Telegram Web
آزادی
در من چرا زبان نگشودی
با من چرا نیامدی ننشستی درین سرا؟

آخر چرا چرا
آن بذر سبز را به دفترم نفشاندی؟
ای خوش‌نوا چرا
یکبار سر ندادی آوازی
در بزم تلخ ما؟

هر روز هر کجا
در چارسوی کشور دنیا
نقشی ز خویش می‌زنی و جلوه می‌کنی
بر چشم و بر دهان چه بسیار مردمان
گل می‌پراکنی تو و شادی می‌افکنی

لیکن
از کوچه‌ام گذر نمی‌کنی تو و عمری‌ست
کز این دریچه من
سرتابه‌پای چشم چون گل حسرت
در انتظار آمدنت مانده‌ام هنوز...

آزادی
با هرکه‌ام عزیز چون جان بود
تا گیرودار خون
در پیشوازت آمدم و هر بار
تو عشوه دادی و پرهیز داشتی
گاهی رخی نمودی و دستی به در زدی
اما نیامدی

نه ای گریزپا
حتی نگاه نکردی به زیر پا
بر فرش سرخ‌رنگ روانی که سالهاست
جان و جوانی ما با هزار امید
گسترده بر زمین

باری
آیین میزبانی شایسته تو را
گر ره نمی‌برم
در شور من ببین
در اشتیاق من
دامن ز دست رفتن و کج‌تابی مرا

آزادی
ای آرزوی گمشده، گل کن
تا بلبل تو را
در باغ درشکسته نفس هست
آخر تو نیستی و در اینجا
بس بیم خو گرفتن به قفس هست

بشنو! فغان و ناله شبگیر است
بشنو صدای جان به زنجیر است
اینک بیا به باری آزادی
فردا برای آمدنت دیر است
این بار ای خجسته‌دم آزادی
من توده می‌کنم
با هرچه‌ام که تاب
با هرچه‌ام که تب
با هرچه‌ام که شعله به جان است آتشی

باشد که همچو مشعل
برگیری ز خاک
باشد چو شب‌چراغ بگردانی‌ام به شب....

سیاوش کسرایی

#شعر

🆔 @ToranjSUT
13😁1
« تمشک تیغ‌دار »

🕰 ساعت دروغ می‌گوید. زمان دور یک دایره نمی‌چرخد! زمان بر روی خطی مستقیم می‌دود. و هیچگاه، هیچگاه، هیچگاه باز نمی‌گردد. ایده ساختن ساعت به شکل دایره، ایده جادوگری فریبکار بوده است!
ساعت خوب، ساعت شنی است. هر لحظه به تو نشان می‌دهد که دانه‌ای که افتاد دیگر باز نمی‌گردد. و به یادمان می‌آورد که زمان خط است نه دایره و زمان رفته دیگر باز نمی‌گردد. نه افسوس، نه اصرار، بر اين خط بی انتها تاثيری ندارد. تفسيرش بماند برای اهل‌اش. همين.
چرا فریبی که ما را خرسند می‌کند بیش از صد حقیقت برای ما ارزش دارد؟!..
 

آنتون چخوف

#برش_کتاب

🆔 @ToranjSUT
👍14
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎼 سیما بینا، خواننده، آهنگساز و پژوهشگر برجسته موسیقی ایرانی متولد خراسان جنوبی، یکی از چهره‌های درخشان در حفظ و گسترش موسیقی نواحی ایران به شمار می‌رود.
او با صدای دلنشین و مهارت بی‌نظیر خود در بازآفرینی ترانه‌های فولکلور(فرهنگ عامه)، نقشی مؤثر در زنده نگه داشتن میراث فرهنگی ارزشمند ایران ایفا کرده است.
افزون بر این، تلاش‌های او در معرفی این هنر اصیل به جهان، جایگاه ویژه‌ای برای موسیقی ایرانی در عرصه بین‌المللی ایجاد کرده است.


