Telegram Web
✍🏻چگونه ژیلت از یک فروشنده دوره‌گرد،
به میلیاردری بزرگ تبدیل شد

کینگ کمپ ژیلت، فروشنده‌ای دوره‌گرد و مردی خیال‌باف بود. او به تمام شهرها سفر می‌کرد تا اجناسش را بفروشد، در حالی که رویای خلق جامعه آرمانی را در سر می‌پروراند که عاری از فقر، جرم، جنایت و جنگ باشد. همچنین آرزوی ابداع وسیله یا راهی را داشت تا او را به شهرت و ثروت برساند اما برای هیچ‌یک از اختراعاتش، نتوانست پولی به دست آورد.

چیزی که زندگی ژیلت را عوض کرد، سر بطری نوشابه بود. مشتریان پس از یک‌بار مصرف، آن را دور می‌انداختند و جدیدش را می‌خریدند؛ این موضوع به شدت نظر ژیلت را جذب کرد. ژیلت سال‌ها وقت صرف کرد تا فهرستی از کالاهای یک‌بار مصرف را تهیه کند.

یک روز صبح در سال 1895، تیغ ریش‌تراشی خود را برداشت تا صورتش را اصلاح کند. در آن دوران، تیغ‌ها لبه فولادی کلفتی داشتند که آن‌ها را باید مرتب به چرم می‌کشیدند تا تیز بمانند. تیغ ژیلت آنقدر کند شده بود که به چرم کشیدنش نیز فایده‌ای نداشت، باید آن را پیش چاقو تیز کن می‌برد تا تیزش کند.

اینجا بود که فکری به ذهنش رسید. ژیلت نخستین سالی که محصولش را به بازار عرضه کرد، 51 تیغ و کمتر از دویست لبه تیغ فروخت! سال بعد، نودهزار تیغ و 15 میلیون لبه تیغ فروخت! ژیلت تا آخر عمرش، بیش از بیست میلیون تیغ در سال فروخت...!

چرا لبه تیغی به نازکی کاغذ و آن‌قدر ارزان نسازیم تا بتوان پس از یک‌بار مصرف آن را دور انداخت؟ هشت سال طول کشید تا ژیلت به این فکر جامه عمل بپوشاند اما تیغ ژیلتی که در سال 1903 به بازار آمد برای همیشه ریش‌تراشی را عوض کرد. همچنین راه را برای فرهنگ یک‌بار مصرف امروزی باز کرد که در نوع خود یک تحول بود...

🎖کافیست خودت باشی و تسلیم نشوی
دنیا منتظر است به کامت شود ...


🔮 @zehnpooya


.
درنبرد بین روزهای سخت و انسانهای سخت، این انسانهای سختند که می مانند،
نه روزهای سخت........

🔮 @zehnpooya


.
دروغ سفید نگویید تا پیشرفت کنید ‼️

دروغ های سفید دروغ هایی است که برای آسیب به دیگران گفته نمی‌شوند:

1- در جاده با سرعت ۵۰ کیلومتر در ساعت رانندگی می‌کند اما در جمع دوستان می‌گوید که کمتر از ۱۲۰ کیلومتر در ساعت نمی‌رود!

2- روزی یک صفحه کتاب می‌خواند اما در حضور دیگران می‌گوید اگر کمتر از ده صفحه در روز بخوانم نمی‌خوابم!

پاول اکمن می‌گوید:
«من دروغ های سیاه را بخشودنی می‌دانم ...
اما دروغ سفید نابخشودنی است.
این دروغ انسان‌ها را به پرتگاه نابودی می‌برد».

ما با دروغ سفید دیگران را فریب نمی‌دهیم بلکه «خود» را «فریب» می‌دهیم.

به اندازه ای که تصویر بیرونی ما با واقعیت درونی ما تفاوت دارد،
دچار تعارض و اضطراب و تنش می‌شویم.

به همان اندازه وادار می‌شویم در مواجهه با دیگران نقاب بر چهره بزنیم و به همان اندازه از تحقق برنامه های توسعه توانایی‌های فردی خویش، جا می‌مانیم ...

