tgoop.com/arabic_tmu/89
Last Update:
گزارشی از نشست گفتگوی آزاد با حضور پرفسور دلال عباس؛
در ابتدای جلسه دکتر هادی نظری منظم (عضو هیئت علمی) گزارشی را از زندگانی و فعالیتهای علمی دکتر دلال عباس بیان کرد و سپس دکتر دلال عباس سیر زندگانی و آشنایی و ارتباط خود با فرهنگ ایرانی را تشریح نمود.
مهمترین نکات طرح شده توسط پرفسور دلال عباس؛
۱. باید زبان فصیح (معیار) عربی را تقویت و ترویج کرد و عربزبانان و دانشجویان زبان عربی از زبان لهجه و عامیانه عربی (در تعلیم و تربیت زبان معیار) پرهیز کرده تا فرهنگ اصیل اسلامی- قرآنی و زبان عربی حفظ گردد. و متأسفانه در کشورهای عربی زبان فصیح (معیار) رو به افول است و این مسئله، تضعیف زبان عربی را در پی دارد.
همچنین عربزبانان باید در ترویج زبان فصیح (معیار) تلاش افزون کنند و بکوشند فرزندانشان به زبان عربی فصیح (معیار) صحبت کنند و بتوانند به این زبان بنویسند و ترانهها و سخان فصیح گوش کنند.
همچنین وظیفه تمام مسلمانان است که قرآن مجید را حفظ کنند (به خوبی بخوانند و بفهمند). چرا که اولین متن مکتوب عربی است و معیار بسیار نیکویی برای حفاظت از میراث اصیل اسلامی- عربی.
۲. در باب آسیبشناسی مقالات دانشجویان زبان عربی باید متذکر شد بسیاری از مقالاتی که در تطبیق نظریات بر متون ادبی نگاشتهمی شود، از حد محاسبه و آمارگیری و تقلید فراتر نرفتهاند و کشف مفاهیم و برداشت نکات جدید، صورت نمیگیرد.
۳. به دانشجویان ایرانی زبان و ادبیات عربی توصیه میشود؛ در موضوع تأثیرپذیری شعر نو ادبیات عربی از شعر نو ایرانی -بهخصوص نیما (یوشیج)- مقاله بنویسند.
۴. تأثیرپذیری زبان عربی از فرهنگ و زبان عربی بسیار ملموس است و این مطلب از فرهنگ درهم تندیده مسلمانان عرب و فارس نشأت میگیرد که قدمتی هزار و چندصد ساله دارد.
۵. از میان متفکران ایرانی (در صده اخیر)، آثار دکتر شریعتی به عربی ترجمه شده و قبل از انقلاب، بیشترین تأثیر را در جامعه عربی داشتهاست. گرچه جملات منسوب به او و مجعول، بسیار مشاهده شدهاست و میشود.
۶. متأسفانه فرهنگ نخواندن کتاب و اکتفا به جملات مختصر در بسترهای اجتماعی، در جامعه و فرهنگ عربی هم رسوخ پیدا کردهاست و در میان توده مردم، کمتر کسی کتاب میخواند.
۷. و در انتهای جلسه، دکتر نجمه درّی (عضو هیئت علمی گروه زبان فارسی دانشگاه تربیت مدرس) از تجربه دو ساله خود در دمشق (تدریس زبان فارسی به عربزبانان) گفت و از نیکو آشنا نبودن بسیاری از جوانان عرب به زبان عربی فصیح (معیار) و قواعد آن و درستنخواندن و نفهمیدن معانی قرآن، اظهار تعجب کرد.
لازم به ذکر است در این جلسه، اعضای گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه تربیت مدرس، دکتر کبری روشنفکر (مدیر گروه)، دکتر فرامرز میرزائی و دکتر خلیل پروینی، شرکت داشتند.
محمد حسین خوانین زاده
۱۴۰۱/۱۱/۲۶
https://www.tgoop.com/arabic_tmu
BY انجمن علمی دانشجویی زبان و ادبیات عربی دانشگاه تربیت مدرس
Share with your friend now:
tgoop.com/arabic_tmu/89