Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
48 - Telegram Web
Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
زیبایی چیست؟ بر اساس مطالعات تجربی، چرا در همه فرهنگ‌ها ویژگی‌ای مانند تقارن، زیبایی محسوب می‌شود؟

اپیزود ۲۱ پادکست فلسفه علم بخش دوم گفت‌وگوی ما با دکتر هادی صمدی است. هادی صمدی یکی از استادان بنام فلسفه علم و تکنولوژی در ایران است و حوزه پژوهشی و کارهای او متمرکز است بر مطالعات تکاملی.

در بخش دوم یعنی همین اپیزود، درباره ارتباط تکامل و انتخاب طبیعی با دیگر حوزه‌ها مانند هنر، زیبایی‌شناسی، روانشناسی، اخلاق و سیاست گفت‌وگو کرده‌ایم. همینطور به این پرسش پاسخ داده‌ایم که تکامل چه درسی برای زندگی روزمره‌ی ما دارد؟ جایی که اهمیت تنوع، گوناگونی و تفاوت در شکوفایی و رشد گونه‌ها و بقای اکوسیستم اهمیت کانونی دارد. آیا گوناگونی و رنگارنگی آدم‌ها، عقاید و باورهایشان، سبک زندگی و ... هم چنین نقشی در جوامع ایفا می‌کند؟
لینک شنیدن در کست‌باکس:

https://castbox.fm/vd/628720021
👍1
Episode 21
Philosophy of Science
فایل شنیداری اپیزود ۲۱ پادکست فلسفه علم: تکامل، بخش دوم گفت‌وگو با هادی صمدی
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 شفاف بودن ساده نیست!

▫️داده بدون شک یکی از اصلی ترین پایه های یک سازمان است. با کمک داده (Data) می‌توان به تصمیم های اشتباه یک سازمان پی برد و مسیرهای درست را تشخیص داد. به عبارتی داده، بهترین انتخاب برای سنجش عملکرد یک سازمان است.

▫️اما فرهنگ داده محوری در ایران ضعیف است با این وجود به تازگی توسط مجموعه‌های نوآور اهمیتش بیش از پیش شده است.

▫️امیرحسن موسوی، مدیر ارتباطات دیجی‌کالا، در گفت‌وگویی با امیر اشراقی، مدیر روابط عمومی گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد، در ویژه برنامه روابط عمومی از تجربه داده محوری در دیجی‌کالا می‌گوید.

#گزارش_ویژه

📺 @ecoiran_webtv
1👍1
اکوایران
📹 شفاف بودن ساده نیست! ▫️داده بدون شک یکی از اصلی ترین پایه های یک سازمان است. با کمک داده (Data) می‌توان به تصمیم های اشتباه یک سازمان پی برد و مسیرهای درست را تشخیص داد. به عبارتی داده، بهترین انتخاب برای سنجش عملکرد یک سازمان است. ▫️اما فرهنگ داده محوری…
این گفت‌وگو سال گذشته، شهریور ۱۴۰۱، با رسانه اکوایران انجام شده است؛ درباره اهمیت داده‌محوری و شفافیت در سازمان‌ها و نهادها و نقش روابط‌عمومی‌ها در تحقق این هدف.
👍1
درس "صلح، علم و فناوری"

🔷 جایگاه صلح در زندگی انسان معاصر
🔷 مبانی فلسفی صلح
🔷 بررسی تحلیلی نقش علم و فناوری در ایجاد و تثبیت صلح

معرفی بیشتر👇👇
👍1
Episode 22
Philosophy of Science
فایل صوتی اپیزود ۲۲ پادکست فلسفه علم؛

