tgoop.com/assodepfr_tmu/164
Last Update:
#جمعه_با_هم
#گزارش_دفاع_پایان_نامه_و_رساله
📖 رساله دکتری خانم فریبا یعقوبی که بر پایه چهارچوبهای نظری برجسته مانند نظریهی ساختارگرایی اجتماعی ویگوتسکی و برونر، نظریهی اضطراب زبانی هورویتز، رویکرد کنشی و رویکرد پویایی گروهها استوار است، به بررسی میزان و دلایل اضطراب زبانی نوجوانان مبتدی در کلاسهای آنلاین زبان فرانسه میپردازد و تأثیر تکالیف فناوریمحور بر کاهش این اضطراب را مورد مطالعه قرار میدهد.
🧮 با استفاده از مقیاس اضطراب کلاس زبان خارجی هورویتز، سطح اضطراب ۷۷ زبانآموز نوجوان ۹ تا ۱۴ ساله ارزیابی شد. نتایج نشان داد که اکثر زبانآموزان سطح متوسطی از اضطراب را تجربه میکنند و از میان سه مولفهی اضطراب زبانی که شامل "اضطراب ارتباطی"، "ترس از ارزشیابی منفی" و "اضطراب امتحان" هستند، "ترس از ارزشیابی منفی" بیشترین تأثیر را بر آنها دارد.
📝 در مرحلهی بعدی، با استفاده از روشهای کمی و کیفی (پرسشنامه و مصاحبه نیمهساختاریافته)، دلایل این اضطراب شناسایی شد. در نهایت، تأثیر تکالیف فناوریمحور (ضبط ویدئو و صدا) بر کاهش اضطراب زبانی در دو گروه آزمایش و کنترل مورد بررسی قرار گرفت.
🔍 نتایج نشان داد که این نوع تکالیف، بهویژه امکان ضبط مکرر ویدئو، باعث کاهش اضطراب و بهبود مهارتهای زبانی در زبانآموزان شده است، در این میان مهارتهای تلفظ و بیان شفاهی تاثیرپذیری بیشتری را نشان دادهاند.
👩🏻🏫 در مرحله عملی پژوهش، دو گروه از زبانآموزان به صورت تصادفی انتخاب شدند و به یکی از گروهها تکالیف فناوریمحور (ضبط ویدئو و صدا) داده شد. پس از مدتی، اضطراب زبانی هر دو گروه مجدداً اندازهگیری شد. بنابر نتایج به دست آمده، گروهی که تکالیف فناوریمحور را انجام داده بودند، اضطراب زبانی کمتری را تجربه کردند.
همچنین، تحلیل کیفی مصاحبهها نشان داد که این نوع تکالیف به زبانآموزان این امکان را میدهد تا در محیطی امن و بدون فشار همسالان، مهارتهای زبانی خود را تمرین کنند و به تدریج بر ترس از اشتباه کردن غلبه کنند.
BY انجمن علمی-دانشجویی فرانسه دانشگاه تربیت مدرس
Share with your friend now:
tgoop.com/assodepfr_tmu/164