📌اجرای پیوست شده، اجرای موسیقی  شاه‌ختایی که یکی از شاخص‌ترین سبک‌های موسیقی نواحی ایران است که به شمال خراسان تعلق دارد و این موسیقی از عناصر فرهنگی و تاریخی این منطقه الهام می‌گیرد.

-به مناسبت ۱۴ دی‌ماه، زادروز بانو سیما بینا

علی رحیمی

#بهانه

🆔 @ToranjSUT
18👎2

این زمین بیگناه نیست و مادر گناهکاران است، و گاهواره‌ى همه‌ى آتش‌ها و گلوله‌ها و خون‌ها و شلاق‌ها است و من، او را نمى‌بخشم زیرا ریشه‌هاى درخت من از خاک سیاه او غذا مى‌گیرند و از چشمه‌هاى زهرآلود او آب مى‌نوشند و سرانجام در بستر او خواهند پوسید و من شکایت زمین را به آسمانها و به ملکوت‌ها خواهم برد.
- کتاب ملکوت نوشته بهرام صادقی
📖 از بهرام صادقی خواهیم گفت که در ننوشتن همانقدر پیداست که در نوشتن محو. می‌گوییم که سیاهه متن، با سپیده متن، شکلِ متن می‌گیرد و اگر سکوتِ لای کلام‌ نبود، کلمه‌ها، کلمه نمی‌شدند و کلام چیزی نبود جز یک جیغِ ممتدِ بی‌معنی... پس به‌جای پرسیدن از "چرا ننوشت" پرسشی بنیادی‌تر می‌پرسیم: "اصلا برای چه بنویسد؟" وقتی در بیهودگیِ فراگیرِ مبتذل، حتا خود نوشتن هم بیهوده می‌شود؟
او رها می‌کند و پناه در سکوت‌های کلام می‌گیرد و گم در پهنه‌های سفیدِ کاغذ، می‌نانویسد!

کیوان طهماسبیان- کتاب صادقیه در بیاتِ اصفهان

-به مناسبت زادروز بهرام صادقی، شاعر و نویسنده و یکی از بزرگ‌ترین داستان‌نویسان معاصر ایران که اغلبِ داستان‌های وی با رگه هایی از طنز تلخ، نمایانگر فروپاشی و بیهودگی زندگی شهری است.
از وی مجموعه داستانهای کوتاه سنگر و قمقمه‌های خالی و داستان بلند ملکوت باقی‌مانده‌است.

#بهانه

🆔 @ToranjSUT
🔥11
«کاسی‌ها»


🏔 باشندگان کهن و باستانی کوهپایه های زاگرس بودند، زندگی آنان به نحوه کوچ‌نشینی و دامداری بوده است. در کتیبه های عیلامی و اکدی از کاسی‌ها بسیار نام برده شده است.

🔺رهبران آن‌ها پس از فروپاشی سلسله حاکم دوره بابل کهن در سال ۱۵۹۵ پیش از میلاد به قدرت رسیدند و حدود چهارصد سال (تا ۱۱۵۵ پیش از میلاد) در این مقام باقی ماندند.

🕊 دوره حاکمیت طولانی سلسله کاسی بر میان‌رودان عاری از مشکلات سیاسی بود و نشان از انعطاف پذیری و انطباق با فرهنگ رایج میان مردمان دارد.

پادشاهی آشور در شمال و عیلام در شرق شروع به قدرت نمایی در مقابل کاسیان کردند، در قرن ۱۳ پیش از میلاد تهدیدات متعدده ای بر بابل پایتخت تمدن کاسی سایه انداخت.
سرانجام توسعه طلبی های رقیبان به حاکمیت ۵۰۰ ساله کاسیان بر مهد تمدن پایان داد. احتمالاً اولین پادشاهان کاسی همزمان با آخرین پادشاهان نخستین دودمان بابلی سلطنت کردند.

🏛 گنداش، نخستین پادشاه کاسی، در حدود اواسط قرن هجدهم پیش از میلاد سلطنت خود را در مناطق غربی فلات ایران آغاز کرد، کاسیان علی رغم تهاجم به میان‌رودان، خودا را با فرهنگ، آداب و رسومات محلی انطباق دادند و بدین صورت توانستند قرونی طولانی با حداقل منازعات داخلی بر بابل حکمفرما باشند.

