tgoop.com/alirezamojahedi/2768
Last Update:
هر بار که موضوع ایجاد سایت جایی مطرح میشه این سوال تکراری پیش میاد که تا چه سطحی میتونیم از وردپرس استفاده کنیم؟
چقدر بزرگ بشیم مجبوریم از وردپرس کوچ کنیم؟
در پستی که ریپلای کردم توضیح دادم و در پست بعدی اش هم اسلایدهایی دارای آمار و اطلاعات برایتان درج کرده ام که نتایج تستهای مختلف برای بررسی محدودیتهای وردپرس را نمایش داده است.
در این اسلایدها خواهید دید که مثلا در مورد تعداد کاربران وردپرس، فیلد آی دی انحصاری هر کاربر از نوع بیگ اینتیجر 20 است یعنی یک عدد 20 رقمی !!
تستهای اینکه تا چند سفارش تا چند محصول تا چند دسته بندی محصول و چند محصول در هر دسته بندی و ... را پشتیبانی میکند را هم در اسلایدهای بعدی اش ملاحظه خواهید کرد
نتایج این تستها را در اسلایدهایی که اشاره کردم میتوانید ببینید و خیالتان راحت شود.
سایت شما هر وقت به 10 درصد این تعداد کاربر رسید آن وقت به فکر نگران شدن بیفتید. این را هم در نظر بگیرید (واقعا عدد بزرگی است) که حتی اگر به 1% این عدد هم برسید احتمالا آنقدر درآمد کافی دارید که هر طور دلتان خواست بتوانید معماری سایتتان را تغییر دهید.
این سوال پیش میاد که چطوری مثلا با 50 هزار محصول یک سایتی را تست میکنند؟ واقعا مینشینند 50 هزار محصول و این همه تعداد کاربر تعریف میکنند و بعد مینشینند سفارش ثبت میکنند؟ در آخر سایتی به شما معرفی کرده ام که کمک میکند بتوانید اطلاعات انبوه تولید کرده و درج کنید. در ظرف چند دقیقه یک سایت با کلی اطلاعات محتوایی تحویل میگیرید که دیتابیس یا همان پایگاه داده عظیم را در بر میگیرد.
نتیجه خلاصه اینکه، این محدودیت عمدتا مربوط میشود به قدرت پردازش میزبانی. به عبارتی شما روی یک هاست اشتراکی نمیتوانید انتظار این را داشته باشید که سایت پر سرعتی با تعداد بازدید و تعداد محصول بالا را بتواند ارائه کند.
حتی VPS یا سرور شخصی مجازی یا حتی سرور VDS یا سرور اختصاصی مجازی هم محدودتر از یک سرور اختصاصی است و از همه اینها مهمتر تعداد هسته CPU سروری که دارید به عنوان میزبان استفاده میکنید است که اکثرا به آن بی توجه هستیم،
مثلا Intel® Core™ i7-11390H دارای 4 هسته و Intel® Core™ i7-11850HE دارای 8 هسته است. هر دو هم اینتل و هر دو هم Core i7 هستند. در اسلایدها نوشتهام که هر هسته چند درخواست همزمان را پشتیبانی میکند.
در کنار آن نوع هارد، نوع و میزان رم و میزان ترافیک و پهنای باند آن تاثیر مستقیم دارند.
اینها زیر ساخت هستند. به عبارتی اصلی تر از اینکه سایتمان با چه زبانی نوشته شده یا روی چه پلتفرمی است این است که روی چه زیر ساختی دارد فعالیت میکند.
از اینها بگذریم افرادی که روی توسعه کار میکنند باید بلد باشند دیتابیس را مدیریت و معماری کنند. جداول اطلاعاتی نرم افزارهایی که در فرمت افزونه اضافه میشوند که رکوردهای اطلاعاتی در آنها ذخیره میشوند باید به تعداد کافی (نه خیلی کم نه خیلی زیاد) با معماری صحیح طراحی شده باشند. رابطه خود جداول باید در یک معماری درست تعریف شده باشد که حداقل فشار محاسباتی را روی منابع سخت افزاری سرور ایجاد کند.
به زیانی دیگر حتی اگر سایت شما وردپرسی باشد و افزونه های جذاب استفاده کنید باز این کار باید توسط متخصصی که ارتباط نرم افزار با سخت افزار را میشناسد صورت بگیرد. یعنی بی نیاز از برنامه نویس مسلط نیستید. بله استاندارد خوبی دارد و سرعت عمل را بالا میبرد.
افراد غیر متخصص ممکن است با نصب فقط یک افزونه غیر بهینه یا تعریف یک رابطه بی ربط و یا غیر متعارف بین دو جدول پایگاه داده، راندمان کل سایت شما را پایین بیاورد و این موضوع اصلا ربطی به وردپرس ندارد. در هر CMS یا حتی هر کد نویسی اختصاصی این اتفاق آسیب میزند.
برای همین هم عمدتا افزونه های همه انواع CMS ها و سایت سازها (آنهایی که اجازه میدهند دیگران نیز توسعه بدهند) مورد بررسی قرار میگیرند. دقیقا مثل کاری که مارکتهای اپلیکیشنهای موبایل انجام میدهند.
این وسط اگر به بهانه عدم وجود کپی رایت و حقوق مولف یکی میاد افزونه ای رو دستکاری میکنه و از حالت بهینه خودش خارج میکنه تا با قیمت ارزانتری در بازار بفروشه دیگه تقصیری متوجه طراح اصلی افزونه یا پلتفرم اون افزونه نیست.
🆔 www.tgoop.com/AlirezaMojahedi
🌐 AlirezaMojahedi.com
BY eBiz
Share with your friend now:
tgoop.com/alirezamojahedi/2768