Academic_Library

🔮 @zehnpooya

.
• اینطوری با خودت مثل یه فرد آگاه صحبت کن :
1- به جای اینکه بگی "حیف چقدر اشتباه کردم" بگو"چه تجربه و چه درس خوبی گرفتم".
2- به جای اینکه بگی"من همیشه تصمیمات اشتباه میگیرم" بگو"من انسانم،بیشترین تلاشم رو میکنم تا بهترین تصمیم رو بگیرم"‌.
3- به جای اینکه بگی"برای هیچکس نظر من مهم نیست" بگو"من به نظر خودم احترام میزارم و همیشه حقیقت درونی خودم رو به زبون میارم"‌‌.
4- به جای اینکه بگی"من کلی مشکل دارم باید همرو پاکسازی کنم" بگو"من کافی و کامل هستم،در حال حاضر بهترین نسخه خودم هستم،هر روز از روز قبل بهتر میشم،من خودم رو دوست دارم و به خودم در مسیر پاکسازی زمان میدم".
5- به جای اینکه بگی"من باید رتبه اجتماعی بالایی رو کسب کنم تا حال بهتری داشته باشم"بگو"هویت اصلی من فراتر از هرگونه هویت بیرونی هست وهیچ هویت بیرونی نمیتونه نمایانگر حقیقت درونی من باشه،و از اون کم یا به اون اضافه کنه".


🔮@zehnpooya

.
خوب به تصویر خیره شو؛
میتونی متوقفش کنی؟
قطعا نه!
زمان کارش رد شدنه؛
هر ثانیه‌ای که بگذره دیگه برنمیگرده...
کنترل زمانتو به دست بگیر و زیبا زندگی کن!

بخند و شاد زندگی کن!

🔮 @zehnpooya

.
وقتی خشممان را در یک رابطه ابراز می‌کنیم،یعنی احساس امنیت می‌کنیم. یعنی می‌دانیم این رابطه آن‌قدر محکم است که خشممان را تحمل می‌کند.
ابراز خشم، همیشه نشانه از بین رفتن چیزی نیست، گاهی نشانه زنده بودن یک رابطه است. رابطه‌ای که در آن، خودمان را سانسور نمی‌کنیم، تظاهر نمی‌کنیم که هیچ‌چیز آزارمان نداده.
رابطه‌ای که در آن، می‌توانیم خشممان را به زبان بیاوریم، چون می‌دانیم گوش‌هایی برای شنیدن هست، و فضایی برای فهمیدن.
وقتی خشممان را ابراز می‌کنیم، در واقع داریم می‌گوییم: من به این رابطه اهمیت می‌دهم،چون اگر اهمیتی نداشت، سکوت می‌کردم.
اما مسئله اینجاست که خشم باید شنیده شود، نه سرکوب و نه تخریب کند. رابطه‌ای که تحمل شنیدن خشم را دارد، فضایی است که می‌تواند ما را به هم نزدیک‌تر کند.

متن: سارا اکبرزاده


🔮@zehnpooya

.
📌ما فکر میکنیم باید تا سی سالگی ازدواج‌ کنیم و یا به اون میزان موفقیتی که میخوایم برسیم،
اما نیوگارتن میگه:

"ما یک ساعت اجتماعی داریم" یعنی زمان وقوع رویدادهای مهم تحت تاثیر جامعه و فرهنگ هستند
در واقع توی جامعه ای که موانع زیادی برای کار کردن یا ازدواج کردن وجود داره تاخیر در اونها طبیعیه.

حالا مشکل اینجاست که ما فقط خودمون رو مسئول تمام حسرت‌ها و شکست‌های زندگیمون میدونیم
یعنی فکر میکنیم اگه تا سی سالگی به چیزهایی که میخوایم نرسیدیم صددرصد یک بازنده هستیم

اما یادمون باشه بعضی از شرایط برای همه کم و بیش وجود داره و جامعه با گذشته تغییر کرده!

پس اگه یکمی به خودمون حق بدیم
و سعی کنیم در حد توانمون اوضاع رو تغییر بدیم، میتونیم حال بهتری رو تجربه کنیم و همینطور از خود سرزنشگری رها میشیم

کاش یادمون باشه یک جوون ۲۰ یا ۳۰ ساله خیلی مهمه که توی چه زمانی و تو چه فرهنگی زندگی میکنه
و نباید متر دستمون بگیریم و همه رو با هم مقایسه کنیم؛ چون همین مقایسه‌ها عزت نفس دیگری رو داغون میکنه!

پریسا زمانیان👤


🔮@zehnpooya

.