🔸 پایتخت آن‌ها دور-کوریکالزو که به افتخار شاه افسانه‌ای بنیان گذاشته شده بود در نزدیکی بغداد امروزی واقع است‌، بسیاری از آثار برجای مانده از این حکومت گمنام و در عین حال طولانی را در خود جای داده است.

شایان مرادی

#قلم_ما
#سلسله_متن
#دیوان_ایرانشهر

🆔 @ToranjSUT
12
🕌 آیین و مذهب کاسی‌ها نیز مانند تاریخ درازشان ناشناخته های زیادی را به همراه دارد؛ زوج « شوقامونا و شومالیا » ایزدان حافظ سلاله پادشاهی و نگاهبانان کوهستان:( یگانه موطن و جایگاه راستین مردمان زاگرس نشین ) بودند‌.
اما چیزی که مورخین را به شگفتی انداخته است حضور برجسته اسب به عنوان حیوانی نمادین و مقدس است که نقشی والا در اسطوره شناسی آن‌ها دارد. از نکات جالب توجه عدم هیچ گونه اشاره‌ای به اسب در کتیبه های مختلف دوره های قبلی میان‌رودان و مصر و ترکیه می‌باشد. احتمالاً اسب برای اولین بار توسط کاسیان در بابل به‌کار گرفته شده و در سنگ نگاره‌ها به ثبت رسیده است‌

🔍نظام حکومتی فئودالی را در قرن‌های ۱۴ و ۱۳ نشان می‌دهند. در قرن دوازدهم، ایلام ضربه نهایی را به قدرت کاسی‌ها در بابل وارد کرد، که قبلاً به خاطر شورش‌های محلی تضعیف شده بودند.
  کاسی‌ها بعد از سقوط پادشاهی بابل به خانه باستانی خود در کوه‌های لرستان بازگشتند و توانستند در برابر زیاده خواهی‌های آشوریان مقاومت کنند. با ظهور هخامنشیان آن‌ها نیز به ساتراپی های  شاهنشاهی پیوستند. آخرین حضور کاسی‌ها در نوشتار های مکتوب توسط یونیان ثبت شده است و حکایت از ایستادگی و پایداری در برابر هجوم همه جانبه اسکندر مقدونی و عدم شکست در مقابل مهاجمان را نشان می‌دهد. با سقوط عصر هلنی و خاندان سلوکوس، کاسیان توانستند بار دیگر خود را در حکومت ایلیمایی به عنوان خراجگزار پارتی‌ها اما مستقل و خودمختار در منطقه جنوب غربی فلات ایران تثبیت کنند. سیطره بر مسیر های تجاری خلیج فارس برای مدت مدیدی برعهده آنان بود.

📜 زبان کاسی و دایره لغات آن هم‌چنان به خوبی شناخته نشده است اما متخصصان معتقدند این زبان نیز همچون عیلامی و اکدی از زبان های مستقل است و در هیچ یک از خانواده های زبانی هندواروپایی یا سامی قرار نمی‌گیرد، به همین گواه است که گمانه ها در مورد مهاجرت یا تعلق کاسیان به جامعه اقوام آریایی هم‌چنان محل ابهام است و قابل تایید به صورت علمی نمی‌باشد.


شایان مرادی

#قلم_ما
#سلسله_متن
#دیوان_ایرانشهر

🆔 @ToranjSUT
11👍1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎼 محمّدرضا لطفی، زادهٔ گرگان، از چهره‌های برجسته و اثرگذار موسیقی سنتی ایران بود. او که نوازنده‌ای توانمند در سازهای تار، سه‌تار و کمانچه به شمار می‌رفت، علاوه بر مهارت در نوازندگی، ردیف‌دان، آهنگ‌ساز، پژوهشگر و مدرس موسیقی نیز بود. آثار ماندگار او همچون «ایران ای سرای امید»، «کاروان شهید»، «برادر بی‌قراره» و «عشق داند»، پیوندی عمیق میان موسیقی سنتی و دل‌های مردم برقرار کرد و جایگاهی ویژه برای او در هنر ایران رقم زد.


