Telegram Web
میانگین تاثیر مقاله (Article Influence):


میانگین تاثیر یک مقاله را (در 5 سال اول انتشارش) در اعتبار یک مجله مورد سنجش قرار می دهد. داده های مربوط از جی سی آر استخراج می شود. این شاخص با عنوان شاخص نفوذ مقاله نیز شناخته می شود.

شاخص نفوذ مقاله میانگین تاثیر هر مقاله در میان سایر مقالات یک نشریه است که میانگین تاثیر یک مقاله را (در 5 سال اول انتشارش) در اعتبار یک مجله مورد سنجش قرار می دهد. داده های مربوط از جی سی آر استخراج می شود. به نوعی مشابه با عامل ویژه است با این تفاوت که عامل ویژه ارزش و اعتبار مجلات را می سنجد.



https://www.tgoop.com/apply_research
👍1
اهداف، کارکردها و مراحل نمایه‌سازی



  هدف از نمایه‌سازی آماده‌کردن اسناد با هدف بازیابی است. در واقع هدف نمایه‌سازی افزایش میزان دسترسی مراجعه‌کنندگان به مطالب موضوعی مورد جست‌وجو است. از این نظر، ممکن است که نمایه‌سازی‌ها با توجه به جامعه استفاده‌کننده و نیازهای اطلاعاتی آنها با هم متفاوت باشند. گزینش مواد از میان مطالب منتشره، توجه به موضوعی خاص، سوگیری زبانی، توجه به مدرک و منبعی خاص و … از جمله عواملی هستند که می‌توانند بر هدف نمایه‌سازی تأثیر بگذارند.

  نمایه‌سازی سه کارکرد عمده دارد:

  1- محتوای اطلاعاتی اسناد را فشرده می‌سازد.

  2- به‌عنوان واسطه برای تطبیق و یکسان‌سازی زبان سند و زبان کاوش به‌کار می‌رود.

  3- به‌عنوان ابزاری کارا، بر شیوه تدوین راهبردی کاوش در جستجوی اطلاعات نظارت دارد.

♦️ در ساده‌ترین شکل، برای نمایه‌سازی دو مرحله تعریف می‌شود.

  مرحله اول: تجزیه و تحلیل سند توسط نمایه‌ساز به‌منظور تعیین محتوای موضوعی آن؛ و

  مرحله دوم: تبدیل محتوای موضوعی به واژگان نمایه‌ای.

♦️ با این حال نمایه‌سازی اغلب به‌عنوان فرآیندی چندمرحله‌ای توصیف می‌شود:

  1- تعیین موضوع سند

  2- بازنمود مفاهیم سند به کمک توصیفگرهای اصطلاح‌نامه

  3- ثبت و ضبط اطلاعات

  4- بازبینی نهایی


Https://www.tgoop.com/apply_research
👍1
فرآیند داوری مقالات چقدر طول می‌کشد:


🔹در درجه نخست اینکه اگر مقاله‌ای را به ژورنال معتبری ارسال می‌کنید باید بدانید که پروسۀ داوری و اعمال نظر طولانی است.
لذا داشتن صبر و حوصله و پرهیز از رفتارهای عجولانه (هر روز به دفتر مجله زنگ زدن و ایمیل مدام به سردبیر و ...) گام اول برای دریافت پذیرش است.

🔹  به منظور پی بردن به میانگین زمان داوری تا پذیرش مقالات در مجلات، بهترین مسیر مراجعه به تاریخ­های دریافت، اصلاح، و پذیرش مقاله است که در غالب ژورنال­ها در درون متن مقاله قید می­‌شود. پس با دقت در این تاریخ‌ها می­‌توان زمان تقریبی فرآیند داوری را دریافت.

🔹 ادیتورها معمولاً مقالات بهتر را در اولویت قرار می­دهند. یعنی شما شاید دو مقاله را هم زمان و با سطوح علمی متفاوت در یک ژورنال معتبر سابمیت (ارسال) کنید، ولی ادیتور مقالۀ­ بهتر را زودتر به داوران ارسال می‌کند.

🔺 نکته: به هر حال اعتبار نویسنده نیز در تسریع فرآیند اعلام نظر ژورنال مؤثر است. قطعاً افرادی که دارای اعتبار علمی بالاتر هستند و در آن ژورنال دارای مقاله می‌باشند و به ‌ویژه داوری مقالاتی را در ژورنال مذکور انجام داده‌‌اند، در اولویت قرار می­گیرند. هرچند این اولویت قطعی و رسمی نیست اما به هر حال از نظر روانی اثراتی را بر جای می‌گذارد.



https://www.tgoop.com/apply_research
👍1
چگونه بفهمیم که از بین مقالات مختلف، کدام یک از آنها اعتبار بیشتری برای رفرنس دادن دارد؟


1. مقالات انگلیسی معمولا از مقالات فارسی رتبه بالاتری دارند.

2. مقالات ژورنالی معمولا از مقالات کنفرانسی جایگاه بهتری دارند.

3. محل نمایه شدن مقاله بسیار مهم است. اگر ژورنالی بوده به اعتبار مجله نگاه کنید، از جمله ایمپکت فکتور مجله و پایگاه نمایه کننده. اگر مقاله کنفراسی بوده به جایگاه و رتبه همایش در سطح بین المللی نگاه کنید و همچنین پایگاه نمایه کننده مقالات آن همایش.

4. تعداد ارجاعات به آن مقاله بسیار مهم است. هر چه تعداد ارجاعات مقالات دیگر به آن مقاله بالاتر باشد، نشان از اهمیت و اعتبار آن مقاله دارد و نشان دهنده آن است که شما هم می توانید به مطالب آن مقاله با آسودگی بیشتری استناد کنید.


این نکته را فراموش نکنید که هر چه مراجع قوی تری را در انتهای مقاله یا پایان نامه خود بنویسید، اعتبار کار خودتان را بیشتر افزایش می دهید. بسیاری از داوران در جلسه دفاع از پایان نامه به این نکته دقیقا توجه دارند که سطح اعتبار رفرنس های استفاده شده چقدر است. استفاده از رفرنس های ضعیف، ارزش کار شما را کاهش می دهد.


https://www.tgoop.com/apply_research
👌1
تفاوت آمار پارامتریک و ناپارامتریک:


آمار پارامتریک: آزمون‌های آماری با دو رویکرد کلی ساخته شده و ساخته می‌شوند. یک رویکرد این است که بر اساس توزیع‌های آماری موجود آزمون‌های آمار ساخته شوند. مثلا آزمونی بر مبنای توزیع نرمال، پواسون و ... ساخته شود. در این موارد آزمون ساخته شده در شرایطی که داده‌ها توزیع مفروض آزمون آماری را داشته باشند، نتایج دقیقی ایجاد خواهد کرد. اما در شرایطی که داده‌ها دارای توزیع مفروض نباشند، دیگر نمی‌توان بر درستی نتایج بدست آمده بوسیله آن آزمون اعتماد کرد.


به آزمون‌هایی از این جنس که بر مبنای توزیع‌های آماری ساخته می‌شوند، آزمون‌های پارامتریک می‌گویند. در کل نیز این شاخه آمار پارامتریک نام دارد.


آمار ناپارامتریک: رویکرد دیگر در ساخت آزمون‌های آماری این است که آزمون‌ها بر مبنای توزیع آماری خاصی ساخته نمی‌شوند. یعنی توزیع خاصی را مفروضه کار قرار نمی‌دهند و نیازی نیست که داده‌ها دارای توزیع خاصی باشند. به این نوع آزمون‌ها، آزمون‌ها ناپارامتریک یا آزاد-توزیع می‌گویند. این شاخه علم آمار نیز، آمار ناپارامتریک نام دارد.


  چه زمانی بایستی از آمار پارامتریک و چه زمانی از آمار ناپارامتریک استفاده کنیم؟


زمانی که از روایی و اعتبار داده‌های بدست آمده از ابزارهای اندازه‌گیری اطمینان داشته باشیم و داده‌ها دارای توزیع مفروض آزمون آماری مد نظر باشند، آنگاه مجاز به استفاده از آزمون پارامتریک مد نظر هستیم. اما زمانی که داده‌ها دارای توزیع مفروض نباشند و یا داده‌های به دست آمده بوسیله ابزار اندازه‌گیری روایی و اعتبار بالایی نداشته باشند (به صورتی که نتوان حداقل فاصله‌ای بودن مقیاس داده‌ها را تأیید کرد. نه اینکه روایی و اعتبار پایین داشته باشند) آنگاه ما مجاز به استفاده از آزمون‌ها پارامتریک نیستیم و بایستی از آزمون‌ها ناپارامتریک استفاده کنیم.


در شرایطی که از روایی و اعتبار داده‌های بدست آمده از ابزارهای اندازه‌گیری اطمینان داشته باشیم اما توزیع مفروض داده‌ها برقرار نباشد آنگاه اگر امکانش باشد که با یک تبدیل‌های غیرخطی توزیع داده‌ها را به توزیع مد نظر تبدیل کرد، در این شرایط نیز می‌توان از آزمون‌های پارامتریک استفاده کرد.


https://www.tgoop.com/apply_research
👍1
مراحل ترجمه کتاب چیست؟


روش‌های مختلفی برای ترجمه کتاب وجود دارد و بنا به اینکه شما چه سبکی دارید، چه سابقه و تجربه‌ای در این زمینه دارید و البته این موضوع که محتوای مورد نظرتان در چه حیطه‌ای است باید برای ترجمه خود روشی مناسب برگزینید.