چقدر به دوستانم که مادرانی دوست ‏داشتنی، مهربان و حمایت ‏کننده داشتند، رشک می ‏بردم و چقدر عجیب بود که آن‏ها به مادرانشان وابسته نبودند ...

نه دائم به‏شان تلفن می ‏زدند، نه به ملاقاتشان می ‏رفتند، نه خوابشان را می‏ دیدند و نه حتی به‏شان فکر می ‏کردند. ولی من در طول روز بارها مجبور بودم فکر مادرم را از ذهنم برانم و حتی امروز که ده سال از مرگش می ‏گذرد، اغلب پیش می ‏آید که بی ‏اختیار به سمت تلفن می ‏روم تا با او تماس بگیرم. اوه همه‏ این ‏ها به لحاظ منطقی برایم قابل درک است.‌

سخنرانی ‏ها درباره این پدیده کرده ‏ام. برای بیمارانم توضیح می‏ دهم کودکانی که مورد بدرفتاری قرار می ‏گیرند، اغلب به سختی از خانواده‏ ی ناکارمدشان جدا می‏ شوند، در حالی که کودکان والدین خوب و مهربان، با تعارض کمتری از آن‏ها فاصله می‏ گیرند. ‌

اصلا مگر یکی از وظایف والدین، قادر ساختن کودک به ترک خانه نیست؟

مامان و معنی زندگی📖
✍🏻اروین د یالوم




🔮@zehnpooya

.
هرکس به طریقی دوست داشتنش را ابراز می‌کند، به طریقی که برای خودش راحت است، به طریقی که خودش دوست داشتن را در گذشته دریافت کرده است.

آدم‌ها به روش‌هایی که زخمی شده‌اند، امن‌ترین روشِ دوست داشتن را انتخاب می‌کنند تا کم‌ترین احتمال طردشدگی را در رابطه تجربه کنند!

اگر آن‌قدر عمیق می‌توانید به آدم‌ها و نحوه‌ی عشق ورزی‌شان نگاه کنید، پس می‌توانید درک کنید که چرا انقدر جمله‌ی «دوستت دارم» را در هزار رفتار و کلمه می‌پیچند و به شما تحویل می‌دهند.♥️🧶



🔮@zehnpooya

.
«اگه می‌خواین بچه‌هاتون بااعتماد‌به‌نفس و توانمند بزرگ بشن، بهشون تو خونه از کودکی مسئولیتی متناسب با سن‌شون بدین

📑یه مطالعه بزرگ در بوستون انجام شد که روی 454 بچه از مدارس نواحی مرکزی بوستون تحقیق کردند و این بچه‌ها رو برای حدود 70 سال دنبال کردند تا ببینند چه عواملی باعث سلامت، موفقیت و طول عمر میشه. تنها چیزی که با اعتماد به نفس مرتبط بود، این بود که آیا بچه‌ها در دوران کودکی تو خونه کار می‌کردند یا نه.
همه‌کارارو به عنوان والد سریع انجام ندین، اجازه بدین کودک خودش کارهای(مناسب سنش) رو انجام بده تا با احساس مسئولیت‌پذیری و کارآمدی آشنا بشه.

🔮@zehnpooya

.

توانایی "آرام ماندن" از جمله مهارت‌های بسیار مهم زندگی است که بسیار نادیده گرفته شده است. بدترین تصمیمات را هنگامی می‌گیریم که آرامشمان را از دست داده‌ایم یا دچار اضطراب و آشفتگی شده‌ایم.

ترس به‌طور کشنده‌ای می‌تواند توانایی ما را برای مقابله با مشکلات واقعی و زیربنایی از بین ببرد. آرام‌تر بودن اصلا به این معنا نیست که فکر کنیم همه چیز به خیر و خوشی تمام خواهد شد، بلکه صرفا بدین معناست که با وضعیت ذهنی بهتری با چالش‌های حقیقی زندگی‌مان روبه‌رو خواهیم شد.

آرامش📖
✍🏻آلن دوباتن 

🔮@zehnpooya

.
ثانيه به ثانيه عمر را با لذت سپری کن، در هر کار و هر حال. زندگی، فقط در رسيدن به هدف خلاصه نشده. ما به اشتباه اينگونه ميانديشیم.

مادامی که زنده هستيم و زندگی ميکنیم، هيچ فعاليتی تمام شدنی نيست، بلکه آغاز فعاليتی ديگر است. پس چه بهتر که در حين انجام دادن هر کاری، لذت بردن را فراموش نکنيم. لذت، باعث قدرتمند شدن ميشود و به طرز باور نکردنی، باعث بالا رفتن اعتماد به نفس ميشود.

لذت بردن، هدف زندگی است. تا ميتوانی، همه کارها را با لذت همراه کن. حتی نفس کشيدن، که کمترين فعاليت توست!

📕 #اثر_مرکب
✍🏻 #دارن_هاردی

🔮 @zehnpooya
.
آرتروز فکری چیست؟

آرتروز بیماری‌ای است که به مفاصل حمله می‌کند و نتیجه اش این می‌شود که بیمار نمی‌تواند مفاصلش را به راحتی تکان دهد.

و اما ...

آرتروز فکری بیماری‌ای است که وقتی به انسان حمله می‌کند، فرد قدرت خلاقیتش را از دست می دهد، دیگر نمی‌تواند نوآوری کند، همیشه مستأصل است و قادر به یافتن راه‌حل‌های جدید نیست. مغز هنوز هم این توانایی‌ها را دارد اما چون آرتروز گرفته قادر به تفکر و خلاقیت نیست و نمی‌تواند تمام قدرت خود را به‌کار بندد.

فرد مبتلا به آرتروز فکری در هر سن و سالی که باشد از فکر کردن و خلاقیت و آموختن رنج می‌برد، نمی تواند کتاب بخواند، نمی تواند برنامه‌های آموزشی و مفید را تماشا کند و نمی‌تواند از دیگران بیاموزد؛ درچنین حالتی فرد دوست دارد در همین وضعیتی که هست بماند و خود را از هر حرکتی دور می‌دارد. در نتیجه کارها را طوطی‌وار انجام می‌دهد و در نهایت در "تلۀ روزمره‌گی" گرفتار می‌شود.




🔮@zehnpooya

.
پرسیدن این سوال اساسی شجاعت زیادی می‌خواهد: «من از دیگری چه چیزی می‌خواهم که باید خودم برای خودم انجام دهم؟» برای مثال، اگر از دیگری می‌خواهم که مراقب عزت نفسم باشد، پروژه‌ای دارم که به آن رسیدگی نشده است. اگر انتظار دارم دیگری والدین خوبی باشد و از من مراقبت کند، پس من بزرگ نشده‌ام. اگر انتظار دارم دیگری سختی و وحشت سفر زندگی‌ام را از من دور کند، پس از وظیفه اصلی و ارزشمندترین دلیل برای تجسم خود در این زمین کناره‌گیری کرده‌ام.

از هر فرافکنی باید بپرسیم: «این در مورد من چه می‌گوید؟» و آنچه از دیگری می‌خواهیم، موظفیم از خودمان بخواهیم. از آنجایی که فرافکنی‌ها در منشأ خود ناخودآگاه هستند، نیاز به چنین کاری معمولاً فقط به دلیل رنجی که پس از فرسایش فرافکنی ایجاد می‌شود، به وجود می‌آید. با این حال، با بر عهده گرفتن وظیفه قهرمانانه برداشتن فرافکنی‌هایمان از روی دیگری است که می‌توانیم به بهترین نحو به نفع آنها خدمت کنیم، یعنی آنها را دوست داشته باشیم.

جیمز هالیس👤


🔮@zehnpooya


.
🪧اژدهای کوچک گفت: «گاهی فکر می‌کنم اون‌قدر که باید خوب نیستم.»
پاندای بزرگ گفت: «درخت گیلاس خودش رو با درخت‌های دیگه مقایسه نمی‌کنه. فقط شکوفه می‌ده.»


🔮@zehnpooya

.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
 
هر احساسی ممکنه که یک پیام و نیازی برای ما به ارمغان بیاره. پیامی که احساس شرم به همراه داره این هستش که فکری رو در فرد ایجاد می‌کنه که «تو به اندازه کافی خوب نیستی»؛ انگار فرد نمی‌تونه خودش رو همونطور که هست بپذیره و نسبت به خودش گشوده باشه و مدام حس بکنه که یه ایرادی داره.

ممکنه این احساس رو اینطور در بدن تجربه بکنید که همزمان یه قسمت‌هایی از درونتون داغه ولی پاها و دستاتون احساس سردی و یخی رو تجربه می‌کنن؛ یعنی انگار همزمان هم گر گرفتید و هم فریز شدید و مایل نیستید که بخواید کاری رو انجام بدید. ممکنه احساس گیجی و ابهام داشته باشید و حس کنید که توی مسیری قرار گرفتید که تاریکه، جلوش پر از مهه و نمی‌تونید چیزیو ببینید و نمی‌دونید که باید چیکار بکنید، کجا هستید، چطور قدم بردارید.

نیازی که در پشت احساس شرم نهفته شده، و از ما می‌خواد که بهش توجه بکنیم و در ارضای اون نیاز گام برداریم،
نیاز به احساس تعلقه...

🔮 @zehnpooya

.
# تفكر خرچنگی

آیا می‌دانستید اگر چند خرچنگ را حتی در جعبه‌ای رو باز قرار دهید، باز هم همان‌جا باقی می‌مانند و از جعبه خارج نمی‌شوند؟ با وجود اینكه خرچنگ‌ها می‌توانند به راحتی از جعبه بالا بخزند و آزاد شوند!

این اتفاق نمی‌افتد، زیرا طرز تفكر خرچنگی به آنها اجازه چنین كاری نمی‌دهد و به محض آنكه یكی از خرچنگ‌ها بخواهد به سمت بالای جعبه برود، خرچنگی دیگر آن را پایین می‌كشد و به این ترتیب، هیچ‌یك از آنان نمی‌تواند به بالای جعبه برسد و آزاد شود.

همه آنها می‌توانند آزاد شوند؛ اما سرنوشتی كه در انتظار تك تك آنهاست، مرگ است!

این مطلب در مورد انسان‌های حسود نیز مصداق دارد. آنها هیچگاه نمی‌توانند در زندگی‌شان پیشرفت كنند و دیگران را نیز از موفقیت باز می‌دارند.

حسادت، نشانه‌ای از ضعف اعتماد به نفس است. هر چند این خصیصه‌ای همگانی است، اما وقتی حسادت، بخشی از خصایص یك ملت شود، به معضلی بزرگ تبدیل خواهد شد. در آن صورت، این حسادت همگانی، نتایج فاجعه آمیزی در پی خواهد داشت، زیرا باعث تباهی تمام افراد آن ملت یا كشور می‌شود.

پس "خرچنگی فکر نکنید"

📕 قسمتی از کتاب «خرچنگ‌های جالب ولی بازیگوش»

🔮 @zehnpooya

.
شش جمله از روانشاسي!


مهم بودن را فراموش کنید
تا آرامش نصیبتان شود.

به یاد داشته باشید هر چه کمتر
نیازمند تحسین دیگران باشید؛
بیشتر تحسین میشوید.

گاهی برتر بودن را به دیگران واگذار کنید
و خوشبخت زندگی کنید.

فراموش نکنید هر گز نمیتوانید
عیب خود را با عیب جویی از دیگران رفع کنید.

یادتان باشد هر گاه در کار یا تصمیمی
همه با شما هم عقیده اند؛ احتمال بدهيد
که داريد اشتباه می کنید.

اگر در مورد مردم قضاوت کنید
دیگر وقتی برای رفع عیوب خود
و دوست داشتن
دیگران نخواهید داشت.


🔮 @zehnpooya

.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تغییر آهسته و پیوسته رخ می دهد.
شب به آرامی تبدیل به روز می شود.

درمسیر موفقیت باید صبور باشید
و رویاهایتان راباورکنید آنهاخلق
خواهند شد.این یک قانون است


🔮 @zehnpooya

.
عشق دشواره و یه سلامت روان نسبیِ دو طرفه رو طلب میکنه. در جامعه‌ای که به سلامت روان توجهی نمیشه و مردم معمولا به جای آموزش و درمان میگن نه به تراپی به جاش میرم مسافرت یا میرم فلان چیز رو میخرم ، طبیعیه که روابط معمولا شکست بخورند.
و یهو به خودمون بیایم که سن و سالی ازمون گذشته و ما روابط بی کیفیت و آسیب رسانی تجربه کردیم.
پس جای محکوم کردن عشق، و عشق‌ورزی، به ریشه‌ها و دلایل و مسئولیت خودمون تو شکست توجه کنیم.

🔮@zehnpooya

.
2025/02/04 10:34:00
Back to Top
HTML Embed Code: