tgoop.com/VEGReferences/261
Last Update:
🔍 سویا؛ مضر یا مفید؟
تحقیقاتِ جدیدی که نتایج آن، در نشریهٔ Critical Reviews in Food Science and Nutrition منتشر شده، به باورهای نادرست دربارۀ مصرفِ سویا پرداخته است.
نویسندگان خاطرنشان کردند که نگرانی نسبت به ایمنیِ ایزوفلاونها (فیتواستروژنهای موجود در فراوردههای سویا)، عمدتاً براساسِ مطالعات حیوانی (غیرانسانی) بوده که لزوماً نمیتوان آن را به انسان، تعمیم داد.
محققان، ۴۱۷ گزارشِ مبتنی بر دادههای انسانیِ مربوط به مصرفِ ایزوفلاون و نتایجِ مربوط به سلامت غُددِ درونْریز را بازنگری کردند.
شواهد نشان میدهد که مصرفِ ایزوفلاون، بر عملکرد تیروئید و میزان استروژن و همچنین بر تخمکگذاری در زنان یا میزان اسپرم در مردان، تأثیر منفی ندارد.
همچنین، این بررسیها، هیچگونه عوارض منفیای در کودکان نشان نداد.
این نتایج نشان میدهد که نه ایزوفلاونها و نه مواد غذاییِ حاصل از سویا را نباید عاملِ ایجادِ اختلال در غُددِ درونْریز، که باعث بیماری و تبعاتِ نامطلوبِ تندرستی میشود، دانست.
در واقع، فراوردههای غذاییِ سویا، با کاهشِ ریسکِ سرطان سینه و پروستات، در پیوند هستند. (۱)
پیش از این هم نتیجۀ تحقیقات گروهی از محققین ایرانی که در مجلهٔ بیماریهای پستان ایران به چاپ رسید حاکی از این بود که مصرف محصولات حاوی سویای طبیعی میتواند با افزایش ایزوفلاونِ خون، احتمالِ ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد. (۲)
به دلیل وجود اطلاعاتِ متناقض دربارۀ سویا، انجمن تغذیۀ بریتانیا در سایت خود مفصل به آثار آن بر سلامتی پرداخته و میگوید: «اکنون توافق علمی وجود دارد که تأثیر بالقوهٔ ایزوفلاون در ایجاد عوارض جانبی نامطلوب، فقط با یافتههای مطالعات آزمایشگاهی یا حیوانی، با استفاده از ایزوفلاونهای خالص یا مصرفِ مقادیرِ بسیار زیاد، افزایش مییابد.
کاملاً ثابت شده است که نحوه و کاراییِ سوختوسازِ ایزوفلاون در حیوانات، در مقایسه با انسان، متفاوت است و نتایج حاصل از چنین مطالعاتی را نمیتوان با هیچ نتیجۀ انسانیای مقایسه کرد.
علاوه بر این، مصرف مقادیر بسیار زیادِ ایزوفلاونِ خالص را نمیتوان با مصرف ایزوفلاون موجود در غذاهای دارای سویا مقایسه کرد؛ زیرا این مواد غذایی، مقادیرِ کمتری از این ماده دارند و ترکیبی از بسیاری از مولکولهای فعالِ زیستشناختی هستند.
بررسیهای جامعِ سازمان ایمنی غذایی اروپا، صندوق تحقیقات جهانی سرطان و سازمان جهانی بهداشت به این نتیجه رسیدهاند که غذاهای حاویِ سویا بهعنوانِ بخشی از رژیم غذایی متعادلِ سالم، بیخطر هستند.» (۳)
🖋 ترجمه و گردآوری: علیرضا اسکندری، مدرس رسمی و تأییدشدهٔ ایمنی و بهداشت (حرفهای) ازطرفِ ادارهٔ استاندارد
فرستۀ مرتبط:
🔦 آیا سویا عامل تخریب جنگلهاست و مستحق تحریم؟!
📚 منابع:
Messina, Mark et al. “Neither soyfoods nor isoflavones warrant classification as endocrine disruptors: a technical review of the observational and clinical data.” Critical reviews in food science and nutrition, 1-57. 27 Mar. 2021. | Summery privided by PCRM
۲. ریحانی، م؛ مصدق، ف؛ نیری، ه؛ ترکش، ن. (۱۳۹۰). بررسی ارتباط ایزوفلاوین دریافتی از طریق مصرف سویا و سرطان پستان در زنان استان اصفهان (نامه به سردبیر). بیماریهای پستان ایران، ۴(۳)،۴۴-۴۶.
۳. سایت انجمن تغذیۀ بریتانیا
#سویا #ایزوفلاون
@IranVEG
@VEGReferences
BY VEG منابع و رفرنسهای
Share with your friend now:
tgoop.com/VEGReferences/261