابق) اشاره کرد. مسئله این جاست که چه اشکالی داشت که شهرسازی تهران (حداقل ساخت بناهای اداری و دولتی) با الهام از شاهکارهای معماری گوناگون ایران (چه معماری ایران باستان چه معماری اسلامی) گسترش می‌یافت؟ مشابه این قضیه درباره خیلی از شهرها مانند اصفهان، شیراز و یزد نیز صادق است یا حتی معماری های اقلیمی گوناگونی را در اقصی نقاط ایران میتوان یافت. چرا از آن معماری ها آنگونه که باید و شاید در شهرسازی استفاده نشد و نمیشود؟ به عنوان مثال ساختمان شهرداری رشت بر اساس معماری اقلیمی شمال کشور ساخته شده است، چرا شهرسازی رشت و بسیاری از شهرهای دیگر (حداقل بناهای اداری و دولتی) با همان الگو گسترش نیافت؟ قطعا اگر از آن معماری ها استفاده میشد، بسیاری از شهرها در ایران از چیزی که اکنون شاهدیم، نمای ظاهری زیباتری داشتند.

پوریا فرجاد
#قلم_ما


🆔 @ToranjSUT
👍13👎1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
فرهنگ آموزشى 🎞️
قسمت سوم

در اين قسمت با همراهى دكتر طاهرى به بیان تغییرات نظام آموزشی کشور در ۵۰ سال اخیر میپردازیم.

همچنین میتوانید این قسمت را از یوتیوب و یا آپارات ترنج دنبال کنید.

#فرهنگ
🆔@ToranjSUT
🆔@AnjomanSUT
🔥8👍2👏2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
فرهنگ آموزشى 🎞️
قسمت چهارم و پايانى

در اين قسمت با گذرى بر مباحث قسمت هاى قبل، به پاسخ سوالاتى من‌باب مركزيت آموزش و پرورش در شهر تهران و اهميت تفكر نقاد و روحيه پرسشگرى در آموزش و پرورش ميپردازيم.

ضمن تشکر از دکتر زهرا طاهری برای تهیه این سری از سلسله مصاحبه های “فرهنگ” ، از همه کسانی که در تهیه و پخش این بخش مارا یاری کردند، کمال سپاس‌گزاری را داریم.

مایه افتخاره که هرگونه نظر، پیشنهاد و یا انتقاد را با ما در میان بگذارید.

امید است که همه ما بتوانیم در راستای بهبود فرهنگ در جامعه قدم برداریم.

همچنین میتوانید این قسمت را از یوتیوب و یا آپارات ترنج دنبال کنید.

🆔 @ToranjSUT
9👍1
به نام خدا
سلام

واحد فرهنگ و هنر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف قصد دارد با تولید سلسله مصاحبه‌های تصویری با متخصصان حوزه‌های مختلف، به بررسی و شناخت دقیق‌تر موضوع فرهنگ بپردازد.

امیدواریم با برگزاری این سری جلسات و بررسی حوزه‌های مختلف، به شناختی نسبی از فرهنگ حاکم بر کشور و تأثیر متقابل خرده‌فرهنگ‌ها بر یکدیگر در شکل‌گیری کلیت فرهنگ جامعه دست یابیم.

در بخش جدید از این سری مصاحبه‌ها قصد داریم به اقتصاد و فرهنگ حاکم بر بخش اقتصادی کشور بپردازیم.
اگر به این موضوع علاقه‌مند هستید، با ما در ساخت این سری مصاحبه‌ها همراه باشید و سؤالات خود در مورد فرهنگ حاکم بر اقتصاد کشور را برای ما از طريق اين لينک ارسال کنید.

همچنين مي‌توانيد قسمت‌های قبلی در  مورد فرهنگ و محتواى آموزشی را از كانال يوتيوب و آپارات ترنج تماشا كنید.


🆔 @ToranjSUT
🆔 @AnjomanSUT
👍73
📣 واحد فرهنگ و هنر انجمن اسلامی دانشجویان برگزار می‌کنند:

سلسله‌جلسات «نمایش‌نامه‌خوانی»
- خوانش گروهی یک نمایش‌نامه از نویسندگان نام‌آشنای ایران و جهان

📘 جلسۀ اول: نمایش‌نامۀ «روال عادی»، اثری از ژان کلود کری‌یر

«روال عادی» ماجرای ملاقات خبرچین یک حکومت با کمیسر همان حکومت است. کمیسر، خبرچین را احضار کرده چون خود او را لو داده‌اند. کری‌یر در این نمایشنامه به خوبی نشان می‌دهد که در جامعه‌هایی از این دست، گاهی عجیب‌ترین و ترسناک‌ترین چیزها به امری عادی و روزمره تبدیل می‌شود.

🕓 زمان: شنبه، ۵ آبان‌ماه، ساعت ۱۷
📍 مکان: دفتر انجمن اسلامی دانشجویان

برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در جلسات به این شناسه پیام دهید.

🆔 @ToranjSUT
🆔 @AnjomanSUT
🔥7
«پاییز»

خورشیدهای خیس
مهتاب‌های کال
الماس‌های سرد
فانوس‌های تار
سرشاخه‌های غم
گلبرگ‌های مرگ
بیماری غروب
بیکاری غبار


سیاوش کسرایی

#شعر

🆔 @ToranjSUT
6👍1
هر شب ستاره ای به زمین می کشند و باز
این آسمان غمزده غرق ستاره هاست.


#آرمیتا_گراوند

🆔 @ToranjSUT
27👎8💔1
شاد باش!
که زنجیرهای شب شکسته‌اند
که رویا‌ها ناپدید شده‌اند
کلام تو پرده‌هایش را دریده‌است
جوانه‌های سحرگاهی باز شده‌اند
های!
ای در خوابی برخیز!
روشنی سلام‌ها گسترده می‌شود از خاوران تا باختران
و از زندان‌های ویران
سرود پیروزی بلند است.

رابینرانات تاگور
📚 نجوای‌های جهان‌های ناپیدا

#برش_کتاب

🆔 @ToranjSUT
🕊6
واحد فرهنگ و هنر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف اکران می‌کنند:

🎞 اکران نامزد اسکار
🎞 منتخب انیمه آواردز

🎥 The Breadwinner

📆 سه‌شنبه ۱۵ آبان
🏠 آمفی تئاتر مرکزی
🕟 ساعت ۱۶:۳۰

📽 خلاصه داستان:

این فیلم بر اساس داستان دختری افغان ساخته شده که پروانه نام دارد. پس از آن که نصرالله پدر پروانه در زمان حاکمیت طالبان دست‌گیر می‌شود، او مجبور می‌شود تا موهای خود را کوتاه کرده و با پوشیدن لباس‌های پسرانه برای تأمین مخارج و هزینه‌های زندگی مادر و خواهرش وارد بازار کار شود.


🎭ژانر: درام | خانوادگی
⭐️ IMDB : 7.7
⭐️ Release : 2017

🎬 کارگردان : Nvora Tvomey
📕 : بر اساس رمانی به همین نام ساخته شده‌است.

۹۴ دقیقه
                                                                                                                         
✳️ ورود برای دانشجویان آزاد است

⭕️ علاقه‌مندانی که تمایل به شرکت دارند ولی دانشجو شریف نمی‌باشند می‌توانند جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شناسه ارتباط بگیرند.

🆔 @ToranjSUT
🆔 @AnjomanSUT
🔥72
📣 واحد فرهنگ و هنر انجمن اسلامی دانشجویان برگزار می‌کند:

🎭 سلسله‌جلسات «نمایش‌نامه‌خوانی»
- خوانش گروهی یک نمایش‌نامه از نویسندگان نام‌آشنای ایران و جهان

📕 جلسۀ دوم: نمایش‌نامۀ «فعل»، اثری از محمد رضایی راد


📓 نمایشنامه «فعل» شرح هبوط «فعل» به مثابه کنش است در «فعل» به مثابه زبان، هبوطی که در آن عشق از کنش به کلام تنزل می­‌یابد و «فعل» از زندگی رخت بر می­‌بندد. کوشش آدم اصلی نمایش برای فهم این معناست که آیا عشق را می­‌توان از چارچوب زبان به کنش محض فرا برد و آن را تا نهایی­‌ترین مرزهایش پیش برد؛ به جایی که زبان به انتها می­‌رسد و تنها فعل ناب باقی می­‌ماند. نمایشنامه «فعل» درامی عاشقانه است، اما به شکل یک جمله در هم ریخته طولانی که فعل­‌هایش جابه‌جا شده­‌‌اند.

🕓 زمان: دو‌شنبه، ۱۴ آبان‌ماه، ساعت ۱۶.۳۰
📍 مکان: سالن کنفرانس معاونت فرهنگی
✳️ ورود برای دانشجویان آزاد است

⭕️ علاقه‌مندانی که تمایل به شرکت دارند ولی دانشجو شریف نمی‌باشند می‌توانند جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شناسه ارتباط بگیرند.

🆔 @ToranjSUT
🆔 @AnjomanSUT
👍41
«رقص کلمات»

رقص کلمات بر روی صفحات خالی دفتر شاید تک عنصری است که تا به حال تئاتر انسانیت را به پیش رانده است. هنگامی که فردی ناچار از جبری که بر وی تحمیل شده دست به قلم می‌برد و قلم را بر روی صورت صفحات می‌کشد، دنیایی از وجود او، نقشی از تنش مکتوب می‌گردد.

🌏 شاید دنیایی در گوشه‌ای کوچک از زمینی بزرگ و صحنه‌ای وسیع؛ اما دنیایی پر از احساسات و ذات آدم بودن؛ گرچه صفحات تمام می‌شوند ولی زندگی انسان نه.

صدها، هزاران بار تکرار می‌شود؛ نوشتن را می‌گویم. هربار که فردی در مقابل سدی بزرگ قرار می‌گیرد که بنش را می‌لرزاند انگار وقت نوشتن می‌رسد. وقت آن که آثار اسف‌بار یک جنگ بی‌ربط به کشوری و ملتی که هنوز آنقدر درک خوبی از دنیای اطرافشان ندارند در یک سمفونی خلاصه کرد.

🔖 شاید هم وضعیت اجتماعی و مشکلات استعمار را در زندگی چند فرد روایت کرد یا حتی ذات انسانیت را در سفر‌‌های فضایی پسرکی نقد کرد. انسان در این هنگام با هنر نرم نوشتن به جبر اعتراض می‌کند و برای وجودیتش دست و پا می‌زند.

این دست و پا زدن‌ها هیچ‌گاه بی‌نتیجه نیست. افراد هرگز نمی‌توانند از اجتماع وقتشان رها شوند؛ اما هنر اعتراض در پوشش کلمات ورای یک نسل و وقت است کتوب زیادی هستند که شاید دنیای ما را جابه‌جا نموده‌اند؛ گرچه در هنگام نوشته شدن هدف مورد دیگری بوده باشد.

🖌 داستان پردازی، حرف‌های نقادانه، خبرنگاری و همسان این‌ها آنچه ملتی بوده و تجربیاتشان را به ما می‌رسانند و این نتیجه واقعی نوشتن است. این موسیقی رقصی است که نویسندگان برای صحنه بازی انسانیت می‌نوازند.

🕊 روز کتاب و کتابخوانی مبارک.

محمد بابازاده

#قلم_ما
#بهانه

🆔 @ToranjSUT
6
💠 واحد فرهنگ و هنر انجمن اسلامی دانشجویان، کانون شعر و ادب و کانون موسیقی دانشگاه شریف برگزار می‌کنند:

افسانه‌ی نیما: ویژه‌برنامه‌ی بزرگداشت علی اسفندیاری

👤 با حضور:

دکتر فریاد ناصری: شاعر و مدیر مسئول نشر حکمت کلمه

دکتر زهرا طاهری: استاد ادبیات دانشگاه صنعتی شریف


🗓️ یکشنبه ۲۰ آبان ساعت ۱۷

📌 سالن آمفی‌تئاتر دانشگاه شریف

❗️ ورود برای عموم، به‌شرط ثبت‌نام، آزاد و رایگان است.


ای دلِ عاشقان! ای فسانه!
             ای زده نقش‌ها بر زمانه!
ای که از چنگِ خود باز کردی
            نغمه‌های همه جاودانه،
                  بوسه، بوسه، لبِ عاشقان را.


در صورتی که علاقه‌مند به حضور در برنامه هستید، لطفاً این فرم را تکمیل نمایید.
همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با این شناسه در ارتباط باشید.

🆔 @ToranjSUT
🆔 @AnjomanSUT
🆔 @Ksasharif
🆔 @Sharifmusicgroup
13👍1
2025/07/13 02:43:38
Back to Top
HTML Embed Code: