tgoop.com/amoozesh_karshenasan/237
Last Update:
#عمومی
#گزارش_نویسی
#آیین_نگارش_نظریه_کارشناسی
قسمت سوم
مبحث دوم ) اصول ماهوی یک نظریه کارشناسی
قبل از ورود به مراحل نگارش و تنظیم عملی یک نظریه کارشناسی مناسب و درشأن یک کارشناس رسمی، لازم است تا تعریف کلی از نگارش نظریه کارشناسی و نکات مورد لزوم آن به شرح زیر توجه داشت:
1- تعریف نگارش نظریه کارشناسی
نگاشتن صحیح، روشن و ساده اطلاعات، رویدادها و تجزیه و تحلیل داده¬های جمع آوری شده با استناد به مدارک، مستندها، مشاهده¬ها و ابهام زدایی از موضوع ارجاعی و نتیجه¬گیری نهایی با رعایت دو اصل مهم ساده نویسی و درست نویسی در کوتاه¬ترین زمان را نگارش نظریه کارشناسی گویند.
2- مخاطب نظریه کارشناسی کیست؟
در نظریه¬های کارشناسی، مخاطبین، مقام ارجاع دهنده موضوع کارشناسی می¬باشند که این مقام می¬تواند از محاکم و مراجع قضایی، ادارات و یا حتی اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر بوده که بسته به نیاز فنی موضوع که در تخصص ایشان نیست، موضوع را به کارشناس رسمی دارای تخصص فنی و صلاحیت مربوطه ارجاع می¬نمایند.
نکته قابل توجه این که هیچگاه کارشناس رسمی بدون درخواست کتبی نبایستی اظهار نظریه خود را به شخص درخواست کننده ارائه نماید. این درخواست کتبی در قالب اخطاریه از سوی دادگاه، یا نامه¬ای اداری از سوی ارگان و سازمان های دولتی و حتی نامه دست نویس متقاضی حقیقی کارشناسی می¬تواند باشد.
3- عنوان نویسی سمت مخاطبان:
عنوان¬نویسی سمت¬های مخاطبان درنظریه کارشناسی بسیار مهم است، چرا که محاکم و مراجع قضایی و همچنین ارگان¬ها و اداره¬های دولتی دارای سمت¬های مختلف با عنوان های مختلف می¬باشند. قضات دادگاه¬ها به عنوان ریاست دادگاه¬ها محسوب شده و در صورت خطاب به ایشان با توجه به ماهیت دادگاه که عمومی است یا تجدید نظر و حقوقی است یا کیفری عنواین متفاوتی دارند. به عنوان مثال: «رییس محترم شعبه... عمومی–حقوقی شهرستان...»، «رییس و مستشاران محترم شعبه...دادگاه تجدید نظر استان...»، «دادورز محترم شعبه ...اجرای احکام مدنی»، همچنین سازمان¬ها، ارگان¬ها، و دوایر دولتی و خصوصی؛ به¬عنوان مثال: «مدیر کل محترم سازمان ....»، «رییس محترم سازمان ...»، «مدیرعامل محترم شرکت...»، «رییس محترم هیات مدیره .....»
در تمامی عناوین فوق مشاهده می¬شود مخاطب عنوان سازمانی شخص حقیقی است که در سمت پست سازمانی آن دستگاه ذیربط منصوب شده است و خطاب قرار دادن سمت پست سازمان آن شخص به لحاظ نگارشی اشتباه است.
به¬عنوان مثال خطاب قرار دادن «رییس دادگاه» به «ریاست محترم دادگاه» به لحاظ نگارشی صحیح نیست. (گرچه عرفاً کارشناسان رسمی در این خصوص اختلاف نظر داشته و در نظریه های کارشناسی سمت سازمانی ذکر می نمایند و البته به لحاظ نگارشی غلط و به لحاظ عرفی علطی مصطلح که ایرادی به آن وارد نیست.)
4- نگارش در چارچوب قرار کارشناسی
قرار کارشناسی عبارت است تصمیم دادگاه در ارجاع امربه کارشناس جهت روشن نمودن موضوعی فنی که در حیطه صلاحیت و تخصص کارشناس است. این تصمیم معمولاً صورتجلسه های دادگاه در جلسه دادرسی توسط قضات دادگاه انشاء می¬گردد که کارشناس می¬بایست در چارچوب آنچه که از وی خواسته شده است اظهار نظر نموده و به هیچ عنوان نبایستی در نظریه کارشناسی خارج از موضوع قرار صادره بحث و به شدت از گزافه¬گویی دوری شود، چرا که ممکن است حتی با توجه به ارائه یک نظریه کارشناسی فنی بسیارخوب، دقیق و متقن، گزافه گویی در شرح نظریه کارشناسی باعث کاهش ارزش و از صلابت افتادن نظریه کارشناسی می¬گردد.
بخش دوم ) نکات اساسی در نگارش یک نظریه کارشناسی
#ادامه_دارد
https://www.tgoop.com/amoozesh_kanoon_khorasan
BY کانال آموزشی کارشناسان
Share with your friend now:
tgoop.com/amoozesh_karshenasan/237