📌ویدیوی پیوست شده بخش آخر مستند «لطفی، چهارفصل» با نگاهی به زندگی هنری و موسیقایی محمدرضا لطفی به کارگردانی علیرضا میراسدالله که در آن گفت‌وگو هایی با اساتید موسیقی ایرانی (محمدرضا شجریان، حسین علیزاده، مجید درخشانی، هوشنگ ابتهاج و...) در باب زندگی و موسیقی استاد لطفی صورت میگیرد.

-به مناسبت ۱۷ دی‌ماه، زادروز استاد محمدرضا لطفی

جمع‌آوری:
محمدرضا مهدوی

#بهانه

🆔 @ToranjSUT
8
176 (Dedicated to Flight 752)
Dying Serenade
🎼 این قطعه موسیقی تأثیرگذار، اثری از گروه پُست‌راک ایرانی Dying Serenade است که به یاد قربانیان جاودانه پرواز 752 خلق شده است🖤

#موسیقی
#بهانه
🆔 @ToranjSUT
12😁1
‌‌ [PS752]


بر سنگ گوری تازه نامی هست...

دارنده این نام را هرگز ندیدم من
اینجا میان سوگواران آشنایانند و خویشانند
و مردمانی هم که چون من
دارنده‌ٔ این نام را هرگز ندیدند و نمی‌دانند
اما
هر کس که اینجا هست
با خشم و فریادی گره در مشت
می‌داند که او را کشت…

بر گرد گور تازه جمع سوگواران است
دیگر کسی اینجا نمی‌پرسد
این خفته در خاک از کجا و از کدامان است!؟…
می‌دانند او «فرزند ایران» است...

هوشنگ ابتهاج


به یاد ۱۷۶ عزیز از دست رفته که بال برگشودند بر سیاهی شب 🕊



‌‌
#بهانه
#هواپیمای_اکراینی
#PS752


🆔 @ToranjSUT
24👎2👍1
🔹نقاشی در سینما:
کوبریک و ون‌گوگ

🎞 استنلی کوبریک، کارگردانی که کمتر کسی وجود دارد که او را از برترین‌های تاریخ سینما نداند، با حساسیت و توانمندی کم‌نظیرش در خلق داستان‌های نو، آثاری ماندگار و بی‌همتا از خود به یادگار گذاشته است.
علاوه بر علاقه‌اش به نمادگرایی در سینما، کوبریک همواره شیفته‌ی دیگر اشکال هنر، به‌ویژه نقاشی بود.

🎨 نمونه‌ای از این دلبستگی را می‌توان در فیلم پرتقال کوکی (A Clockwork Orange) مشاهده کرد؛ جایی که زندانیان در فضایی کوچک به دور خود حلقه می‌زنند و می‌چرخند. این صحنه به‌طور مستقیم به نقاشی زندانیان در حال تمرین (Prisoners Exercising) اثر ونسان ون‌گوگ ارجاع دارد.


✍️ اَسرار

#نقاشی_در_سینما
#سلسله_متن
#قلم_ما

🆔 @ToranjSUT
13👍1
Always On My Mind
Elvis Presley
🎶 Always on My Mind
By Elvis Presley
🎵متن تأثیرگذار، اجرای عاطفی الویس و صدای جاودانه او در این ترانه، توانست قلب مخاطبان را تسخیر خود کند و این آهنگ را به یکی از ماندگارترین آثار او تبدیل نمود.
🏷 به مناسبت تولد الویس پریسلی خواننده محبوب آمریکایی

#بهانه
#موسیقی

🆔 @ToranjSUT
7👎2
در جهان‌بینی اساطیری، اگر رشته‌ی عمر کسی را ظالمانه پاره کنند بی‌گمان به شکلی دیگر باز می‌آید و زندگی را از سر می‌گیرد. سیاوش هم کشته می‌شود، امّا خونش که بر خاک می‌ریزد نیست نمی‌شود. مرگ و نیستی از هم بیگانه‌اند. مرگ، سیاوش را می‌کشد، امّا نیست نمی‌کند، زیرا او جاوید است. مرگ تن‌ها چگونگی بودن را دگرگون می‌کند، امّا با ذات آن کاری نمی‌تواند بکند.
سوگ سیاوش اثری از شاهرخ مسکوب
🖌 شاهرخ مسکوب، نویسنده‌ای برجسته و تحلیل‌گری توانا در حوزه اساطیر و حماسه‌های ایرانی، نخستین بار با کتاب مقدمه‌ای بر رستم و اسفندیار شناخته شد. او که از نخستین نویسندگان ایرانی‌ست که شروع به جُستارنویسی کرد، با قلمی گویا و عمیق به تحلیل اساطیر و نمادهای ایرانی پرداخت و با کتاب سوگ سیاوش ، نگاه تازه‌ای به این اسطوره ایرانی ارائه کرد.این کتاب نگاهی به جهان‌بینی ایرانی درباره موضوع مرگ و رستاخیز است.

📜 مسکوب، که پیش‌تر به ترجمه آثار یونانی همچون سوفکل و آشیل پرداخته بود، با غرق شدن در شاهنامه فردوسی به کشف روح تاریخی ایران پرداخت. فردوسی برای او الهام‌بخش بزرگی بود و شاهنامه به مرکز توجه و تحلیل‌هایش تبدیل شد. در کنار این آثار، او کتاب ملیت و زبان را در غربت منتشر کرد و بعدها آن را با عنوان دقیق‌تر هویت ایرانی و زبان فارسی بازنشر داد. این کتاب تأکیدی بر نقش زبان فارسی در حفظ هویت و یکپارچگی فرهنگی ایران داشت.

🔍 او در سایر آثارش، از جمله چند گفتار در فرهنگ ایران و یادداشت‌های شخصی‌اش، نیز بر اهمیت شناخت تاریخ حماسی و زبان فارسی به‌عنوان پایه‌های هویت ایرانی تأکید کرد. آخرین اثرش، مرتضی کیوان، ادای احترامی به دوستی و دوران تفکر مشترک با مرتضی کیوان بود. البته آثار درخشانی نیز مانند سوگ مادر، ارمغان مور و نیز درآمدی به اساطیر ایران نیز بعد از مرگ او منتشر شدند.
همچنین آثار غیر پژوهشی اون نیز مانند روزها در راه، که حدیث نفس وی به شمار می‌رود نیز بسیار تاثیرگذار بودند.

📌ویدیوی پیوست‌شده، بخش ابتدایی مستند زمان در من می‌وزد‌ و نماهایی از کتابخانه و اتاق‌کار شاهرخ مسکوب می‌باشد.

-به مناسبت ۲۰ دی‌ماه زادروز استاد، مترجم و پژوهشگر ابدی ادبیات ایران، شاهرخ مسکوب

✍️جمع‌آوری:
محمدرضا مهدوی

#بهانه
#قلم_ما

🆔 @ToranjSUT
9
🕊 دلم‌ می‌خواست‌ در عصر دیگری دوستت‌ می‌داشتم‌
در عصری مهربان‌تر و شاعرانه‌تر
عصری که‌ عطرِ کتاب‌،
عطرِ یاس‌ و عطرِ آزادی را بیشتر حس‌ می‌کرد
دلم‌ می‌خواست‌ تو را
در عصر شمع‌ دوست‌ می‌داشتم
در عصر هیزم‌ و بادبزن‌های اسپانیایی
و نامه‌های نوشته‌ شده‌ با پـر
و پیراهن‌های تافتهٔ رنگارنگ‌
نه‌ در عصر دیسکو،
ماشین‌های فراری و شلوارهای جین‌

دلم‌ می‌خواست‌ تو را در عصرِ دیگری می‌دیدم‌
عصری که‌ در آن‌
گنجشکان‌، پلیکان‌ها و پریان‌ دریایی حاکم‌ بودند
عصری که‌ از آن‌ِ نقاشان‌ بود،
از آن‌ِ موسیقیدان‌ها،
عاشقان‌،
شاعران‌،
کودکان‌
و دیوانگان‌!