یکی از اصلی‌ترین گام‌ها برای ترجمه این است که در آغاز، یک بار یا حتی چند بار کتاب را بخوانید و ببینید که اوضاع از چه قرار است. به عنوان یک مترجم باید بدانید که قرار است با چه متنی رو به رو و در هر بخش با چه چیزی مواجه شوید. باید با خواندن کتاب قبل از دست به کار شدن برای ترجمه به لحن نویسنده هم دقت کنید و ببینید که چطور متن را نوشته است. به عنوان یک مترجم وفادار باید چارچوب و لحن نویسنده را در کار ترجمه خود انتقال بدهید.


بعد از اینکه با متن کتاب آشنا شدید به سراغ آماده کردن ابزارها و محیط نوشتن بروید. اگر به نرم‌افزارهای ترجمه برای کمک گرفتن احتیاج دارید حتما به دنبال گزینه‌های کاربردی و معتبر باشید و از قبل آنها را تهیه کنید.


علاوه بر آنها، محیطی که قرار است در آن مشغول به نوشتن شوید، وسایلی که برای ترجمه لازم دارید و تمام منابع احتمالی مفید را هم آماده کنید. بعد از آماده شدن، نوشتن و ترجمه را شروع کنید.


یادتان باشد که نباید میان بخش اول یعنی نیت کردن و انتخاب کتاب برای ترجمه و شروع نوشتن، فاصله زیادی باشد. زیرا چنین تعللی می‌تواند شما را از شوق بیاندازد یا ترس و وسواسی بیش از حد به شما انتقال بدهد. پس تعلل نکنید و شروع به ترجمه نمایید.


در حین ترجمه دقت کافی به خرج بدهید، وفادار باشید و سعی کنید که لحنی را که برای نوشتن انتخاب کرده‌اید در بخش‌های مختلف کتاب حفظ نمایید. بعد از ترجمه اثر، به شما توصیه می‌کنیم که کمی از آن فاصله بگیرید و بعد با نگاه یک مخاطب خارجی شروع به ویرایش و رفع اشکالات احتمالی کنید. ویرایش تخصصی بعد از نوشتن هم که از واجب‌ترین بخش ترجمه هر کتابی است. ویراستاری بسیار مهم است.



https://www.tgoop.com/apply_research
👍1
مطالعه_تطبیقی دارای شش فرآیند است:


🔹تعریف مساله
🔹مشخص نمودن دامنه تطبیق
🔹فهرست کردن تمام تشابه‌ها و تمایزهایی که به نظر می‌رسند (بین مبانی،‌ مسائل، فرضیه‌ها، لوازم،‌ زمینه‌ها،‌ تعریف‌ها، توصیف‌ها، روش‌ها، مراحل، فرآيندها، ابزارها، مثال‌ها، نتایج، توصیه‌ها و ...)
🔹جدا کردن تشابه‌ها و تمایزهای واقعی از موارد تشابه‌نما یا تمایزنما
🔹بررسی علت وجود مشابهت یا علت اختلاف
🔹تلاش برای حل مساله تحقیق با دست‌یابی به این علت

🔶برای کشف تشابه‌ها و تمایزهای واقعی، باید موارد زیر مورد بررسی قرار گیرند:


سوال و مساله مورد بحث چیست؟ (با چه خلل یا رخنه‌ای مواجه بوده‌اند که برای رفع آن اقدام به تولید فکر شده است؟)

🔸پیشینه معرفتی این مساله و این بحث چیست؟
🔸پارادایم حاکم بر بحث چیست؟
🔸مبادی تصوری و تصدیقی آن کدام است؟
🔸رویکردهای به‌کار رفته کدامند؟
🔸از چه ادله‌ای استفاده شده است؟
🔸چه روشی به‌کار رفته است؟
🔸از چه ابزاری برای کشف حقیقت استفاده شده است؟
🔸لوازم و آثار و نتایج نظریه ارائه شده چیست؟
🔸نظریات مشابه و نظریات رقیب چه مواردی هستند؟

از چه ادبیاتی استفاده شده است؟

👈در مطالعات تطبیقی، صِرف مقایسه کردن هدف نیست بلکه از کشف موارد تشابه و اختلاف باید به ملاک تشابه یا اختلاف رسیده شود و براساس آن مساله‌ای حل شود.

👈در مطالعات تطبیقی، باید ابتدا مقایسه‌پذیری مواردی که قصد بررسی آنها را داریم اثبات شود. (الف و ب در چه شرایطی منطقاً قابل مقایسه هستند؟ و به عبارت دیگر: مقایسه در چه شرایطی اثربخش است؟ یافتن یک ضلع مشترک میان مواردی که قصد تطبیق آنها را داریم، قدم اول در فرآیند عملیاتی تطبیق است. این ضلع مشترک می‌تواند یکی از موارد یازده‌گانه فوق باشد.




https://www.tgoop.com/apply_research
انواع سؤالات در ساخت پرسشنامه


در ساخت پرسشنامه سه نوع سؤال اساسی وجود دارد که می‌توانید از پاسخ‌دهندگان خود بپرسید. این سه نوع سوالات عبارتند از:

💯 بسته پاسخ: پرسش‌های بسته پاسخ، سؤالات متداول برای نظرسنجی‌ها هستند. آن‌ها فقط مجموعه پاسخ‌های مشخصی را به پاسخ‌دهنده ارائه می‌دهند و پاسخ‌دهنده مجبور است یکی از گزینه‌های ذکرشده را انتخاب کند.

💯 باز پاسخ: این سؤالات به‌صورت پایان باز هستند و نیاز دارد که مخاطب درباره آن صحبت کند یا آن را کامل کند. هنگام صحبت، آن‌ها را بنویسد یا پاسخ خود را برای یک سؤال خاص تایپ کند.

💯 سوال تلفیقی: این شکل از سؤال برای بسیاری از شرایط ایدئال است. این نوع، ترکیبی از هر دو فرم باز و بسته است. به‌عنوان‌مثال، شما درباره مورد خاصی نظر پاسخ‌دهنده را می‌پرسید سپس از او می‌خواهید دلیل انتخابش را بیشتر توضیح دهد.


https://www.tgoop.com/apply_research
شرکت پژوهش گستر ایده گزین پارس


((فرصت ویژه تقویت رزومه))


🔰 تخفيف ویژه در چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری به کتاب.

🔵 "به مدت فقط سه روز کاری"


⬅️ تخفیف ۲۵ درصدی در تبدیل پایان نامه به کتاب (همراه با طراحی جلد + ویراستاری رایگان )



ادمين تلگرام؛
@r_samadi65

📞: 09155812403



Https://www.tgoop.com/apply_research
انواع مقالات علمی:


مستقل از سطح مقالات علمی، این مقالات انواع مختلفی دارند. در حالت کلی می‌توانیم مقالات را به 5 دسته تقسیم کنیم:

1. تئوریک و مفهومی  (Theoretical Paper)

مقالات تئوریک یا مفهومی که در حوزه علوم انسانی هم رایج هستند، به بحث در خصوص مبانی نظری و مفهومی یک مساله می‌پردازند، تلاش می‌کنند تعاریف مختلف و دیدگاه‌های مختلفی را که می‌توان به یک موضوع داشتن را مورد تحلیل منطقی و فلسفی قرار بدهند، و از این طریق به نقد زیربناهای مفهومی و تئوریک یک حوزه تخصصی بپردازند و پیشنهادهایی را برای تغییر در نحوه نگرش به مساله مورد نظر ارائه کنند. مثلا یک مقاله تئوریک یا مفهومی ممکن است مفهوم توسعه اقتصادی را از دیدگاه هگل، آدام اسمیت و فوکو مورد تحلیل قرار دهد و پیشنهاد کند که مفهوم توسعه باید به شکلی بازتعریف شود تا اصول اخلاقی حاکم بر جامعه را تخریب نکند. نگارش مقالات تئوریک و مفهومی نیازمند تسلط بالا بر مبانی عمیق نظری و آشنایی عمیق با تفکرات و اندیشه‌های بنیادین علمی- فلسفی است. معمولا این نوع مقالات توسط افراد بسیار با تجربه که در زمینه‌های بین‌رشته‌ای فعالیت کرده‌اند نوشته می‌شود.

2. تجربی (Emperical Paper)

مقالات تجربی رایج‌ترین نوع مقالات علمی هستند. در این مقالات یک سوال تحقیق مشخص بر اساس بررسی شواهد میدانی پاسخ داده می‌شود. به عنوان مثال، فرضیه‌ای که «هر چه سطح آموزش افراد جامعه افزایش پیدا کند، تمایل مردم برای انجام کارهای ساده اداری کمتر می‌شود» را می‌توان با جمع‌آوری و تحلیل داده‌های میدانی بررسی کرد. پایان‌نامه‌ها و پژوهش‌های رایج دانشگاهی عمدتا منجر به نگارش مقالات تجربی می‌شوند. این مقالات، با وجود تنوعی که دارند، نسبت به سایر انواع مقالات و فرصت‌های بیشتری برای چاپ شدن دارند.

3. روش‌شناسی (Methodological Paper)

یک مقاله روش‌شناسی هدفش این است که یکی از ابزارها یا روش‌های پژوهش علمی را در یک رشته خاص مورد نقد و بهبود قرار دهد. مثلا یک مقاله علمی ممکن است نشان دهد که استفاده از پرسش‌نامه‌هایی که در اماکن عمومی مانند مترو برای افکار سنجی توزیع می‌شود سوگیری دارد و بر این اساس پیشنهاد کند که با اعمال یک سری تغییرات در نحوه پرسیدن سوالات، این سوگیری کاهش یابد.

4. کاربردی(Practitioner-based Paper)

این مقالات که معمولا در رشته‌های مهندسی و علوم کاربردی (مانند پزشکی) رایج‌تر هستند، به ارائه راه‌حل یک مساله مهم علمی می‌پردازند. مثلا تکنیکی را معرفی می‌کنند که بر اساس آن بتوان به خلوص باتری از یک ترکیب شیمیایی رسید. این مقالات در حوزه علوم انسانی به شکل ارائه پیشنهادهایی برای حل یک معضل یا یک مشکل رایج هستند. مثلا راه حل‌هایی برای کاهش بحران‌های روانی بعد از زلزله. معمولا این دسته از مقالات در مجلات خاصی که ماهیت کاربردی دارند چاپ می‌شوند و بعضا در حوزه علوم انسانی به عنوان مقاله «علمی» شناخته نمی‌شوند.

5. مرور ادبیات (Review Paper)

یک مقاله مرور ادبیات، به بررسی فعالیت‌های علمی انجام‌شده بر روی یک موضوع مشخص می‌پردازد. تصویری از کارهای گذشته عرضه کرده، نشان دهد که چه  یافته‌های مهمی به دست آمده است، چه ابعادی از مساله مورد نظر هنوز نیاز به پژوهش بیشتر دارد و پیشنهادهایی برای توسعه دانش بشر در  این موضوع خاص می‌دهد. این مقالات معمولا توسط افراد با تجربه در یک حوزه تخصصی نوشته می‌شوند و راهنمای بسیار خوبی برای انتخاب موضوعات تحقیقاتی جدید و بکر هستند.


جمع‌بندی: مقالات تجربی رایج‌ترین نوع مقالات هستند. به همین دلیل، عمدتا برای شروع مقاله‌نویسی توصیه می‌شود که از این نوع مقالات شروع کنیم. این مقالات در صورتیکه بر اساس اصول پژوهش علمی نوشته شوند و از شانس پذیرش بالاتری برخوردارند.



https://www.tgoop.com/apply_research
👍2
ریسرچ پروپوزال چیست؟ چگونه نگارش می شود؟!


ریسرچ پروپوزال (پروپوزال تحقیقاتی) یا همان طرح تحقیقاتی ، پیش نویسی از پروژه و تحقیقی است که شما می بایست قبل از هرگونه اقدام دیگری آن را تنظیم کنید تا مراحل پیش روی شما، هزینه های آتی و کلیه تجهیزات لازم مشخص شود. از طرفی برای گرفتن پذیرش و اپلای در مقطع دکتری شما نیازمند ارائه طرح تحقیقاتی خود هستید تا بدین ترتیب جهت فعالیت های شما و زمینه کاری شما مشخص باشد.



https://www.tgoop.com/apply_research
👍1🔥1
در مرور ادبیات مقاله چه بنویسیم؟ (بخش 1)


در چند نکته قبلی به بررسی نکات مربوط به مقدمه مقاله پرداختیم. در این نکته  به بحث مسایل مربوط به بخش مرور ادبیات مقاله می پردازیم. سوال اول این است که آیا همه مقالات باید بخش مرور ادبیات داشته باشند. در ساختار استاندارد مقاله بعد از بیان مقدمه، به صورت دقیق تر به شرح یافته های مرتبط قبلی و تحلیل و نقد آنها می پردازیم. این کار را در بخش مرور ادبیات مقاله انجام می دهیم. هدف ما در بخش مرور ادبیات این است که به صورت دقیق تر و جزئی تر نشان دهیم که چه کارهایی در ارتباط با موضوع تحقیق مقاله انجام شده، این کارها چه یافته هایی داشته اند، چه نقاط قوت و ضعفی در کارهای گذشته بوده، و در مجموع، کارهای گذشته را که نگاه می کنیم، چه خلآهایی وجود دارد که این مقاله حاضر می خواهد آن را پر کند. همچنین در نگارش مرور ادبیات سعی می کنیم که مواد خام تحقیق خودمان، مانند تعاریف، پیش فرض ها، و ابزارهای اندازه گیری را از منابع قبلی استخراج کنیم.


  آیا همه مقالات باید بخش مرور ادبیات داشته باشند؟
خیر! در مقالات تجربی، به صورت معمول بخش مرور ادبیات داریم. اما در بعضی از مجلات و رشته ها رسم بر این است که مطالبی را که می خواهیم در مرور ادبیات بیان کنیم را در دل همان مقدمه ذکر می کنیم. مثلا در مقدمه که می خواهیم اهمیت موضوع را نشان دهیم، همانجا بیان می کنیم که چه کارهایی در گذشته انجام شده و چه کارهایی انجام نشده است. این عمدتا برای حالتی است که مطالعات گذشته کم بوده اند. هم چنین این حالت بستگی به سبک رایج در آن مجله یا رشته تحقیقاتی دارد. ولی به صورت کلی این استاندارد پیشنهاد نمی شود. حالت دیگر وقتی است که مقاله ما از نوع مروری است. در این حالت، دیگر نیازی نیست که یک بخش مجزا به عنوان مرور ادبیات داشته باشیم زیرا کل مقاله خودش یک مرور ادبیات است.


https://www.tgoop.com/apply_research
در مرور ادبیات مقاله چه بنویسیم؟ (بخش 2/پایان)


آیا باید فقط از منابع جدید در مرور ادبیات استفاده کنیم؟
نه لزوما! استفاده از منابع به روز در مرور ادبیات از این جهت خوب است که نشان می دهد که با مطالعات اخیر آشنا هستیم. اما این کار به این معنی نیست که از منابع قدیمی و اصیل نباید استفاده نمود. به ویژه در رشته های علوم انسانی، بسیار رایج است که در مقدمه مقاله، وقتی که می خواهیم مفاهیم پایه را مطرح کنیم، از تئوری های جاافتاده استفاده کنیم و یا سابقه شکل گیری یک بحث را طرح کنیم، به مقالات و کتاب های اصیل در آن موضوع اشاره کنیم. این کار نشان دهنده آن است که ما با متون کلاسیک و پایه رشته تحقیقاتی خودمان به خوبی آشنا هستیم و سابقه این رشته تحقیقاتی را می دانیم. در حالتی که مقاله ما از نوع مرور ادبیات باشد، این مساله بسیار حیاتی است چراکه باید سیر تحولات موضوع مورد نظر را از ابتدای شکل گیری تا به حال به صورت مناسبی طرح و تحلیل کنیم.

🍀 آیا تعداد زیاد ارجاعات در مرور ادبیات خوب است؟
نه لزوما! معمولا مجلات خوب بیش از هر چیزی به “کیفیت” و “مرتبط بودن” ارجاعات ما در بخش مرور ادبیات نگاه می کنند نه لزوما تعداد آنها. منظور از کیفیت، یعنی اعتبار و قوت علمی کتابها و مقالاتی است که به آنها استناد می کنیم. به عنوان نمونه، اگر به یک مقاله از یک مجله بسیار سطح بالا ارجاع بدهیم، بسیار ارزشمندتر از این است که به ده ها مقاله که در مجلاتی با سطح بسیار پایی چاپ شده اند ارجاع دهیم. منظور از مرتبط بودن این است که “آیا حذف کردن این ارجاع از مقاله تاثیری در محتوای مقاله می تواند داشته باشد؟”. اگر جواب مثبت بود، یعنی این که ارجاع مرتبط است. یعنی با حذف آن، به محتوای مقاله ما لطمه می خورد. خیلی وقتها داورهای با تجربه وقتی که می بینند در مقاله ارجاعات زیاد غیرمرتبط وجود دارد، می فهمند که نویسنده تازه کار است و بیشتر تلاش کرده است که به منابع دم دستی ضعیف بپردازد.


https://www.tgoop.com/apply_research
1👍1
انواع روش های تحقیق از نظر زمان:

از نظر زمان روش های تحقیق را می توان به دو نوع تاریخی و آینده پژوهی تقسیم کرد.


روش تحقیق تاریخی
" این روش هنگامی استفاده می شود که محقق در خصوص موضوعی نسبت به گذشته جستارگری می کند.
بنابراین جامعه مورد تحقیق در این حالت در دسترس محقق نبوده و متغیرهاد مستقیما قابل اندازه گیری نیستند. و متغیرهای آن


روش تحقیق آینده
یا آینده پژوهی چنانچه محقق به دنبال اگاهی از وضعیت متغیرها یا نوع ارتباط آنها در آینده باشد باید از روش تحقیق اینده یا اینده پژوهی استفاده کند. در این حالت نیز همچون تحقیق تاریخی، جامعه موردنظر محقق، در دسترس وی نبوده و متغیرهای آن در زمان حاضر قابل اندازه گیری نیست.



https://www.tgoop.com/apply_research
👍1🙏1
‍ ساختار مقالات توصيفي( مروری):


اصول به كارگرفته شده در پژوهش‏هاي توصيفي باتوجه به روش‏هاي به كارگرفته شده، با اصول پژوهش‏هاي ميداني، مقداري متفاوت است. هر چند اين اصول ممكن است با توجه به موضوع‏هاي مختلف تحقيقي و رشته‏هاي مختلف، تغيير نمايد، ساختار كلي‏اي كه تقريبا همه پژوهش‏هاي توصيفي بايد در قالب آن درآيند، به شرح زير است.


مقدمه

آنچه در مقدمه يك مقاله تحقيق كتابخانه‏اي قرارمي‏گيرد - همانند تحقيفات ميداني - كلياتي است كه محقق بايد قبل از شروع بحث، آن را براي خواننده روشن نمايد؛ مانند تعريف و بيان مسئله تحقيق، تبيين ضرورت انجام آن و اهدافي كه اين تحقيق به دنبال دارد. همچنين محقق بايد خلاصه‏اي از سابقه بحث را - كه به طور مستقيم مرتبط با موضوع است - بيان كند و در نهايت توضيح دهد كه اين مقاله به دنبال كشف يا به دست‏آوردن چه مسئله‏اي است؛ به عبارتي، مجهولات يا سؤال‏هاي مورد نظر چيست كه اين مقاله درصدد بيان آنهااست.


طرح بحث (متن)

در اين بخش، مؤلف وارد اصل مسئله مي‏شود. در اينجا بايد با توجه به موضوعي كه مقاله در پي تحقيق آن است، عناوين فرعي‏تر از هم متمايز گردند. محقق در تبيين اين قسمت از بحث، بايد اصول مهم قواعد محتوايي مقاله را مورد توجه قراردهد و سعي كند آنها را مراعات نمايد؛ اصولي مانند: منطقي و مستدل بودن، منظم و منسجم‏بودن، تناسب بحث با عنوان اصلي، ارتباط منطقي بين عناوين فرعي‏تر در مسئله، خلاقيت و نوآوري در محتوا، اجتناب از كلي‏گويي، مستندبودن بحث به نظريه‏هاي علمي و ديني، جلوگيري از حاشيه‏روي افراطي كه به انحراف بحث از مسير اصلي مي‏انجامد و موجب خستگي خواننده مي‏شود و همچنين پرهيز از خلاصه‏گويي و موجزگويي تفريطي كه به ابهام در فهم مي‏انجامد، رعايت امانت حقوق مؤلفان، اجتناب از استناددادن به صورت افراطي، توجه‏داشتن به ابعاد مختلف مسئله و امثال اينها.


نتيجه ‏گيري

در اين قسمت محقق بايد به نتيجه معقول، منطقي و مستدل برسد. نداشتن تعصب و سوگيري غيرمنصفانه در نتيجه‏گيري، ارتباط‏دادن نتايج با مباحث مطرح شده در پيشينه، ارائه راهبردها و پيشنهادهايي براي تحقيقات آينده، مشخص‏كردن نقش نتايج در پيشبرد علوم بنيادي و كاربردي و امثال آن، از جمله مواردي است كه محقق بايد به آنهاتوجه داشته باشد.




https://www.tgoop.com/apply_research
سایت مقالات علمی و پژوهشی به آدرس 

www.sanatarticle.com


مشتمل بر مقالات ISI ترجمه شده 2017 و 2018 و 2019 به تفکیک رشته تخصصی و موضوع


با استفاده از این سایت دیگر نیازی به ترجمه مقالات ISI ندارید چون تعداد زیادی مقالات ISI به همراه ترجمه شان در اختیار شماست


Https://www.tgoop.com/apply_research
مشکلات ارسال یک مقاله به دو مجله



🍀 اولین نکته ای که باید در ابتدای امر بدانید این است که اصولن امکان چاپ یک مقاله با یک موضوع و متن در دو مجله مختلف وجود ندارد و تخلف محسوب می شود و اگر مجله ای تشخیص دهد که مقاله ای تکراری برای او ارسال کرده اید در بهترین حالت ممکن است که فقط رد شود ولی در بیشتر موارد شما در لیست سیاه مجله قرار می گیرید و دیگر امکان فرستادن و چاپ مقاله به آن مجله را نخواهید داشت!

🍀 بسیاری از مجلات در قسمت Covering Letter از نویسنده و ارسال کننده مقاله تعهد می گیرند که مقاله ارسالی نباید تکراری بوده و در جای دیگری چاپ شده باشد. همچنین در این تعهد وجود دارد که نباید مقاله ارسالی شما در ژورنال دیگری سابمیت شده باشد. این موضوع و این ممنوعیت به دو دلیل عمده  گذاشته شده است. وقت داوران برای بررسی مقالات، مهم است و برای سردبیر مجله بسیار اهمیت دارد زیرا هم پروسه ای گران بوده و هم تعداد داورانی که وقت آزاد داشته باشند و اقدام به بررسی مقالات ارسالی کنند محدود است. این ممنوعیت از فرستاده شدن مقاله تکراری و هدر شدن کار داوری جلوگیری می کند. مورد و دلیل دوم, جلوگیری از انتشار مقاله تکراری و منتشر شدن همزمان یک مقاله در دو ژورنال است. زیرا اگر این اتفاق رخ دهد تبعات منفی هم برای مجله و هم برای سردبیر دارد و باید مقاله را ابطال کرده و به نویسندگان مقاله اصلی موضوع را اطلاع دهد.

🍀 بدین منظور سختگیری در این زمینه وجود دارد و اگر شما همزمان یک مقاله را به دو مجله ارسال کنید احتمال وجود داور مشترک و اطلاع سردبیرها و هیئت تحریریه دو مجله وجود دارد که در این صورت شما به لیست سیاه دو مجله اضافه می شوید ودیگر قادر به ارسال هیچ مقاله ای به این مجلات نخواهید بود.


Https://www.tgoop.com/apply_research
وظایف نویسندگان


1- نویسنده مسئول مکاتبه، مسئول نهایی محتوای کل مقاله ارسالی می‌باشد. نویسندگان متعهد هستند یافته‌های خود را به‌طور کامل گزارش کنند و در ارائه یافته‌ها و تفسیر آن‌ها دقت ویژه داشته باشند. مقاله باید حاوی جزئیات و منابع کافی باشد به‌نحوی که امکان دسترسی سایر پژوهشگران به مجموعه داده‌های یکسان جهت تکرار پژوهش وجود داشته باشد.

2- براساس دستور العمل اخلاقی سازمان تحقیقات آموزشی ایالات متحده هیچ گونه نمودی از تبعیض قومی، فرهنگی، ملی، جنسی، هویتی، سنی، زبانی، و پزشکی نباید در اثر وجود داشته باشد و در غیر این صورت اثر در مرحله اول رد خواهد شد.

3- مقاله باید کاری جدید و اصیل باشد. نویسنده نمی‌تواند مقاله‌ای را که کل یا بخشی از آن در جای دیگری تحت بررسی است و یا قبلاً به نشریه دیگری ارسال شده به مجله بین المللی پژوهش ملل ارسال کند.

4- صداقت علمی باید توسط همه نویسندگان رعایت شود. هر گونه استفاده از منابع قبلی چه چاپ شده و چه چاپ نشده باید توسط نویسندگان در اثر با قید منبع ذکر شود.

5- اگر نویسنده‌ای متوجه اشتباه یا بی دقتی مهمی در اثر خود شود، موظف است مراتب را به سرعت به سردبیر مجله اطلاع داده و در فرآیند بازبینی و اصلاح مقاله همکاری نماید.


https://www.tgoop.com/apply_research
👍1
نحوه تشخیص اعتبار یک کنفرانس بین المللی:


روشهای زیادی برای تشخیص اعتبار یک همایش بین المللی وجود دارد که لازم است دانشجویان و اساتید به آنها توجه داشته باشند تا در دام موسسات و کنفرانس های سودجو نیفتند.


1- لیستی از کنفرانس های معتبری که هر ساله در رشته و زمینه کاری شما برگزار می شوند را آماده نمایید. معمولا اساتید و دانشجویان دکتری سال های بالاتر با این کنفرانس ها آشنا هستند و می توانید از این افراد در شناسایی این فهرست بهره بگیرید.


2- اگر یک استاد یا دانشجوی دکتری کنفرانسی را مورد تایید قرار ندارد توصیه به احتیاط تعبیر نمایید چرا که آن کنفرانس ممکن است به تازگی در رشته و زمینه کاری شما شروع به کار کرده باشد.


3-توجه به اعضای کمیته علمی و اجرایی همایش و کنفرانس. اگر کنفرانسی و همایش بین المللی را انتخاب نمودید حتما به لیست اعضای کمیته علمی و اجرایی کنفرانس نهایت دقت را داشته باشید اگر اعضای کنفرانس از محققان مشهور و معتبر باشند و یا حتی از سردبیران مشهور مجلات بین المللی باشند اطمینان داشته باشید که کنفرانس و همایش بین المللی معتبری را یافته اید.


4-حساس بودن به تبلیغات ایمیل. چنانچه ایمیلی برای یک همایش و کنفرانس دریافت کردید و از شما در ایمیل درخواست شده باشد که مقاله را به همان ایمیل ارسال نمایید بدانید که ارسال مقاله در پاسخ به ایمیل کار بسیار اشتباهی است. معمولا کنفرانس های معتبر برای معرفی خود فراخوان مقاله را تبلیغ می کنند و در این فراخوان اطلاعات همایش را ارسال می کنند و برای اطلاعات بیشتر باید به وبسایت همایش و کنفرانس بین المللی مراجعه نمایید و بنابراین در بخش ارسال مقاله وبسایت کنفرانس می توانید راهنمای نویسندگان و نحوه ارسال مقاله به کنفرانس را بیابید.


5- معمولا کنفرانس های معتبر دارای سخنران های کلیدی key Speaker هستند. یکی از روش های مهم برای ارزیابی و اعتباریابی کنفرانس و همایش، توجه به لیست سخنران های کلیدی آن کنفرانس است. اگر سخنرانان کلیدی را نمیشناسید کافی است به گوگل مراجعه کنید تا بتوانید به رزومه کنفرانس های کلیدی دست پیدا کنید.


6- مواردی که ذکر شد بیشتر برای کنفرانس ها و همایش های خارجی بین المللی است و برای کنفرانس های داخلی بهتر است به وبسایت کنفرانس های نمایه شده در ISC مراجعه نمایید (فهرست همایش های ثبت شده در ISC) زیرا از نظر وزارت علوم تنها این کنفرانس ها دارای اعتبار هستند.



https://www.tgoop.com/apply_research
2025/07/13 09:26:16
Back to Top
HTML Embed Code: