Telegram Web
Forwarded from پژوهش ایرنا
🔶 کاربران ایکس فارسی پاسخ دادند: پزشکیان یا جلیلی؟ / داده‌کاوی ایرنا در فاصله ۳ روز تا برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری

🔺 بررسی توئیت‌های پرلایک مربوط به جلیلی و پزشکیان در بازه زمانی ۹ تا ۱۲ تیرماه نشان می‌دهد با وجود اینکه جلیلی ۹ درصد بیشتر از پزشکیان تولید محتوا داشته اما محبوبیت توئیت‌های مرتبط با پزشکیان تا حدی از جلیلی بیشتر بوده است.

🔺 حضور حداقلی کاربران زن در توئیت‌های پرلایک مرتبط با نامزدها، حاکی از آن است که با وجود اعلام نشدن رسمی جنسیت مشارکت‌کنندگان در دور نخست انتخابات، مهم‌ترین بخش تحریم‌کنندگان در دور اول و احتمالا دوم، زنان و دختران واجد شرایط رای بوده و خواهند بود.

🔺 بررسی محتوای کیفی مربوط به توئیت‌های پرلایک می‌گوید هرچند برخی خصایص فردی از جمله ساده‌زیستی، مردمی بودن و حتی عدالتخواهی نسبت به دو نامزد مشابه عنوان شده اما مخالفان پزشکیان او را به بی‌برنامگی، غرب‌گرایی، کلی‌گویی و ریاکاری متهم کردند در حالی مخالفان جلیلی به او نسبت تحجر، کم‌تجربه، پرونده‌ساز و به نوعی حاکمیتی و ضدمردمی دادند.

#داده_کاوی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔@irna_research
🎯 اختلاف نظر سیاسی می‌تواند جامعه‌ای بهتر بسازد

🔴 بیشتر مردم فکر می‌کنند شکاف عظیم ایدئولوژیک بین رقبا یا جناح‌های سیاسی، بزرگ‌ترین مانع برای حل مشکلات ملی است. باور رایج این است که برای ایجاد هر نوع پیشرفت مهمی باید برداشت مشترکی از جامعه آرمانی خود داشت. اما جری گاس، فیلسوف سیاسی آمریکایی، در کتاب اخیرش راجع به تنوع ارزش‌ها در مباحثات سیاسی، این نگاه را به چالش می‌کشد. گاس می‌گوید تردیدی وجود ندارد که هر کشوری با معضلاتی روبه‌روست که به هر حال باید به دنبال راه‌حلی برای آن‌ها باشد. اما در جست‌و‌جوی راه‌حل‌، گروه‌های هم‌نظر معمولاً چندان کارامد عمل نمی‌کنند.

🔴 گروه‌های هم‌نظری که به دنبال حل مشکلات هستند، نگاهی مشابه به امور دارند و دربارۀ مسیر پیشرو هم‌عقیده‌اند؛ این امر تا زمانی کارا است که با مشکلی مواجه نشوند. اما وقتی به مشکلی برخورند غالباً توان پیش‌بینی گام بعد را ندارند.

🔴 در مقابل، در گروه‌های متنوع افراد نگاه‌ها و رویکردهای مختلفی به مشکلات دارند، و ازین‌رو به موانع مختلفی برمی‌خورند. به همین دلیل هرگاه چشم‌اندازی به مانع برخورد، چشم‌اندازی دیگر می‌تواند مسیر پیشرو را نشان می‌دهد. بنابراین در سطحی کلان، نوعی همکاری ناخواسته و جالب‌توجه شکل می‌گیرد. به‌عنوان مثال، سوسیال دموکرات‌ها حامی دولت‌های رفاه اجتماعیِ سکولار هستند، ولی از اقتصاددانانِ معتقد به بازارآزاد و سازمان‌های دینی آموختند که چگونه ارائۀ خدمات اجتماعی را بهبود بخشند.

🔴 نمونۀ جالب‌توجه دیگر، کمکی است که نگرش‌های فمینیستی به محافظه‌کاران کردند تا در باب دیدگاه‌هایشان نسبت به خانواده بازاندیشی کنند. کمکی که البته هر دو طرف منکر آن می‌شوند.

🔴 «آموختن از دیگران» و «گرد هم آمدن» یکی نیستند. بسیاری از بن‌بست‌های سیاسی به دلیل اختلاف‌نظر نیست؛ زیرا اختلاف‌نظرهای عمیق ویژگی همۀ دموکراسی‌های معاصر است. در مقابل، شاید یکی از بزرگترین مشکل‌ها باوری باشد که در همۀ جناح‌ها با هم مشترک است: اینکه جناح دیگر، احمق، فاسد و البته شرور است. اگر با این چشم به دیگران نگاه می‌کنیم، پس جنگ سیاسی، تنها چیزی است که می‌توانیم منتظرش باشیم. هر جناح با این عقیده راسخ به پیش می‌تازد که ناجیِ حقیقت از دست دشمن است.

🔴 راه‌حل چیست؟ از نظر گاس قدم اول این است که بپذیریم غالباً از مخالفان خودمان می‌آموزیم. بنابراین می‌توانیم با دیگران مبارزه کنیم، و در عین‌حال این مبارزه به جنگی نفی‌کننده بدل نشود.

🔴 تحقیقات اجتماعی متعددی نشان داده است وقتی برای حل یک مسئله، تیمی تشکیل می‌شود که تنوع دیدگاه بیشتری در میان اعضای آن وجود دارد، راه‌حل‌های کارامدتری حاصل می‌شود. به‌عنوان نمونه، اسکات پیج، استاد اقتصاد دانشگاه میشیگان در تحقیقی مشهور نشان داده است هرگاه زنانی به گروه‌های حل مشکلی اضافه می‌شوند که قبلاً همگی مرد بوده‌اند، توانایی در حل مشکل به شکل محسوسی بالا می‌رود. این مسئله دربارۀ تخصص‌ها و نظرگاه‌های اجتماعی مختلف هم مصداق دارد، پس چرا در حوزۀ سیاست فایده نداشته باشد؟


📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «محاسن اختلاف‌نظر سیاسی». این مطلب در تاریخ ۲۱ مهر ۱۳۹۴ در وب‌سایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب گفت‌وگویی است با جری گاس و میلاد اعظمی‌مرام آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/f99807
↪️ @commac
📻ما را بشنوید...

واکاوی رفتار، جریان و اقدام رسانه‌های بیگانه؛
دشمن چرا از رسانه «محرم» هراس دارد؟


⬅️برنامه زنده امواج شبهه
⬅️یکشنبه ۲۴ تیر ماه ساعت ۱۶
⬅️شبکه رادیویی گفت و گو

@asrehooshmandi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🏴 ابعاد رسانه‌ای حرکت امام‌حسین (ع) و واقعه عاشورا

🏴عاشورا محصول دوگونه مخاطب تحت تاثیر سیستم تبلیغاتی آن دوران است:
⬅️ آنکه تحت تاثیر این سیستم و پروپاگاندای آن دچار #انحراف_در_فهم_حقیقت شده و اساسا مسیر تشخیصش دچار اختلال شده است.

⬅️ دیگری آنهایی که حق را تشخیص می‌دادند اما #توان_رهاکردن_باطل و قرار گرفتن در مسیر حق را نداشتند.

🏴اساسا عاشورا محصول فرایند #تغییر_در_دی_ان_ای_شناختی مردم عصر خود توسط سیستم تبلیغاتی و رسانه‌ای آن دوران بوده است.

@asrehooshmandi
🎯 چرا همه‌چیز در همه‌جای جهان شبیه هم شده است؟
— این روزها وقتی از داخل کافه‌ای عکس می‌گیرید، نمی‌شود فهمید نیویورک است یا توکیو


📍حرف زدن از اینکه همۀ اینفلوئنسرهای اینستاگرامی مثل هم‌اند، حالا دیگر چندان نکتۀ تازه‌ای به شمار نمی‌رود. اما اگر آنچه در پلتفرمی مثل اینستاگرام رخ داده است، در واقع نشانه‌ای باشد از نوعی «همسان‌سازی» بسیار عظیم‌تر که فراتر از مرزهای دیجیتال در حال رخ‌دادن است، چه؟ کافی است نگاهی به دور و بر خودمان بیندازیم. به فضاهای شهری، فروشگاه‌های محلی، منوی رستوران‌ها، یا هر چیز دیگری که بدونِ برنامه‌ریزی یا اجبار، عین نمونه‌های دیگرش در همه‌جای دنیا شده است. چطور چنین اتفاقی افتاده است؟
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/a40414

@asrehooshmandi
برندهای رسانه‌ای چه میزان مورد اعتماد مردم آمریکا هستند؟

@asrehooshmandi
Forwarded from فرهنگ
🔴 فراخوان هفدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی منتشر شد

🔸 مهلت ارسال آثار: ۱۵ مهر ۱۴۰۳
🔸 قالب دریافت آثار:
طرح پژوهشی/ پایان‌نامه کارشناسی ارشد/رساله دکتری/کتاب (برگرفته از طرح پژوهشی)/مقاله علمی پژوهشی/گزارش سیاستی
آثار آسیب‌شناسانه، کاربردی و شامل ارائه راهکار در اولویت هستند.

🔸 محورهای فراخوان:
🔹فرهنگ
🔹رسانه و ارتباطات
🔹فناوری‌های جدید و آینده‌پژوهی فرهنگی
🔹هنر
🔹پژوهش‌های دینی و اسلامی

🔸 نحوه ارسال آثار:
ثبت اثر در تارنمای جشنواره به نشانی https://ifcr.ir و بارگذاری فایل آن.
(در صورت در دسترس‌نبودن فایل اثر، دو نسخه از اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شود.)

🔸نشانی سایت جشنواره: https://ifcr.ir
🔸تلفن دبیرخانه جشنواره: 88919176
🔸رایانامه: [email protected]


@farhang_pr
🔔انجمن علمی مطالعات زنان دانشگاه علامه طباطبائی  برگزار می‌کند:

«مدرسه تابستانه مطالعات زنان»

📌زن و سینما_دکتر محمدتقی کرمی
روزهای ۲۱ و ۲۸ مرداد و ۴ و ۱۱ شهریور- از ساعت ۱۷ الی ۱۸:۳۰

📌تاریخ اجتماعی زنان_دکتر علی جنادله
روزهای ۲۲ و ۲۹ مرداد و ۵ و ۱۹ شهریور - از ساعت ۱۰ الی ۱۱:۳۰

📌 جایگاه هوش مصنوعی در تحقیقات اجتماعی_دکتر حمیده دباغی
روز ۲۰ مرداد- از ساعت ۱۰ الی ۱۱:۳۰

📌 آموزش فوتوشاپ مقدماتی و طراحی پوستر_احسان کریمیان
روزهای ۲۱ و ۲۳ و ۲۸ و ۳۰ مرداد- ساعت ۱۰ الی ۱۱

📌تولید پادکست_محمدرضا خیاطیان
روزهای ۲۰ و ۲۳ و ۲۷ و ۳۰ مرداد و ۳ و ۶ شهریور- ساعت ۱۸ الی ۱۹:۳۰

📌 روزنامه نگاری زنان_دکتر معصومه نصیری
روزهای ۳ و ۷ و ۱۰ شهریور- ساعت ۱۴ الی ۱۵

📌جستارنویسی_دکتر بهارک محمودی
کارگاه یک روزه در ۱۷ شهریور- ساعت ۱۶ الی ۱۹

زمان:
۲۰ مرداد ماه تا ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۳

🟣ثبت‌نام برای کل پکیج مشمول تخفیف خواهد بود.