دلم‌ می‌خواست‌ تو با من‌ بودی
در عصری که‌ بر گل‌ُ شعرُ بوریا وُ زن‌ ستم‌ نبود!
ولی‌ افسوس‌
ما دیر رسیدیم‌
ما گل عشق‌ را جستجو می‌کنیم‌،
در عصری که‌ با عشق بیگانه‌ است‌!

نزار قبانی

#شعر

🆔 @ToranjSUT
11
Elgar: Cello Concerto in E Minor, Op. 85: I. Adagio - Moderato
Jacqueline du Pré/London Symphony Orchestra/Sir John Barbirolli
🎼 در بحبوحه ویرانی‌های جنگ جهانی اول، اِدوارد اِلگار آخرین اثر خود را با الهام از آوای مهیب جنگ به دنیای موسیقی تقدیم کرد. این کنسرتو در آن دوران چندان مورد توجه قرار نگرفت و شنوندگانِ آن زمان، این قطعه را از مد افتاده دانستند تا این شاهکار برای مدتی در سایه فراموشی باقی بماند.

🎻سال‌ها بعد اما، این قطعه با اجرای خیره‌کننده ژاکلین دو‌پرِ، نوازنده برجسته ویولنسل، جانی دوباره گرفت و به یکی از پر فروش ترین قطعات موسیقی کلاسیک تبدیل شد!

#موسیقی

🆔 @ToranjSUT
7
▪️فریدون شهبازیان، آهنگساز و رهبر برجسته ارکستر ایران، امروز شنبه ۲۲ دی‌ماه، در سن ۸۲ سالگی درگذشت.

🎼 وی طی دوران فعالیت خود با خوانندگان برجسته‌ای همچون محمدرضا شجریان، عهدیه، سیمین غانم، عارف، علیرضا افتخاری و دیگران همکاری‌های ماندگاری داشت. از آثار برجسته او می‌توان به «جام تهی» با صدای محمدرضا شجریان، «کاشفان فروتن شوکران»و «رباعیات خیام» با دکلمه احمد شاملو و همچنین چندین موسیقی‌متن فیلم اشاره کرد.


یاد و خاطره این هنرمند بزرگ در دل دوستداران موسیقی ایران جاودان خواهد ماند.🖤

🆔 @ToranjSUT
💔16
هیچ‌جای دنیا تر و خشک را مثل ایران با هم نمی‌سوزانند. پس از پنج سال دربه‌دری و خون‌جگری هنوز چشمم از بالای صفحهٔ کشتی به خاک پاک ایران نیفتاده بود که آواز گیلکی کرجی‌بان‌های انزلی به گوشم رسید که «بالام جان، بالام جان»خوانان مثل مورچه‌هایی که دور ملخ مرده‌ای را بگیرند؛ دور کشتی را گرفته و بلای جان مسافرین شدند و ریش هر مسافری به چنگ چند پاروزن و کرجی‌بان و حمال افتاد.
📝 شاید وقتی محمدعلی جمال‌زاده جوان، اولین بار این سطور آغازین داستان کوتاه «فارسی شکر است» را در کمیتهٔ ملّیون ایرانی در برلین می‌خواند؛ متوجه انقلاب ادبی‌ای که ایجاد می‌کرد نبود. این داستان، بعنوان اولین داستان کوتاه فارسی شناخته می‌شود. امروز، ۲۳ام دی‌ماه، زادروز محمدعلی جمال‌زاده است. خوب است در کنار بزرگداشت این ادیب وطن‌دوست، یاد کنیم از نسلی که آزادگی‌اش نه تنها در سیاست، که در تغییر بافت‌های شعر و ادب سنتی و بنیان‌گذاری ادبیات معاصر نیز نمود داشت. نسلی که برای همیشه، معنای «ادبیات» را در حافظه جمعی ایرانیان تغییر داد.

-به مناسبت زادروز محمدعلی جمال‌زاده، مترجم و نویسنده معاصر ایرانی

سینا صفی‌زاده

#بهانه
#قلم_ما

🆔 @ToranjSUT
16
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📑 احمد تفضلی، زبان‌شناس، ایران‌شناس، پژوهشگر و مترجم، به عنوان یکی‌از برجسته‌ترین استادان زبان پهلوی و نیز زمینهٔ زبان‌های ایرانی میانه به‌ویژه پارسیگ و پارتی در سطح جهانی زبانزد است.
مقالات تحقیقی او، که تعدادشان به حدود صد می‌رسد، نمونه‌هایی از دقت و روش‌شناسی علمی است.او نه تنها در زبان‌ها و فرهنگ‌های کهن ایران تسلط داشت، بلکه در زبان عربی و فرهنگ اسلامی نیز مهارت داشت و تحقیقات او به مآخذ قدیمی عربی استناد می‌کند که او را از دیگر همکارانش متمایز می‌کرد.

📖 او به همکاری با دیگر پژوهشگران نیز اهمیت می‌داد و از جمله آثار او می‌توان به «واژه‌نامه مینوی خرد»، «اسطوره زندگی زرتشت» و ترجمه‌های مختلف از متون کهن اشاره کرد.
همچنین کتاب زبان پهلوی، ادبیات و دستور آن که با همکاری دکتر ژاله آموزگار نوشته شد، منبع بسیار خوبی برای بررسی این زبان است که در سلسله جلسات دیوان ایرانشهر نیز از آن استفاده شد.

▪️مرگ ناگوار او در قتل های زنجیره‌ای دهه ۷۰ و بریده شدن رشته حیات درخت تناوری که می‌توانست سال‌های سال پربار زندگی کند دردناک و باورنکردنی است. به بهانه سالروز درگذشت او یاد او را گرامی می‌داریم🖤

#بهانه

🆔 @ToranjSUT
9
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞 ضعف موهبتی عظیم است اما قوّت هیچ است، هیچ. آدمی‌زاد هنگامی که به دنیا می‌آید ضعیف است و نرم. هنگامی که می‌میرد سخت است و ناحساس. درخت هنگامی که دارد رشد می‌کند و قد می‌کشد نرم است و باانعطاف. ولی خشک و سخت که می‌شود می‌میرد. سخت‌ بودن و قوّت‌ ملازمان رکاب مرگ‌اند. انعطاف‌داشتن و ضعف جلوه‌های طراوتِ وجودند. آخر، آنچه سخت شده است هرگز ظفر نخواهد یافت.

💬 از گفتار شخصیت استاکر در فیلم Stalker اثر جاودانه آندری تارکوفسکی

#سکانسی_از_فیلم

🆔 @ToranjSUT
12
Bizet: Carmen, Act 1: "L'amour est un oiseau rebelle" (Carmen, Chorus)…
Maria Callas
🎼 اپرای "کارمِن" یکی از شاهکارهای برجستهٔ ژرژ بیزه، آهنگساز فرانسوی قرن نوزدهم، است که به شکلی بی‌نظیر شور و کشش عشق، آزادی و تراژدی را به تصویر می‌کشد. پرده اول این اپرا، شروعی پرشور است که داستان کارمن، زن کولی آزادمنش و مرموز، و مواجههٔ او با سربازی به نام دون خوزه را معرفی می‌کند.

🎶 نسخه‌ای که توسط ماریا کالاس، یکی از برجسته‌ترین سوپرانوی‌های تاریخ اپرا، اجرا شده، به طور ویژه‌ای شایسته توجه است. صدای او که آمیخته‌ای از قدرت، ظرافت و عمق احساسی است، روح شخصیت کارمن را زنده می‌کند. کالاس با اجرای فوق‌العادهٔ خود نه تنها شور و شیدایی کارمن را نشان می‌دهد، بلکه پیچیدگی‌های درونی و شور آزادی‌خواهانهٔ این شخصیت را نیز به تصویر می‌کشد.

#موسیقی

🆔 @ToranjSUT
9
2025/07/13 18:20:58
Back to Top
HTML Embed Code: