tgoop.com/asmaaneh/6681
Last Update:
✏️حکایت گفتوگویی در مرز ترفند و معماری: روایتی از تأثیر بازار غیرحرفهای در معماری شهر (بخش اول) [ص ۵ از ۵]
🔺اینجاست که معماران دانشآموخته با توصیهها و مهارتهایشان میتوانند نتیجه کار را تعدیل کنند؛ اما اگر بازاریابها منزلت رفیعی داشته باشند همواره هیزم در این آتش خواستهها میافکنند و به مشکل دامن میزنند.
خودم احساس میکنم از این پس بهتر است با بیانی سادهتر سخن بگویم، اما آقای موسوم به مهندس سخنی میگوید تا دریابم در این گفتوگو دو زمینهی فهم کاملاً متفاوت حاکم است: «حرفهایتان خیلی جالب بود. ما ممکن است در آیندهی نزدیک سفارش چند پروژه به سبک مدرن بگیریم و در آنجا رقبایی داریم که به سبک کلاسیک کار میکنند. همین الان ایدهای به ذهنم رسید؛ شاید از شما خواهش کنیم یک بار دیگر این حرفها را بیان کنید تا ما ضبط کنیم و برای مشتری نمایش دهیم تا بپذیرد طرح مدرن ما بهتر از طرحهای کلاسیک جوابگو خواهد بود.»
درحالی که از این پس گفتوگوی ما دونفری است میگویم: «میخواهم من هم پرسشهایی دربارهی بازار کار و نحوهی فعالیتهای شما داشته باشم. این روزها از دانشجویان سابق که فارغالتحصیل شدهاند و یا برخی دوستان که به کار معماری اشتغال دارند بسیار میشنوم که از رکود در بازار طراحی و اجرا گلهمندند؛ اما میبینم وضعیت برای شما متفاوت است. کارکنانی که استخدام کردهاید حرفهای عمل نمیکنند و چندان هم زیر قیمت کار نمیکنید. مایلم با نحوهی بازاریابی شما و علل توفیقتان در این امر آشنا شوم.»
مجموع پاسخها و صحبتهایی را که در این جلسه شنیدم میتوانم در چند نکته خلاصه کنم: او تا چند سال پیش حتی تصور نمیکرده در این حرفه مشغول و موفق شود. یک ترفند مهم برای موفقیتش متصور است که آن را ناگفتنی میداند اما اشاره میکند که شاید روزی صمیمیتر شویم و برایم تعریف کند. جز این، بیان میکند که او زبان بازار را بهخوبی بلد است و با اینکه میدانم این زبان حتماً چیزی بیش از کاربرد کلمات در خود دارد هنوز نمیدانم آیا بهمعنای دانستن و بهکاربستن ترفندهای بازار است یا نه. صمیمیت ویژه با کارفرماها و جلب اعتماد آنان را هم یکی از رموز موفقیت میداند؛ بهنحوی که سبب میشود کارفرمای سابق پروژههای جدید خود یا دوستانش را به او ارجاع دهد و ماهیت این صمیمیت هم که میتواند تا این حد مؤثر واقع شود هنوز برایم روشن نیست. دربارهی تبلیغات هم میگوید در نظر دارد با صرف هزینهی زیاد همین روزها بیلبوردهای تبلیغاتی بزرگی در سطح شهر نصب کند. ایدهی دیگری هم دارد که شامل استخدام تعداد بیشتری مهندس معمار برای توسعهی شرکت است و وضعیت کنونی را ایدهآل نمیبیند؛ اما تأکید میکند که استخدام آقایان را مناسب برنامهی توسعهای که دارد نمیبیند.
در پایان جلسه، مقرر میشود پس از گفتوگو با کارفرما، تنها یک طرح کلی، در حد یک اسکیس، برای نمای ساختمان مورد بحث ارائه کنم و دفتر ایشان را ترک میکنم. [...]
[این یادداشت ادامه دارد]
🔸پینوشتها:
[۱] عنوان «تاریخ مردمی معماری» را آقای دکتر مهرداد قیومی بیدهندی بهتازگی در نشست تاریخ معماری مردم، از نشستهای ماهانهی مردمنامه، به تاریخ ۸ آبانماه ۱۴۰۳، مطرح کردهاند. بهرهمندی از سخن ایشان در اوصاف چنین تاریخی، با نگارش این یادداشت همزمان و در آن مؤثر واقع شد.
#یادداشت #عارف_امامیمهر
@asmaaneh
BY آسمانه
Share with your friend now:
tgoop.com/asmaaneh/6681