بحران علم کجاست؟ موردکاوی برنامه تلویزیونی «زندگی پس از زندگی» و تجارب نزدیک به مرگ در گفت‌وگو با حامد قدیری
👍21
ناظر باطرف
Video
تجارب نزدیک به مرگ (Near-Death Experience) به گروهی از تجارب احساسی گفته می‌شود که بعضی از افرادی که بر اثر جراحات سنگین، ایست قلبی، خفگی، کما و ... در آستانه مرگ بوده‌ و به زندگی برگشته‌اند آن را گزارش کرده‌اند. بیشتر این تجارب که در فرهنگ‌ها و جغرافیاهای متفاوت و از زمان‌های دور گزارش شده، مثبت بوده و شامل انواع احساسات از جمله جدا شدن از بدن، احساس شناور بودن، آرامش کامل، امنیت، گرما، شادی، تجربه انحلال مطلق و مرور رویدادهای مهم زندگی است و گاهی دیدن تونل نور و دیدن بستگان مرده. در بعضی موارد این تجارب شامل احساسات منفی نظیر ناراحتی، پریشانی، خلأ، ویرانی، پوچی وسیع و دیدن مکان‌های ناخوشایند است. این تجارب معمولاً در طول مرگ بالینی برگشت‌پذیر رخ می‌دهند. برنامه تلوزیونی «زندگی پس از زندگی» در سه سال گذشته از شبکه چهارم سیما پخش شده و به بیان دیدگاه‌هایی در این ارتباط و همینطور روایت افرادی که چنین تجاربی را از سر گذرانده‌اند، می‌پردازد.

در اپیزود ۲۲ پادکست فلسفه علم میزبان دکتر حامد قدیری بوده‌ایم و از او پرسیده‌ایم که آیا بن‌بست‌هایی مثل تبیین‌نشدنِ برخی موارد تجربه‌ی نزدیک به مرگ یا پیدانشدنِ راه‌حل نهایی برای برخی بیماری‌ها، بحرانی برای علم محسوب می‌شود؟ چه تفاوت‌های کلی‌ای بین نگاه پیشامدرن و مدرن به علم وجود دارد؟ و از منظر فلسفی و علمی چه نقدهایی به برنامه‌هایی نظیر زندگی پس از زندگی که تاکنون در ده‌ها کشور ساخته شده است، وارد است؟

حامد قدیری سازنده پادکست فلسفی لوگوس است که در هر قسمت از آن، یک بحث فلسفی را به زبانی نسبتاً ساده بیان می‌کند. او کار خودش را «ترویج» می‌داند، فلسفه خوانده است و حالا هم عضو هیئت‌علمی گروه فلسفه‌ی دین دانشگاه ادیان و مذاهب است. حوزه‌هایی که به‌شکل تخصصی کار می‌کند یکی فلسفه‌ی زبان و مشخصاً فلسفه‌ی زبان دین است و دیگری بحث تاریخی و پدیدارشناختی درباره‌ی سکولاریته و مختصات نگاه مدرن به عالَم است.



حمایت مالی:

پادکست فلسفه علم رایگان است و شنوندگان هیچ مسئولیت اخلاقی، قانونی یا عرفی برای پرداخت هزینه ندارند. اگر خواستید لطف کنید و به ارتقای کیفیت و بقای این پادکست کمک کنید، از لینک‌ها و روش‌های زیر می‌توانید حامی مالی پادکست فلسفه علم
شوید:

https://cheraghprize.com/donate/
👍21
◾️انتشار شماره ۱۶۰ «مدیریت ارتباطات»

شماره ۱۶۰ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» به مدیرمسئولی امیر عباس تقی‌پور و سردبیری علی ورامینی با پرونده‌ای درباره حدود هوش مصنوعی و تفاوت‌ها و شباهت‌هایش با هوش طبیعی منتشر شد. پرونده‌ای که در آن تلاش شده است، پرسش‌هایی بنیادین بررسی شوند.

◾️پرسش‌های کشنده

چندی پیش سلسله‌نشست‌هایی به همت مدرسه تردید دربارۀ مباحث میان‌رشته‌ای هوش مصنوعی برگزار شد و کوشید به سوالاتی از این دست پاسخ دهد که وقتی از هوش صحبت می‌کنیم، منظورمان چیست و خط مرز آن با مفاهیم همسایه همچون آگاهی، ذهن، احساسات و... کجاست؟ ملاک هوشمندی چیست و وقتی می‌گوییم آیا هوش مصنوعی می‌تواند فکر کند، منظورمان از فکر کردن چیست؟ وقتی می‌گوییم آیا می‌تواند احساس کند منظورمان از احساس چیست؟ و وقتی سوال‌مان این است که آیا می‌تواند آگاه باشد، منظور از آگاهی چیست؟ در بخشی از پرونده شماره ۱۶۰ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» متن مکتوب بعضی از سخنرانی‌های سلسله‌نشست‌ مذکور از جمله سخنرانی کاوه بهبهانی، پژوهشگر و مترجم فلسفه، میثم محمدامینی، مترجم و پژوهشگر فلسفه علم، هاله عسگری‌نیا، دانشجوی دکتری فلسفه در دانشگاه توئنته هلند، سعیده بابایی، پژوهشگر حوزه اخلاق هوش مصنوعی، ابوطالب صفدری، پژوهشگر حوزۀ اخلاق و فلسفه فناوری و یاسر خوشنویس پژوهشگر مطالعات علم و فناوری آمده است، سخنرانی‌هایی که در آن‌ها تلاش شده ‌است پرسش‌هایی بنیادین بررسی شود.

◾️ در دیگر بخش‌های شماره ۱۶۰ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» این مطالب را خواهید خواند:

◾️هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی همچنان «گفت‌وگو» را بهترین راه علاج دردهای جامعه می‌داند، هرچند منظورش از این نوع گفت‌وگو، برخورداری طرفین از شرایط یکسان است. او در مصاحبه با ماهنامۀ «مدیریت ارتباطات» به پرسش‌های گوناگونی دربارۀ گفت‌وگو پاسخ داده است. از جمله این که «آیا گفت‌وگو در ایران به انسداد رسیده است یا خیر؟»

◾️میلاد نوری، مدرس و پژوهشگر فلسفه هم در مطلبی با عنوان «توده‌های بی‌شکل» به این سوال پاسخ داده است که رسانه چه‌طور افراد با هویت‌های جدا و منفرد را به جماعتی همگن تبدیل می‌کند؟ همچنین رضا شاه‌نظر، آشنایی با پایتون و مزایای استفاده از آن در علم داده را در مطلبی با عنوان «این ابزار دوست‌داشتنی» بررسی کرده است.

◾️ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» به شما کمک می‌کند که از جهان جدید، جهان ارتباطات سردربیاورید.

صاحب امتیاز: دایره رنگی ایده‌آل
مدیرمسئول: امیر عباس تقی‌پور
سردبیر: علی ورامینی
تحریریه: حسن نمکدوست تهرانی، مسعود شاه‌حسینی، محسن محمودی، نرگس کیانی، رضا صائمی، سبا دادخواه، مهدی‌یار موسوی، فاطمه باباخانی و با تشکر از امیرحسن موسوی.
رئیس شورای سیاست‌گذاری: سیدغلامرضا کاظمی‌دینان
مدیر اجرایی و هماهنگی: بهنام تقی‌پور
جلد: جلیل نوربخش
گرافیک: نگار آشتیانی
شبکه‌های اجتماعی: فاطمه تقی‌پور
دیگر همکاران ماهنامه مدیریت ارتباطات؛ بهروز تقی‌پور، محمد تقی‌پور، روشن مهدوی، سمیرا کیانی و آزاده آخوندی.
نسخه چاپی «مدیریت ارتباطات» را از دیجی‌کالا تهیه کنید. همچنین برای اشتراک با ۸۸۳۵۶۰۷۶ تماس بگیرید.
◾️◾️◾️
@cm_magazine
Forwarded from Peivast | پیوست
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔺هوش مصنوعی از نگاه فلسفه علم

🔹این بار در سری ویدیو‌های هوش مصنوعی سراغ امیرحسن موسوی رفتیم. کسی که در اکوسیستم استارت‌آپی ایران او را با حضور در دیجی‌کالا می‌شناسند.

🔹اما امیرحسن موسوی چهره دیگری نیز به عنوان خبرنگار علمی و پادکستر در پادکست هیجان‌انگیز «فلسفه علم»، نیز دارد.

🔹در این قسمت با امیرحسن موسوی در مورد حساسیت‌ها و ظرافت‌های هوش مصنوعی از نظر فلسفه علم گپ زدیم و از او پرسیدیم که از نظر او نکات پیچیده این حوزه چیست و مرز اخلاق در این حوزه کجاست؟

🔗لینک ویدیو در کانال یوتیوب پیوست‌پلاس

🔗لینک ویدیو در کانال آپارات پیوست

🆔 @peivast
👍5
که علم عشق در دفتر نباشد؛ کوتاه درباره‌ی نویسندگی برای رهبران و متخصصان ارتباطات.

بخشی از متن:
یک متخصص ارتباطات و شاید هر رهبر اثرگذاری، «باید» نویسنده‌ی خوبی باشد. اما همیشه در مواجهه با پرسش «چه کنیم که نویسنده‌ی خوبی شویم؟» با مشکل مواجه می‌شدم و تقریبا پاسخ بدردبخوری نداشتم. همیشه فکر می‌کردم که نویسندگی بیشتر یک هنر و مهارت است که شما بواسطه‌ی نوعی از زندگی و تجربه‌ی زیسته آن را بدست‌ می‌آوری تا کلاس رفتن و کتاب نویسندگی خواندن. برایم همیشه کلاس‌ها، آموزش‌ها و کتاب‌های چگونه نویسنده شدن، نویسندگی خلاقانه، کپی رایتینگ و ... عجیب بود. البته منظورم نحوه‌ و اصول درست‌نویسی و پاکیزه‌نویسی یا مثلا آشنا شدن با ساختار روایت نیست؛ که خیلی ضروری است و باید کتاب و مقاله بخوانیم و آموزش ببینیم تا اصول‌ آن را یاد بگیریم و در آن مهارت کسب کنیم. بیشتر منظورم اصول خلاقانه نوشتن و در عین حال زیبا، جذاب و پرمحتوا نوشتن است. کما اینکه می‌شود متن از نظر ویرایشی کاملاً درست و جای ویرگول و نقطه‌ و نیم فاصله‌اش هم درست باشد. نویسنده فرق ویرگول (،) با نقطه‌ویرگول (؛) را بداند و «می‌باشد» و «می‌نماید» هم استفاده نکند و ساختار درست جملات و استدلال هم بشناسد اما در عین حال متن، ‌کم‌معنا، کم‌ارزش و فاقد زیبایی و جذابیت و کشش باشد. کم ندیده‌ام! در واقع آن اصول شرط لازم نویسندگی است نه شرط کافی. راستش هیچ‌وقت چیز بدردبخوری در مورد این دومی نیافتم که دستور پخت مناسبی باشد برای خلق یک متن خوب، معنادار و زیبا. امروز در موردش بیشتر فکر کردم و جست‌وجو کردم تا ببینیم می‌شود اصولی را برای جذاب و معنادار نوشتن پیدا کرد؟ در همین حین ۶ اصل قابل تأمل در یک کتاب روابط عمومی پیدا کردم. کمی دخل و تصرف کردم و نظرات و تجارب شخصی‌ام را هم به آن افزودم. با اجازه کپی‌رایترها و نویسندگان متون خلاقانه‌ی عزیز، این شما و ۶ اصل نگارش یک متن زیبا و معنادار.
این ۶ اصل را از کتاب زیر وام گرفتم که این روزها در مجله محترم مدیریت ارتباطات مشغول به ترجمه آن هستیم و حدود ۱ سالی است که فصل به فصل در هر شماره منتشر می‌شود.

Page, J. T., & Parnell, L. J. (2021) Introduction to Public Relations: Strategic, Digital, and Socially Responsible Communication  (2nd Ed). SAGE Publications. P. 197

@amirhasanmousavi
4
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دودِلِ زیبای امروز گوگل یادآوری ۸۹اُمین تولد «میهای چیک‌سِنت‌میهایی» است.

او و همکارانش در دانشگاه شیکاگو معمار مفهوم Flow یا «غرقه‌گی» در روانشناسی مدرن هستند؛ حالتی که در آن فرد چنان غرق کاری می‌شود که هیچ چیز دیگر برایش اهمیتی ندارد و این تجربه آنچنان لذت‌بخش است که فقط به خاطر خودش انجام می‌شود.
میهای و تیم‌اش لحظه‌های ناب خلاقیت حرفه‌ای و کاری، علمی، هنری، ورزشی و ... را مطالعه می‌کردند و اوقاتی که علاقه‌مندان غرق فعالیت حرفه‌ای خود بودند، موضوع پژوهش آن‌ها بود. مطالعه‌شوندگان کسانی بودند که وقت‌شان را دقیقاً بر اساس علایق خود می‌گذراندند.
تیم این پژوهش و همکاران‌شان در سراسر جهان، تجربهٔ غرقه‌گی یا اوجِ هزاران نفر از تخصص‌های مختلف، از مهندسان حرفه‌ای علاقه‌مند و نوازندگان برجسته موسیقی تا نوجوانان توکیو، چوپانان ناواهو، کشاورزان کوه‌های آلپ و ... را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که به رغم تفاوت سن و فرهنگ و جنسیت، در همگی آن‌ها توصیف این تجربه کاملاً یکسان است.

برای خودم و شما لحظاتی مملؤ از Flow آرزو می‌کنم و دَمِ گوگل برای یادآوری و پاسداشت افرادی چنین اثرگذار گرم.

@amirhasanmousavi
5
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
نسخه کامل گفت‌وگو با آرش برهمند در ماهنامه پیوست درباره جنبه‌های فلسفی هوش مصنوعی.

مدت زمان ویدیو: ۲۰ دقیقه
@amirhasanmousavi
👍61
اطلاعیه دفاع آقای سید امیرحسن موسوی
👍75🔥1
از سری سخنرانی‌های مضامین فلسفی، دوشنبه ۸ آبان، امید کریم‌زاده دربارۀ «میهن‌پرستی: فضیلت یا رذیلت» سخن خواهد گفت.

زمان: دوشنبه ۸ آبان، ساعت ۱۶ تا ۱۸
مکان: سالن شماره ۱، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، میدان نیاوران.
👍3
با سلام و احترام

◀️ ◀️پیشاپیش سپاسگزار دوستانی خواهم بود که

◀️ اگر گفت‌وگوی من و  دیدارنیوز در باره ی استقلال دانشگاه‌ها (انجام شده در ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۲ و منتشر شده در ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۲)
به نشانی
http://youtu.be/8bp_VAoNQhA


را پسندیده اند، 

در راستای خدمت به دانشگاه و خدمت به کشور عزیزمان

آن را برای دوستان علاقمند خود بفرستند. 
🌹🌹🌹🌹
👍1
Audio
اپیزود ۲۳ پادکست فلسفه علم گزارشی است از رساله دکترای امیرحسن موسوی با موضوع «تحلیل مناقشه طب‌های مکمل و پزشکی رایج در ایران از منظر فلسفه علم». این رساله در تاریخ ۱ آبان ۱۴۰۲ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی دفاع شد.

این پژوهش به تحلیل فلسفی یکی از مهم‌ترین مناقشه‌های حوزه پزشکی در ایران و جهان پرداخته است؛ مناقشه میان پزشکی مدرن، علمی یا مبتنی بر شواهد (Evidence Based Medicine) و انواع طب‌های مکمل و جایگزین (Complementary and Alternative Medicine) و مشخصاً یکی از پرطرفدارترین شاخه‌های آن در ایران، طب سنتی یا طب ایرانی.
از سویی گروه بزرگی از فعالان پزشکی رایج یا مدرن، انواع طب‌های جایگزین یا یکپارچه (Integrative Medicine) را شبه‌علم، بی‌اثر، بی‌فایده، مضر یا شیادی قلمداد می‌کنند و از سویی دیگر باورمندان به طب‌های مکمل، پزشکی متعارف را ناکافی، غربی، جزءنگر، شیمیایی، فاقد توجه به جنبه‌های غیر زیست‌شناختی بیمار/حذف‌کننده رابطه درمانگر-بیمار و آسیب‌زا قلمداد می‌کنند.

@amirhasanmousavi
6👎1
2025/07/13 11:01:16
Back to Top
HTML Embed Code: