tgoop.com/atrafpublication/1264
Last Update:
▪️برشی از کتاب «به خاطره اعتمادی نیست»
🔹️ما ابزار مناسبی برای مواجهه با شرایط اضطراری بلندمدت نداریم. و اصلاً چطور میشود برای تهدیدی بزرگتر از آنکه در تصور بگنجد خود را آماده کرد؟ همانطور که راوی برنامهی دیسکاوری میگوید «همهی فجایع عظیم طبیعی ویژگی مشترکی دارند: چون تا حالا تجربهشان نکردهایم فکر میکنیم برای ما اتفاق نمیافتند و برای همین نادیدهشان میگیریم.»
مطلب بلندی در نیویورکر خواندم دربارهی «خطرناکترین سد جهان». سد موصل عراق بر پی سست و متزلزلی ساخته شده است که وقتی بشکند میتواند یک و نیم میلیون نفر را به کشتن دهد. عزّام علواش، مهندس راه و ساختمان عراقی آمریکایی و مشاور سدسازی میگوید «اگر شکافی در سد ایجاد شود هیچ فرصتی برای هشدار و اعلام خطر وجود ندارد.» این سد «بمبی هستهای است با یک فیوز پیشبینیناپذیر». با این حال مردم روستای کشاورزی وانه در نزدیکی سد که با شکستن سد دو متر زیر آب خواهد رفت، خیلی به این موضوع فکر نمیکنند. این ماجرا من را یاد جانبهدربردگان واقعهی چرنوبیل میاندازد؛ یاد آن مأمور پاکسازی که میگفت «نمیشود تمام مدت ترسید. آدم نمیتواند. زمان میگذرد و زندگی عادی دوباره شروع میشود.» «عادی شدن» روندی بینهایت عادی است؛ روندی برای کنار آمدن با وحشت از راه بازنگری و تغییر ارزشهای پایهای. برای زندگی کردن چه قبل از فاجعهی قریبالوقوع و چه بعد از فاجعهی نامنتظره به نوعی ذهنیت «کبکوار» نیاز داریم. شاید در واقع روستاییان عراق منطقیتر از آناند که نگران باشند: وقتی کاری از دستت برنمیآید، چرا باید سخت بگیری؟ وقتی فکر کردن به خطر هم خارج از حد تحمل است شاید بهترین استراتژی چشم بستن بر آن باشد.
🔸«به خاطره اعتمادی نیست» مجموعهای از دوازده جستار الیزا گبرت است. این جستارها مثل کارت پستالی از آینده، نگاهی عمیق و گاه پیشگویانهاند به زندگی پر اضطراب ما در عصر اخبار بدِ همیشگی.
📚اطلاعات کتاب
▫️به خاطره اعتمادی نیست
▫️یک راهنمای ادبی برای زندگی پیشاآخرالزمانی
▫️نویسنده: الیزا گبرت
▫️مترجم: کیوان سررشته
▫️تعداد صفحات: ۲۴۸
▫️خرید از کتابفروشیها و سایت atraf.ir
@atrafpublication
BY نشر اطراف
Share with your friend now:
tgoop.com/atrafpublication/1264