🔴 جهت ثبت نام به لینک زیر مراجعه فرمایید:

https://survey.porsline.ir/s/1gk15ehJ

🔵برای کسب اطلاعات بیشتر به
@faez_ghf
@Man_e_ou
و شماره 09130764227 مراجعه فرمایید.
🔔انجمن علمی مطالعات زنان دانشگاه علامه طباطبائی  برگزار می‌کند:

«مدرسه تابستانه مطالعات زنان»


📌 روزنامه نگاری زنان_دکتر معصومه نصیری
روزهای ۳ و ۷ و ۱۰ شهریور- ساعت ۱۴ الی ۱۵

در این دوره تلاش خواهیم کرد درباره «روزنامه نگاری با تاکید بر زمینه خبر»، «گزارش نویسی و گزارش روایی» و «روزنامه نگاری آنلاین و چند رسانه‌ای» البته با محوریت زنان صحبت کنیم.

🔴 جهت ثبت نام به لینک زیر مراجعه فرمایید:

https://survey.porsline.ir/s/1gk15ehJ

@asrehooshmandi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سیاست چندگانه و متناقض فرهنگی؛ از سینما تا صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی!

تناقض فرهنگی چگونه تشدید می‌شود؟


/بخش نخست/

در نشست تخصصی «هاتف» درباره موضوع تناقض جدی تولید محتوا در صداوسیما و پلتفرم‌های نمایش خانگی و همچنین سینما، دکتر معصومه نصیری و دکتر فاطمه دلاوری در این باره به گفت‌وگو پرداختند.

در این سه بستر محتوا به‌گونه‌ای تولید و ارائه می‌شود که گویی ما برای سه کشور با سه فرهنگ و مردم تولید فرهنگی می‌کنیم. این سطح از تفاوت یا بهتر است از آن با عنوان تناقض یاد کنیم، در نهایت «منِ ایرانی» دچار شده به قطب بندهای فرهنگی بسیار فاصله دار با یکدیگر ایجاد می‌کند که در نهایت به جای تنوع و تکثر، تعارض و تناقض را منجر می‌شود.

@asrehooshmandi
🔸سرگرمی‌های دیجیتال نسل زی
▫️نسل زی (١٢ تا ٢٧ سال) چه ترجیحاتی دارد؟


عرصه‌های ارتباطی

@asrehooshmandi
🔊امروز خبر نخوانید!!

یازدهم سپتامبر هر سال مصادف با بیست‌ویکم شهریور ۱۴۰۳، روز بی‌خبری، خوش‌خبری No News is Good News Day است؛ یک مناسبت جالب که ممکن است سرگرم‌کننده به نظر برسد، اما در اصل به ماهیت ویران‌گر اخبار بد بر روحیه عمومی می‌پردازد.

روز بی‌خبری، خوش‌خبری No News is Good News Day هر سال در یازدهم سپتامبر (بیست‌ویکم شهریور ۱۴۰۳) برگزار می‌شود و هدف آن دور شدن از اخبار منفی و بد تنها برای ۲۴ ساعت و درنتیجه بهره‌مند شدن از پیامدهای مثبت این اقدام است.

روز بی‌خبری، خوش‌خبری در یازدهم سپتامبر ۲۰۲۱ به عنوان روز جهانی شد. با وجود فشارهای هجومی رسانه‌های اجتماعی و درگیری‌های سیاسی که هر روز به بشر وارد می‌شود، این مناسبت به‌شدت ضروری به‌نظر می‌رسد، به‌ویژه که امروزه رسانه‌های دروغ‌پرداز اغلب از یک سوگیری منفی و اغراق برای تقویت محتوای خود بهره می‌گیرند، چراکه اخبار بد توجه زیادی را به خود جلب می‌کند.

دور ماندن از اطلاعات خارجی می‌تواند کیفیت خلق‌وخوی بشر را تا حد زیادی بهبود ببخشد و در نتیجه بهره‌وری فرد افزایش پیدا کند.

@asrehooshmandi
#حکمرانی_سایبری_خارج_از_ایران

◀️استفاده از فیسبوک، اینستاگرام و تیک‌ تاک برای زیر 14 ساله‌ها در استرالیا ممنوع شد.

◀️قواعد رده‌بندی سنی برای استفاده از انواع رسانه و محتواها در دنیا جدی و غیرقابل اغماض است.

#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی

@asrehooshmandi
📚کتاب «صفر تا صد سواد مالی و تقویت هوش اقتصادی» منتشر شد

▫️کتاب «صفر تا صد سواد مالی و تقویت هوش اقتصادی» چگونه نسل هزاره سوم را تربیت اقتصادی کنیم به قلم معصومه نصیری و علی نوریجانی و توسط انتشارات باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه‌ای یونسکو ـ ایران منتشر شد.

▫️ این کتاب در هفت فصل تهیه شده است که «تعاریف انواع سواد و تاریخچه سواد مالی»، «چرایی و ضرورت‌های سواد مالی و یادگیری آن»، «آشنایی با مهارت‌های کلیدی ارتقای سواد مالی»، «برنامه‌ریزی مالی و ارکان سازنده آن»، «ایستگاه‌های سواد مالی برای تحقق تربیت اقتصادی نسل هزاره سوم»، «بررسی گام به گام تربیت اقتصادی کودکان و نوجوانان توسط والدین» و «مفهوم ریسک و نسبت آن با سواد مالی» عناوین فصل‌های این کتاب است.

▫️علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب از طریق شماره 88932284 -021 اقدام کنند.

لینک خبر انتشار کتاب در خبرگزاری مهر

@asrehooshmandi
◀️چند نکته رسانه‌ای خطاب به میثم مطیعی:
چرا پیامتان به ضد خودش تبدیل شده است؟!


دکتر معصومه نصیری ـ مدرس و پژوهشگر سواد رسانه‌ای

بارها بر این مهم تاکید کرده‌ایم که در علم ارتباطات می‌گویند «پیام» تنها آنچیزی نیست که ارسال می‌شود، بلکه آنچه که توسط مخاطب دریافت می‌شود نیز دارای اهمیت است. به معنای دیگر لزوما آنچه ارسال می‌شود با آنچه دریافت شده، یکی نیست. بنابراین ارسال‌کنندگان پیام باید به این نکته توجه کنند که چگونگی دریافت یک پیام، بسیار متاثر از فرامتن و تجربه زیسته‌های افرادی است که برای آنها پیام تولید و ارسال می‌کنیم.
با این وصف ممکن است پیامی تولید شود که در همان ثانیه نخست به ضد خودش تبدیل شده و اساسا پیش از نشر نیز قابل پیش‌بینی باشد که براساس مولفه‌های پیشین، چه فهمی در افکار عمومی ایجاد خواهد شد.

در عصر رسانه و جهانی که در آن سخن از روایت و فراواقعیت و ... به میان می‌آید، اینکه صاحبان و خالقان پیام‌ها تشخیص دهند چه پیامی باید مخابره شود و چه پیامی به محض مخابره به ضد خود تبدیل می‌شود هم به میزان تبحر و تسلط افراد به #هندسه_پیام بازمی‌گردد.

امروز مانند قبل نیست که شما هر پیامی را به سادگی مخابره کنید و ندانید که چه بر‌آیندی را در افکار عمومی ایجاد می‌کند. موضوع سفر یک مداح به یک کشور برای تبلیغ دینی در ذات خود یک خبر است که مسبوق به سابقه نیز بوده است اما چه می‌شود که این سفر تا این حد حاشیه تولید می‌کند؟ مداح میثم مطیعی است. رسانه‌های معاند سال‌ها از او به‌عنوان مداح یک مجموعه حاکمیتی یاد کرده‌اند. کشور مقصد تایلند است که در افکار عمومی ایرانیان درکی خاص را ایجاد می‌کند و.... همین چند گزاره کفایت می‌کند که ناشران پیام را به دقت وادارد که این خبر چه حواشی می‌تواند داشته باشد. اساسا در عصر رسانه همین که تشخیص دهید و البته پیش‌بینی کنید خبری که منتشر می‌شود چه فرایندی را تا رمزگشایی در ذهن مخاطب طی خواهد کرد، تفاوت افراد دارای دانش رسانه‌ای را مشخص می‌کند.

نکته مهم دیگر این است که هر اقدامی در هر سطح و اندازه‌ای نیاز به #پیوست_فرهنگی_و_رسانه‌ای دارد. خبری منتشر و تبدیل به مساله ذهن مخاطب شده است و میزان نشر فیک‌نیوزها نیز حول آن فراوان می‌شود، رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور از هیچ تلاشی برای ساخت روایت‌های متنوع از این سفر فروگذار نمی‌کنند و این در حالی است که خبر اول عریان به ذهن مخاطب برخورد کرده و به درستی فهم نشده، توییت زده می‌شود، یک شبکه تلویزیونی درباه آن با حضور مداح مدنظر برنامه تولید می‌کند و روایت‌‌ها متاخر و معیوب باز دستمایه نقد و طنز می‌شود. این یعنی ما هنوز از اساس نمی‌دانیم روایت اگر اول باشد و البته موثر، تازه شاید روایت مسلط نیز شود. روایت با تاخیر و متبادرکننده گونه‌ای از #ویژه‌پنداری خود یعنی دمیدن بر روایت‌های پیشین.

متن کامل را در لینک بخوانید.

@asrehooshmandi
⬅️ساز دشمن پسند دوقطبی سازی

▫️دوقطبی‌سازی، به عنوان رفتاری غلط و انحرافی، چگونه تعریف می‌شود؟ مرز دوقطبی‌سازی با اختلاف‌نظر متعارف سیاسی چیست؟ چگونه گروه‌های سیاسی می‌توانند در عین پایبندی به دیدگاه‌های خاصّ خود، از درافتادن به وادی دوقطبی‌گری رهایی یابند؟

▫️رفتار دوقطبی‌ساز رفتاری است که «شکاف اجتماعی» و «تنش و تشنّج» ایجاد می‌کند که نقطه‌ مقابل آرامش و امنیّت روانی افکار عمومی است.

متن کامل را در لینک بخوانید.

@asrehooshmandi
#موبایل▫️نتایج یک پژوهش تازه
#ارتباطات🔸والدین موبایل به دست بخوانند
یک پژوهش تازه نشان می‌دهد والدینی که به جای صحبت کردن با فرزندانشان به صفحه نمایش گوشی‌های موبایل خود خیره می‌شوند، ، نه تنها ممکن است الگوی ضعیفی برای آن‌ها باشند، بلکه این کار ممکن است مانع رشد کلامی فرزندانشان شوند. به گزارش یورونیوز، بر اساس پیمایش انجام شده در کشور استونی از والدین ۴۲۱ کودک در فاصله سنی دو و نیم تا چهار سال معلوم شد که والدینی که بیشتر با صفحه نمایش سر و کار دارند، کودکان آن‌ها نیز بیشتر از صفحه نمایش استفاده کردند و این کودکان در مبحث دستور زبان و واژگان از استعداد کمتری برخوردار بودند.
با همکاری باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه‌ای یونسکو ـ ایران و کدومو برگزار می‌شود:

نشست تخصصی «حکمرانی سایبری؛ حقوق کودکان و نوجوانان»

کارشناسان:
💢دکتر معصومه نصیری ـ دبیرکل باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه‌ای یونسکو ـ ایران
💢سرهنگ علی‌محمد رجبی ـ رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا

🕰زمان: 27 شهریور ساعت 15
🏢مکان: مصلی امام خمینی (ره) تهران، شبستان اصلی، ستون 3 و 4 ـ نمایشگاه رصتا

@asrehooshmandi
Forwarded from تابناک | Tabnak
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چالش مردم با صداوسیما و نمایش خانگی!

چرا انقدر تفاوت بین محتوای این دو پلتفرم وجود دارد؟! برای دو کشور جدا هستند؟!

@Tabnak
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/21 05:49:20
Back to Top
HTML Embed Code: